Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Malachi

0 bejegyzést írt és 3309 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs összefogás! Mi próbáltunk összefogni, de ezekkel nem lehet! Nem a mi hibánk! Mi kizárólag a Momentummal vagyunk hajlandóak összefogni! – így összegezhető Szél Bernadett és az LMP eddigi kommunikációja. Orbán Viktor pedig köszöni a kétharmados többséget...
Malachi 2018.04.04 19:36:22
na akkor ide is, mert itt is tombol a hülyeség. figyelem, hosszú lesz.

a sok nagyagyú LMP fikázó egy pillanat alatt teljesen elfelejtve az elmúlt tizenpár év jobbikos ámokfutását és szoci töketlenkedését most lélekszakadva rohan a jobbikra vagy az MSZP/DK-ra szavazni, mert majd ők segítenek leváltani a fideszt - ezen a ponton hadd vegyek egy mély levegőt a röhögőgörcs után ami elkapott - és közben a vitathatatlan hülyeségeken túl (Schiffert és a pártszakadást bár tudnám feledni) az elmúlt években valódi ellenzéki politikát folytató és modern, normális ország kialakítására törekvő LMP-t üti, marja, fikázza folyamatosan amit én egyszerűen képtelen vagyok felfogni. Nem megy, egyszerűen.

Soha nem voltam úgy igazán LMP-s, csak mint az MKKP munkáját az övéket is elismerem. A mai magyar ellenzékből a programja, tettei alapján valamennyire komolyan vehető csoport az Együtt, az LMP, a Momentum és hát az MKKP, végül is. Ebből a négyesből az LMP a legerősebb, őket érné meg minél inkább támogatni ott, ahol csak lehet. Ehelyett szurkoltok itt annak, hogy a gyurcsánnyal megtámogatott, ócska, lejárt, sajátját is bármikor hátbaszúró káderekkel telerakott MSZP szokás szerint szanaszét verjen mindent maga körül (bedarálva LMP-t, Együttet, bárkit aki igyekszik szavazatokat szerezni) úgy, hogy nyilvánvalóan a kutya nem szavaz majd rájuk és megállnak 10-12 %-on, felpumpáljátok a picsába a fajgyűlölő, idegengyűlölő, EU ellenes, homofób jobbikot és hát a fidesz meg közben akármi is lesz marad kb. 50%-on, de inkább kicsit többön.

Őszintén, normálisak vagytok? Normális az a pár ember, aki kitalálta pár hete, hogy nem az számít, hogy melyik párt mit ajánl és melyik párttól mire lehet számítani a múltja alapján, hanem kizárólag csak az, hogy ki léptet vissza minél több embert, MERT CSAK? Faszom, ezek a kis pártok NEM TEHETIK MEG, hogy úgy táncoljanak, ahogy ma pl. az MSZP fütyül, mert megszűnnek létezni. Felfogtátok? Ezt találta ki a fidesz a kétfordulós rendszer eltörlésével. És akkor itt maradtok vasárnap este 80% náci, tolvaj szélsőjobbal, (fidesz+jobbik) 10-12% szar, megélhetési opportunista, lejárt MSZP-vel, pár százalék gyurcsányistával aztán annyi. Mert ez lesz a vége, ha pl. most az LMP is befekszik a mocsok szocik meg a Feri alá, és akkor itt kő-kövön nem marad. Persze ha ezt akarok, ezt akarjátok, akkor nyilván oké. Ti országotok, mert ha ez lesz az eredmény amit itt vázolok, az enyém már nem.

Ha valaki képes eldobni az elveit és leszavazni a jobbikra, vagy valami fura indíttatásból még most is hisz az MSZP-nek és származékainak, miközben létezik egy - bármennyire is utálatos, oké - ezeknél fényévekkel elfogadhatóbb, ismert, országos listás és 103 (?) jelöltes csapat, amiből simán lehetett volna a legerősebb ellenzéki párt ha egy kicsit gondolkodik az, aki most pl. "orrbefogva" a jobbikra vagy a fujdeutálja de azért mégis na MSZP/DK-ra szavaz, az nem okos ember. Ezt ki merem jelenteni. mindezt azért, mert 3 hete elhitte vagy elhitették vele, hogy most valami nagy országos összefogás elsöpri a fideszt - miközben a jobbik az első perctől nyilvánvalóvá tette, hogy nem lép vissza és így eleve tudható volt, hogy bukta lesz az egész összefogás. Csak nekem világos ez?

Sok hülye baszki, sajnálom, hogy ezt kell mondanom tényleg, de sok hülye egy rakáson. Pedig annyira elhittem, hogy ezt lehet normálisan is mert a nép az nem ostoba. Ó, de mekkorát tévedtem. Mondom, vége van az országnak. Meneküljön, ki merre lát.
Malachi 2018.04.04 20:20:26
@Glasses: én csak azt nem értem, hogy ha itt van mindig ugye pármillió bizonytalan, akik általában el sem mennek szavazni, de most talán megmozdulnak, akkor egy józan ember, aki le akarja váltani a fideszt, miért tereli a népet a náci jobbik és a ki tudja, hányszor bukott MSZP/DK felé éppen az LMP ellenében, akik azért sokkal vállalhatóbbak. tényleg, mi ez az ostobaság, hogy majd pont azért nyer a fidesz, mert az LMP nem lép vissza mindenhol a szociknak?

a fideszt csak akkor lehet megverni, ha a jobbik is visszalép, sok helyen. a jobbik egy helyen sem fog visszalépni. szóval a fideszt nem verik meg. itt indul az egész, ezen a pályán kellene játszani és akkor még az LMP a fidesz szövetségese, hm? hááát... nem tudom ez hogy jött ki, de nagy hülyeség.

az LMP-nek (és minden ellenzéki pártnak) innen kezdve egy dolga van: minél több töredékszavazatot begyűjteni, hogy listáról minél többen kerülhessenek be. az egész visszalépősdi csak arra jó, hogy egymás között leboltolják a tuti befutó helyeket. ez elég tisztán látszik az elmúlt napok történései alapján. és minden írás, minden poszt, minden komment ami az LMP-t gyengíti és jobbikok, MSZP/DK-t erősíti nagyon káros.

emésszed: 75-80% fidesz+jobbik, 10-15% MSZP/DK, meg a maradék. ez lesz kb. vasárnaptól. szép új világ, hm? erről is érdemes lenne posztolgatni, és nem az LMP nem létező felelősségét kellene firtatni.
Malachi 2018.04.04 22:10:40
@Glasses: de nem lesz kormányváltás. azóta lehet tudni, hogy a jobbik Hmvásárhely után kb. rögtön leszögezte, nem lép vissza senkinek. az egy marha nagy félreértés, hogy országosan meg lehet ismételni azt, ami abban a városban sikerült. vegyük már figyelembe a tényeket. a fidesznek van egy stabil szavazóbázisa. mindenki tudja, hogy csak akkor lehet tőlük a 2/3-ot elvenni, ha minden bizonytalan körzetben egyetlen ellenzéki indul ellenük. ilyen nem fog történni, mert még egyszer: a jobbik azt mondja, hogy nem lép vissza.

ez a helyzet. ebből csak annyit lehetne kihozni, hogy ha tényleg esélyt akarunk egy értelmesebb országra, amit nem opportunista tolvajok (fidesz), EU ellenes és rasszista, antiszemita gárdások (jobbik), továbbá levitézlett lusta káderek (MSZP/DK) irányítanak választóként amennyire lehet megerősítjük az Együttet, az LMP-t és a Momentumot. ebből a hármasból az LMP a legismertebb, leginkább támogatott párt, majdnem minden körzetben indítanak valakit, biztosan számíthatnak a töredék szavazatokra. ezért fontos nekik az összes induló. nem lenne lehetetlen forgatókönyv, hogy az első fidesz és sajnos biztos második jobbik után ott legyenek harmadik erőként. de nem, ilyen nem lesz, mert valamiért mindenhol a jobbikot és a szocikat nyomatják. miért? senki nem tudja.

még egyszer mondom: jobbik visszalépések nélkül nem lesz leváltva a fidesz. a jobbik jelen állás szerint nem lép vissza sehol. szerintem Magyarországnak nem érdeke, hogy a jobbik 20, a szocik meg 10+ százalékot szerezzenek egy 50 valahány százalékos fidesz mellett - de valószínűleg ez lesz a helyzet és tökmindegy, mit csinál az LMP, valamiért mindenki őket üti. ez butaság.
Egy hónapja jelent meg az év talán legjobban várt és hype-olt játéka, a No Man’s Sky. A hetekben folyamatosan jöttek ki hírek, cikkek a játékról pro és kontra. Van, aki védi és szerinte ez a világ legjobb játéka és nem érti a felháborodást, na meg vannak azok, akik legszívesebben visszakérnék a…..
         A magyar kormány minden szerződését felmondja a Magyar Telekommal, mivel az, idézem: a véleménye miatt diszkriminált valakit. Konkrétan a rezsim hivatalos Coelhoját.        1. Képzeljük el, ígérem, nem lesz nehéz, hogy Kovács Ákos szerint, a zsidóság a bosszú…..
Malachi 2015.12.17 17:18:17
@TG69: számomra ennek az ügynek az az üzenete, hogy a fidesz egy gyáva szar. személy szerint sokkal félelmetesebbnek tartom azt, amit most pl. a földekkel művelnek. szinte minden kommentár, vagy látható ellenállás nélkül.
Malachi 2015.12.17 17:21:27
@Voznyák Pista: az állam nem kívánhat "csak úgy" szolgáltatási szerződést kötni más céggel, mert elvi kötelessége pályázat alapján a legjobb ár/érték arányú szolgáltatóvel szerződni. egy normális országban legalábbis. továbbá egy ilyen ad-hoc szerződésbontát adott esetben milliárdos kötbér terhelhet, amit a zemberek fognak megfizetni. engem pl. nem kérdezett meg a viktor, hogy megér-e nekem pár ezret megvédeni az ákosművészurat, mert a szemét labanc bántja.
A Vezúv által betemetett természettudós, idősebb Plinius óta élénken foglalkoztatja a kutatókat a Gibraltári-szoros kialakulása. Plinius szerint a szorost a helybéliek Herkules oszlopainak nevezik, és azt hiszik ő ásta azt a csatornát, melyen a tengervíz, mely addig ki volt zárva a…..
Malachi 2015.05.01 19:28:35
Movie Tank Harag (2014) 2014.10.23 00:01:00
Nem volt olyan régen. Hét évtizeddel ezelőtt. Európa úszott a vérben. A világ úszott a vérben. Mindenfelé halál, keserves sikolyok, utolsó leheletek töltötték be a teret. Emberek, katonák kúsztak a mocsokban, harcoltak az ellenség ellen. Harcoltak a különböző lobogók alatt,…..
Malachi 2014.10.23 14:44:24
@Muad\\\'Dib: "Meglehetősen sok helyen kapott pocsék kritikát a film." elég, ha hármat linkelsz, nem kell meglehetősen sok. de aztán tényleg pocsék legyen a vége, ne tárgyilagos.

@VogelZsigmond: te meg eret ne vágj magadon. ezek a nagyokosok egy kockát nem láttak a filmből, csak osztják a tudást a semmire.

aki látta a filmet, az nem írhatja, hogy nem igyekszik maximálisan ragaszkodni a valósághoz. azt el tudom képzelni, hogy nem 100%-osan pontos minden képkockája, de pl. a nagy tankcsata az pont olyan és marhára nem egyértelmű az amcsi fölény se technikailag, se erkölcsileg. plusz az narrátor az első fél percben lefekteti az alapvetést, hogy egy Tigris átlagban öt szövetséges harckocsit intézett el, stb. senkinek nem akarom elspoilerezni, szóval nem írok részleteket.

ez a fenti kritika elég pátoszos és túlzó lett, de őszintén szólva teljesen korrekt a film és megrázó is, és amennyire lehet - szerintem - pontos, szóval egy 7/8-ast mindenképp megérdemel a tízből.
Malachi 2014.10.23 15:00:25
@Muad\\\'Dib: kösz, olvasom!
Malachi 2014.10.23 15:14:53
@Muad\\\'Dib: no, a c+ az nem pocsék. :)

a másfél csillagos utálta, az hate rate. :D

a Vulture kritika az jó, bár ő az se feltétlenül jó oldalról közelít, de elfogadom. szóval EGY pocsék kritika! hehe.
Az Orgona ösvényen - aminek már a címe is valami álomvilágot sugall - található az a 70 négyzetméteres ház, aminek a képek tanulsága szerint, nem csak az egyik legművészibb beállítottságú (illetve "képmanipulátor" alkalmazást használó) tulajdonosa van, hanem valóban…..
Az ellenzéket tönkreverték. Részben bundával, részben azért, mert a kormányoldal jobban játszott, többen volt és a gólokat is ő számolta, de mindegy is: a vereség ténye vitathatatlan és megváltoztathatatlan. Magyarország egy lépésre van a pártállamtól, és ezt a lépést…..
Malachi 2014.06.02 22:40:27
@jotunder: most egy róla elnevezett közterületen lakom, és laktam már Csata utcában is! puszta véletlen volna?
Örülünk, Vincent? Orbán a Jani 2014.04.30 21:32:39
      Egy Orbán Viktor nevű szotyolaköpködő sudribunkó levelet írt a kilencvenegy éves Dávid Katalinnak, a magyar művészettörténet doyenjének, és elemezte neki egy kicsit a megszállási emlékművet.  Elmagyarázta neki, hogy mi az emlékmű egyetlen lehetséges értelmezési…..
Malachi 2014.04.30 22:11:33
@aritus: az alapgondolat valószínűleg annyi lehetett, hogy ov minek ugat bele olyasmibe, amiről nincsen fingja se. hát mert egy sudribunkó és ez az ország az ő kocsmája. a többi csak mellékvágány a posztban. vagy párhuzamos, izé.
Malachi 2014.04.30 23:19:08
@aritus: "Kedves jótündér, ha most gonosz lennék, akkor most megkérdezném, hogy akkor még sem egy hiszticske ez ellen a szobor kompozíció ellen tiltakozni?" - erre reagáltam. a poszt nem szól arról, hiszti-e vagy nem. arról szól, hogy ov mekkora segg. nekem így jött le, aztán ha tévedek, hát egye fene!

ha használod a "válasz erre" funkiót, látom ha írsz valamit. bár erre már nem muszáj válaszolni, csak mondom. :)
BRÉKING! Nagy örömmel jelentjük be minden drága olvasónknak, hogy a Geekz költözik. 7 év kemény és páratlanul nagyszerű munka után sikerült végre eladnunk a lelkünket, így holnaptól kezdve már a 444.hu alatt, a geekz.444.hu oldalon fogjátok elérni az írásainkat. Te, aki most…..
Geekblog Transzcendens 2014.04.16 23:39:54
Néha abszolút meg tudom érteni Hollywoodot. De tényleg: mindenkinek sír a szája (és ez alól mi sem vagyunk kivételek), hogy leszarják az eredeti ötleteket, hogy csak a brandekkel foglalkoznak, hogy nem mernek kockáztatni, hogy szinte már minden csak a szuperhősökről, az…..
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult, rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük. * Tóta W. Árpád:…..
Malachi 2014.04.06 07:11:01
@midnight coder: ez mondjuk nem menti fel a könnyűipar eszetlen tönkretételét, ami az alapja lehetne egy erős gazdaságnak - bár akkoriban még teljesen más viszonyok uralkodtak - de csak azt akartam mondani, hogy azért az utóbbi 4 évben sem tologtak nálunk a tőkeerős külföldi cégek, hogy akkor ők most gyárat építenének ebben az igen stabil és különadóktól mentes rendszerben.

sajnos éppen ellenkezőleg, a fordítottja a jellemző. ez IS baj.
Wartburgot láttunk South Parkban.Nem viccelünk, tényleg.Na jó, mégis viccelünk.Először is tisztázzuk, hogy South Park nevű hely tényleg létezik Colorado államban. Igaz, csupán Fairplay egy sarkában, egy 1880-as állapotában helyreállított bányászvárosként. Nos, ettől…..
Malachi 2014.03.15 23:04:04
@pmobilTB: kétütemű kombink van, (még egy, meg egy négyütemű is, hehe) gyakorlatilag azon tanultam vezetni, huszonpár éve. az kérlek úgy kong, mint a harang, ha bacsapod az ajtaját.

meg a négyüteműnk is, nem tudom miért. de az igazi a kétütemű, az állati. beszállsz, a fél utca már tudja, hogy autózni fogsz pedig még be se indítottad a műszert. :D
Örülünk, Vincent? Ráfázen 2014.01.07 21:52:42
A Raiffeisen Bank International AG osztrák igazgatósága egy reggel valami furcsa, ragacsos dolgot érzett a takarója alatt. Odanéztek — hát egy akkora véres, vigyorgó lófejet találtak az ágyukban, hogy ki kellett bontani a főbejáratot, hogy beférjen a vezérigazgatóság…..
Malachi 2014.01.08 19:18:49
@sajtohuba: kár. :( én adtam volna érte 350-et is.
Malachi 2014.01.08 22:45:56
@sajtohuba: kis öröm az ürömben, hogy így talán mégsem kell reszketnie az ERSTE-nek. utáltam volna csak azért kimenni osztrákiába, hogy ott nyissak folyószámlát.
Mindenkinek, aki a nyolcvanas években volt gyerek, mély és kitörölhetetlen nyomokat hagyott a tudatalattijában a hozzánk akkor még csak csordogáló, az Óperencián túl azonban már saját zsánert kikövetelő nindzsafilm áradat, különös tekintettel azok amerikanizált válfajára.…..
A Gyűrűk Ura (könyv és film) rajongójaként pocsék érzés volt ülni tavaly az első Hobbit-filmen, és rohadtul unatkozni. Mindenki ismeri az érzést, amikor akarja, nagyon-nagyon akarja, hogy valami jó legyen, és egy ideig még sikeresen be is beszéli magának, hogy tényleg az. Ebből…..
Malachi 2013.12.10 23:46:24
@valinor: ne kommentelj most már! nézd meg inkább a LOTR rendezői trilógát. megint. :)
Geekblog Ölni kíméletesen 2013.12.02 08:00:00
Andrew Dominik rendező és Brad Pitt alkotói együttese nem kimondottan nézőmágnesként, vagy bevételgenerátorként működik. A sztár jelenlétének ellenére sem Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford című közös filmjük, sem e cikkben tárgyalt alkotás nem aratott…..
Geekblog Végjáték 2013.11.05 23:54:51
Korrekt kis film ez. A legnagyobb baja az, hogy Orson Scott Card Végjáték (Ender’s Game, a fordítót csókoltatom) című könyve alapján készült, ami annyival, de annyival több „korrektnél”, amennyivel egy interplanetáris háború több két ötéves kölyök homokozóbeli…..
Geekblog A holló 2013.11.04 06:00:00
Nincs még egy ilyen film. Általában, ha a geekzre írok, mégpedig ide leginkább a kedvenceimről szoktam, igyekszem valamelyest objektivitásra törekedni, már amennyire gyarló emberi mivoltomból futja. Most azonban, kedves olvasóink, nézzétek el nekem, nem fogok. A holló ugyanis az…..
Geekblog Gravitáció 2013.09.27 13:25:59
Erre találták ki az IMAXot. És a 3D-t. Erre találták ki a speciális effektusokat. Alfonso Cuarón katasztrófa-thrillere az év legizgalmasabb filmje, pillanatnyi üresjárat nélküli, az érzékszerveket totális ejakulációba hajszoló adrenalinexpressz, olyan tökéletes műgonddal…..
Malachi 2013.09.28 11:41:53
@CruelAngel: http://en.wikipedia.org/wiki/L'Arriv%C3%A9e_d'un_train_en_gare_de_La_Ciotat

ez se volt egy Aranypolgár, mégis hatásosnak bizonyult. :) nekem szerencsém volt az Avatarral, pontosan azért imádtam, mint amiért hat évesen a nyári szünetben a Star Warst, amit, nem túlzok, kb. hússzor láttam a szomszéd videóján. :)

nagy baja a modern mozinak, hogy kiveszett belőle valamilyen varázs, ami húsz-harminc éve még megvolt. ma már magától értetődő, hogy CGI-vel egész városokat göngyölnek fel könnyedén. szemünk se rebben. na, én IMAX-ben az Avatoron ugyanaz a kiskölyök voltam megint, mint 30 éve a videó előtt. láttam egy jó mesét, csodálatos vidéken, és olyat kaptam, amit otthon, a monitor előtt nem.

igazából így értettem a párhuzamot, meg azt, hogy erre találták ki a mozit.
Malachi 2013.09.29 09:13:53
@Case: nem kell nagyon megerőltetned a fantáziádat ahhoz, hogy nagyjából tudd, miről szólhat egy film, amiben egy űrhajós sodródik a szabad űrben másfél órán át. mivel elég kevés variáció létezik, ezért inkább legyél hálás, hogy semmit nem lőnek le a "történetből".

annyit segítek, hogy kb. 95% eséllyel nem fogja túlélni, szóval ne számíts happy endre, bármi is történik. ha jól olvasom, valósághűségre törekedtek, és csak a bizonytalansági faktor mondatja velem ezt a 95%-ot, a valóságben egy ilyen incidens garantáltan halállal végződne.

a trailerben annyit láttunk, hogy valami törmelék (meterozápor?) tönkreveri az ISS-t, aztán, hogy volt-e ott visszatérő kapszula, ami épen maradt, vagy ott van-e egy űrsikló, amihez vissza lehet kecmeregni valahogy - na ez lesz a cselekmény.

remélem, segítettem! :)
Az ember hihetetlenül kreatív létforma. Pár ezer év alatt megszámlálhatatlan bombabiztos módszert talált ki rá, hogy civilizációstul, kék bolygóstul, mindenestül teljesen elpusztítsa önmagát – vírusokkal, atomháborúval, mesterséges intelligenciával, kísérletekkel, amit…..
Geekblog The World's End 2013.09.24 06:00:00
Beszélgessünk egy kicsit az időről. Nyugalom, nem lesz szükség a speciális vagy az általános relativitáselmélet mélyebb ismeretére, nem a tudományos szempontból "idő"-nek nevezett jelenségről fogunk értekezni. Arról az időről van szó, amit mi mindannyian megélünk. Nem tudom…..
Geekblog Razorback 2013.09.16 06:00:00
„It has two states of being: dangerous or dead.”Óriásvaddisznó! Előfordulási helye: Ausztrália. Kedvenc elfoglaltsága: á, komolyan, ezt még kell mondani? Naná, hogy emberevés. Kétlem, hogy létezik olyan állat, amiből a horrorműfaj még nem faragott, vagy legalábbis, próbált…..
Geekblog Hajsza a győzelemért 2013.09.10 23:41:01
„Minden évben 25 versenyző indul a Forma 1-en, és minden évben kettő meghal közülük.” Ezzel dobja fel a labdát a következő két órának Niki Lauda nyitó narrációja, vetélytársa, James Hunt pedig később „kerekeken száguldó bombának” írja le az általuk vezetett…..