Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csatorsi

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Bár a Múzeumok Éjszakája már régen elmúlt, de államvizsgáim miatt csak most van időm a beszámolóra. Érdekes ez az esemény, mert ilyenkor valahogy mindenkinek van kedve múzeumba menni az országban, míg az év többi napján eszükbe sem jut. Például egyik nővérem is…..
csatorsi 2010.07.09 22:27:00
@csatorsi: sorry, Történeti :)
 Sok pedagógiai előadásban hallhattuk, hogy a Z generáció, vagyis az 1990' utáni születésűek már nem éltek abban a korszakban, mikor nem volt internet, és ezért ők sokkal otthonosabban mozognak ebben a világban. Unokaöcséim és unokahúgaim körében felmérést végeztem, hogy…..
 A Wikipediaról vallott nézeteimről korábban már elmélkedtem a blogon, a mai Modern eszközök a pedagógiában órán viszont ismét elővettük a kérdést. A véleményem azóta sem változott, ahogy a művészettörténet oktatóké sem, és mint kiderült, a történelem…..
Hát no komment nem nagyon találtam semmi ilyen iskolát, ahol volt az elenyésző. Nem tudom, miért kell a magyar iskoláknak ennyire nagyon ragaszkodniuk a régi elavult dolgokhoz. Mondjuk egy ilyen, hogy miylen színűre festem a falat, az igazán nem pénzkérdés. Tanulság a hétre…..
Megfogalmaztuk a kis fogalmi térképünkön, miért lesz nehéz tanítani a Z-generációs diákokat. Úgy tapasztaltam, hogy a többségünk nem volt annyira begyulladva a kihívástól. Sőt igen nagy számban akadtunk, akik a pozitív oldalát néztük a "mai fiatalok" netfüggésének, és…..
 A hétfői Modern eszközök... órán feltett kérdés, miszerint ismerjük-e kulcskompetenciák jelentését, az elevenembe vágott. Mazsi szerint a kompetencia nálam egy varázsszó, amitől megállíthatatlan leszek. Igaz, nem véletlen írom ebből a tanári szakdolgozatom. Azonban…..
Azon elmélkedtem, hogy vajon itt Magyarországon megvalósítható-e az, hogy ilyen termekben tanítsanak a tanárok, mint amilyenekről olvashattunk a szakirodalomban. Megvalósíthatónak megvalósítható elméletben, de hogy vajon a gyakorlatban mennyire hasznáják ezt. Utánanézek a neten…..
A mai konnektivista órán az inteligens osztályteremről, az ergonómiáról volt szó. Arról is volt szó, hogy ez nem utópia, ilyen létezik! Sajnos ez nem azokban az iskolákban van (még sajnos részletekben sem), amelyekben én megfordultam. A Microsoft Corporation és a Philadelphiai…..
A múlt hétvégét hökös elnökségi hétvégén töltöttem, amelyen a különböző bizottsági elnökök és intézeti képviseleti elnökök jelentek meg, természetesen az elnök, és a titkárságvezetők mellett. Hogy a csapat jobban összeszokjon, két trénert hívtunk meg, akik másfél…..