Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kukulkán

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A goji a kínai népi egészségmegőrző életmód része, és lassan azzá válik a föld azon részén is, amit nyugati civilizációnak neveznek. Már mindenütt túljutottak az újdonságokat kísérő kétkedésen. Németországban sokan telepítik - vannak már több hektáros…..
Az egyetemi évek sűrű, intenzív időszakai, mint a vizsgák, ivászatok, egyetemi napok, nyári szünet (nekem munka...) között felüdülés volt az egy hetes teremfoci bajnokság, amit minden félévben megrendeztünk a saját kollégiumunkban, ahol laktam. Csak két másik kollégium két-két csapata vett rajta…..
kukulkán 2011.01.01 10:22:10
Világutazó A Kígyók temploma 2010.10.15 10:20:00
Penang szigete a Maláj- félsziget észak-nyugati részén található, 2008 óta az UNESCO Világörökség része. A szigetet 1786-ban Francis Light kapitány fedezte fel, amit azóta is gyakran emlegetnek a „Kelet- Gyöngyszemének”.A sziget legismertebb látnivalója a Georgetownban…..
Az Unió Film és az MTV koprodukciójában megvalósult Hajónapló című sorozat folytatásaként a Litera Kis Magyar Dekameron címen 20 kortárs írót kért fel 10-15 flekkes, motívumaiban műgonddal kifejtett elbeszélések írására, amelyek közül tíz műből 25-30 perces televíziós…..
kukulkán 2010.04.23 14:42:51
@Smidberski: Én biztosan nem kaptam,tehát nem vagyok benne a trióban.
Húzza félre a függönyt, a madáretetőből repüljenek el a cinkék, ijedjenek meg a vörösbegyek. Az éles téli fény csússzon meg az üvegen, szórjon szikrát Brulia fejére, amíg szellőztetésre nyitja az ablakot . A falióra mutatója álljon háromnegyed kettő előtt egy percen,…..
kukulkán 2010.04.12 10:35:47
@Brand Ábel istván: Ez egy gyengécske történet.Nem való megfilmesítésre.
Jobb lenne, ha egy szót sem értenék. Nem érdekel, kicsoda, csak menjünk föl a lakására, feküdjünk le, és kész, olyan kalandra vágyom, amely néma, nem akarom hallani, mi a hobbija, ki az anyja, milyen a viszonya az apjával, mi a világnézete, milyen könyvet olvas, a sós ételt…..
kukulkán 2010.02.22 12:57:58
@béla13: A pályázati kírásban nem szerepel ez a kitétel amit te előcitáltál.Tehát szabadon felhasználható épkézláb történeteket várnak. nem kritérium,hogy máshol már megjelentek-e.
kukulkán 2010.03.29 10:53:51
@oázis: Nem láthatunk a fejükbe és zsebükbe sem.
Dekoratív, hidrogénezett színésznő áll – harminc év körüli - a bevásárlóközpont előtt, egyik keze a tologatható kosáron, ami tele van papírtörölközőkkel, pelenkákkal, bébiétellel és kenyérrel, tejjel, a másik keze a maroktelefont szorítja. Közben a feje fölött…..
kukulkán 2010.03.21 18:17:10
@aisi: Én úgy értelmeztem a kiírást,hogy olyan novellát kell írni,ami egy majdani forgatókönyv alapötletét adó sztorit tartalmaz. Aztán a forgatókönyv és dramaturgia elkészítésekor,már lehet a párbeszédeket és snitteket meg és össze szerkeszteni.
Lány (25) lámpaoszlopra ragasztott hirdetést olvas. Letépi, zsebre teszi, tovább megy.Sötét. Kopogás. Előszobában fény gyullad. Ajtó kinyílik. Lány az ajtó előtt. Idős hölgy betessékeli. Megmutatja a kiadó szobát, majd beszélgetnek. Három nő él itt. Az anyuka kórházban…..
Szinyei Merse Pál Majálisa elevenedik meg a film első kockáin. Magyarország. A fehér kalapos férfi kitépi a pongyola pitypangot és odaszteppel a rózsaszín ruhás, vörös hajzuhatagú hölgyhöz és leguggol majd átadja a növényt, a nő meg az arcába fújja a pihéket, porzókat és…..
kukulkán 2010.03.11 11:06:07
@cs_: Mi ebben a zseniális?
Gitta asszony a Vasút-igazgatóság főellenőre, pár év óta piár menedzsere dekoratív, ötvenes éveiben járó köztiszteletnek örvendő személyisége volt a MÁV-nak. Több évtizede, hogy elváltan élt. Állandó partneréhez, az igazgatóság műszaki főellenőréhez több évtizedes,…..
kukulkán 2010.02.23 14:29:05
@vörös oroszlán:
A filmnovella és a forgatókönyv két külön dolog. Ez egy szüzsé,alapötlet. Ha,a zsűri úgy gondolja,hogy érdemes megfilmesíteni akkor egy narrátor,vagy én, átírom forgatókönyvvé. Én úgy értelmeztem a kiírást,hogy novellát kell írni,ami megfilmesíthető. Ötször átolvastam a kírást,sehol nincs benne,hogy már valahol megjelent művemet ne küldhetném be. Egyébként az alapnovellát,a párbeszédek kihagyásával lerövidítettem,hogy beleférjen a 6000-res karakter maximumba.
kukulkán 2010.02.23 19:25:28
@cs_: Hiba volt ezt a kírásban nem közölni. Valóban megjelent ezen a címen egy nagyobb lélegzetű írásom. Ezt,amit most beküldtem lerövidítettem,kihagytam belőle párbeszédeket,és környezetleírásokat. Tehát,ha úgy vesszük ez a filmnovellává átírt szöveg sehol nem jelent meg.
kukulkán 2010.03.11 05:03:41
@Maggoth: Ha jó dramaturgiával,frappáns szöveggel,megírnám a szövegkönyvet,akkor érdekes lehetne.
Megjegyeztem a napot, amikor először pillantottam meg a lányt, egy szerda délután volt. De azért másnap is elmentem a könyvtárba, hátha ott lesz, de nem volt ott. Talán jövő szerdán. Semmi másra nem tudtam gondolni csak rá. Ahogy felkeltem, rögtön az arca volt előttem, amikor…..
A mentőautó sikítva érkezett meg a baleset helyszínére, ahol már a tűzoltók dolgoztak, hogy lángvágóval kivágják a sérülteket a totálkáros autóból. A rendőrök is intézkedtek, hogy távol tartsák a kíváncsiskodókat, akik pillanatok alatt mindenhol összegyűlnek, ahol…..
Helyszín: Gödörnél a füvönBence nagyon elégedett volt aznap a világgal. Délelőtt sikeresen lezárta a vizsgaidőszakot, az ég valószínűtlenül kéken ragyogott és legjobb barátján kívül Réka is vele tartott.A Gödörnél a füvön félig elfeküdve, sörözve beszélgettek, és…..
Fiatalokból álló vidám csapat ugratta egymást a Városligetben, három fiú és három lány.- Nincs igazad, Árpád! Egy szőke lány is képes diplomát szerezni! Majd én megmutatom!- durcáskodott Edina, állát felszegte, hosszú szőke haja rakoncátlanul terült szét a vállán.A lány…..
Zápor veri egy elhagyatott tanya ócska ereszét, fákat ráz a szél, száradt leveleket repít, sötétedik. Bentről kormos lámpás olajos fénye dereng át a repedezett ablakon. Nyögés és kacagás hallatszik, egy toldott-foldott matracon fiatal férfi és nő szeretkezik. Testük néha…..
kukulkán 2010.02.23 18:27:30
 - Tóni, adj egy pacsit. Mi van veled, asszony gyerek?- Ja, gyerekből már kettő Gáborom.- Azért gondolom stikában asszonyból is hébe-hóba up to date-lsz? Ismerlek.- Á, csak úgy öregesen. Tudod, a lajhár ritkán fog…..
kukulkán 2010.02.23 18:25:27
Egy ősz hajú, barnakockás kabátos öreg néni lép be az élelmiszer boltba. Alacsony hajlott hátú. Odakint csípős hideg van, az orrán lévő nagy SZTK keretes szemüveg, a hőmérsékletváltozás hatására bepárásodik. Leveszi, és egy ruhazsebkendő segítségével megtisztogatja,…..
Alaptörténet:Fiktív kapcsolatok alternatíváinak több szálon való vezetése. Alternatív narratíva. Motívum: "Paff. Az ajtót becsapta." -wish-szerű, fejezeteket elválasztó snit. Színes.Lendített kamerák használata! Változatok szerelemreBudapest, nappal - Nekem…..
Egy lakás belseje, szürke falak, meleg fény. Egy pár ül a szobában. Készülődnek, lakásavatásra. A poharak és tányérok elmosva, előpakolva. Éppen ropit öntenek tálkákba, beszélgetnek. A lány kérleli barátját. Ma este legyen észnél, legyen visszafogott, semmi felhajtás. De…..
A ház rogyadozott, a kapuja bedőlt, az udvarban derékig ért a gaz. Péter ötlete volt, hogy menjünk be, azt mondta, mutat bent valamit. Az előszobát raktárnak használták, mindenfelé könyvek tornyosultak, úgy tűnt, azokkal dúcolták alá a plafont. Péter megállt egy ajtó előtt,…..
kukulkán 2010.02.21 13:55:35
- Ilyen hideg nincs! – úgy jelentette ki, mint egy évezredes bölcsességet. A nő nem válaszolt, mert nem tudott mit felelni. Hogy ne legyen udvariatlan, szolidan bólintott a férfi felé, jelezve: valóban hideg van. A máskor tömött kőbányai buszállomáson ezúttal csak ketten…..