Regisztráció Blogot indítok
Adatok
goblinpirate

31 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hollá! Tölgyeim és nyulaim, baaaaaaaaaaaaazihosszú kuss - mind kreatív mind kommunikatív kuss - után újfent emhol egy poszt, tőlem nektek, sok szeretettel és még több pillanatragasztóval az ujjakon. A baaaaaaaaaaaaazihosszú kihagyásnál csak egy hosszabb dolog volt: amíg ez a dög…..
Üdv Néktek Kedves Olvasóink !  Az év második bejegyzéseként jöjjön egy egyszerű tutorial.      Biztos tudjátok milyen az amikor görcsben van a kezed a festéstől mert a vékony  ecsetet szorongatod. Esetleg sokkal jobban tudod kezelni a tollat vagy…..
Hojjé! Sok boldog izét mindenkinek, pezsgőpukkot és fejfájós másnapot... ja, az már elmúlt. Akkor húzzunk bele, mert mindjárt megint itt a GD! :DFélre a tréfát, az év első posztja egyszerű és rövid lesz. Sikerült végre befejeznem a szinte legalapabb terepet, ami létezik, és…..
Üdv! Lassan mindenki leírta a maga részét a közös nevezésből, így aktuálisan én is lefirkantom a gondolataim a témában.Tomi a legutóbbi H.É.T.-en félrehívott minket Sztyopával egy kis kupak tanácsra, ahol is megmutatta nekünk a terveket, vállaljuk-e, vagy nem, induljunk, ne…..
goblinpirate 2013.12.19 11:27:32
@Transferatu: Azokban meg te vagy ász és én nem értek hozzá :). Bár most azt mondom hogy ülj le saját munkák elé és csináld, kell neked egy kis inspiráció és chill :).
Üdv! Végre én is erőt vettem magamon, hogy nyilatkozzak az idei GD-ről, de előtte tennék egy kis visszatekintést a nevezés terveimre. Alapvetően évről-évre az volt nálam a trend, hogy mindent az utolsó pillanatra hagytam, ez igaz volt anno a boncteremre, az ajándékba készült…..
Sziasztok !   Rendhagyó módon most nem egy barkács beszámoló következik hanem egy új játék ismertetője Leaxe Mester tollából. Ez a játék nem más mint a Dropzone Commander. A címből már kiderül,hogy lesz még folytatás. De nem is szaporítom a szót. Íme a Cikk!   Dropzone…..
Üdv néktek bátor olvasók!Az időjárás miatt kicsit meg vagyok zakkanva, korai ez a hirtelen eső +20 fokra lehülés, a cikk címén mindig agyalnom kell, most kivételesen könnyedén megoldottam egy kis rejtett metafórával.Ez a cikk az idei Painting JAM-ről és a tegnap nálunk…..
goblinpirate 2013.08.30 11:55:58
@Petrow: Az a baj Petrow hogy mindig aktuálisan 1-2 hónappal előtte indul a szervezés, szóval infó ennyire előre kb felejtős sajnos.
Plusz nekem minimális beleszólásom van a dolgokba mivel csak résztvevő vagyok, de ha Fonyódliget nem jön össze, nálunk itt lent Sásd-on(Baranya) lehet rendezni egy bulit a Pesti mellett.
TMT Manufaktura Dísztalp Gyártás 2013.08.21 20:23:46
Kollégáknak ígértem, hogy jelentkeznék egy dísztalp gyártó cikkel. Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni, és remélem nem egy bonyolult dolog lesz belőle. Vágjunk is bele, mert nem szeretek hosszú bevezetőt írni. Nokéremszépen.  A dísztalp gyártáshoz való…..
Üdv Mindenkinek! Nagy a csend felénk úgyhogy úgy döntöttem hogy összedobok egy egyszerűbb kis cikket, hátha Sztyopát is motiválom ezzel kellőképp :D.Nos, éppen az Arkham City-s figurákat készítem elő festésre, sorjázás, puttizgatás megvolt, nemrég pedig a talpakat is…..
Üdv mindenkinek! A cím alapján akár  a mai menüre is asszociálhatnánk, legalábbis nekem egyből ez jutott eszembe: Fogasfilé Orly módra vagy mi :D.Tomi személyében felvetődött anno a kérés hogy Sztyopá-val karöltve üljünk le és körmöljük le hogy mi hogyan festünk…..
goblinpirate 2013.07.30 16:13:47
goblinpirate 2013.07.30 20:59:23
@sztyopper: Hétvégén ez kiderült :). Nem higít eléggé és kapkod, egyébként meg jól csinálja :D.
Üdv Mindenkinek!Először is sűrű bocsánat kéréssel tartozom mindenki felé, főleg TMT-s kis pajtásaim felé, kicsit eltűntem az utóbbi időben. HobbitElső körben azt szerettem volna ha a cikk a Hobbit bemutatódoboz életre hívását követi végig, de mivel csak a legelején…..
goblinpirate 2013.05.20 17:33:40
@sztyopper: Köszi mester ! :)

Dísztalp téma az mindig jöhet, én is most szeretnék komolyabban nekiállni a témának, szóval engem is érdekel.

@Cs@tLós: Köszi! inkvizítoron meg volt hirdetve a dolog, meg Wargammers hírlevélben is, meg ha van Facebook-od, ott is a nagyobb rendezvényeket meg lehet találni jó eséllyel.

Az a baj hogy GG-n már így is sok kategória van, nem tudom mennyire kivitelezhető.
Üdv mindenkinek!A köv poszt rövid és tömör lesz - legalábbis magamhoz képest.Miután a démonok gyurmázása tőlem totálisan idegen vizekre eveztetett (váó, van ilyen drága nyelvünkben?), igyekeztem felvenni a klasszikusabb fonalamat, és behozni a lemaradásaim egyéb megrendelések…..
goblinpirate 2013.03.18 15:46:15
@Transferatu: Nincsmit, nálad jó helyük van, nálam meg csak porfogó :P.
Üdvölet mindenkinek. Ebben a czikkben, kis hazánkban is beszerezhető festékekről, festő segédanyagokról szeretnék írni, amiket én kipróbáltam, és véleményezném nektek. Magyarul van élet a GW-n túl is. Nem vitázni szeretnék veletek, mert hiszen lehet másnak más a…..
goblinpirate 2013.03.18 15:44:46
@sztyopper: Megköszönöm Sztyopa mester,itthon vagyok most pár napig,de most pénzügyileg nem ideális a dolog, viszont következő hónapban már okés, és megfejelhetjük egy beszélgetős - festegetős nappal is, részemről örülnék neki mert jó ideje már csak Gd-n találkozunk, holott itt vagy egy köpésre.
Üdvöz Légy kedves olvasó!Nos, egy újabb sikeresnek mondható Games Day-en vagyunk túl, sajnos nekem az idei talán túlzottan is hamar elment, értem ezt úgy hogy körülbelül délben értünk egyáltalán fel Pestre, azt sem tudtam hol áll a fejem, nevezés, bérfestés leadások, cipő…..
goblinpirate 2012.12.17 20:50:41
Üdv néktek, kik az igaz utat keresitek!Elég régóta lapul mindenki itt a házunk táján, hosszas nyaggatás után elővettem képzeletbeli tollam és úgy határoztam hogy elregélem nektek mi újság nálam.Múltkor Inkvizítoron Máté(Pécsi O.B.S klubtag) árult 2 limitált kiadás…..
Uff! No, így ebéd meg alvás után, jól lakott ovis módjára elregélném nektek ezt a csodát ami itt a hosszú hétvégén ért engem/minket. Előre jelezném hogy a történések egy tizedét sem leszek képes leírni, főleg mert akkor az ujjaim körülbelül…..
goblinpirate 2012.05.31 22:13:31
@Cs@tLós: Én is nagy Mopsz fan vagyok, legkedvencebb viszont a Spániel :).
Engem a kutyák könnyen meg tudnak törni :D.

@St4rk: Fasza is volt :).
goblinpirate 2012.06.01 15:16:37
@Petrow: Sásd City, egy turházásra Kaposvár és Pécs között :D.

@MA5X: Azaz évi egy valószínűleg ismét Geriéknél lesz, mert ott elég patent volt minden, panzió szomszédban stb.
Nálunk sátrazás, földön alvás ilyesmi, szóval puritánabb a szállás lehetőség, viszont hozzánk jöhet bárki,aki nem rúgja szét a ház oldalát.
  Üdv néked Kedves Olvasó ! Most, hogy hazaértünk és kipihentük a hétvége fáradalmait végre összeszedtem a megmaradt erőmet és összedobtam ezt a kis bejegyzést! Még a tavalyi Games Dayen beszéltük MAXXxxxvel és Gerivel , hogy össze kellene hozni egy közös festegetős…..
Üdv néked Kedves Olvasó !  Végre ez is elkészült. Pont két hónap kellett hozzá de elkészült az épületek. Mint ahogyan azt egy korábbi posztban láthattátok II. Világháborús Wargamehoz készítettem négy épületet. Az épületek (Templom, Pajta, Kicsi és nagy ház) leginkább a…..
goblinpirate 2012.05.23 20:15:43
goblinpirate 2012.05.24 10:32:48
@MARNEUS: Majd oltárt is emelünk neked ,légy nyugodt ! :D
Ahoi kedves olvasók! Úgy tűnik az utóbbi időben én tartom a lelket a blogban,ebből adódóan ismét itt vagyok egy cikk erejéig :). Áprilisban meghívást kaptam Facebook-on egy Malifaux-os online festős versenyre, ami a Főnixcsarnok szervezésében került megrendezésre. Május 5.-ig…..
goblinpirate 2012.05.10 18:39:40
@sztyopper: Dunakeszi
goblinpirate 2012.05.10 19:25:45
@MA5X: Csak próbáltam szakmailag körülírni a leülünk közösen festeni és közben annyit iszunk amennyi jólesik témakört :D.
goblinpirate 2012.05.16 09:36:26
@sztyopper: Ma költözöm haza, héten gyere át valamikor :D
Üdv mindenkinek! Újra itt vagyok hogy kicsit frissítsem a blogunkat, ez alkalommal egy kellemesebb témában. Először is egy kis meghatározás, mi is az az FFCS. Körülbelül 2 éve lehetett hogy Maxx Inkvizítoron felvetette az ötletét annak hogy rendezhetnénk egymás között figura…..
goblinpirate 2012.04.06 17:14:09
@sírógép: Igen, alapvetően ha elkapkodom, összecsapom az adott festést, akkor az nagyon sokat tud rontani az összképen, az a baj velem hogy sokszor türelmetlen vagyok mert annyira kifestve akarom már látni az adott egységet/modellt, ezen próbálok az utóbbi időben változtatni, ha nem bérfestős tömegről van szó :).

Őszinte leszek, féltem próbálkozni koszolni, hogy elrontom csak vele a modellt,ezért inkább hagytam:P.

@kabaman: Anno amikor megkaptuk hogy kicsik a képek, megbeszéltük hogy így fogjuk a cikkekben elérhetővé tenni a képeket, így mindenki meg lehet elégedve:).

Helyesírással akad problémám, igyekszem orvosolni, öhm, a megfelelő kép alatt vannak a szövegek, mondjuk általában a kép fölé szoktam biggyeszteni, most ebben a cikkben így sikerült.
Tartalommal meg mindig igyekszem szolgálni, érthetőre, olvashatóra írni a cikket, és nem olyanra hogy a második mondat után az ember bezárja.
goblinpirate 2012.05.02 19:31:00
@sztyopper: Hát azt mondanám rájuk, hogy kritikán aluli teljesítmény, de nem csak az elős figurákra, sok bérfestésre is, mert nekem nem tetszik jó pár, viszont megrendelők meg elégedettek voltak, ott meg igazán nem az én szavam a döntő súlyú :D.

Nagybátyámnak az egyik barátja csinált nekem körülbelül 8-10 dísztalpat, esztergált, és elég jók, de majd téged is nyaggatlak ezzel:).
Uff! Nos mivel nem akarok szégyenben maradni, itt vagyok én is egy újabb bejegyzéssel. Itt-ott vulgáris leszek, azoktól, akik ezt nem preferálják túlzottan,előre is elnézést kérek. Alapvetően nem a hét közepére készültem színt vallani, így improvizálnom kell, és másról…..
goblinpirate 2012.03.28 23:26:06
@sírógép: Hát igen, abból csak a Failcast marad sajnos ezek szerint:/.
goblinpirate 2012.04.05 11:25:23
@Cs@tLós: Jobb is ha nem Finecast-ozol szerintem, inkább konvertáld meg az adott hőst bitzekből ha van rá lehetőség, Gw honlapján néztem, eredetileg nyílt láng-al(gyufa,öngyújtó,gyertya), meg lehet formázni a ferde részeket, magyarul felpuhul a gyanta és tudod alakítani, nem próbáltam a Warp Spidereknél mert nem kockáztattam meg hogy csak duma a dolog, de ismétlem, állítólag működik.

Másik, igen ahogy én is írtam, húzzunk le 3 bőrt a customer-ről, úgy hogy minél több pénzt kisajtolunk belőle, lásd csőrös műanyagragasztó ami a Revellnél kb 300 Ft-os áron beszerezhető és rengeteg modellre elég, vagy a Tuft-ok, amik szintén olcsóbbak Aka Army Painter.

@DolfikaVik: Igen, volt a fémekkel is munka, sokszor elég nagy hézagok maradtak, például Káosz obliknál, de azokkal mégis hatványozottan kevesebb munka volt, mint pl Failcast-al.
Jobban is jársz szerintem a konvertálással, nem vagyok képben az új Necron dobozokkal,de még esélyesen használható bitz felhozatal is összejön a különféle dobozokból.
goblinpirate 2012.04.16 13:08:24
@Cs@tLós: Maxxx Vasútmodellezős füvet adott nekem a Dark Eldáihoz, azt hiszem említette is, itt vagy máshol, nos az elég jó, és ugye Tuft-ként működik.

Ha visszább keresel a cikkek között, a Malifaux-os Undertaker's csapatomnál láthatsz a talpakon az Army Painter-es mellett,ergo meg van az összehasonlítás alapja is :).
Üdvözlet néked Kedves Lelkes Olvasónk !  Rendkívüli eseménynek lehetünk tanúi. Alig pár óra leforgása alatt két bejegyzés is született amit büszkén teszünk közzé! Minekutána nagyra becsült Tippi kollégával befejeztük Transferatu Mester hátsójának lábbal való…..
 Üdv!   Hát én jó ideje nem jártam erre aktívan. Az igazat megvallva, kiadós és krónikusnak tűnő alkotói válságom élem hobbi és egyebek terén (fehér sálam lobog a nyakamban az alkonyi szélben, és meredek a horizont irányába, néha ökleimet az ég felé emelve ordítom…..