Regisztráció Blogot indítok
Adatok
scherier

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
A játékok drágák…főleg a minőségi játékok… Ez az a megállapítás az, ami szinte minden egyes nap szembejön az emberrel, ha valaki annyi fronton foglalkozik a játékokkal, mint mondjuk én. Ráadásul ez a megállapítás teljesen kortalan, hiszen mind a 80-as, 90-es években, mind pedig napjainkban ugyanúgy…..
scherier 2023.03.01 08:56:57
Tota12
Mondhatnám hiánypótló cikk. Köszönjük és várjuk a folytatást!

Szerintem minden korunkbeli aki ma is foglalkozik a játékokkal gondolkodott már ezen sokat. Én is így vagyok ezzel.

Nem olyan egyszerű azért ez, mint ahogy elsőre látszik.
Az első amit említettél, az a minőség drasztikus romlása a mai játékoknál. Ez alól szerintem semmi sem kivétel és nyilván nem csak a játékokra igaz. TheRminator-nak is igaza van a legoval kapcsolatban, DE. Most már itt tartunk: Megvettem a 10305 lovagvárat, szétnyitásnál a fél torony a kezembe marad, mert az elemek már nem erősen csatlakoznak. Erős túlzással, ha megrázok egy figurat, a haja v. siskja leesik. Néhány szín, pl arany, anyagminősége már a schenk katonákéval van egy szinten.Ha a vasvillát, íjat, bármilyen tárgyat beleteszel az ember kezébe első ilyen eset után már morzsolódik, megmarad a nyoma, mert olyan puha anyagból van. Használhatatlan az egész úgy ahogy van. Csomagolás régen: felnyitható doboz, panoráma elem kirakat. Hungarocell védelem körben, elem szortírozó tálca a nagyobb szettekben. Na ezért olcsóbb most a lego főleg darabszámra levetítve. Hopp egy fontos dolog kimaradt. Régen a legonak voltak olyan frissen bevezetett alkatrészei, főleg a hetvenes évek végén, amikről kiderült hogy a rossz konstrukció miatt törik (nem az anyag miatt), a lego miután a hiba kiderült újra tervezve erősebb változatban hogy ne törjön el, egy-két éven belül lecserélte ezeket. Ma ez az egy -két év már 15-20 év ha egyáltalán történik valami.

A másik fontos dolog ez csak saját tapasztalat, nem egzakt számítás, hogy a nyolcvanas években ugyan többe kerültek a játékok nem is kicsit, viszont a megélhetéshez szükéseg dolgok, élelmiszer, benzin, rezsi, kisebb részt foglalt a havi költségvetésből, mint ma. Amikor gyakorlatilag az egész fizud ilyenekre megy el.

A két szempontot pedig még egy dolog köti össze nálam. Régen az emberek amikor spóroltak akár egy évet is, hogy vegyenek egy tvt, vagy egy magnót, vagy egy c64-et, azt nem két évre vették. Hanem tudták hogy tíz év múlva is jó lesz. Az én szüleim pl sokkal szívesebben vettek legot akkor (amennyiben találtak) mint gagyi műanyag katonát mert sokkal strapabíróbb volt.

Presze lehet ezt csak én látom így. A 10305-re nekem még annyi rájött, hogy valami idióta ötlet miatt ezt a szettet sajnos lion castlenek hívják pedig a valóságban inkább amazon castle-nek kéne. Amiből sajnos következik, hogy még bricklinken kell vennem minimum 10 férfi fejet a sisakok, hajak, fegyverek mellé, hogy a katonák ne nők legyenk.
Huh, április elég zűrös hónap volt, betegséggel, utazásokkal, sok háttérmunkával, ezért nem frissültünk úgy, ahogy szerettük volna, de tudjátok, év végén legkésőbb mindent behozunk. Ami tovább viszont nem várhat, az az új Checkpoint Now - tudjátok, a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk…..
scherier 2022.05.11 12:58:31
@Zolexx: Én a Mega 65-öt várom nagyon. Arra is van már Amiga core. Nézd meg hátha érdekel.
Nemrégiben a birtokomba került egy jó kis kihajtogatható Transformers katalógus és jó szokásomhoz híven ezt most megosztom veletek is. Az 1991-es európai darab az akkor megjelent, kifejezetten európai exkluzív cuccokat mutatja. A kiadány a holland, belga és a francia piacra készült és csupa olyan…..
Újra itt a Checkpoint Now - tudjátok, a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit. Egy hónapja, az akkori adás felvételekor még friss fejlemény volt az orosz-ukrán háború, de már akkor lehetett sejteni, hogy olyan krízisről van szó, ami az egész világra hatással lesz -…..
Mint tudjátok a Játékok a Polcról oldal az esetek 99%-ában játékokkal foglalkozik, így alapvetően nem nagyon szoktam írni direktben filmekről vagy sorozatokról. Eddig összesen két alkalommal és utoljára 2020-ban csináltam ilyet, először a Rebels-el utána pedig a Clone Wars-al összefüggésben. Ma…..
scherier 2022.02.21 08:09:53
@Tota12: Persze, bizonyos szinten igazad van, lehetett volna a kotor akár korai mass effect is. Viszont sose lett volna ennyire sikeres. Az egyik ok amiért jó hogy star wars volt, az a Tie Fighter szindróma. Annak idején a Tie Fighter pont azért lett iszonyat sikeres azt leszámítva hogy egy remek jó szimulátor volt. Hogy az volt az első olyan játék amelyikben végre vissza vághattál, halomra lőhetted a sok x szárnyút, a sok lázadót, a sok elcseszett karaktert amit az sw "jó" oldala felvonultatott, miközben a tényleg jót egy viccé alakította.

Az SWTOR indulása után a játékosok több mint 80% a "sötét" oldalt választotta. Miért, mert a nézők jelentős többségének már elege van a "jók"nyáladzásából, kinlódásából, attól hogy az sw egy vígjáték sorozat lett. Vagy mindig is az volt? Sokkal izgalmasabb egy sith inkvizitorral játszani, mint mondjuk egy republic trooperrel. De talán nem is az izgalmas a jó szó, egyszerűen felszabadító.
Érdekes megnézni, hogy pl a mass effectben ahol semmi előzmény nem volt, a játékosoknak csak 20% választotta először a renegade oldalt.

Ha a kotor világ nem lett volna az sw része, nyilván akkor is sikeres lett volna, lásd me. Viszont olyan mélyen alaposan tárja fel ezt a világot ahogy semmilyen más sw téma nem (könyv játék film stb.) Így aztán létre jött az a sajátos állapot, amiben a világ legjobb sw játéka pont az a játék ami semmiben nem kapcsolódik az sw filmekhez. Szerintem ez egy nagyon jó kritika az sw filmekkel szemben.

Lehet persze, hogy kivételes eset vagyok, habár nem hiszem. Én sosem voltam sw fan, én sw néző voltam. Megnéztem a klasszikus három részt gyerekként és bennem is kinyitotta a kapukat. De minél többször láttam az életemben, annál inkább egy tipikus Bud Spencer filmre emlékeztetett, ahol bemennek egy bárba ketten és mind a 100 embert elkalapálják. Amikor eljutottam idáig, nem is foglalkoztam a témával többet. Viszont amikor kijött a kotor1,2 újra esélyt adtam, és vártam a csodát, hátha sikerül ilyen filmet csinálni. Nem sikerült. A mandaloriai volt az utolsó csepp a pohárba.

Egy szónak is száz a vége, teljesen igazat adok neked, a kotor nem rész az sw filmvilágnak. Viszont a kotor a legjobb ami az sw világgal történhetett. Hogy ez összességében jó vagy rossz. Rossz, mert lehetett volna meríteni belőle, hogy az sw ne úgy hulljon a mélybe mint a balta nyél nélkül. Viszont jó is, mert így hollywood nem rontja el ezt a három játék által kreaált hangulatot és így a jövőben akit érdekel hogy milyen is lehetett volna egy jó sw játék vagy film csak előveszi és játszik vele. Vagy előveszi a valaha létezett legjobb sw filmet a swtor első trailerét:))

Peace is a lie...
A pozitív covid-teszt sem állíthat meg, hogy kiposztoljam múlt héten felvett adásunkat, az esedékes Checkpoint Now-t. Ami szokás szerint az előző hónap híreinek összefoglalója egy nagyobb fókusztémával, sok kicsi egyéb hírrel és mindenféle hónap izéivel és random ajánlatokkal, amikért érdemes…..
A mai szkennelés alanya egy maratoni hosszúságú, 70 oldalas általános katalógus volt, a  csodálatosnak éppen nem mondható 2000-es évből. Ebben az időszakban a Lego-nál egy útkeresés  zajlott és ennek eredményeképpen bizony rengeteg olyan téma is megjelent, ami végül nem bizonyult sikeresnek. A…..
scherier 2022.01.31 07:34:56
@CSOKKI MÁLNA: Pedig itt a lego már lassan egy éve megkapta a mentőövet pont az általad felsorolt dolgokért cserébe...
scherier 2022.02.02 08:58:49
@Tota12: értem mit szeretnél. De a játék is mint rengeteg más dolog, része volt és ma is része a politikának. Ma talán még inkább mint valaha volt... Addig nincs baj, amíg a gyerek magának készít játékot, kavicsból, fából, homokozik stb. Amint valamit előre gyártanak le neki már valamilyen céllal készül.
Amikor te játszottál a joe figurákkal és nézted a reklámot (rajzfilmet) még véletlenül sem villant be neked az amerikai zászló? Sok embernek ez a zászló is egy önkény uralmi jelkép...
De semmi gond értem mi a blog célja és tiszteletben tartom.
BÚÉK minden drága hallgatónknak, ez itt a 2022-es első Checkpoint, bár logikailag még inkább az óévhez tartozik, hiszen ez az esedékes Now, vagyis az előző hónap híreinek összefoglalója - egy kis 2021 vége az újév elején. Túlnyomó többségében jó visszajelzések érkeztek erre a "Havi kettes"…..
scherier 2022.01.11 10:59:26
@ric64st (Rihárdó): ultimate ii+ bármikor tudsz rendelni, és szinte olcsóbban kijön mint egy reu. Én is azzal játszottam vele. Simán kijöhetett volna szerintem reu nélkül is, csak több időt kellett volna szentelni a programozásra. Lásd pl Turrican.
Engem nem zavar, ha valami plusz kell, aki ,ma C64et használ úgy is fel van neki "pimpelve" rengeteg új cucc a rendelkezésére áll, akár vehetsz egy chameleont is. Ha meg mindent akarsz jön a mega65.

Én személy szerint nem akarok egy szemkifolyós régi tvn, vagy monitoron játszani. Régen elég volt belőle ezért lettem szemüveges. Most egy Jó kis 4:3 v 5:4 monitorhoz hogy szép képed legyen nélkülözhetetlen a technika.
scherier 2022.01.12 20:52:13
@ric64st (Rihárdó):Engem sosem zavartak, amíg valamilyen szinten autentikusak.
Engem a kényszer vitt erre az útra. Tönkre ment a táp, vettem a lengyel sokat fikázott tápot. Semmi bajom vele, szuperül működik.

Sárga lett a gép, floppy, jött a retrobright.

Az igazi törés akkor lett amikor tv csere lett. Jött egy Dell 5:4 monitor s videoval. A kép szar. Jött egy lumafix. A kép szar de már nem annyira. Jött egy Etron scaler a kép tökéletes.

A több száz lemezből az évek alatt kb 40 maradt működő képes. A poén, hogy annak idején mindenki azt mondta nem szabad drága lemezt venni mert ugyan olyan jó az olcsó is. Hát nem. Hallgattam a sök hülyére, így csak pár doboz 3m-et vettem. Ami a mai napig működő lemez, az 95%-ban 3m. Így jött az sd2iec.

Sd2iecnek bazi sok hátránya van a lemezkezeléstől a formátumokig iszonyat kompromisszum. Ezért jött mellé egy easyflash. Ami jó volt, de kevés volt a hely a bazi sok crt-nek.

Ment az sd2iec és az easyflash. Gondolkodtam a chameleonon, de az igazából egy emulátor. Ezért lett az ultimate II+ szuper, egy dolog nem tetszik, hogy nincs d81. Gondoltam veszek egy 1581-et. Amennyibe most kerül annyiért egy mega 65-öt vesz az ember. Most arra várok:)
scherier 2022.01.13 18:20:04
@ric64st (Rihárdó): Nálunk a joystick kattogása nem hat jól a házastársra:)

Igen a legjobb floppy. Ugyanis 100%-ban 1581 kompatibilis, viszont HD-lemezt is tudsz használni nem úgy mint a 1581-esnél. Hogy ez miért király? Egyszerű hd-s lemezt még csak találsz valahol, de dd-st esélytelen.

A mega65 amúgy külsőre 100%-ban C65 csak a commodore gomb és a felirat más a licensz miatt. Ja meg a hátsó csatik. Amúgy az eredetiben nem 1581 volt.

Eléggé felkapott lett ez a gép, én pl végig követtem az elmúlt öt évben a megvalósulását. Nyilván nem lesz világ megváltó, de vannak már olyan játékok amik mega65 exclusivak:) Amúgy amiga meg atari coret is simán tehetsz rá mint a chameleonra.
A  mai szkennelés áldozata sokaknak ismerős lehet, hiszen a hasonló borítóval ellátott katalógusok világszerte megjelentek ebben az évben, így például hazánkban is. A beltartalmat illetően ugyanakkor vannak jelentős eltérések, így az ugyanilyen borítóval, de eltérő "táblaszöveggel" ellátott darabok…..
IDDQD Checkpoint 7x16: Newcomer 2021.12.26 21:24:42
Boldog bejglikómát mindenkinek, idén nem jutott energiánk nagy karácsonyi meglepetésre (bár a keptelenkronika.hu felfogható akár annak is), viszont még idén esedékes pár adás, szóval várható a szokásos utolsó heti dömping. Ennek jeleként máris kaptok egy új vendéges Checkpointot egy olyan témáról,…..
Megdöntve a tavalyi rekordot, a heti kontentsűrűség 6 adás lett a végére (plusz egy Képtelen Krónika), de a koronaékszer mi más lehetne, mint a szokásos évértékelés a Checkpoint Dream Teammel, azaz Mazurral és Sasával. Mivel perceken belül véget ér az év, ideje kitolni ezt is: jöjjenek tehát 2021…..
Nos, talán már mindenkinek leülepedett egy kicsit a karácsonyi menü és most már remélhetőleg mindenki otthon pihen a kanapén... erre az alkalomra úgy gondoltam, hogy csinálok egy kis válogatást az Old Force oldal régi karácsonyi játékos képeiből... A saját karácsonyi "játékos" képeimet ugyanis már…..
A mai adásban egy igazi klasszikus, közönségkedvenc Dinobotot, Grimlockot elemeztem ki. Jó szórakozást!..
scherier 2021.12.09 15:02:46
Decemberben kisebb adásdömpinggel szeretnénk kedveskedni, szóval máris itt a Checkpoint Now, vagyis az előző hónap legfontosabb hírei + hozzá a kommentárjaink és a hónap mindenféléi. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran. November balhéktól volt hangos, és igazából hasraütésszerűen…..
Nos…túl vagyunk rajta. Tegnap lezajlott a II. Figura és Játékfeszt, ami egy hosszas, augusztus óta tartó szervezési munkára tette fel a koronát. Rengeteg energiát tettem bele, de megérte, mert _szerintem_ a nyárihoz képest sikerült minden szempontból, nagyobbat, többet, jobbat letenni az asztalra a…..
scherier 2021.12.03 08:15:23
@Tota12: Nem számoltan hányadik képen látható, de egy lila hajú hölgy áll a stand mögött. Nem tudom kivenni, melyik szett az, annyira kicsi a képen.
scherier 2021.12.03 08:18:14
@Tota12: 40. kép:)
A mai katalógusunk egy igazán szép darab lesz, ami nyilván elsősorban a vonatos Lego kedvelőit hozza lázba. A Lego Train a 80-as évek elején is egy professzinális, drága és mifelénk viszonylag ritka téma volt, amit ugyanakkor a bonyolultsága miatt nyugaton nagyonis kedveltek az idősebb Lego…..
scherier 2021.11.29 07:43:47
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Megint beelőzi a következő Minit az esedékes Checkpoint Now, hogy ne csússzon tovább (aztán majd két Mini jön utána). Jöjjenek hát az előző hónap legfontosabb hírei + hozzá a kommentárjaink és a hónap mindenféléi. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran. Októberben már elég sok olyan…..
scherier 2021.11.15 10:58:13
@ric64st (Rihárdó): Sok mindenben egyet értek veled, az én saját tapasztalatom a következő.

1988 óta C64-en játszom kisebb megszakításokkal a mai napig. 1998 óta PC szintén mai napig.

C64 tapasztalat:Kiskoromban nem volt ritka a napi 8 órás játék, elite, newcomer, rpg hegyek. De egy mentés után mindig abba tudtam hagyni, ki tudtam menni a haverokkal játszani, bringázni. 8 óra játék után sem álmodtam a játékkal. Szerintem teljesen vállalható játékok voltak, nem igazán tapasztaltam semmilyen egészségromlást egyet kivéve. Ettől lettem szemüveges. De ez talán annyira nem nagy baj.

PC tapasztalat: Ezt két részre szedném az első kategória a nem multiplayer. Gyakorlatilag minden típusú játékot kipróbálva aminél nálam probléma van:
FPS iszonyat nagy mennyiségű figyelmet köt le. Azzal, hogy másodpercek töredéke alatt kell reagálnod akár órákon keresztül nálam azt eredményezi, hogy lehetek akár mennyire fáradt, olyan szinten felpörög az agyam, hogy aludni sem tudok, nem hogy ezzel álmodni. Nagyjából ennek köszönhetem azt, ha beszélgetek egy emberrel, és 3 másodpercbe nem tudja belesűríteni amit mondani akar, akkor nem érdekel amit mondd és inkább megyek tovább.
Hasonló nálam még az NFS típusú autós játék, de ez enyhébb tünetekkel jár, ettől tudok aludni, de sokszor a játékkal álmodok.
Ahol még tapasztaltam negatív oldalt az a Panzer General, Civiliztaion típusú körökre osztott stratégia, ahol a "na még egy kört még és alszom" típusú függőség lehet. De ez nyilván az ember saját akarat erejétől függ.
Ezzel vezetném át a témát az mmo típusú vagy a multiplayer játékokba.
Nálam húsz évbe került amíg megtanultam, hogy ez a legkárosabb. A sor nagyjából így nézett ki: Diablo2, Guild Wars, Eve online, WoT, Guild Wars 2, Warthunder, Star Conflict, Neverewinter, StarTrek Online, Elder Scrolls Online, Old Republic. Itt már a legnagyobb probléma az, hogy nem téged szórakoztat a számítógép, hanem fordítva. Itt már nem Te döntöd el, hogy mikor játszol és mikor nem, hanem a guild, klán többsége. Mivel a kontent minimális a napi rutin iszonyat gyorsan munkává válik. Nálam ennek az eredménye a fizikai állóképesség drasztikus romlása, betegségek, állandó fáradtság az összes rl barát elvesztése. Utólag felteszem a kérdést ez így meg érte? Hát nem. Akkor még is miért csináltam? Gyenge voltam? Nem. Kényelmes, lusta lettem? Igen. Én személy szerint sokszor a valóság problémái elől menekültem a játékba. Szerintem ez az a játék típus ami a legtöbb szálon okoz függőséget.

Nyilván most lehet ekézni, hogy magamnak köszönhetem. Ez így is van. De én személy szerint ezért nem tartom rossz ötletnek a kínai szabályozást.

Az előző adáshoz kapcsolódóan annyit hozzáfűznék, hogy nem csak hogy lehet emlék a számítógépes játék, de sokszor ez az emlék a való világban történt eseményeket is felül írja, hiszen ki emlékszik egy erdei túrára a való életből, mikor a játékban ezt az erdőt védtük 10 ismerőssel életre halálra gyakorlatilag minden héten.
Az egyik nagyon kedves barátom meglepett a hétvégén egy kis ajándékkal, ami egy olyan Mattel poszter volt, amivel ezelőtt még sosem találkoztam. Az óriási méretű (kb A2) kihajtogatható darab német nyelvű, meglehetősen egyedi és míg az egyik oldalán a Masters of the Universe cuccokra koncentrál,…..
A kisgyerekeknek szánt Lego termékpalettából számomra a Fabuland volt mindig a legkedvesebb. Kedves emlékek fűznek hozzá, de felnőttként is egy aranyos, nyugodt témának tartom. Úgyhogy alig vártam, hogy legyen egy Fabuland insertem és szerencsére ez nemrégiben össze is jött. Ez egy korai, 1980-as,…..
scherier 2021.10.14 08:54:26
@Majer Tamás: Óóó jaj, nagy a baj. Egy kis segítséget azért kérnék, melyik hozzászólásomban ajnároztam az X-Winget, nem jó már a memóriám, hátha volt ilyen.
scherier 2021.10.14 12:30:55
@Majer Tamás: „Egy termékcsoporttal van jelen” – írtad. Melyik ez az egy? A már több mint 100 videójáték, vagy a filmek, vagy a közel 30 éve minden nyugati plázában található Lego Wear gyermek ruházati bolt?
A LEGO játékot kedvelni és a LEGO céget fanatizálni szerintem két különböző dolog. A LEGO egy ugyan olyan lélektelen pénzéhes multi mint a többi. A különbség, hogy ők ezt mézes mázas mesékkel gyerekköntösbe öltöztetik.
Vegyünk csak egy példát a sok közül, hogy lett világhírű az amúgy teljesen snassz fa játékokat gyártó cég? Feltalálta az interlocking kockát. Jaa nem is ő találta fel. Akkor ki?
A legelső intelockingnak látszó kockát a tengerentúlon hozta forgalomba a Bild-O-Brik, majd a MiniBrix ezek gumiból voltak, szóval nem tök ugyan az. 1939-ben a Hilary Page a Kiddicraft tulajdonosa volt aki először műanyagból készített interlocking kockát, de ez még mindig nem az igazi, mert sokkal nagyobb volt. Most ugrunk kicsit az időben 1946-ban az American Bricks már kisebb méretben gyárt építő rendszert interlocking kockákból melynek neve ELGO (milyen érdekes név nem?:). Rá egy évvel később Európában Hilary Page megalkotja a ma ismert LEGO kocka eredetijét amit a cége a Kiddicraft forgalmaz, a kocka aljában látható a neve, európai licencel rendelkezett, nyugat európai országokban volt kapható, de árulták Kanadában és az Usában is.
Ole Kirk Christiansen ezt a játékot meglátva és ezen felbuzdulva elutazik fiával 1947-ben Angliába. Mit csinálnak ők ott? Elmennek abba a gyárba ahol a Kiddicraft gyártatja a játékot, és a gyár tulajdonosától megvesznek egy teljes moulding rendszert. A Kiddicarftal nem is állt szándékukba tárgyalni. Elviszik Dániába és elkezdik két éven belül 1949-ben változatlanul gyártani a Kiddicraft kockákat LEGO néven. Ja nem változatlanul hiszen a desgined by Hilary Page feliratot kiszedik belőle. Ezt csinálják 1958-ig. Közel 10 éven keresztül ugyan ezt a technológiát használják minden változtatás nélkül. Ömlik le a gyártósorról a LEGO feliratú Kiddicraft kocka, amiről Hilary page semmit nem is sejt, hiszen az első években még nem volt kapható Európa szerte. De a helyzet változik, a LEGO terjeszkedik, megy az üzlet, több országban is kapható lesz. A Kiddicraftnak viszont nem megy a szekér, Hilary pár évig még gyártja a kockákat de mivel az ő termékpalettájukon ez csak egy szelet volt, felhagy vele, és a többi játékra koncentrál. A sikertelenségbe belefáradva és a LEGO sikerének láttán (ezt a LEGO tagadja) 1957 közepén öngyilkos lett. A LEGO ezt követően 1958-ban módosítja a kockát ekkor kerül bele a két stabilizáló cső.
Most ugorjunk egy kicsit az időben, abba a korba amikor a LEGO már világcég és mindenkit szarrá perel aki valamilyen módon is próbálja utánozni a „LEGO” kockát. Az ugrás után az 1980-as évek elején vagyunk megjelennek a LEGO klónok. A LEGO-nak ez nem tetszik, de nem bízza a véletlenre. Mit csinált az akkor már több százmillió dolláros világcég? 50.000$-t fizetett Hilary Page örökösének (aki Page egyik lánya volt), a kocka jogaiért!! Majd így ment az első ilyen tárgyalásra 1984-ben a TYCO ellen.