Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leiden

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha nyár, akkor nyári munka, ami nem csak arra lehet jó, hogy némi pénzt keressen az ember, hanem arra is, hogy külföldi tapasztalatot gyűjtsön és megalapozzon egy esetleges későbbi határátkelést. Így tett Dániel is, aki a Vajdaságból indult és jutott el az Egyesült…..
Leiden 2014.06.26 10:04:44
Jo az iras, igy is ki lehet menni az USA-ba es sokan ezt teszik.
Nekem az elso szabadnap 80 nap utan nem igazan esik le. Biztos egy rakas penzt lehet igy keresni, de nem vagyok biztos benne, hogy erdemes. Kimegyek, szethajtom magam, kihagyom a helyi pubokat, hazibulikat es ugy altalaban nem folyok bele az usa kulturaba, csak dolgozok mint a guzu, nekem legalabbis furcsa.

Rengeteg a latnivalo odakint, a ket het utazasra szinte semmi.

Jomagam 4 nyarat toltottem igy az Allamokban, legutobb 2009-ben. A J1-es vizumrol meg annyit nem art tudni, hogy csak nappali tagozatos diakok kaphatjak meg es mar az indulo orszagban rendelkezni kell amerikai fel altal alairt munkaszerzodessel, maskulonben nincs vizum. Egyeb kozelebbi lehetoseg meg a H2B vizum, melyet idenymunkara adnak meg jellemzoen 6-12 es 18 honapra.

Mikozben nyaranta kimentem dolgozni evkozben egy ezzel foglalkozo "visa sponsor" cegen keresztul magam is szerveztem be diakokat 5 even at es azt lattam, hogy minden esetben hatalmas elony ez a kesobbiek soran a CV-ben, nem is beszelve a kulfoldi kapcsolatokrol es a nyelvtudasrol.

Mindenesetre a 17-20 Dollaros berek ebben a kategoriaban diakkent nem jellemzoek, nagy szerencseje van postolonak. Nemzeti parkokban, videamparkokban ettermekben jellemzoen 7.5-10 Dollarokat fizetnek orankent es heti 40+ orakat garantalnak, a 40 feletti reszt masfelszeres overtime berrel fizetik ki. Fizetes tobbnyire kethetente van es pay check formajaban, melyet barmely bankban belehet valtani.
Kozlekedes celjabol siman erdemes autot venni, mert akar 400 Dollarert is van mar olyan auto, ami egesz nyaron kiszolgal es sok allamban se smog test, se muszaki (pl. Wisconsin), mindosszesen egy licence plate es validation label, ami egyutt 70 Dollar es mehet a kocsikazas. Szinte kocsmaba is azzal jarnak az emberek, mert leszamitva a nagyvarosokat nem igazan van jo tomegkozlekedes.

Egyebkent ha letezik olyan orszag a foldon, ahol az ember nem erzi magat idegennek es a helyiek is elfogadjak, az pont az USA, leven az egesz egy hatalmas olvasztotegely. Ott nem kell azzal szembenezni, hogy orok eletemre kivulallo maradok, ilyen szempontbol idealis orszag. Mindenkinek ajanlok egy ilyen nyari kiruccanast, foleg ha diploma elott all, mert hatalmas tapasztalat es megterulo befektetes. A kiindulas azonban repjeggyel, vizummal, biztositassal(!) penzzel az elso ket hetre, etc. manapsag nagyjabol fel millio Forint, de meg ha kolcson is kell kerni ra, lifetime expereince.
Tavaly, tavalyelőtt és azelőtt, - sőt még azelőtt meg azelőtt is - gigantikus szervezéssel kezdődött az immár tradicionális karácsonyi Totalcar-képeslap fotózás. Ötleteink mindig vannak bőven, de a megvalósítás – hát annál olykor pereg a szervezés jól olajozott…..
A Mazda MX-5 1.8 Emotion Soft-top 20th Anniversary 6 446 900 forintba kerül, amiért sok erősebb, praktikusabb újautót lehet venni. De egyet sem, amely pőre élményben ennyit és így ad. És mivel már a húsz éves, 110 lóerős 1.6-os is tudja ezt, így nem gond használtan venni…..
Leiden 2010.07.31 13:57:33
@kzolika:
Winkler azt jó szarul vezette le. Vagy Ő volt nagyon hülye(sanszos) vagy egy roncsot vett.

2002-es NB-m van 95 ezer km-rel, eddig ha számolom a fékebtéteket(hátul eddig csak egyszer kellett cserélni, gyári 76 Euro volt --- elől eddig kétszer kellett, gyári 78 Euro), a vezérműszíjat és görgőkket együtt(gyári minden 130 Euro volt), az olaj és légszűrőket plusz az olajat(15ezrenként 40Euro szorozva 7 alkalommal(280 Euro) + fék-,váltó-,diffi-,hűtőfolyadákot kb. összesen 130Euro), plusz egy garnitúra nyári gumi (250Euro), egy garnitúra téli(300 Euro), téligumihoz felnik(500Euro) akkor olyan összeg jön ki, amit nagyon kevés autó überel.
A magyar piacon mindenesetre 68 Exeo fogyott a tavaly júliusi bevezetés óta, ami jelen jörülmények között erősen hűha-kategóriás adat. Ezek szerint bejött az elgondolás, és a hátsó lábtér meg a csomagtartóliterek száma kizárólag az újságírók fétise. Mai tesztünk…..
És a két eset nem függött össze egymással. Sietve igyekszem megnyugtatni az olvasót, senkinek semmi baja nem lett, ahogy a filmek végén szokás mondani, a jelenetek rögzítése közben élő állat nem szenvedett sem maradandó sem bármilyen sérülést. Péter fiam és a feleségem is…..
Leiden 2010.06.01 23:34:51
@camry3.0:

"miért van annyi camry akkor az usa-ban ha szar!!?? :))"

Ácsi,ácsi! Ne keverjük a szezont a f@szommal. Leéltem néhány évet az USA-ban. A Camry kint Suzi Swift, az ára is, és a megítélése is. Semmi több. A csíklámpás Camryvel már ma a 17-18 évesek járnak középiskolába. Ha nem néger vagy mexikói , esetleg diák vagy, akkor egészen egyszerűen ciki az 5évnél idősebb Camry. Erről szerintem ennyit. Olcsó, igénytelen autó gagyi műanyagokkal, és műbőrrel. Kár tovább ragozni.
Leiden 2010.06.02 00:04:49
@camry3.0:

Mondom, ez vitán felül áll, az USA-ban a Camry egy kommersz autó. Se státusza, se megbecsülése. Egy igásló A-ból B-be, ennyi és nem több.
Leiden 2010.06.02 00:10:26
@gábor vagyok:

"kiváncsi vagyok h megfordult-e valamelyikőtök fejében az a tény hogy miről is szólt a cikk? talán arról hogy nézd meg rendesen h mit veszel"

Nem is vagy annyira hülye, ha eltekintünk a közhelyektől. Pontosan erről van szó, a Bende Tibi megvett egy hulladékot, ami félreértés ne essék már a vétel pillanatában az volt, és most szívás van. Erről szól és nem többről. Az autó szar ez vitán felül áll, innentől kezdve a cikk mások okulására szolgál. Aki nem akar kibaszni magával az ne vegyen Toyotát, és főleg ne régit.
A mai napon kollégánk és barátunk, Árpád, valamint kedvese, Dóri, Isten színe előtt esküdtek örök hűséget egymásnak. A sajátos szertartáson ott voltunk (Bobby Hebb Sunny-jára vonultak ki), ajándékainkat átadtuk és ezúton mi, mindannyian, sok boldogságot és csak a legjobbakat…..
Leiden 2010.05.23 13:27:24
@Banović Strahinja:

Különösen az a szándékosan kivillanó trendi kereszt a nyakában(mert gondolom templomba nem szokott járni), bányászpajesz kombó mindent visz.
Szívós spammelésükkel hívták fel magukra a figyelmet a nanobionikusok. Biztos bennem van a hiba, de nem szeretem az aktuálisan elcsépelt marketingdumát. Manapság minden cucc nano vagy bio, ez pedig mindkettő egyszerre, szóval, a maileket kitartóan töröltem. Ám Nanobionikus Elvira…..
Japán kétségkívül a világ egyik legdrágább országa, mégsem botlunk lépten-nyomon kesergő kis japán emberbe. Ők valahogy megvannak odaát, a glóbusz másik oldalán, saját szigeteiken. Pár napja kaptuk ezt a fotót, melyen lényegében semmi érdekes nincs, fotótechnikai…..
Amikor a most következő kiállított autónk megjelent a piacon a hetvenes évek elején, értetlenül néztek össze az újságírók, a vidéki gazdák, a tűzoltók-katonák és a gazdag arisztokraták: mit akarnak ezek? Eddig jóformán munkagépeket árultak, szétverhetetlen traktorokat,…..
  Nem tudja lerakni az autót? Mert a kék, horpadt Kispolák a kedvenc helyén telel, tavaszol és nyaral? Azt hiszi, van megoldás? Vélemények az azonos című írásunkról...
Leiden 2010.03.25 11:21:10
@Stock:

Három eshetőség van: az egyik, hogy már az intenzíven kezelik, mert kicsit megrugdosták(nyilván lenne rá elég ember), a második, hogy pont a szervizben tartózkodik a stricis rajkocsijával, vagy a harmadik eshetőség, hogy valóban gerinctelen, akkor viszont az orvosi pályán sincs jövője(az ilyen mocskokat hamar kiutálja az orvostársadalom, egyébként valószínűleg így is úgyis megjegyzik a nevét, jó induló lesz a pályáján).
Leiden 2010.03.25 11:23:10
@asbi:

Indexes jó tanítvány hát úgy. Még gyűjt egy-két darkside pontot és igazi ballibes lesz a gyermekből.
Leiden 2010.03.25 12:35:19
@Krisi:

Azt nem lehet, mert akkor mi is darkside pontot kapunk.