Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chavez

169 bejegyzést írt és 1815 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A G.I. Joe akciófigurák már évekkel a rendszerváltás és a nyakunkba szakadt vadkapitalizmus előtt népszerűek lettek itthon, mivel 1987-88 környékén már több lakótelepen is be lehetett már fogni a brit Super Channelt és Sky Channelt, ahol a reggeli rajzfilmblokkokban (Fun Factory, DJ Kat, stb.)…..
Chavez 2019.07.01 00:39:37
@Chavez: Most nézem, nem is 4, hanem 5 figurám volt: Lagard, Serpion, Saurius, illetve Zan és Bran. A Zarkonok voltak túlerőben.
Chavez 2019.07.01 16:21:12
@-Szűcs Gyula-: Hát nekem nem csak ő volt meg, bleeee.... :p

Egyébként én már csak jóval később, az internetről tudtam meg, hogy a mágnes azért van bennük, hogy attól elforduljon az arcuk. Akkor ez valahogy nem derült ki számomra. :(
Chavez 2019.07.02 13:00:12
@-Szűcs Gyula-: Hát erre nem emlékszem, de lehet, hogy már 89-ben. Úgy rémlik, még viszonlyag sokat játszottam velük, viszont pár évvel később már szinte teljesen kinőttem minden ilyesmiből. Akkor hagytam abba a képregényolvasást is (pár évre).
Azt már 2017-ben is szóvá tették páran (többek között itt a Nerdblogon én is), hogy a történetvezetés, a dramaturgia és a marketing szempontjából sajnos erősen felemásra sikerült az 1956-os forradalom 60. évfordulójához képest picit késve megjelent '56-os képregényünk, a Budapest angyala. Azt…..
Chavez 2019.02.09 16:55:43
@-Szűcs Gyula-: Dehogy jobb.
A franciáknak vannak saját jó képregényeik, miért kellene nekik megfelelnem? Én inkább a magyaroknak akarok jó magyar képregényt csinálni. ;)
Alaposan felbolygatta a hazai képregénykedvelők vasárnap délutánját a Vitanum kiadó vezetője, amikor egy hónappal előre hozta az idei karácsonyt, és mindenkinél szélütést meg szívbillentyű-zavarokat okozva bejelentette a Facebookon: ismét lesz Rahan a Kockásban!..
Chavez 2018.12.01 13:18:34
@-Szűcs Gyula-: Én magamnak akarok képregényt, nem a gyerkekeknek. :) Nekem nincs kölköm, az unkahúgomat pedig abszolút hidegen hagyja a képregény, pedig szinte minden alkalommal azt kap tőlem.

Nekem a Kockással az a bajom, hogy nem lehet a Dörmögő Dömötörbe Preachert tenni, mondván, hogy egyik apué, a másik a gyerekeké. Célszerűbb lenne elválasztani egymástól a Pif&Hercules, Spirou féle infantilis gyerekcuccokat az idősebb korosztályt lefedő komolyabb képregényektől, mint a Partizánok, Blueberry, Green Manor, illetve a nagyjából korosztályfüggetlen Leonard, Agent 327, Clifton féle anyagoktól. Nyilván ideális lenne két külön magazint futtatni, de mivel az nem tűnik esélyesnek, legalább szerkeszthetnék úgy, hogy egy-egy számban mondjuk csak ezek az érettebb cuccok vannak, másikban a cukiságok. Így mindenki azt venné meg, amelyik inkább neki szól, és nem fizet feleslegesen olyan képregényekért, amikből évek, évtizedek óta kinőtt.
Chavez 2018.12.01 22:57:51
@FIAT!: Akkoriban olvasói szempontból is más világ volt. Nem volt túl nagy választék, és egy tízenéves számára a Pif-en, Placid és Múzó-n túl érdekesek tudtak lenni a "nagyoknak" szóló címek is, egyrészt mert mindig izgalmasabb a nagyobbak világa, másrészt mert akkoriban egy év alatt is annyit fejlődik az ember, hogy ami még tavaly nem érdekelt, az idénre már érdekes lett.

Akkor szülök vették gyerekeknek, ma meg az akkori gyerekek veszik maguknak, hogy nosztalgiázzanak. De ezek az emberek tényleg 60 éves korukban is ezeket a gyerekképregényeket akarják majd olvasni, csak mert anno de jó volt?

De nem akarok mindig ünneprontó lenni, a Kockásban rengeteg jó dolog van, hiánypótló cucc, és szerencsére a szerkesztés is rugalmas, így az utóbbi pár szám számomra már abszolút kifizetődő volt, hiszen sokkal nagyobb részben érdekelt, mint nem. De lehetne még rugalmasabb azzal, ha szegmentáltabb lenne a korosztályok alapján. Én nem gyűjteni akarom, nekem okés, ha 1-2 hónap számomra kimarad, mert akkor éppen nem kínál olyat, ami érdekelne. A nosztalgiázók így is, úgy is megveszik. De ne kelljen már megvennem a 40 oldalnyi "gyerekképregényt" 18 oldalnyi Rahan miatt. Annak Blueberry meg Valerian mellett a helye.
Chavez 2018.12.03 16:14:34
@-Szűcs Gyula-: Őszintén szólva nem igazán értem, hogy 20 év felett miért akar valaki egyáltalán Pifet olvasni? A nosztalgia oké, egy-két alkalommal jó, hogy emlékezzünk a megboldogult gyerekkorra, de ezeket a gagyi történeteket tényleg rendszeresen olvassa, ne adj isten, élvezi is valaki felnőttként?
Akik a Kockást főleg nosztalgiából veszik, azok úgyis megvennék mindkettőt. Nekik úgysem a képregények számítanak benne.
Több körben kérdeztük meg a magyar képregényes szcéna résztvevőit az elmúlt évről és a jövőről. Elsőként azoknak a kiadóknak a válaszai futottak be, akiknek a kiadványai nagyrészt csak közvetlenül rendezvényeken és néhány webshopban kaphatók. Akik válaszoltak (érkezési sorrendben): Kovács Milán…..
David Morrissey Liverpoolból indult, a színházban lett színész, a tévében szerzett rutint, Hollywoodban törték meg, és a The Walking Deadben lett kultikon azzal, hogy eljátszotta a sorozat második legszemetebb karakterét. Az interjú apropóját a Bécsben rendezett Comic-Con, a VIECC 2018-as kiadása…..
Az ITV-n nemrég feltámasztott, és Jeremy Clarkson műsorvezetőre (ő az, ugye, akit azért rúgott ki a BBC a Top Gear című műsorból, mer szájba vágott egy producert, amikor nem volt meleg kaja a cateringben) bízott klasszikus vetélkedőben egy tök ártatlannak tűnő kérdést tettek fel az egyik…..
Chavez 2018.05.11 22:52:56
@Lady Ann: Loch Ness. Tudom, mert ott vesztettem el a karom.
Pár napja nagyon szerették a Nerdblog-olvasók az Alien-nap alkalmából összeguberált, 20 vérgagyi ghánai moziplakátot bemutató posztomat - úgyhogy most közkívánatra itt a folytatás! Az afrikai naiv poszterfestők csodálatos képi világa ugyanis kimeríthetetlen aranybánya! Ezekhez a képekhez képest…..
A Star Wars-filmek hemzsegnek a bénábbnál bénább mellékfiguráktól. És most nem Jar Jar Binksre gondolok, ő máshogy rossz, hanem azokra, akikre elég csak ránézni, és vagy röhögőgöcsöt vált ki az emberből, vagy inkább mélységesen elszomorodik. Nézzünk is meg…..
A Képregény Kedvelők Klubja Facebook-csoport segítségével összeállítottuk azoknak a hazai lapoknak és magazinoknak a listáját, amelyek 2016-ban közöltek képregényt (e=eredeti magyar, u=magyar utánközlés, k=külföldi). Apokrif (e) Blikk (k)Fidelio Szent Márton különszám (e)Filmvilág (e)Füles (e, u)…..
Jonathan Wakefield, a bohém művész legszívesebben London kétes kocsmáiban és kuplerájaiban múlatja idejét korhely barátaival. Megélhetését részben hasonló lelkületű nagybátyjának, részben restaurátori munkájának köszönheti – igaz, freskók vagy klasszikus remekek helyett…..
Szerkesztőségi képregény-felelősünk, Szűcs Gyula csodás motoros-autós-világvége hangulatú történetet teremtett tettestársával, Budai Dénessel. Itt bent hétről hétre láthattuk az újabb és újabb lapok születését, de önöknek nem kell türelmetlenül várni a friss…..
Geekblog Ma 75 éves Batman! 2014.03.30 12:34:08
1939. március 30-án bukkant fel az újságosoknál a Detective Comics 27. (a borítón májusi dátumozású) száma, aminek The Case of the Chemical Syndicate című sztorijában Batman először kente el néhány gazember száját. A sötét lovag a DC Comics egy évvel korábban debütált…..
Chavez 2014.04.01 01:42:45
@Rusznyák Csaba: Mi több, a Black Mirror az egyik legjobb Batman sztori ever, és nem csak szerintem. A másik rajzolója Jock volt, és nem mellesleg ez volt Scott Snyder bemutatkozása is. Ezzel a sztorival ért véget az eredeti számozás, közvetlenül utána jött a New52.
Kult a pult alól Van valami mélységesen elkeserítő abban, hogy a hatvanas-hetvenes évek európai és ázsiai kultikus műfaji klasszikusaira manapság a kutya sem kíváncsi - mármint egészen addig, amíg Hollywood elő nem ássa őket egy fejés erejéig, azaz ki nem hozzák odaát DVD-n…..
Chavez 2014.03.07 16:16:33
@Brushy: Mindenben egyetértek veled.

Az, aki mindent megnéz, ami aktuálisan kijön, az már a nagy számok törvénye alapján is azt érzékeli, hogy több az ocsú, mint a búza. A filmipar a valóság tükörképe, most egy profitorientáltabb, komformistább világban élünk, ezért most ilyen a filmgyártás is. De az "addig nyúzd a rókabőrt, amíg meleg" mentalitást nem most találták ki.
Chavez 2014.03.08 20:05:53
@Rusznyák Csaba: Igen, hozzájárultak egyfajta paradigmaváltáshoz, de ezt nem tudatosan csinálták. A világ változott, és vele együtt a tömegigény is, amihez ők alkalmazkodtak.
Geekblog GeexKomix 71. 2014.02.28 11:00:00
Dredd: UnderbellyTörténet: Arthur WyattRajz: Henry Flint2000ADMiközben Karl Urban néhány hónaponként menetrendszerűen elböffenti magát (erre legutóbb a napokban került sor), hogy a tavalyelőtti Dredd mozifilm folytatása a pénzügyi bukta ellenére– köszönhetően a csinos…..
Chavez 2014.02.28 15:21:33
@Ghavin: Az amerikai Dredd ongoingot nyugodtan el is lehet felejteni, akkora fos. A legújabb ötletük most az, hogy új Sötét bírókat találtak ki, de mindjárt 9-et! Tipikus amerikai gondolkodás. :s

Talán ha ezt a Duane Swierczynski-t elzavarnák végre a picsába, akkor még egy új íróval lehetne esély egy érdekes alternatív vonalra, de nem véletlenül írtam korábban annyiszor, hogy az amcsik alkalmatlanok erre a címre. És nem véletlen az sem, hogy a britek által írt IDW-s minik már sokkal jobbak.
Chavez 2014.02.28 15:40:29
@Ghavin: Hozzáteszem, hogy az amcsi kritikusok általában szeretik ezt a sorozatot, de szinte mindegyik be is vallotta, hogy az eredetit nem ismeri. Szóval az amerikai képregényeken és a szuperhőskultuszon nevelkedett olvasók szemszögéből elképzelhető, hogy jó. Számomra ez egy elbaszott amerikai remake a Disneytől.
Geekblog Newsflash! - 7. hét 2014.02.16 15:47:57
A briliáns atmoszférájú brit összeesküvés-thrillernek, az UTOPIA-nak hatrészes amerikai remake-e készül az HBO-nál, David Fincher és Gillian Flynn közreműködésével (akik most utóbbi könyve, a Gone Girl adaptációján dolgoznak). A mindenféle pozitívumok (csatorna és alkotók)…..
Eldon Perry nyomozó nézi a lángoló Los Angelest, és talán azon mereng, hogy fajulhatott ideáig a helyzet. Talán próbál más választ keresni a nyilvánvaló helyett: hogy ő és a hozzá hasonlók miatt. De talán nem, talán nem is ezen mereng, talán csak próbálja feldolgozni a…..
Chavez 2014.02.14 11:16:05
OFF
@scorsesefan: Én se. Úgy látszik magyar szakmunkásokkal hegesztetik, azért tart ilyen sokáig. :s Ha a hétvégén nem jön vissza, akkor majd kitalálok valamit.
Geekblog The Devil Rides Out 2014.01.22 08:00:00
Mit tehet az egyszeri brit arisztokrata, ha elég pár röpke hónapra magára hagynia fogadott fiát, és az rögtön nyugtalanító ábrákkal rója teli obszervatóriumát, stikában szemmel láthatólag áldozatnak szánt tyúkokat tart, gyanús vendégeket fogad, szám szerint tizenkettőt,…..
Év végi sörrituálé a szerkesztőséggel! Hogy a szofisztikált ünnepi hangulatot kellőképpen tudjuk ellenpontozni némi szigorúan visszafogott (aaaaallright) alkoholfogyasztással és barátságos filmes diskurzussal („Tarantinoakkoriskirály, a****anyád!”), december 20-án, este 8…..
Chavez 2013.12.16 16:26:06
@-Szűcs Gyula-: Ki nem hagynám. :)
Geekblog GeexKomix 68. 2013.11.29 09:19:54
Black Science #1Történet: Rick RemenderRajz: Matteo ScaleraImage ComicsNem számít, éppen mit csinálsz, bármit olvasol, nézel, vagy akár ha eszel, vagy kefélni készülsz, most azonnal félbehagyod, beszerzed a Black Science első részét, és aztán megköszönöd nekem a tanácsot. Nem…..
(Most induló sorozatunkban a vizuális képzőművészetek olyan nagyjairól készítünk portrét, akik kimeríthetetlen fantáziájukat képekbe, festményekbe, illusztrációkba és grafikákba öntve kápráztatnak el minket, és ezzel valamilyen formában a Nagy Geek Képet gazdagítják. A…..
Chavez 2013.11.20 17:43:04
@Lupius von Girard: Nekem azért nem rossz ránéznem, de tény, hogy túl steril, túl "tiszta" és kicentizett, ezért nagyon személytelen és unalmas ez a fajta stílus azokkal a túlidealizált alakokkal meg látvánnyal. Mindenféle egyediséget nélkülöznek.