Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lucretia/My Reflection

0 bejegyzést írt és 272 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Komoly válság alakult ki Japánban, azon egyszerű oknál fogva, hogy a jelek szerint az embereket egész egyszerűen nem érdekli a szex. A jelenségnek már neve is van: sekkusu shinai shokogun, azaz cölibátus szindróma. A probléma súlyosabb, mint elsőre hangzik. (fotó: pixabay.com /…..
Lucretia/My Reflection 2015.07.07 10:17:52
@Jean Paul Amondó: Ez érdekes, szerintem nagyon nem ez a valóság, amit te írsz.

Jó alakom van, jó egyetemen tanultam, türelmes, normális csaj vagyok. Van rám jelentkező bőven. Érdekes módon mégis amikor egy későbbi ismerkedési fázisban kiderül, hogy nem vagyok pasizós típus és 25 éves létemre összvissz egy barátom volt, akkor mindegyik udvarló biztosít arról, hogy ez milyen jó dolog és a mai világban micsoda ritkaság, mégis a nagy részük szinte rögtön lekopik. Amint ez kiderül, gyakorlatilag a pártalálási esélyeim a nullára esnek vissza. Van néhány hasonló paraméterekkel bíró barátnőm, aki szintén ugyanígy jár folyton.

Persze 35 körüli, családalapításból lassan kicsúszó, pánikhangulatú pasiknak így is megfelelnék, de engem a saját korosztályom vonz és nem akarok ilyen fiatalon megházasodni egyébként sem.

Ami a legnagyobb poén az egészben: két volt osztálytárs csaj már férjnél van. Pont a két legnagyobb ribanc, akiken tényleg sokan végigmentek már...

Úgyhogy ez a "mindenki ribanc, azok meg kinek kellenek" teória az én meglátásaim szerint marhára nem állja meg a helyét a gyakorlatban.
Lucretia/My Reflection 2015.07.07 11:41:00
@agymosott: Nem két hónapig tartott, és nem engem dobtak, hanem fordítva. Pont a szexben volt meg a legnagyobb összhang.

@woofwoof: Gyanús? Mire gondolsz? Hogy valami rémes kretén lehetek, csak ez se nekem, se a környezetemnek nem tűnt még fel? Vagy biztos valami aranyásó vagyok? Sosem érdekelt, hogy kinek mennyi pénze van. (Exnek nemhogy kocsija, még jogsija se volt.)

Na mindegy, sajnálom a japánokat, bár szerintem hamarosan mi is ide jutunk. Maximum annyi a különbség, hogy itt az embereknek szexelni még van kedve. Elköteleződés és gyerekvállalás szempontjából viszont ugyanúgy a Dead end tábla felé haladunk.
Lucretia/My Reflection 2015.07.07 22:47:09
@Jean Paul Amondó:

"A te esetedre tehát azt tudom mondani, hogy elég tipikus, most még csak az alfákat látod, és mint minden nő, te is felülprezentálod saját párkapcsolati értékedet, olyanok között keresgélsz akik nagyon keresettek a nők között, éppen ezért nem is céljuk megállapodni, szállnak egyik virágról a másikra."

Na látod, ezért hülyeségek ezek a férfihang.hu-ról szedett rém általánosító, de legfőképpen önfelmentő panelek "béták" számára.

Szívem szerint megmutatnám neked azt a három pasast, akibe eddig halálosan beleestem... Alfahímek? Röhej, még a béta is megtisztelő titulus lenne rájuk nézve. Nem volt magas iskolai végzettségük, nem voltak se pénzesek, se jóképűek-jótestűek, sőt az egyik még raccsolt is. A környezetem nem győzött szörnyülködni, amikor megtudták, hogy miféle (mások számára) érdektelen, láthatatlan alakokba lettem szerelmes 90-60-90 alakkal, menő diplomával, stb. Persze a szerencsés nyertesek se hitték a szerencséjüket és - ahogy ez a "béták"-ra olyan jellemző - inkább leharapták volna a saját nyelvüket, minthogy összeszedjék a szanaszét gurult heregolyóikat és megszólítsanak.

Így aztán ahelyett, hogy lett volna egy fullos barátnőjük hosszú távra, megmaradtak a saját ecetszagú, nőmentes "béta" világukban. De legalább feljöhetnek továbbra is kommentelni a netre kínosan hosszadalmas kiselőadásokat a szemét evolúcióról, ami velük, annyira, de annyira nagyon kicseszett. (Nothin' personal.)
Farkas Mózes és Lovász József Domi jutott a Konyhafőnök mai fináléjába, amit végül az alaposan kivarrt Domi lett nyert meg. A feladat egy háromfogásos menüsor (előétel, főétel, desszert) elkészítése volt, segítségül megkapták az első évad döntőseit, már ha ezt lehet…..
Lucretia/My Reflection 2015.05.30 13:56:02
@Dagda: Ja, persze.:) Gondolom a fiatal alatt 40 körülit értesz, a nagypofájúság hiánya meg abból fakad, hogy egészségtelen mértékű netes kommentelésben kiéled ezt az oldalad. Mindig ez van.:)
Igazából eddig nem tudtam elképzelni, hogy milyen zenét hoz majd össze Till Lindemann, a Rammstein énekese szólóban, most meg már nem is kell. Itt van ugyanis a Peter Tägtgren svéd metálproducerrel -zenésszel összerakott projekt első klipje, a Praise Abort. Szavak nincsenek rá mi…..
Természetes emberi tulajdonság, hogy próbáljuk a külső alapján megítélni a másikat. Ennek az eredménye, hogy bizonyos külső tulajdonságokhoz hajlamosak vagyunk belső tulajdonságokat társítani. Ennek köszönhetjük azt is, hogy egyes elméletek szerint a szemszín is…..
Lucretia/My Reflection 2015.01.25 00:30:16
@Boka1: Ilyen idióta kommentet nem tudom mikor olvastam utoljára, pedig hát... (Még mielőtt azt hinné bárki, hogy magamra vettem valamit, én sötétzöld szemű vagyok - bár lennék szép világoskék!) Ilyen életfelfogásokkal egyébként nem hiszem, hogy bármilyen szemszínű nőember is kihúzná veled sokáig. Egyébként meg ha az öregedés tényleg ennyire fontos, akkor leginkább zsíros arcbőrű nőt kellene keresned. Még 50 éves korukban is alig van rajtuk ránc.
Életem legutóbbi nagy döntése óta eltelt több mint négy év. Most újra meghoztam egyet, nem állítom, hogy könnyebb volt, de azt igen, hogy legalább ilyen nehéz: akarok második gyereket. Nem jelentkeztem már egy ideje, szívesen írnám, hogy tömegek könyörögtek a következő…..
Az ünnepek közeledtével sok szó esik békéről és szeretetről, de talán érdemes egy poszt erejéig szólni azokról a férfiakról is, akik magányosan töltik a karácsonyt. Nincsenek kevesen. Az elvált apáktól az otthonuktól távol dolgozó férfiakig sokan vannak, akik számára az…..
Lucretia/My Reflection 2014.12.25 01:37:29
@aki mást mond az hazudik: " a ferfi allo farkara es a no penzehsegere alapitott nyugati hazassagok"

Azért ez egy eléggé rosszmájú, kisarkított megfogalmazás.:)

Nem minden nő pénzéhes. Vagy legalábbis nagyon remélem. Én a saját példámat tudom csak mondani: volt egy ismerősöm, akinek nagyon régóta tetszettem már, nősülőkorban volt és simán elvett volna. Kétszintes háza van, kocsija, nagyon jól keres. Még csak randizni sem voltam hajlandó vele. Egyrészt a korkülönbség miatt, másrészt meg pont azért, mert iszonyú kellemetlen volt még a gondolat is, hogy a kis nyavalyás kezdő fizetésemmel meg a nem létező önálló egzisztenciámmal beletegyem a fenekem az ő kiépített birodalmába.

Engem kifejezetten taszít, ha egy velem ismerkedni kívánó férfiről megtudom, hogy anyagilag (és korban is) nagy különbségek vannak kettőnk között. Nem hiszem, hogy hosszú távon szerencsés lenne ilyen komoly egyenlőtlenségekkel indulni, sokkal inkább látom sikeresnek azt, ha a felek együtt hozzák létre a közös kis életüket, fészküket, mindent, és ezt generációs különbségek sem bonyolítják.

"A hazassag csak akkor lehet sikeres, tartos, eredmenyezhet sok utodot es novelheti az eselyuket a sikeres eletre, ha hagyomanyos, elrendezett, a csaladok szerzodesen alapul."

És te ilyenbe belemennél? Hogy rádkényszerítenek valakit? Akivel aztán le kell élned az életedet? Még akkor is ha rohadtul nem jön be sem külsőre, sem belsőre?

Szerintem ezt a gyakorlatot Európa közepén visszahozni a divatba lehetetlen lenne. Arról beszélve, hogy mennyi szökést meg öngyilkosságot eredményezne.
Lucretia/My Reflection 2014.12.28 23:20:51
@aki mást mond az hazudik: Azért azt ne felejtsd el, hogy a világ nem fekete-fehér. Nyugaton sem minden nő széttaposott kozákkucsma, (én rendszerint pont attól szenvedek, hogy nem vagyok az: a gyér múltammal valami plejád ufónak néznek a férfiak és hamar lekopnak) szóval ha tényleg bosszant a fehér emberek európai kihalása, akkor a szingli hordákhoz való csatlakozás helyett inkább keresgélj! És búék! ;)
  Kialakult a 2014-es X-Faktor mezőnye, egy olyan adásban, amiben minden pontosan úgy zajlott, mint eddig, izgalomnak, feszültségnek nyoma annak ellenére nem volt, hogy Istenes Bence magából kikelve üvöltözte végig a műsort, és igyekezett elhitetni a nézőkkel, hogy a stúdióban…..
A mára már kulturális ikonná vált Alfred Hitchcock (1899-1980) angol rendező és producer, aki a pszichológiai és suspense thriller filmjeiről és az azokban alkalmazott újító tevékenysége miatt a "The Master of Suspense", a  Feszültség Mestere nevet kapta. Filmjei számtalan Oscar-jelölést szereztek,…..
Istenes Bence diákcsínyes kisfilmjével kezdtük és egy sírva búcsúzó csángó lánnyal zártuk az X-Faktor legutóbbi adását, a kettő között meg volt minden, mint a búcsúban. Ez volt egyébként az előadásokat és a hangokat tekintve ez eddigi legerősebb élő műsor, a Spoon…..
Már sokan, sok helyen leírták, hogy a kis Magyarország nem alkalmas arra, hogy évente kitermeljen annyi énekest, ami tartalmilag kitölt alkalmanként 2-3 tehetségkutatót. Ezért is meglepő, hogy az X-Faktor szerkesztői idén ennyi tehetséges(nek tűnő) arcot voltak képesek…..
A Showtime-on mutatnak 2016-ban 9 teljesen új Twin Peaks-epizódot, írja a Variety. Az 1991-ben, brutálisan korán befejeződött tévésorozat fontosságát fölösleges kiemelni, még az Index minden idők legjobb tévésorozatait vizsgáló cikkében is első helyen végzett David Lynch…..
Lucretia/My Reflection 2014.10.06 23:28:15
A minap belefutottam egy remek gyűjteménybe, ami rengeteg olyan fotót szedett össze, amin zenészek pózolnak macskákkal. Persze ez nem egyenlő azzal, hogy odáig is van mindegyik a szőrös dorombológépekért, ezért egy picit utánajártam annak, kik is azok a nagy zenészek, akik…..
Az X-Faktorban az a jó, hogy kiszámítható. Mint a gyorskaja: pontosan tudod, mit fogsz kapni, minden alkalommal pont ugyanolyan, éppen ezért nem fog nagyobb sokk vagy meglepetés érni, a mekis hamburgerben az uborka a legjobb dolog, a halas szendvicsben a szósz, az X-Faktorban meg a…..
90 Az Oroszlánkirály 2014.01.06 08:36:55
Soron következő Disney rajzfilmünk az Oroszlánkirály, mely a legsikeresebb egész estés rajzfilm lett a Disney mesék közül. Ezt mi sem támasztja alá jobban, minthogy két folytatást is megélt, illetve számos oldalági történet született a rajongók legnagyobb örömére. Ez a…..
A színészóriás/idősödésre képtelen vámpír/mémsztár Keanu Reeves megkaparintotta első tévés főszerepét a Rain című akciósorozatban. Igen, a Rain az ő vezetékneve lesz. Ugyanis ő fogja játszani John Raint, a félig japán, félig amerikai vietnámi veteránt, aki azzal keresi…..
Lucretia/My Reflection 2014.08.19 11:23:22
Amikor Cristina nővér először szerepelt a műsorban, mi is megemlékeztünk róla, mert megérdemelte: nagyon jó hangja van, és cseppet nem látszik rajta megilletődöttség (igen, mi is kamunak hittük). A 25 esztendős orsolyita apáca fekete ruhában, nyakában kereszttel lépett fel,…..
Nyílt levélben fordul a Polgári Platform a Sportklub vezetőségéhez annak kapcsán, hogy ahogy szerdán megírtuk, a Dodzsem című műsor május 9-i adásában Balogh Tamás sportriporter azon élcelődött, hogy egy női sporteseményen nem az ott látható teljesítményre kíváncsiak a…..
Lucretia/My Reflection 2014.06.05 18:50:39
@Gavroche11: "Remelem, azert az nagyjabol mindenki szamara vilagos, hogy nem arrol van szo, hogy ne tarthatna egy nezo vonzonak egy noi sportolot es hogy a sportesemeny izgalmai mellett ne gyonyorkodtethetne esetleg esztetikai szempontbol is az adott noi merkozes.

A sportriporter/musorvezeto szavai ebben a formaban konkretan azt jelentik, hogy a nok maradjanak csak a szamukra kitalalt sportagaknal, amik eleve csak azert leteznek, hogy a ferfiak szexualis jellegu fantaziait kielegitsek.
Ez az, ami szexista es serto, ez az, amivel problema van."

+1
Csodálatos beszélgetésre bukkantunk a Sportklubon, egészen pontosan a Dodzsem május 9-i adásában. A két műsorvezető, Czollner Gyula és Balogh Tamás, ahogy az lenni szokott, különböző sporttémákról "ütköztette a véleményét". Az egyik téma az volt, hogy Franciaországban…..
Lucretia/My Reflection 2014.06.05 15:54:13
@Sadist: ez két bármelyik, random emberre igaz. Nemektől függetlenül.
Lucretia/My Reflection 2014.06.05 16:33:54
@Jlungberg: jót nevettem a kommenteden.

Miért szidják a férfiak a ribancokat, közben mégis utánuk futnak nagyrészt?
Miért villognak a pénzükkel, aztán siránkoznak, hogy csak "azt" akarják tőlük?
Miért nem képesek személyeskedés nélkül érvelni?

Ezek tipikusan olyan sablonok, amiket mindegyik nemre rá lehet húzni. Csak nem érdemes.
Lucretia/My Reflection 2014.06.05 18:13:21
@Sadist: nemspecifikus különbségeket persze, hogy lehet. De ebből nem adódik az, hogy a férfiak okosabbak lennének a nőknél (vagy fordítva). Egyik sem jobb, vagy rosszabb: különböznek. Éppen ezért illenek össze, mert kiegészítik egymást.

Csak ebből a férfiak egy része folyton azt süti ki, hogy ők az okosabbak. Nehéz eldönteni, hogy ezt a korlátoltság, felsőbbrendűségi tévképzetek, valamiféle irigység, vagy simán a rosszindulat mondatja velük.

Mindenesetre örvendetes, hogy egyre többen mellőzik az ilyen példányokat. Talán kiszelektálódnak végre ebből az egész evolúciós társasjátékból.
Az Így jártam anyátokkal hétfőn búcsúzott, egy olyan dupla epizóddal, ami nézettségi sorozatcsúcsot döntött (12,9 millió néző, és 5,3-as rating a kereskedelmi célcsoportban) és úgy megosztotta a rajongókat, mint semmi a Maffiózók és a Lost fináléja óta. Nálunk is akadt…..
Vasárnap volt az idei Nagy Duett utolsó adása, aminek a győztese végül a Cooky-Hien és a Pokorny Lia-Dolhai Attila párosból került ki. Nyertesként az előbbi duettet hozták ki, és ezen nagyon nincs is mit csodálkozni, hiszem a Pokorny-Dolhai páros azt az What Does The Fox Say? című,…..