Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Martius

9 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
December 16-án, csütörtökön este 6 órakor a szombathelyi Palace Caféban  (Szombathely, Semmelweis u.2.)            Kulcsár Győző négyszeres olimpiai, háromszoros világbajnok vívó, mesteredző lesz a Halmay Zoltán Olimpiai…..
A múlt hét egyik legfontosabb sporthíre volt, hogy a FIFA kijelölte a 2018-as (Oroszország) és a 2022-es (Katar) labdarúgó világbajnokság házigazdáját. Előbbi torna megrendezéséért volt versenyben az angol pályázat is. Az előzetesen az esélyesek közé tartozó angolok…..
Ki a képen látható személy és hogyan kapcsolódik a vancouveri olimpián szerencsétlen balesetben életét veszítő grúz szánkós (Nodar Kumaritasvili) történetéhez? 1.segítség: Egy sportoló látható a képen.(Martius)2.segítség: 1964.augusztus 27-én született.3.segítség:…..
Martius 2010.11.09 13:41:37
@tatamaci63: Szép megfejtés,gratulálok ,de tatamacitól a 2.segítség után vártam a megfejtést.
(Egyébként úgy tudom, hogy Szabolcsban is régen bevezették a szélessávú internetet...)
Szerdán 79 éves korában catonsville-i otthonában elhunyt a férfi kalapácsvetés melbourne-i olimpiai bajnoka, Harold Connolly. Az egykori kitűnő atléta a rendszeres napi edzését végezte szobakerékpárján, amikor elszédült, a földre esve beütötte fejét, így veszítette életét.…..
Sok sportoló ismert arról, hogy forradalmasította saját sportágát, a Fosbury-flop, a Gienger-szaltó, a Bielmann-piruett vagy a Siitonen-lépés egyaránt első alkalmazójáról kapta a nevét és azóta is a sportági szakszótár részét képezi. Talán kevésbé közismert az egyébként…..
 A " Nőket az olimpiára " cikkről jutott eszembe az alábbi feladvány. Ki látható a képen és miről nevezetes?... és akkor a megfejtés:A fotón az elsó női olimpiai bajnok Helené de Pourtalés látható. Egy new yorki bankárcsaládban született.Eredeti…..
Kedves Blogozók! A kérdés a következő: a képen látható úriember hogyan kapcsolódik az olimpiai mozgalomhoz és egy közeli itthoni választáshoz? ..
Ezt nem hiszem el… A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyt adott csütörtökön a fehéroroszok fellebbezésének a 2008-as pekingi olimpia férfi kalapácsvető döntőjével kapcsolatban, így Pars Krisztián mégsem lép elő ezüstérmessé. A magyar atléta marad a finálé…..
Az elnyűhetetlen, szokták erre mondani… Az utóbbi évtizedek egyik legismertebb futónője, Merlene Ottey ismét hallatott magáról. Az ötven év felett még mindig elbűvölően szép és nem utolsósorban roppant gyors és atletikus futónő ugyanis új világrekordot állított fel…..
Kedves Blogozók! Kérdésem a következő: Ki a képen látható személy  és hogyan kapcsolódik neve a sporthoz? Első segítség: nem olimpikon, nem sportoló, egy nagy, nemrég végetért nemzetközi sporteseménnyel hozható kapcsolatba a neve... Második segítség:…..
A Nemzetközi Síszövetség (FIS) a közelmúltban rendezte meg a törökországi Antalyában a szokásos éves kongresszusát, amelyen az olimpiai programmal kapcsolatban is született egy érdekes ajánlás (javaslat). A FIS ugyanis azt szeretné, ha a 2014-es, Szocsiban rendezendő téli…..
A tavaly 83 éves korában elhunyt műkorcsolyázó, az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Király Ede nevét veszi fel hamarosan a Gyakorló Jégcsarnok - hangzott el csütörtökön a Magyar Olimpiai Bizottságnál. A tavaly elhunyt sportoló özvegye férje érmei közül ötöt…..
A kilencvenes évek végén robbant ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyik legnagyobb botránya a 2002-es téli olimpia helyszínének kijelölése kapcsán. A svájci Marc Hodler által kiborított „bili” miatt több NOB-tag is távozni kényszerült pozíciójából és a…..
 2010. április 23-án, pénteken ½ 7 órától igazi „sztárvendéggel” találkozhatnak a sportbarátok a szombathelyi Palace Cafében. (Semmelweis u. 2.) KOVÁCS „KOKÓ” ISTVÁN olimpiai-, világ- és kétszeres Európa-bajnoki, valamint profi Európa-bajnoki…..
A Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület áprilisi klubnapjának vendége Haklits András volt. A 32 éves szentpéterfai kalapácsvető három nyári olimpia után februárban, Vancouverben a horvát négyesbob csapat tagjaként szerepelt. Így elmondhatja magáról, hogy ő az…..
A férfi jégkorong torna immáron az egyenes kieséses szakaszában jár, így itt az idő, hogy tippeljünk a negyeddöntők végeredményére. Én meg is kezdem a sort az alábbiakban, várom a további szakértő tippeket tőletek !USA-Svájc 5-1Oroszország-Kanada 4-2Finnország-Csehország…..
Lassan a végéhez közeledik a 21. téli olimpia, így nem árt lassan majd összegezni, hogy mi is történt eddig a játékok során. Érdekelne engem, hogy az elmúlt tizenkét nap során szerintetek mik voltak a legnagyobb meglepetések? ..
Az olimpia kilencedik napján ismét hat versenyszámban avattak bajnokot Vancouverben. Az amerikai Bode Miller végre aranyérmet szerzett, a német biatlonos Magdalena Neuner pedig már második vancouveri győzelmét ünnepelhette.Alpesi sí – férfi szuperkombinációIsmét nem született…..
 Az alpesi sízőknél még két versenyszám van hátra: az óriás-műlesiklás és a műlesiklás. A mezőny kétségkívül legérdekesebb figurája a mexikói színekben induló Hubertus Rudolph von Hohenlohe.Az 1959. február 2-án Mexikóvárosban született 51 éves síző  az…..