Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jokerdes

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ritkán fordul elő velem, hogy többször, jó alaposan elolvasok egy pártközleményt, most mégis ezt tettem az elmúlt percekben. A Jobbik szóvivőjének nyílt leveléről van szó, amely egy olyan beszélgetésben elhangzott mondatra reflektál, amelyben magam is részt vettem. Az ügy eleve…..
jokerdes 2011.07.26 22:12:22
Kedves Török Gábor!

Aktív PhD témavezetőként nekem is az a véleményem, hogy Dúró Dóra témavezetése jelenleg vállalhatatlan, de nem közvetlen politikai okokból (az egy más kérdés, hogy a témavezető-jelölt természetesen válogathat, de politikai okoból gyalázat lenne).

Az elsődleges ok, hogy ő jelenleg aktív parlamenti képviselő. Ha jól látom 2010. szeptemberétől PhD hallgató (a Corvinus és a
www.doktori.hu ugyan nem mutatja), tehát már képviselő volt, amikor jelentkezett a képzésre. Meggyőződésem, hogy a PhD fokozathoz 3-5 év FŐÁLLÁSÚ aktív kutatás szükséges, e mellett lehet persze mást is csinálni, na de egy parlamenti képviselő? Azt meg állampolgárként várom el, hogy a képviselők ne vállaljanak egyéb, jelentős energiát felemésztő tevékenységet. Naivitás lehet, tudom hogy a gyakorlat jelenleg más, de neked témavezetőként ezt értékelned kellett.
Persze ha Dúró Dóra kimagasló tehetség, aki éjszakánként simán teljesíti a doktori elvárásokat, akkor más a helyzet, én még nem láttam ilyet, de lehetséges.
jokerdes 2011.07.26 22:59:18
@Let it ...: A „kisdoktori” kifejezést a régebbi egyetemi doktorira (dr. univ.) használják, ez már megszűnt, a kandidátusival együtt. E kettőből lett kb. a PhD, ami a nyugati világban ismert fokozat. Az MTA doktora (DSc), a „nagydoktori”, ennek nagyjából ismert tudományos kritériumrendszere van. Az akadémikusság nálunk valóban poszt-szovjet módi, itt már a kapcsolatok, és a politikai nézetek is számítanak (tisztelet a nem kevés kivételnek).
Dúró Dóra témája engem is érdekelne, nyilvános szokott lenni, de a vonatkozó honlapok nem jegyzik, talán Török Gábor megírja.
Önkormányzati és országgyűlési képviselőt, emiatt lemondott polgármestert, és indexes újságírót is megfenyegettek, lejárattak, rágalmaztak a kétes ingatlanügyletben érdekelt felek...
A zöldombudsman szerint is jogszerűtlenek a Grupo Miltontelekügyletei, a pátyi képviselő-testület mégis elfogadta a beruházóáltal diktált feltételeket. Sokmilliárd forintos ingatlanpanamárólbeszélnek a helyi civilek. ..
jokerdes 2010.04.01 22:59:56
@bodoky: hirkereso.hu Lányi, 1 nap, 0 találat. Gulyás (Dénesre) 0 találat. Fidesz (vagy MSZP, nekem itt mindegy) nyilatkozat az ügyben = semmi. Ezek simán kihúzzák a választásokig állásfoglalás nélkül. Utána meg már minek.
jokerdes 2010.04.01 23:17:29
@bodoky: Utolsó helyi fidesz rendezvény:

Április 7. Nagykovácsi
(Öregiskola) Pódiumbeszélgetés Latorczai János országgyűlési képviselővel

Szintén GD lapjáról van.
Nem ismerem a koreográfiákat, egy pódiumbeszélgetésen kérdezni is szabad?
jokerdes 2010.04.01 23:46:56
@bodoky: Gyors AB döntés, az hatásos volna. Van erre remény (a gyorsra)?
bodoky Levelet kaptam lájf 2010.03.15 22:13:00
From: Mervó József <mervo.jozsef@grupomilton.hu> Date: 2010/3/15 Subject: balatonring angyalai zene + logo To: Tamas Bodoky <bodoky@gmail.com>     ..
jokerdes 2010.03.16 23:51:22
@maid: Fontos a stílus, nem vitatéma :)
No meg amíg a korrupcióban érintett személyek egymást mószerolják, addig se marad energiájuk további "üzletekre".
jokerdes 2010.03.17 22:10:20
@bodoky: Blöff szagú mindenkit perrel fenyegetni, de ha mégis, természetesen áll ügyvédre is a hozzájárulás.
Az LMP szerintem megoldja maga, akad náluk néhány jó jogász. (Persze az indexnél is tudtommal.)
A Telki expolgármester külföldi útja, megrögzött hallgatása aggasztó. Semmi infó? Továbbra is meggyőződésem, hogy ő sokat tehetne.
Hypotheticalfriend remek kommentjét önálló posztnak kiemelem ide. A szerző a blog.hu felhasználója. "Orbán és Gyurcsány felosztották maguk közt az országot, és csak a tévében játsszák az öriharit a hülyére vett rabszolgáknak, hogy közben elvehessék az…..
 28 értékelt tényezőből 14 magas kockázatú. Nagyon nehéz az idén átadni pályát, az üzleti terv kihívás. (tallianmiklos kedvéért: ezt a cikket sem én írtam, csapatmunka van) A sávolyi pálya üzleti terve már az első évben borulhat a KPMG szerint, hiába a rendkívül…..
jokerdes 2010.03.06 23:35:33
@rodind: Jelentem egyszerű Budakeszi lakos vagyok, bár gondolom ezt tán sikerült kinyomozni :)
Felháborít mindkét tárgyalt projekt, bár közvetlenül csak az egyik érint, a másikat ugyan olyan súlyosnak tartom.
Felháborít a pátyi polgármester álszent nyilatkozata a helyi lapban (Telki lemondott polgármestere hirtelen kiváló ember lett a szemében, stb.).
Akárhogy is, a pátyi szerződésen sincs még aláírás, feltehetőleg Bodoky cikkei és talán a blog hatására (na nem meggyőződést cseréltek, csak félnek a jogkövetkezményektől).

Van aki ezért jár ide kommentelni, szerintem a többség.
És köszönet Bodoky Tamásnak, az általam ismert környékbeliek nevében is.
A TASZ szerint béna kacsa a miniszterelnök. Bajnai Gordon kiadni kérte a MotoGP pályáról szóló tanulmányt, az állam bankja azonban csak közleményében áll a nyilvánosság mellett, a bíróságon nem. ..
jokerdes 2010.03.04 23:57:06
@kakukk2: Mennyi kiváló cég Pátyon! Minek ide "Golf-projekt", az ip. adóból simán épülhetne elkerülő út, iskola, stb. :)
jokerdes 2010.03.05 13:27:40
nol.hu/belfold/szerdaig_alairjak_a_savolyi_hitelszerzodest

Ha ma tényleg felteszik a KPMG anyagot, remélem sokan elemzik a hétvégén.
Bodoky Tamás vs. Magyar Fejlesztési Bank avagy közérdekű adat-e sávolyi motoGP beruházás megvalósíthatósági tanulmánya? Bár a Kormány állítólag intézkedett a 35 milliárd forintos állami beruházás megvalósíthatóságáról szóló, a KPMG pénzügyi tanácsadó cég…..
jokerdes 2010.03.04 13:54:19
@greg1749: Ez durva! Az MFB-nek nincsenek jogászai?
Adunk egy jó csomó közpénzt, nem kell ide garancia, és csak azt mondhatjuk, amit ti akartok. Gáz.
jokerdes 2010.03.04 14:12:21
@Sohanedudgi: Egyértelmű az időhúzás is, de ez több annál (most már megtagadta az MFB...). Ugyan "hozza" már ki valaki!
Az MFB-nek simán annyit kéne mondani, akkor nincs utalás, és el van intézve. Vagy talán már erre sincs joguk? Késő lenne?
bodoky Közpénzt vagy életet! 2010.03.01 14:01:00
Az Index zsarol, a közvélemény lázad, a két nagy párt sumákol Sávoly-ügyben. Hová lesz harmincötmilliárd?Racing Management: Nem zsaroltunk. Csak üzleti tárgyalások zajlottak a Grupo Miltonnal, állítja a zsarolással vádolt cég. Ők is perelnek...
Pesti Központi Kerületi Bíróság1055 Budapest, Markó u. 25. postacím: 1887 Budapest, Pf. 28. Tisztelt Bíróság! Alulírott Dr. Bodolai László ügyvéd ezennel feljelentést teszek Kovács Bence János ellen a Btk. 179. § (rágalmazás) és 180. § (becsületsértés) alapján…..
jokerdes 2010.02.28 22:47:14
@bodoky: Szabadostól ez jóindulat??? Lényegében megvédte a megrendelőjét egy 100 % pervesztéstől. Ha nyíltan zsarolónak neveznek, még ügyvéd se kell. A PC beszállása a buliba megérne egy külön cikket, eddig többé-kevésbé korrekt társaságnak tűntek, persze a piachoz képest értendő.
Ennél fontosabb, hogy Oszkó tul.képp nyilvánosan borított (csendesen, de a tényen nem változtat). Mi lehet még kérdés a Kormány számára? Ebből jól kijönni már nem lehet. Tisztább volna a "szükséges" millárdokat közvetlenül pártkasszába utalni, legalább a tényleges károkozás (kifizetetlen alvállakozók, szétbarmold területek) csökkenne.
A pénzügyminisztérium szakértői túl kockázatosnak, gazdaságtalannak és jogszerűtlennek tartják a sávolyi motorversenypálya megépítésének állami támogatását, a kormány mégis odaítélte, az MFB pedig kifizeti a milliárdokat.Az Index birtokába került újabb belső feljegyzés…..
jokerdes 2010.02.25 12:42:14
@Mitya Ivanov: A pátyi szerződés sincs még talán aláírva, gyors fellépés esetén megakadályozható. Nomeg számos eljáráson elbukhat még, ha aláírják is, csak akkor Pátyon kártérítést követelhetnek, végül lesz belőle bevásárlóközpont (persze az ígért semmitérő "elkerülő utak" megépítése nélkül), csak hogy a település ne menjen csődbe. Így lesz az önkormányzat tuti fejlesztéséből egy fillér haszon nélküli ingatlanpanama.
jokerdes 2010.02.25 22:47:55
Kicsoda valójában Kovács Bence János, a spanyol milliárdos, Magyarország 10. leggazdagabb embere? Újságíróként, filmesként zűrös ügyek állnak mögötte. Csalásért és okirathamisításért másfél évre ítélték Kovács Bence Jánost 1995-ben. A sávolyi motorpályát…..