Regisztráció Blogot indítok
Adatok
h.daniel

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan már korábban értesültem a dologról, mégis, csak ma este, Facebook hírfolyam olvasás közben lettem figyelmes arra, hogy vegyes érzelmekkel fogadták néhányan a ketté bontott országos bajnokság hírét. Ugyan az előbb említett honlapon már röviden írtam egy véleményt, azt…..
h.daniel 2011.01.06 01:36:58
Azt veszem ki a szavaidból, hogy az új rendszer egyértelmű győztesei a válogatottak (ők úgyis végigedzik a nyarat, egy levezető, barátságos örömmeccs lesz a szeptemberi OB), a többi felnőttnek nagyjából mindegy (megfelelne az igényeiknek egy hosszabb, ám közös júliusi OB, de a szeptember se gáz), az utánpótlás szempontjainak pedig "nem hinnéd, hogy az első ellenérvek között kell lenniük".

Nyilván komoly szakmai vitákat lehetne arról vívni, hogy az utánpótlás vagy a válogatott szempontjai a fontosabbak. Szerintem a mai magyar válogatott nincs még azon a szinten, hogy hozzá igazodjon az evezős társadalom. Nyilván könnyű a szakmai érvek mellett legyinteni a "feeling" szempontokra, de szerintem messze nem szabad lebecsülni őket. Elég csak az évről évre kultikus szertartássá váló OB csoportfényképünkre gondolni. Eddig az OB az evezős társadalom közös ünnepe volt, amit most két részre szakítunk. A mai válogatottak és felnőtt versenyzők többségének is a gyerekkori OB-kon szerzett élmények, a dobogóra felálló felnőtt példaképek adtak motivációt. Nyilván egy felnőttnek vagy szervezőnek már messze nem jelent annyit az OB, mint 12 éves korában.

Úgyhogy szerintem ez egy rossz döntés, ami az "elit" érdekeit szolgálja, az utánpótlás számára rombolja a nagybetűs BAJNOKSÁG presztízsét, a Danubiuson belül (ahogy talán más egyesületekben is) pedig tovább növeli a kezdő minisek, tanulók és a példaadó felnőtt versenyzők közti szakadékot.