Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GP-gépház

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zara, a világ legnagyobb divatháza ma bejelentette hogy vásárlói nyolc napos nyomásának hatására kivonja a mérgező anyagukat a cuccaikból, a gyártási láncból. Az aktivisták, vásárlók, felelős divat-rajongók és a közösségi media használói győztek. Nem kicsit, nagyon:…..
GP-gépház 2012.12.05 23:27:56
A blog célja a Greenpeace körüli közösséggel való kapcsolattartás, hogy megjelenítsük azokat a gondolatokat, eseményeket, amik számunkra fontosak, ám nem részei a Greenpeace hivatalos, fősodrú kommunikációjának. Célja, hogy jól érezzük magunkat, hogy megmutassuk mindazt, ami…..
GP-gépház 2012.11.17 23:11:18
@pandava: Az általad említett alkalmi moderálásból volt egy pár - a kiugró bunkóságok esetében. Ezért is lehet, hogy te nem találkoztál egy csomó mindennel - ami miatt itt betelt a pohár, s melyek ismeretének hiányában a kitiltást túlzásnak érzed.
Nagyon bízunk abban, hogy jönnek új emberek, akik bár a régi energiarendszer hívei, de a kulturális minimumot meg tudják ugorni, ha más véleményt képviselőkkel "kell" vitatkozni.
Volt is, van is, és lesz is ilyen.
Mi is az a béke? Egy olyan világban, melyet – Afrikától Ázsiáig - időről-időre fegyveres konfliktusok dúlnak fel, a béke nem jelent mást, mint a háború hiányát? Vagy többről van itt szó? A szeptember 21.-én tartott Béke Világnapja jó apropó volt arra, hogy ezen…..
Professor Peter Wadhams írása Az Északi-sarkvidéken 1970 nyarán jártam először, egy kanadai oceanográfiai kutatóhajó, a Hudson fedélzetén utazó kutatócsoport tagjaként. A Hudson történelmi expedíciót teljesített: a cél Dél- és Észak-Amerika körülhajózása volt. Már…..
GP-gépház 2012.09.24 19:32:56
@pandava: Jogos, köszi, javítottuk.
Az iroda melletti telken lakó néhány kunyhóról már volt szó a blogban, a beköltözés után mutattuk be őket. Az A XIV. kerületi önkormányzatnak azonban nem csak a romos házak befalazására telik, tegnap markolót béreltek. Ma reggel felkeltek, lezseren öltöztek és kivonultak a…..
Atomenergia, atomvilág Modern idők, modern halál Minket senki nem kérdezett Akarunk-e radioaktív életet Az ökológia mattot kapott Az öreg Föld jövője halott Fertőzött, sebzett bolygón élünk Ölbe tett kézzel nézzük, ahogy elégünk Ketyeg a bomba, bármikor robban A…..
GP-gépház 2012.03.19 21:27:09
@EXO: A szokásosnál nagyobb arroganciával faszozta le vitapartnereit.
Pár napra meglátogat minket Rien Achterberg, a Greenpeace egyik legendás nagy öregje. Volt hajószakács szinte minden hajónkon, dolgozott kampányosként, ott volt a Rainbow Warrior felrobbantásánál, és ami még jobb: nagyon jó fej. Szegedi és budapesti filmvetítéseken találkozhatsz…..
A Tudásra-épülő Gazdaság Minisztériuma (Ministry of Knowledge Economy – MKE -) bejelentette hogy a Koreai Atomenergiát Népszerűsítő Hivatal (Korea Nuclear Energy Promotion Agency – KONEPA) 9 millió amerikai dollárt fordít atomenergiát népszerűsítő kampányokra a…..
GP-gépház 2011.09.27 09:52:13
A Kulturpart videója, érdemes megnézni. Nem csak rajongóknak! :-)  ..
Itt van például a Retúrpack kft, ahol kitalálták, hogy néhány fővárosi hajléktalan-elfekvő (erről majd később) bejáratánál ALU sörös és üdítős dobozokat vesznek vissza, a „szokásos kereskedelmi egységárnál kedvezőbb áron”.  A Fedél Nélkül  című…..
Nem mozgó vonatból, vagy zuhanó repülőgépből, s nem is a tizedik emeletről. Ennél súlyosabb dologról van szó abban a kisfilmben, amit tegnap láttam itt a blogon.  Molnár Zoltán egy nagyáruház kereskedelmi igazgatója volt. Egész addig, amíg elege lett belőle – és…..
GP-gépház 2011.07.08 19:51:04
@Világoszöld: Köszi, javítottuk!
Ma Olaszországban népszavazáson, elsöprő többséggel küldték el az atomenergiát a francba. Másodszor, mert 87-ben ezt már megtették, csak Berlusconi és rokonai, barátai, üzletfelei nagyon szerették volna meggyőzni az olaszokat, hogy atomenergia nélkül le fog állni az ország. És…..
Ez egy gonosz változat. De legalábbis bizalmatlan.Minapi hír, hogy a Siemens kiszáll az atomenergetikai üzletágból. Pedig nem csekély pénzért most bontotta fel együttműködését egy francia céggel és kelt frigyre egy orosszal. A hivatalos indoklás szerint a japán események…..
GP-gépház 2011.05.25 12:57:31
Itt egy jó cikk arról, miként dől meg az atomreneszánsz:
www.mernokbazis.hu/cikkek/az-atomenergia-renesz%C3%A1nsza-t%C3%B6r%C3%B6lve
"Az idő azonban a megújuló energiák kezére játszik és az az érv, hogy az atomenergia olcsóbb, egyre inkább veszít súlyából, mint ahogy azt az amerikai Energia Információs Ügynökség (Energy Information Agency - EIA) legutóbbi becslései is mutatják."
Greenpeace Magyarország Ma 25 éve 2011.04.26 00:01:00
Ma 25 éve robbant fel sorozatos emberi hibáknak köszönhetően a csernobili atomerőmű. A Greenpeace fotóesszéje bemutatja, milyen most ott az élet, miként élnek azok a szegény emberek, akiknek nincs más választásuk, mint a sugárzó élelmiszereket adni gyerekeiknek.  ..
GP-gépház 2011.05.09 22:09:41
@pandava: Nem babráltunk semmit. Biztos a blog.hu motor rendetlenkedett, a cikkek feltöltésénél is szokott néha.
Lotti Rutter, a Greenpeace és a Climate Rush aktivistája a nemzetközi nőnap 100. évfordulója kapcsán a nők aktivizmusban betöltött létfontosságú szerepéről osztotta meg gondolatait. Idén, a nemzetközi nőnap 100. évfordulóján csalódottan értesültem, hogy Leona Lewist, a brit…..
Az alábbi véleményt Kumi Naidoo, a Greenpeace ügyvezető igazgatója írta a New York Times/International Herald Tribune részéreTizenkét nap közel sem elegendő megérteni a katasztrófa nagyságát, ami Japánt sújtotta március 11-től. A gyerekektől kezdve, akik szüleiket veszítették…..
GP-gépház 2011.03.25 13:44:23
@Világoszöld: Köszi, javítottuk!
Nézd meg a most bemutatott megújuló energia-megállás nélkül, ott van szó olyan modellekről, melyek bazi nagy, egyidejű, fél európára kiterjedő szélcsend + kevés napsütés időszakokat vizsgál, akkor miként tudja egy okos hálózat az ellátást biztosítani.
Röviden: nagyon jól! :-)
Tündéri rövidfilm a kanadai Greenpeace-től: egy olajbárónő és a környezetvédelmi miniszter szerelmének igaz története.Ha nem látod a magyar feliratokat, jobb alul kattints a cc ikonra, elvileg segít.   ..
GP-gépház 2011.02.28 16:33:31
Mint ahogy azt valószínűleg sokan tudjátok, a Rainbow Warrior egy tengerjáró hajó, ami évtizedek óta a Greenpeace szolgálatában áll. Ez idő alatt sok a szó átvitt és konkrét értelemben vett csatát megvívott már a világ különböző pontjain, és fokozatosan a Föld…..
GP-gépház 2011.02.23 11:45:39
@ET-nick: Próbáljuk, elhiheted, hiszen szerintünk is ez a lényeg. Meg a leggyakoribb (és valószínűleg legalaptalanabb) genyózás az, h a zöldek mindenre csak nemet mondanak.
Ott van a gond, h az olvasók sokkal többen kattintanak egy olyan hírre, ami szerint hozzáláncoltuk magunkat egy eldobott laposelemhez, mint ami arról szól, h a legjobb kutatóintézettel lematekoztattuk, miért éri meg pusztán anyagi, kapitalista, materialista szempontokból a megújulókra való gyors átállás. Ezért az újságok se számolna be annyira az ilyesmikről.
Úgyhogy aki nem figyel kifejezetten, abban valóban az a kép alakulhat ki, mint amit te is mondtál.
Üdv: greenpeace
GP-gépház 2011.02.24 16:40:33
@ET-nick: Köszi, de ha lehet, ne válassz a WWF és köztünk. :-) Nagyon jól kiegészíti egymást a két munkamódszer. Arról nem is beszélve, h ők elfogadják a Coca-Cola pénzét is (és jóra fordítják), mi pedig csak az olyanokra vagyunk utalva, mint te.
Egy nemrégiben, a Science folyóiratban közölt tanulmány rámutatott, hogy az egyre növekvő szárazság következtében az Amazonas-medence területének szén-dioxid elnyelő képessége fokozatosan csökkenhet, sőt egy idő után átalakulhat szén-dioxid kibocsájtó területté. A tavaly,…..
Egy, az úri középosztály tömeges kivándorlása által sújtott aglomerációs faluban élő ismerősöm írta:Itt éltek a szüleim, azok szülei, és azoknak is a szülei, és mint minden normális falusi, tartottak disznót, csirkét, ahogy az vidéken szokás. Na, én már nem tarthatok.…..
Junichi Sato a CNN tudósítójának beszélt a marokkói Nemzetközi Bálnavadászati Bizottság (IWC) üléséről. A japán aktivista a Greenpeace-es bálna védelmi program vezetője és a híres Tokiói kettős egyik tagja Toro Suzuki mellett. Két nappal a zárt ajtós tárgyalások után…..
Nem szoktunk sima sajtóhíreket itt posztként újraközölni, de mivel kivételesen nagy genyó cégről van szó, mi is kivételt teszünk a kedvükért."A Fővárosi Bíróság az Auchan Magyarország Kft keresetét elutasítva ítéletében megállapította, hogy az IPM szeptemberi…..
A nukleáris hulladékot az atomipar hat évtizede termeli, hat évtizede igéri, hogy rövidesen kitalálják a megoldást.A nagy aktivitású hulladékot 3-400 ezer évig kell a bioszférától szeparáltan tárolni, hogy se földrengés, se árvíz, se bombázás, se rafinált rossz szándék…..