Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cjnin

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kisebb profilú filmek kaptak teret ezen a hétvégén az amerikai mozikban, és a konkrét újdonságok között a God's Not Dead 2 malma hajthatta volna a legtöbb vizet, ám a film az első rész alatt futott be. A Batman Superman ellen: Az igazság hajnala első maradt, de vészes mértékben zuhant vissza...
cjnin 2016.04.03 20:49:18
@kaamir: Nem kell félteni ezt a filmet, már a mozikból sikeres lesz, és akkor a többiről nem is beszéltünk. Otthon ugye átlag 55% jut vissza a stúdióhoz, de ha minden igaz ez az első hétvégén valamivel talán több, plusz lehetnek külön szerződések. Nemzetközi szinten már más a helyzet, de onnan is nagyon szép összeg megy a zsebekbe.
cjnin 2016.04.03 21:28:16
@kaamir: Mindketten elég gyorsan kijelentettünk valamit. Otthoni 55%-al és a nemzetközi átlag 33%-al számolva ott lehet 400 millió környékén a vége (amennyiben az tényleg 400). De ez ennél sokkal zavarosabb. Nyilván ha csak a mozis bevétel lenne, akkor nem menne ilyen költekezés, de az már az ő dolguk. A sok pénztől nem lesz jó egy film, de rossz se, azt már a forgatókönyv írásakor általában elintézik...
aeon flux usa box office: zombies 2016.02.07 17:34:00
Három film is megpróbálkozott a lehetetlennel: érdemi közönséget toborozni a televíziózásnak szentelt hétvégén. Az 50. Super Bowl-közvetítéssel az Ave, Cézár! kelt birokra közülük a legjobb eredménnyel, miközben a The Choice című Sparks-adaptáció és a Pride and Prejudice and Zombies roppant gyengén…..
cjnin 2016.02.08 20:27:06
@Repce Manó: Elég érdekes párhuzamok. Néhány gönc ledobásától még egy film se lett sikeres, pláne nem manapság (lásd Under the Skin).
A Disney mai bejelentése szerint Az ébredő Erő folytatására az eredetileg meghirdetett 2017 májusa helyett ugyanazon év decemberéig kell várni. Csodáljuk e fejleményt? Aligha. Kezdetben kétségek övezték a döntést, hogy egy Star Wars-film decemberben kerüljön a mozikba a jól megszokott május helyett,…..
A Pofázunk és végünk Miamiban számított a hosszú amerikai hétvége sztárjának papíron, ám az akcióvígjáték-folytatás az első rész alatt futott be, s ezzel elsőségét is veszélyeztette: az Oscar-jelölésekkel megszórt A visszatérő szorosan a nyomában furakodott szintén az élről leköszönő Star Wars: Az…..
cjnin 2016.01.18 15:00:19
@Repce Manó: Én se értettem mire gondolsz, így már tiszta. Igazából ez már csak így működik, de azért nem mindegy, hogy egy folytatás milyen minőségű filmet majmol. Szerintem is kicsit pofátlan, amit a Star Wars esetében ismét eladtak, de azt nem tudom mondani, hogy nem volt szórakoztató (ugyanakkor bízom benne, hogy ez csak egy családbarát, nosztalgiára építő bevezetés volt és kicsit megerőltetik magukat a későbbiekben, mert az ilyen szempontból "sokak" által szétfikázott Avatar-ban kétszer annyi ötlet meg eredetiség volt).
Újabb, tévében is közvetített díjátadón vagyunk túl, vagyis újra lehet vörös szőnyegen vonulni és köszönőbeszédet szavalni a széles publikum előtt. Ahogy mindig, a Critics' Choice is megpróbálta megtippelni a majdani Oscar-nyerteseket, és végignézve a listájukat, valószínűleg most is közelebb állnak…..
Nos, eljött az igazság pillanata, megtudjuk, hogy az Amerikai Filmakadémia tagsága hogy vélekedett a tavalyi felhozatalról. Vajon egyezik az ízlésük a BAFTA szavazóival vagy inkább a populárisabb Golden Globe felé hajlik a kezük? Vajon sok egyezés lesz a teljes szakma jelöltjeivel, esetleg újra…..
cjnin 2016.01.14 18:06:19
@isvaen: Háát, se a Birdman se a Revenant nem lesz az az évek múlva felemlegetett csodafilm. A Mad Max amúgy is esélytelen Oscar bácsinál, pedig nagyon egységes az egész film (a rendezés dettó), utóbbi pedig a Revenant esetében nem igazán mondható el. Nagy meglepetés amúgy önmagában, hogy egy ennyire díjszezonra felhúzott filmnél a forgatókönyvet a szőnyeg alá söprik, de teljesen jogos, egy ennél jóval nagyobb listába se fért volna bele.
cjnin 2016.01.14 23:17:11
@isvaen: Kicsit nagy szavak (arról nem beszélve, hogy más rendezők gyengébb munkáit állítod Iñárritu legjavával szemben). A Birdmant most hagyjuk, ha lehet, újra szeretném nézni, addig nem akarok nagyon belemenni, a Revenant viszont nagyon friss élmény. És érdekelne, hogy ebben mi az új, a sokrétű, a réteges? A Mad Max semmivel se kevésbé friss az akciófilmek között, mint ez (természetesen más, pörgősebb az egész, a vágás, operatőri munka, és ugye ott is kalapot lehet emelni a trükkökhöz való viszonyulás miatt), persze, ha a Birdman mellé állítod, akkor az ízlés látványosan hasba fogja szúrni. Írtam korábban, hogy nálam a Revenant 7-8 pont, tehát nem akarom szapulni vagy ilyesmi, de leszámítva a látványt egy faék egyszerű film, átlagosan megírt karakterekkel, kiszámítható végjátékkal, közepes dramaturgiával, semmi extra történetvezetéssel. Irigyellek, hogy ennyire lelkesedsz érte, komolyan, és asszem értem is, hogy miért, mert tényleg másféle élmény, mint az átlag kasszasikerek (ezzel nálam kihúzta kb 90 percig, addig nagyon élveztem, valóban kicsit olyan, mint mikor a városi paraszt vidéki levegőhöz jut, csak aztán megláttam a félig összedőlt viskót, amiben aludni kell), ez viszont egy meglehetősen érdekes gondolathoz vezet. Konkrétan, mikor részben azért az alma a kedvenc gyümölcsöm, mert nem körte.

De hogy más téma is előkerüljön: remélem behúzza az Oscart és még inkább remélem, hogy legalább 150 milliót összehoz odahaza. Elnézve a tavalyi bevételeket nagy szükség van arra, hogy a felnőtt kategóriás, nagy költségvetésű, nem folytatás/előzmény/képregényszar filmek taroljanak, mert hiába a rekord számok, a helyzet azért messze nem rózsás, sőt...
cjnin 2016.01.15 15:01:47
@WiteNoir: Kérdés, hogy tud-e továbblépni? Feltéve, ha akar, persze. Egy zseni a srác, ha pl. feszültséget kell teremteni, viszont egyébként erősen limitált az eszköztára (ez másokra dettó igaz, de nála még inkább, és mivel már a sokadik filmje, így más szintén limitált eszköztárral felvonuló rendezők munkássága többeknek izgalmasabb lehet (mert pl egy Revenant-ból pont a feszültség hiányzik - bár ez kicsit olyan, mint a Gyűrűk Ura karakterek, valaki bírja bennük, hogy fekete-fehér tulajdonsággal rendelkeznek, más meg hiányolja a szürkét).
- SPOILERMENTES - A Sziklás-hegység vadonjának mélyén, télvíz idején hazatérésre készülő prémvadászok többhavi zsákmányukat bálázzák, amikor váratlanul őslakosok nagyobb csoportja üt rajta táborukon. Az Andrew Henry százados (Domhnall Gleeson) vezette amerikaiak jelentős veszteségek árán egérutat…..
cjnin 2016.01.13 12:00:05
@Tom Bobb: Elhiszem, hogy neked gondod volt a sok szürkével, de ez egyéni probléma (ahogy a 3D se fekszik mindenkinek, nem tehet róla), amúgy az égvilágon semmi gond ilyen szempontból a filmmel, minden jól látható. A szakáll témája meg nagyon vicces, nem is értem, hogy komolyan gondoltad-e, baromi sok a közeli, ahol jól látszik pl. Leo arca, szeme, játéka.

Furcsa amúgy a 10 pont, de az ilyen 5 pontok még furcsábbak. Most is az van, hogy a többség nem tud elvonatkoztatni egyrészt az előzetes várakozásoktól, másokat pedig negatív oldalon befolyásol ugyanígy a dolog. Én nem szeretném pontozni, de ilyen 7-8 körül lenne talán (nem is tudtam róla igazából semmit, inkább a film megnézését követően olvasok utána). Az első fele jobban tetszett, annak ellenére, amit te is írtál, hogy a dramaturgia és az időbeli dolgok gyengén vannak megírva (értékelem, ha egy film komolyan veszi a hangulatot és a látványt, de azért nem lehet ettől még mindig minden mást a szőnyeg alá söpörni). Önmagában nem sok a történet, és én anno az Argo esetében pl azt mondtam, hogy jó a rendezés, mert Affleck többet hozott ki belőle, mint amire a történet önmagában elég lett volna (mondjuk akkor már Danny Boyle a király a 127 óra miatt), itt ez viszont nem igazán állja meg a helyét. Iñárritu főleg a film második felében ritkábban találja el az arányokat, és ekkor már amúgy is kiszámíthatóbb a sztori, a katarzis szintén elmarad, kár érte. A látvány nagyon pazar, engem csak egy apróság zavart. Tényleg nem nagy dolog, de baromi idegesítő, mikor a lehelet vagy a vér másodpercekig látszódik a kamerán. Biztos meg lehet magyarázni a célt mögötte, de akkor is baromira oda nem illő ál-művészieskedés.
A Star Wars: Az ébredő Erő, minden idők legnagyobb bevételt elért filmje ugyan őrzi első helyét az amerikai toplistán, ám A visszatérő premierje nem várt, ám annál szükségesebb magasságokat érintett. Eközben a The Forest című horror sem veszett el a sűrűjében.....
cjnin 2016.01.10 18:38:32
@kaamir: Igaz, a film jellege miatt nem olyan vészes a helyzet, de azért mégis csak 2016 van, egy kicsit biztos dobott volna rajta.

Egyébként a két Boxoffice-os oldal jól betippelte a Star Warst 50 millás hétvégére, ennyit én is tudnék totózni. A következő még ünnepi hétvége, az még lendít rajta, a vége valahol 920-930 körül lehet talán, vagyis szoros meccs lesz világszinten a Titanic ellen. Most függetlenül attól, hogy nekem csalódás volt a Star Wars, azért elég nagy poén lenne, ha Cameron ezt is kibekkelné 1-2-ben.
cjnin 2016.01.10 20:05:21
@WiteNoir: Ezen azér' lehetne vitatkozni. Régen egy-egy film évekig volt műsoron, kapott egy csomó újra-bemutatót, nem volt ilyen mennyiségű konkurencia, tévéműsor, torrent, internet, ésatöbbi.
aeon flux usa box office: erőnlét 2015.12.27 18:04:00
A karácsonyi box office a Star Wars: Az ébredő Erő történelmi menetelésével telt, hiszen a fantasztikus akciófilm több mint 150 millió dollárral vezeti a mezőnyt, midőn összbevételét tíz nap alatt messze félmilliárd fölé röppentette. Az újdonságok közül nagyon jól járt a…..
cjnin 2015.12.29 12:58:04
@tjunior: Arra gondoltam, amiről szó is volt, hogy a korábbi filmek bevételeinek arányai még most is relevánsak. Nemzetközi szinten is már kijöttek a hétvége számai, maximum itt nem pár millióval túlbecsülték, hanem alul, de a lényegen nem változtat. 50%-nál áll a film (540 millió otthon, 546 millió a többi országból), és már csak Kína van hátra, vagyis kb ugyanolyan eredménnyel fog zárni, mint a legutóbbi részek (nem mintha ezzel bármi gond lenne, a Titanicot leverheti).
cjnin 2015.12.30 01:20:05
@tjunior: A 6-ból 4 film teljesen releváns, és a másik kettő is azt mutatja, hogy a téma mindig is erősebb volt otthon. És nem fizika kurzuson vagyunk képletbizonyítás közben, ez ide már elég, mert arányokról, trendekről van szó (1-2 százalék ide vagy oda lényegtelen. Az éves listán az első 20 helyezettből csak 5 film esett bele a 40-60 százalékos tartományba, az összesített listán pedig világszinten a 15 legsikeresebb filmnél ez a szám kettő (a Star Wars és az Avengers), de még az első harmincnál is csak 6 olyan filmről beszélünk, ami otthon 40%-nál többet hozott, és abból kettő Star Wars, szóval...
cjnin 2015.12.30 15:45:54
@tjunior: Nem mondom, hogy nincs igazad, mert alapvetően két dolog miatt nem találjuk a közös nevezőt. Én arányokról beszélek, mintha a box office-on belül a hazai-nemzetközi bevételek eloszlását sávokra osztanánk, ott jobban látszódna, hogy a Star Wars mennyire kilóg az átlagból és ez alól az új rész se kivétel, innentől pedig a korábbi számok relevánsak, miközben te konkrét százalékokat említesz. Azon túl, hogy 1-1 filmet kiemelsz, mindig azt, ami a legtávolabb van az én példámtól. Másfél hete mutatták be a filmet, nincs értelme vagy alapja pontos számokról beszélni, tartományokat lehet említeni, hogy mondjuk 2 milliárd és 2,5 milliárd közé ekkora eséllyel fog végezni, vagy 2,1 és 2,4 közötti leállásra ennyi vagy annyi sansz van. Minden más csak hasra ütés (a Mojon se értem, hogy mi ez a baromság, hogy tizedre pontos melléjelzéseket nyomatnak a cikkekben...). Hogy a kommented elejénél maradjunk, mindkettő ugyanúgy fontos, a világ nem változott annyit, hogy a Star Wars ne otthon legyen a legerősebb, de pár százalékot a nagyobb piac jelenthet pluszba. Nem mondom, hogy örömteli, mert ma már egy rendező vagy színész választásnál, vagy egy forgatókönyv véglegesítésénél (Transformers 4 pl) bejátszik az is, hogy nemzetközileg mekkora pénzhalomra van kilátás, ugyanakkor viszont érdekes, hogy miközben idén több nagy sorozat is kisebb-nagyobb csalódást okozott Amerikában (Avengers, The Hunger Games, Spectre, The Divergent, Terminator, Maze Runner), addig a két korábban odakozmált film újramikrózott változata elvitte a bankot, nem is akárhogy. Ez persze mintának kevés (már csak a két film nagysága miatt is) és nem biztos, hogy a közeljövőben bármi változást okozna a trendekben (üzletileg lehetne ugyanúgy pozitív és negatív oldalról szemlélni, mert minek szenvedni új sorozatfilmekkel, miközben a jelenleg bejáratott dolgok még pörögnek), de akkor is.
aeon flux usa box office: erő 2015.12.20 17:32:00
Bekövetkezett, és idén már másodszor: új nyitóhétvége-rekordert avatott az amerikai filmipar a Star Wars: Az ébredő Erő képében, és talán-talán egy új bevételi bajnokot is pályára állított.....
cjnin 2015.12.20 19:53:29
@Olifat: A péntek és a szombat már csak minimálisan fog változni (és nem megy rekordszámú moziban), ez mindig így van, a vasárnap simán lehet több, és akkor a 240 közepe vagy vége is meglehet akár.
cjnin 2015.12.21 23:16:55
@misafeco: Azért volt ennél nagyobb arányú rekorddöntés is (Pókember, Avengers), ha nem is sok. Tényleg elképesztő, a csütörtök viszont valóban egyre zavaróbb. A HP7 esetében még éjféli volt az éjféli vetítés, nem pedig este 7-től ment a számlálás, plusz itt belevették a Star Wars maratont a 60 dolláros jegyáraival is. De hát így biztos a dolog. December soha nem volt az a hónap, amikor a legnagyobb első hétvégék születtek, és a filmeket, marketinget is ehhez igazították, itt most nyilván ez is változott (szeptember vagy január is elég sokat nőtt ilyen szempontból). A 800-850 millió meglehet, világszinten a 2,5 milliárdot én se érzem, de majd kiderül (Kínával kapcsolatban is nehéz jósolni).
Hogy is lehet ezt elkezdeni? A Star Wars-nál nincs nagyobb moziesemény. És itt az eseményen van a hangsúly; a felvezetés, a napok számlálása, a körítés, a publicitás: ezek már mind részei az "új Star Wars-filmnek". Az idézőjel nem véletlen, fogalommal van dolgunk. A fogalom 1999-ben véste magát…..
Adam Sandler már egy ideje vezeti a túlfizetett hollywoodi sztárok listáját, és a Pixel csak tovább betonozza előnytelen pozícióját: a videojátékos viccelődés megbukott. Eközben a Papírvárosok sem tudott kellőképpen gyökeret verni, ellenben Jake Gyllenhaaal Mélyütése magasra…..
cjnin 2015.07.26 22:42:44
@MasterTom: Ugyanakkora csökkenést hozott, mint a Captain America második része (de a Guardians is ebben a tartományban végzett), mindezt a nyár miatt relatíve erősebb hétköznapok mellett. Szóval egyelőre nincs ezzel gond, a harmadik hétvégén pedig már valamivel tisztább lehet a kép.
Sok a nagy sztori: az se semmi, hogy a Pixar fennállása második legnagyobb nyitányának örvendhet az Agymanók révén, ami igen közel röppent a 100 milliós határvidékhez, de az talán még annál is nagyobb szám –noha a rekorder hétköznapi bevételek előrevetítették–, hogy a…..
cjnin 2015.06.21 22:11:06
@MasterTom: A nyitóhétvégének valamennyire betehet a decemberi start. A Baljós Árnyak mai jegyárakkal hozna olyan 750 milliót. Vajon a The Force Awakens meg tud mozgatni annál nagyobb tömeget? A nemzetközi bevétel külön érdekes lesz, mert ez a piac sokat nőtt, egyre nagyobb szelet érkezik innen, viszont pl pont a Jurassic World nem tudott ilyen téren javulni, az arány egyelőre gyengébb, mint 22 évvel ezelőtt.
cjnin 2015.06.22 18:11:31
@misafeco: Az igazán ciki az lett volna, ha tegnap lehozzák, hogy ott a rekord, aztán mégse lenne meg. Abban igazad van, hogy sokszor felfelé becsülnek, ez viszont ebből a szempontból nem túlzottan releváns (egy normál hétvégén kis túlzással kit érdekel oda-vissza pár százalék, egyébként pedig az elmúlt 20 évben pl első hétvégés rekord egyszer se múlott 1-2-3 millión, vagyis nem igazán volt esély lebőgni egy túlbecsült vasárnappal). Illetve ilyen szempontból ez is a film dicsérete, hogy folyamatosan az amúgy is magas várakozások felett teljesít.
Komoly izgalmakat okozott a Jurassic World az elmúlt két napban: a dinós haddelhadd, csaknem duplázva az amúgy sem szerény elvárásokat, betámadta az első hétvégi rekordot... UPDATE: A betámadás végül sikerrel járt: 208.8 millió dollárral a Jurassic World a legmagasabb nyitány…..
"Hé, pajti, az autó nem repül!"Ahogy elkezdődik a Halálos iramban 7., az kiválóan megadja az alaphangot: pont olyan, mint amilyennek minden Jason Statham-akciófilmnek lennie kéne: röhejes... majd inkább vicces... és mégis kemény. Deckard Shaw-nak ugyanis sajátos elképzelései vannak a kórházi…..
cjnin 2015.04.01 21:45:22
@Feiertag Erik: Nálam az volt a mélypont.
A tegnapelőtti, premier előtti vetítések 15.753 nézője mellé csütörtökön újabb 28.397 látogató csatlakozott, ami nagyjából passzol a tegnap fejtegetett, összhétvégi várakozások megvalósulásához. A szürke ötven árnyalata tehát kis csalással élve egy nap alatt 44.150…..
"Szevasz! Mostantól létezem." 2005-ben, egy júliusi hajnalon ezekkel a mondatokkal indult útnak az Aeonflux Blog, ahol aztán két nappal később megszületett az első filmkritikácska is Zalaba Ferenc tollából (Az utolsó mozielőadás, kilenc csillag). Azóta eltelt tíz év, és ahogy…..
Hihetetlen, de igaz: valóra válik képregényrajongók millióinak álma, mert a Sony és a Disney végre-valahára egyaránt hallgatott az idők szavára a Foxhoz hasonlóan (lásd: Ryan Reynolds, mint Deadpool a mennybe megy), és a két cég megegyezett arról, hogy PÓKI A MARVEL CINEMATIC…..
cjnin 2015.02.10 09:11:34
Erre vártunk? Talán. Ha a stúdiórendszer nem képes - vagy nem akar - felnőni a megváltozott trendekhez, hát akkor jön egy kívülálló, hogy átrendezze a térképet. Persze nem kis kockázatot vállal az Amazon azzal, hogy az Amazon Original Movies címke alatt mutasson be felvásárolt,…..
cjnin 2015.01.20 19:46:23
@Scott Pilgrim: Van benne valami, de azért az Annie nem éppen az a film, aminek a célközönsége lefedné a nagy töltögetőket.
Oké, nem csak mi, magyarok vagyunk képesek látványos jelét adni annak, hogy mozizni szeretnénk, adjanak nekünk megfelelő filmeket: az Amerikai mesterlövész mindent felülmúlva nyitott a hosszú hétvége rendes részében. A Bérhaverok című vígjáték és a Paddington is jó…..
cjnin 2015.01.18 23:53:05
@WiteNoir: A szokásos túlzások. Tény, hogy sok minden összejátszott, de azért: persze mindenki ismeri és komálja Eastwood-ot, de miért is sztárrendező? Mert sorra dobálta az elmúlt években a 30-40 millás összbevételű filmeket? Cooper valóban sztárszínész, de ez önmagában kevés (lásd Depp vagy Bale). Illetve akkor például Olaszországban meglepően sok amcsi néző van: www.boxofficemojo.com/intl/italy/yearly/
cjnin 2015.01.19 14:15:01
@Gallion: Az ekkora sikerek esetében mindig igaz, hogy jókor voltak jó helyen. Ettől függetlenül a nézők viselkedését nem lehet kiszámítani. PL az Olaszoknál jobban kezdett, mint a Hobbit vagy a Hunger Games harmadik része, pedig ott a bemutató január 2-án volt.
Az eredeti tervek szerint 2016 decemberében térhettünk vissza először Pandorára (hogy aztán 2017 és 2018 karácsonyán is meglátogathassuk azt), ám úgy tűnik, hogy James Cameron túlságosan ambiciózus tervet lőtt be magának ezzel (az egyébként néhány alkalommal már halasztott)…..
cjnin 2015.01.16 00:33:52
@vargatom:
pl. 2:52-nél ( www.youtube.com/watch?v=Zz5vEfa7UvI )

Elhiszem neked (komálom is a hasonló sztorizgatásokat), de végeredményben az egyik gyengén néz ki (legalábbis helyenként), a másik nem. Most függetlenül attól, hogy mi CGI meg mi nem (lehet ha trükköket írtam volna, az kevésbé zavaró), mert milliárdos ligában szereplő filmeknél illene a hihető felé elmozdulni.
Illetve, ahogy írtam is, nekem az Avatar sokkal egységesebb, kevésbé "lógnak ki" dolgok, de ez talán nem meglepő. A Transformersben a robotoknak sokszor nincs rendes súlya (interakciója a környezettel, bár tudom, hogy ez kényes téma), plusz egy kalap szar a vágás is (hogy ebben mennyi a szándékosság (takarjon, mint a kézi kamerás ganék esetében), az már egy jó kérdés). Egy dolog a trükkök minősége önmagában, és egy másik, hogy mennyire jól tudják a filmbe illeszteni. Az Avatarban egy egész környezetet próbáltak megalkotni (önmagában már a színhasználat is komoly egységet kölcsönöz neki), a Bay szörnyszülöttben pedig oda van hányva a robot meg a párhuzamos sínen futó tűzijáték a felhőkarcolók közé. Mondjuk néha azért érdekes, hogy mennyit változnak a folytatásos filmek ilyen téren (HP 5 és HP 8, a két Thor, Hobbit vs LOTR, stb). A konkrét technikai részhez nem értek, de mint néző nekem ez jön le, aztán lehet más nem így látja.
Az Imgurra töltötte fel és a Redditen osztotta meg a fenti fotót egy felhasználó, és kb. annyit írt hozzá, hogy van egy iPhone-videója a teaser trailerről, amit sosem fog közzétenni, csak ezt a kivágott képet belőle. Az infó egyrészt ellent mond minden eddigi hivatalos…..
Két nagy reményű premier is a mozikba került azon a héten, ami rendszerint az egyik legjövedelmezőbb az amerikai mozikban: a hálaadás azonban most nem csak az élni vágyó pulykáknak, hanem A Madagaszkár pingvinjeinek és a Förtelmes főnökök 2.-nek sem kedvezett. Második hete Az éhezők viadala: A…..
cjnin 2014.11.30 20:29:37
Nem gondolnám, hogy az animációs kínálat túlnőtte a pénztárcákat. Tavaly semmivel se volt kisebb felhozatal, egyszerűen jobban bevonzották a nézőket (az más kérdés, hogy minden második mögött a Fox van, és néha valaki talán nem a legjobban lövi be a premier időpontját).

2013 (1680 m):

Escape From Planet Earth - 57 m
Turbo - 83 m
Planes - 90 m
Epic - 107 m
Cloudy with a Chance of Meatballs - 120 m
The Croods - 187 m
Monsters University - 268 m
Despicable Me 2 - 368 m
Frozen - 400 m

2014 (1226 m):

The Book of Life - 49 m
The Boxtrolls - 50 m
Planes: Fire & Rescue - 59 m
The Nut Job - 64 m
Penguins of Madagascar - ~110 m
Mr. Peabody & Sherman - 112 m
Rio 2 - 132 m
How to Train Your Dragon 2 - 177 m
Big Hero 6 - ~215 m
The LEGO Movie 258 m

Persze, ha nem is egyszer van Budán kutyavásár, de kétszer egymás után nem gyakran. Vagyis egy Gravity, Frozen, Avatar után a következő évben szinte biztos, hogy az a versenyző, akinek ütni kellene a lécet, az simán elbukik. A box office-nak is megvannak az ide-oda ingázásai, túlfeszíthetetlen húrjai, kicsit ködös, de azért látható, csak ezen nehezen megfogható ténnyel a stúdiók szeretnek ujjat húzni. Ezektől függetlenül a Fox története legjobb évét fogja zárni és behúzza az első helyet, egy olyan időszakban, amikor az amerikaiak jól láthatóan finnyásabbak lettek a folytatásokkal kapcsolatban (mondjuk jövőre próbára lesznek téve, nem is kicsit). Szó nincs róla, hogy ne szeretnék őket, ezt pont a Fox sikerei mutatják (az 5 legnépszerűbb filmjükből 4 folytatás, ezzel nyerik meg az évet, hogy ezeket jól hangolták a nézőkre).

Nekem a Horrible Bosses 2 hasalása amúgy meglepőbb, bár az is igaz, hogy ebbe az időszakba elég ritkán kerül felnőtt vígjáték a figyelem középpontjába, és ennek a hagyományát se idén fektették le (bár ez is csak utólagos belemagyarázása a dolgoknak).
Az éhezők viadala: A kiválasztott, 1. rész az esztendő legjobb nyitányát prezentálta, ám ezzel egy időben jelentős visszafejlődést kénytelen elkönyvelni a sorozat...
cjnin 2014.11.23 19:43:27
@danialves: Ennyiből nehéz megmondani, hogy a szájhagyomány mennyire van benne. A csütörtök esti bevételek kb 30%-ot csökkentek a második részhez képest. Utána kicsit jobban tartotta magát, mint az előző rész, tehát sanszos, hogy inkább csak az érdeklődés csökkent. Ettől még, ha a nézők lelkesedése találkozik a firkászok véleményével, akkor lehet ebből 300 millió is. Kérdés a moziszám tartása is, ha a Lionsgate szeretne még egy éves elsőséget, akkor azt idén kellene megcsípni, jövőre nem fog ez már összejönni.