Regisztráció Blogot indítok
Adatok
felfordul a gyomrom

4 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi napokban nagy kereslet támadt a katolikus egyház bírálatára, amiért Erdő Péter azt találta mondani, az egyház azért nem fogadhat be menekülteket, mert akkor embercsempészetet követne el. Ez a dolog nyilvánvalóan nem igaz. Az embercsempészetet csak…..
felfordul a gyomrom 2015.09.23 13:16:29
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: az első keresztények tulajdonképpen az apostolok voltak. semmi közük a katolikus valláshoz.
felfordul a gyomrom 2015.09.25 01:15:40
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: valószínűleg.
te honnan szerzed az értesüléseidet, aminek igazságtartalmáról ennyire meg vagy győződve?
szerinted ki állapította meg az újszövetség tartalmát?
egyébként is lényegtelen, hogy ki. a bibliában van deklarálva a kereszténység. ha valaki kereszténynek vallja magát, akkor szükségszerűen aszerint deklarálta magát, ahogy a biblia, mivel onnan ered a fogalom. az újszövetségből. ha mondjuk feltételezzük, hogy a biblia valójában a niceai zsinaton készült, akkor is az van leírva benne, hogy a kereszténység alapja a biblia. tehát, még ha a niceai zsinaton találták is ki a kereszténységet, mégis úgy határozták meg, hogy az, amit a bibliában van. a katolikusok kereszténynek vallják magukat, de azt úgy határozták meg, hogy a biblia az alapja, de mivel a katolikus vallásnak nem a biblia az alapja, ezért az önellentmondásos, vagyis hamis vallás. olyan ez, mint a jogban egy érvénytelen szerződés.
felfordul a gyomrom 2015.09.29 16:46:21
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: honnan vagy ennyire biztos abban, hogy a biblia mikor készült?
"Aki ballib, az csak feltétel nélkül, lihegve imádhatja a menekülteket, aki meg jobbos, az csak szittya indulattal gyűlölheti őket. Baromság" - szólt szívemből nemrég Geszti Péter a menekültügy kapcsán. Az utóbbi hetekben gyakorlatilag az egész világ a menekültekről beszél.…..
felfordul a gyomrom 2015.09.28 14:11:02
@ferlin: vannak prioritások. ésszerű okokból az emberi élet a legmagasabb prioritású. nincs olyan érték, aminek a védelme indokolná az emberi élet felülírását.
a fegyvertartás nem jó példa, mivel a fegyver alapból az élet kioltására való eszköz, így tartása nem lehet része a szabadságnak.
az általa okozott balesetek a veszélyességéből erednek, ahogy veszélyes lehet egy gáztűzhely is, mivel az ugyanúgy kémiai energiával pusztíthat. mégse tiltod be a gáztűzhelyet, hanem inkább rengeteg biztonsági védelmet csinálsz. a fegyver azonban nem használati eszköz, így betiltása nem korlátozza a szabadságot.
azonban van felelősség is. például a kocsi is alkalmas gyilkolásra, mégse tiltod be, ugyanakkor - normális esetben - a vezető felelős az általa okozott balesetekért.
az már persze rendszerszinten kell, hogy megtörténjen, hogy a használati tárgyak a lehető legkisebb kockázatot jelentsék. autónál például ez 100 év után most kezd kialakulni, a vészfékező, akadály érzékelő rendszerrel, önvezető kocsikkal, légzsákkal, meg ilyenek.
a gáz általi kockázatokat egyszerűen azzal lehetne teljesen kiküszöbölni, hogy egyáltalán nem lenne a lakásokban gáz, helyette mindenhol villany lenne, az erőművek pedig messze lakott területektől, masszív védőfallal körülvéve.
teljesen felesleges dolog minden nem megszokott ötlethez hozzáfűzni az "utópia" szót, az ugyanis nem jelent mást, minthogy az így nyilatkozó még nem érett meg a gondolat befogadására. lásd, scifi regények és megvalósulásuk. minden találmány először "utópia" volt. engem 10 éve lehurrogott egy számítógépboltos fickó, amikor megkérdeztem tőle, hogy van-e vezeték nélküli fejhallgató, ma meg ugyebár már teljesen magától értetődő, hogy van. a fejlődést mindig vissza akarják fogni, van, hogy erővel, van, hogy demagógiával, mint például amikor gyerekként megkérdeztem, miért nincs az autókban egy mágnes, ami megakadályozza, hogy összeütközzenek, azt a választ kaptam, hogy az megöli a vezetés szabadságát. ma pedig már rengeteg fejlesztés szól a balesetek elkerüléséről.
visszatérve a szabályokhoz, a szabályok mindig kényszerítő erőt képviselnek, így csak abban az esetben arányos, ha megszegésük valóban életet, személyes szabadságot sért. mivel a határátlépés, de - és itt jön majd a felhördülés - még a lopás sem sért szabadságot, életet, így ezekre hozott szabályok csak az elnyomást szolgálják.
anarchiában - an-archia, azaz uralom nélkül - az emberek tudatos, ésszerű gondolkodással látják be, mi a helyes, mi nem és nyilván a lényeg a szabadság minél korlátlanabb kiterjesztése úgy, hogy az még nem veszélyezteti a szabadságot, haha, ez most hülyén hangzik, de valahogy úgy lehetne elképzelni, hogy a szabadság minden ember szabadsága, minden ember körül lenne egy kör, ami a szabadságot szimbolizálja és ezek a körök mindig egyforma nagyságúak és akkorák lehetnek, hogy még ne érjenek össze.
tulajdonképpen ez lehet az anarchia.
vagyis szerintem az nem azt jelenti, hogy senki se csinál olyat, ami valakit idegesítene, vagy zavarna, - mert láttuk be, ilyen lehetetlen, akkor mindenki kussolhatna egy sarokban, arccal a falnak - hanem azt, hogy senki se tesz olyat, amivel kényszeríti a másikat, hogy olyat tegyen, amit nem akar.
vitás esetekben az értelmes kommunikáció és esetleges érdekütköztetések lehetségesek, de semmiképpen sem erőszak, a másiknak ártás.
ez az elv persze nem csak az "elmaradott" arab területeken ismeretlen, hanem bizony a "civilizált" nyugaton is.
felfordul a gyomrom 2015.09.28 14:21:23
@John Nethem: ugyanilyen eséllyel lehet terrorista helyben is. szerintem az életvédelemre kéne nagyobb hangsúlyt helyezni, akár térfigyelő kamerákkal is. napersze, itt rögtön jönnének az összeesküvés-elméletek, hogy 1984, meg ilyenek, de a határon vízágyúzás miben jobb? a kamerákat be lehetne kötni egy számítógépes rendszerbe, aki figyelné, az pedig felelősséggel tartozna, hogy a látottakat soha, semmilyen módon nem használja fel, csakis akkor foglalkozik vele, ha valóban életet veszélyeztető cselekedetet látott. minden megoldható megfelelő technikai háttérrel, sőt, a technika egyre fejlettebb lesz.
szóval inkább legyenek kamerák, amik képei csakis életet veszélyeztető cselekmények esetén számítsanak, járőrök, akik szintén csakis az életet védenék, ezzel kapcsolatban felelősséggel, elszámolással tartoznának. napersze, ezekre mind csak a jelenlegi rendszerben lenne szükség, tudatos, ésszel élő emberek társadalmában nem.
felfordul a gyomrom 2015.09.28 17:50:38
@El Ninho: azért kell eltűrnöd, mert elvileg ez a civilizált demokrácia. napersze, látszik is, hogy ez csak egy illúzió, csak ezt akarják mutatni, de ha ragaszkodunk a meséhez, akkor mindenkinek el kell tűrnie a másik embert, akkor is, ha neki nem tetsző dolgot mond. a szomszédot se rúgod fel, ha más zenét hallgat, mint te, de még akkor se, ha kimegy tüntetni valamiért.
ami meg az adót illeti, az nem olyan egyszerű, mint ahogy a sok rendpárti elképzeli. az adókból egy olyan komplex infrastruktúrát tartanak fenn, ami ahhoz kell, hogy a rendszer ne omoljon össze. márpedig ebbe bizony a szociális ellátások is beletartoznak, ugyanis te sem akarsz hullákat az utcán, sem éhséglázadásokat. bizony, ennek ára van. természetesen emberközpontú társadalom esetén ilyen kérdés fel se merülne, hiszen az erőforrásokhoz mindenkinek egyaránt joga van. még annak is, aki az életében egyetlen szöget se vert be. mert az az alapállapota az ökoszisztémának.
Néha úgy érzem, valami idegen országba kerültem. A körülöttem beszélt nyelv hasonlít ugyan az anyanyelvemhez, de a szavak jelentése merőben más. Aztán rájöttem, hogy egyszerű, tudatos és szándékos torzításról van szó. Vannak, akiknek ez hasznot hajt, de az emberek…..
felfordul a gyomrom 2015.07.29 22:49:05
@terrer: az anarchisták nem falnak fel senkit.
ezt is szitokszóként használják.
Lassan lecseng a Fidesz példátlanul sikeres idegenellenes kampánya, ki kell majd találniuk helyette valamit. A menekültek persze nem tűnnek el egy-kettőre, és még hónapokig jönni fognak, de annak a képnek egy időre vége, hogy a kormány jó előre felismeri a…..
felfordul a gyomrom 2015.07.25 16:58:05
@DFK: "hány bevándorlót kvártélyozott már be a saját lakásába?"

én például annyit, amennyi csak befért. vagyis én nyugodtan dumálhatok, mert megtettem minden tőlem telhetőt. mondjuk ez a szám nulla, mivel nincs lakásom, de ez még mindig jóval több, mint amit például te tettél. és ráadásul még nem is uszítok.
gondolom, ti vagyonosok azt hiszitek, hogy jogosan minden a tietek. nos, a mai világhelyzet éppen a tévedéseteket mutatja meg. és ha nem ismeritek el a buktát, ez csak egyre durvább lesz. :D
Szeged. Szerda, délután 4 körül jár az idő. Lelkes civilként érkeztünk meg kisteherautónyi adományainkkal, melyeket a menekülteknek szánunk. A vasútállomás, mely a hírek szerint a gyűjtőhelyeként szolgál adományaink célszemélyeinek, most szinte teljesen üres. Az épületbe…..
felfordul a gyomrom 2015.07.25 15:42:22
@Csatos Bambi: valóban, amíg az a cél, hogy "MEGVÉDENI, ami az övék", addig nem érdemes. majd ha magadat és embertársaidat akarod megvédeni, akkor érdemes valamit tenni. ha majd az ember lesz a fontos a tulajdon, a rendszer fenntartása helyett, akkor van értelme közösen összefogni és tenni. de akkor nem szögesdrótokat kell felállítani, meg más kontinensek szülötteit baszogatni, hanem azok felé engedetlennek lenni, akik erőszakkal támadnak ránk, akik az akaratunkat akarják elnyomni, akik a szabályaikat akarják ránk kényszeríteni. és akkor rájössz, hogy bizony az ilyenek évszázados ténykedésének köszönhetőek a mai problémák, többek között a bevándorló-áradat is.
felfordul a gyomrom 2015.07.25 16:14:57
@Kampfer: nem, ezt mind az ilyen rendpárti geciknek köszönheted. azoknak, akik szerint a király szava a szent, akik szerint helyes, hogy ostorral építtették fel a piramisokat ezer évekkel ezelőtt és akik szerint helyes szabadnak hazudni egy százmilliók kiirtásával és másik x milliók rabszolgaként behurcolásával felépített kamu államot, akik szerint ha nem megy szép szóval, akkor erőszak szükséges, akik szerint a vagyon, meg a törvény fontosabb az embernél. az ilyeneknek köszönhető a mostani helyzet, akik leigázták a fél bolygót a rohadt gyarmatosításokkal és akik még a saját népükkel se voltak képesek békében élni. bizony, ez a dolog visszaüt. ez nem azt jelenti, hogy a terroristáknak van igazuk, hanem azt, hogy egy globális okra vezethető vissza a globális probléma. és ez az ok a tekintélyelvűség, az ember ember feletti uralma, a hatalmi piramis, az erő szava.
felfordul a gyomrom 2015.07.25 16:21:56
@annamanna: persze, bezzeg a panelházakra mindenki fujjogott, amik bezzeg mennyi embernek adhatnak otthont.
Sergei Guriev, a párizsi Sciences Po közgazdászprofesszora és Daniel Treisman, az UCLA politikaitudományi professzora közös tanulmányában egy új hatalomgyakorlási modell alapjait írták le, melyet ők egyszerűen új autoritarizmusnak neveztek el. Ennek lényege, hogy a társadalom…..
A Szabadonébredők oldalon találtam egy cikket, amiben 9 érdekes és kevésbé közismert tényt lehet olvasni a magyar nyelvről. Nem nehéz kitalálni, hogy ez ismét egy olyan "tény" gyűjtemény, mint például amiről a "Mire is legyünk büszkék?" című bejegyzésemben már egyszer írtam. Ezúttal nem fogok…..
felfordul a gyomrom 2015.03.17 19:56:38
@bonfred: clockwise - angolul, jobbra - magyarul :D
Nemcsak Orwell világában dúl a demokrácia, hanem kicsi hazánkban is. Eddig is sejtettük, hogy nem minden gyermek születik egyenlőnek, de most már tudjuk is – már az első években sem mindegy, kinek milyen (és mennyire) funkcionárius a papája vagy a mamája, a luxus együtt jár a…..
felfordul a gyomrom 2012.08.10 07:59:00
@KaPé: "mert senki nem fogja megtermelni nektek még a kaját sem."

gondolkodni szoktál néha? kik termelik meg a kaját? általában a minimálbéresek. akiket te állítólag eltartasz. te mennyi kaját termelsz meg? valószínűleg te halnál éhen, ha a minimálbéresek egyszer azt mondanák, hogy elég. vagy fizetnek, vagy nem dolgozunk.
felfordul a gyomrom 2012.08.10 08:03:25
@Boka1: hol járul hozzá a magasabb fizetésű többel a közöshöz? ő legjobb esetben is ugyanannyit dolgozik, mint az alacsonyabb fizetésű, mondom, legjobb esetben, a munkája legjobb esetben van csak annyira hasznos, mint az alacsonyabb fizetésűé, kevesebb egészségi, pszichikai áldozatot hoz a közért, és ezért több lóvét vesz ki a közösből. valóban, ezek után ennek egy részét visszaadja a közösbe. de egészében kevesebbet ad bele.
Jogerősen egy év öt hónap, két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki autójával három gyermeket gázolt el egy vásárosnaményi gyalogátkelőhelyen.Szabó József 2010 decemberében a sebességhatárt túllépve, lassítás és…..
2012. április 15-től szigorodtak a közlekedési szabálysértés büntetési tételei.A brutális emelésnek talán az lehet az oka, hogy az idei költségvetésben 18 milliárdos bevételt terveznek, csak a közlekedési bírságokból.Jómagam minden nap vezetek, igyekszem betartani a KRESZ…..
no, ez egy kicsit zavarosra sikerült. szóval az érdekelne, hogy döntéseinkben, a tervezésben miért a "gazdaságosság', vagyonvédelem, stb. dolgok nyomnak többet a latban, mint az ember kényelme, könnyebb élete?..
felfordul a gyomrom 2012.03.07 23:50:35
@Szvatopluku csereberu: ezt sejtettem, de a sima polgároknak is sokadlagosak az emberi szempontok. nekik miért?
felfordul a gyomrom 2012.03.08 16:32:43
@Szvatopluku csereberu: nem pont ilyenre gondoltam. nem hinném, hogy a polgárok nagy része rádfújja a füstöt. már csak azért is, mert az esztelen áremelések, meg korlátozások miatt ma már elég kevés bagós van. a nagyobb baj, hogy több az erőszak, mint amennyiszer a füstöt arcba fújják.
a kérdés fel van téve. nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy miért ennyire divatos dolog sötétben kuporogni? életünk nagy részét épületekben töltjük, elzárva a napfénytől és sokan még a világítást is lekapcsolják. miért?..
felfordul a gyomrom 2012.03.06 22:47:57
@horex: és a kis vakond?;)
felfordul a gyomrom 2012.03.07 15:44:51
@Szvatopluku csereberu: arra se igazán. engem pl. igen frusztrál, ha nem látom közben a csajt:DD
felfordul a gyomrom 2012.03.07 23:54:39
@Szvatopluku csereberu: ejj, de értetlen vagy:D
az élvezetek minél magasabb szintje miatt. több érzék - nagyobb élvezet:D
miért van az, hogy míg a legtöbb ember (ha nem mindenki) lenézi a munkanélkülieket, de közben meg hányan vannak, akik mindent megtesznek, hogy munka nélkül jussanak pénzhez?..
felfordul a gyomrom 2012.03.07 23:53:11
@Szvatopluku csereberu: de ha te ezt tudod, mások miért nem tudják?
vajon kinek jobb most, hogy jópár villamoson csak akkor nyílik ki az ajtó, ha megnyomják a gombot, sőt, a kombínón 4 másodperc után visszacsukódik, és meg se állnak, ha nem jelzett senki?..
felfordul a gyomrom 2012.03.07 07:56:55
@Dönekszt sztop iz nyugati rélvély sztésön: számítottam ilyesmi magyarázatra.
de még évezredekkel a nyomógombos villamosok előtt feltalálták a fűtést és szerintem a légkondi is elég régóta létezik.
felfordul a gyomrom 2012.03.07 15:42:51
@Szvatopluku csereberu: aaaz igen!
ez fel se merült eddig bennem;)
Nem szaporítom a szót. Mindenki szánjon rá pár percet, míg elolvassa, és egy életet, hogy ízlelgesse, alkalmazza. http://eljtudatosan.blog.hu/2012/02/23/egy_fontos_kozlekedesi_kerdes_amiben_jobb_ha_nem_hallgatunk_a_szakikra..
felfordul a gyomrom 2012.03.07 14:52:22
Mennyit lehet elkérni egy éjszakáért Manhattan legdrágább lakosztályában? Van-e egyáltalán a luxusnak felső határa New Yorkban? Igen, van. Egy napra 35 ezer dollár az ára, és Ty Warner Penthouse a neve. A 400 négyzetméteres lakosztály a Four Seasons Hotel 52. emeletét foglalja…..
felfordul a gyomrom 2012.03.06 08:13:02
Szerencsére elég sokan felkapták a fejüket, hogy mi itten akcióba lendültünk. A nagy számok törvénye alapján adja magát a dolog, hogy sokaknak ez nem tetszik, legyen szó akár magánszemélyekről, akár médiáról. Volt, ahol fontosnak tartották kiemelni, hogy többen is bringával…..
felfordul a gyomrom 2012.03.06 07:40:38
@Gombóc_Artúr: egyetlen dologban egyetértek veled: a gyűjtővezérlésű felvonó használata sajnos az emberek rendkívül nagy hányadának gondot okoz;)
Mi, a Radikális Zebrahasználók Országos Akciócsoportjának (RAZOR) tagjai, megunva azt, hogy, ma, Magyarországon életveszélyes küzdelem átkelni a kijelölt gyalogátkelőhelyen, akcióra szántuk el magunkat... A terv Tagjaink több hónapon át szabályosan (nem direkt balesetekre…..
felfordul a gyomrom 2010.03.10 12:52:48
órák óta olvasom a blogot és örülök, hogy végre vki nem a "nem tehetünk semmit, mert úgyis beverik a pofánkat" passzivitással (f)éli le életét, hanem bizony harcol az igazságért. mert hiába konkrét dologról van szó, itt bizony általánosan a lényeg az igazságért, emberi jogokért való tudatos, következetes kiállás. mert a "kisember" jogaiért bizony senki sem áll ki.
na sztem egyszerűsítve ez a képlet: mindenki gyalogos születésétől fogva és ha alapértelmezetten feltételezzük, hogy helyet változtatni kvázi létszükséglet, ellenben autót vezetni viszont egyértelműen nem az, akkor az eredmény:
ha nem vagy képes a másik biztonságát bármilyen körülmények között nem veszélyeztetni (lehet kicsit magyartalan voltam:D), akkor ne ülj kocsiba. szépen lehet gyalogolni, mint az, akit lebunkózól, mert átmegy a zebrán, meg tömegközlekedéssel menni. innentől, ha most nem a sztem így is túl autósoknak kedvező jogszabályokat csavargatjuk, hanem maradunk a józan ész talaján, akkor minden ilyen vitás, főleg balesetben végződő esetben az autós a hibás.
bizony:)
mivel az autó opcionális, a helyváltoztatás nem az.
továbbá: gyalogost okolni dugóért? lol, emberek, hát az ész használata ma már totál ciki? a dugót a dugó fizikai összetevői okozzák: az autók. nincs autó, nincs dugó. nem beszélve arról, hogy ezzel nem csak a saját farkába harap, hanem bizony a tömegközlekedést is vmi egészen alja dologgá silányítja.
na és ha már így belelendültem:
egy két észrevétel az iq < bicepsz szintű hozzászólásokhoz. 1. remélem vki azért is feljelenti ezeket, ha tényleg tettlegességre került sor. és remélem, majd testi sértésért a sitten folytathatják az erőfitogtatást.
2. én már rég csinálok ilyen akciót, egyedül, kamera, hátvéd stb. nélkül, persze, tudom, én vagyok a hülye, de az elvem, ha nem élek, akkor kockáztatok azért, hogy élhessek. nos nálam nem a szabálytalanság feljelentése a cél, mert az hosszadalmas és sajnos elég bizonytalan kimenetelű. hanem a pszichológia. egy kis ráhatás, kis nevelés és ha nem segít, hát csak keménykedjen, akkor viszont megy a feljelentés, de akkor már nem egyszerű kihágásért, hanem súlyos bűntényért (gyk. testi sértés). még élek, bár már sokan szerették volna, ha nem, de végszükség esetére azért ott van a kis testőr a zsebemben. határozottan megindulok a zerba felé, vigyázok azért magamra annyira, hogy ha esély nincs rá, hogy megálljon, akkor csak a retardált viselkedés egyezményes jele megy felé.
még lenne egy kérdésem a szervezőktől, hogy az akciót nem lehetne-e kiterjeszteni más autós, biciklis bunkóságokra(járdán, kapuk előtt, buszmegállóban parkolás, járdán biciklizés), vagy ez speciálisan csak a zebráknál marad?
kis véleményem, hogy nem ártana nem elaprózni a dologokat, mert a bunkóság ellen általánosan kéne vmi ellenszer. a fent említett pszichológia szerint ui. a bunkóság legtöbb formája ugyanabból fakad: "nekem van kocsim, milkóm, bicepszem, haverom protekcióm, tehát nekem mindent szabad és ezt a kiváltságomat természetesen, ha kell erőszakos úton is érvényesíteni fogom" mentalitásból.
általános fellépés is kéne. tudom, ez politika, de a politika mindenhol ott van, még akkor is ha mondjuk a kenyér ára a téma.
felfordul a gyomrom 2010.03.10 13:21:51
@száncsábarbi: pontosan. mondhatnám, hogy ez objektív vélemény. a gyalogos ui. ember. az autós is. az elsőbbséges én nem is az autóssal szemben érvényesítem, hanem az autójával szemben. a pedi csak egy tárgy. szálljon ki a zebránál és én készséggel átengedem:D (csak őt, az autót nem)
felfordul a gyomrom 2012.03.06 00:47:41
Zebra-akció Zebra javaslatok 2009.09.15 11:10:00
Ebben a topicban lehetőséget biztosítunk, hogy javasoljatok nekünk zebrákat. Fontos, hogy csak azok a gyalogátkelőhelyek játszanak, ahol egyértelmű, hogy mi a szitu. Bokorral, parkoló autókkal kitakart zebrákhoz - egyelőre - nem megyünk. A későbbiek folyamán majd megpróbálunk…..
felfordul a gyomrom 2010.03.10 15:27:28
@légycsapó: ennél a zebránál szívesen akcióznék. nincs esetleg most ide toborzás?:D
felfordul a gyomrom 2012.03.05 09:56:06
Nagyon menő lehet 150 ezer dolláros (kb. 34 millió Ft) tűsarkú cipővel flangálni a flaszteren, de nem egészen veszélytelen. Elképzelem, ahogy a sarka beszorul a kockakövek közé vagy egy vaslábtörlő rácsai közé, és valószínűleg nincs annál röhejesebb, mint nagyot esni vele a…..
felfordul a gyomrom 2010.07.26 15:46:16
@R. Daneel Olivaw: végre valakinek kinyílt a szeme. de sztem ozsi is pont erről beszélt.
Gábor a sátáni hamu miatt itthonragadtak halmazáig jutott Egyiptom helyett a Kartago Toursszal. Péntek este törölték a járatát, hétfőn pedig délelőtt szóltak neki, hogy délben indul a gépe: 16-án kellett volna elutaznunk az egyiptomi Hurghadara a kartago toursszal, este 19:45 kor.…..
felfordul a gyomrom 2010.04.20 16:29:10
felfordul a gyomrom 2010.04.20 17:02:09
@atpijkamo: dehogy állt szándékomban.
csak nem tudtam, hogy működik ez a blogolás. szóval leírom nekik a sztorit arra az email-címre, ők pedig összeszerkesztik és felrakják ide?
A freemail 90 nap inaktivitás után törli a júzerek postafiókját, a lenti panasz szerint viszont most 61 nap után tette meg mindezt. A felhasználó elsiratta az eltűnt leveleit de türelmes volt, beérte volna egy bocsánatkéréssel is, ha legalább szóba állnak vele. De arra január óta…..
felfordul a gyomrom 2010.03.23 00:24:56
@BKV - Önnek megyünk: "namost nem olvastam a postot de az en velemenyem az hogy ami ingyé van annak vagy örülni kell vagy ha nem örülsz akkor meg fizetni kell valahol egy olyat aminek te is örülhetsz. "
"anarchista kommentezők baráti társasága"
ez a kettő hogy jön össze?
Akciónikat négy fő irányban indítjuk tovább. Egyrészről folytatódnak a megkezdett projektek, azaz továbbra is igyekszünk minden héten egyszer a hagyományos módon akciózni. Bevezetünk egy pár újítást, például megpróbáljuk lefényképezni az elkövetőt, így könnyebbé…..
felfordul a gyomrom 2010.03.13 18:44:48
@vaganybelvarosi: fényévezredekre? az előbb még azt mondtad, párszáz km.:D sry a poénért;)
Pompás, a Homár ollója hegyére illő sztori H. Éváé és G. Zoltáné, bár ők talán nem röhögnek rajta annyira szívből. Az Elmü olyan abszurd váddal illeti olvasóinkat, amilyet direkt se lehetne kitalálni. Éváék bejelentést tettek az ELMÜ-nél, hogy a villanyórájuk túl sokat…..
felfordul a gyomrom 2010.03.13 12:05:36
@_tx_: mutass olyan helyet, ahol nem érezhető a politika hatása, mert azok a helyek lesznek azok, ahol nincs keresnivalója a politikának. az összes többi helyen bizony van. azért szívesen várom konstruktív ötleteidet, hogy szted mi tesz jót az országnak, ha az nem, ha nyíltan beszélünk nyilvánvaló dolgokról.
felfordul a gyomrom 2010.03.13 12:09:46
@villanyos: "más fejletlen nyugati civilizációban" azok melyek? vagy fejlettet akartál mondani?
ha azt, akkor szted miért nem ismerik?
mert olyan jók ott az emberek? vagy mert nem kell szaros filléreket (bocs centeken) spórolniuk, hogy túléljék?
na vajon melyik?
felfordul a gyomrom 2010.03.13 12:13:18
@Gempacsöki Boborján: ja. azok legalább összetartanak, a magyarok meg pofánvágják azt a honfitársukat, aki túl akarja élni.