Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eperfa

38 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bajomi Iván blogja 2020.04.05 11:03:47
A demokrácia leépítése terén újabb mérföldkövet jelentő hétfői parlamenti döntéssel szemben végre erőt kellene mutatnia az ellenzéknek. Megítélésem szerint ehhez mindenképpen koordinált, sőt közös fellépésre lenne szükség. És persze ahhoz, hogy kellő súllyal tudjanak fellépni ezek az erők, amelyek…..
Néhány napja az Erőss Gábor barátomat, párttársamat és egykori munkatársamat minden alap nélkül mocskoló, a Magyar Nemzet online változatára kitett írásról értesülve átvillant az agyamon, hátha nem csinálok valamit jól, hogy engem, noha képviselőjelölt vagyok, nem támadnak…..
A korábban általam házilagosan elkészített és csupán fénymásolat formájában sokszorosított szórólapom új, profi módon megtervezett és nyomdában előállított változata e hét hétfőjére készült el. Az elmúlt napokban PM-es barátaim és egyik családtagom jóvoltából…..
Egy olyan napirend előtti felszólalás, amelyről még csak véletlenül sem tudósított az Újbuda legújabb száma  A ciklus utolsó képviselő-testületi ülésén elmondott, diaképekkel is illusztrált napirend előtti felszólalásomban a demokratikus berendezést károsító hazai…..
Múlt pénteken készítettem el a képviselői munkámat és a jövőre vonatkozó terveimet bemutató kétoldalas szórólapom első változatát. Hamarosan lesz majd egy nyomtatott, grafikai szempontból továbbfejlesztett változat is, mely reményeim szerint eljut majd a választókerület…..
Éppen egyhetes nyaraláson voltam, mikor hétfőn délután egy 17.11-kor érkezett e-mailben felszólítást kaptam az Újbuda című laptól, hogy a szerkesztőség négy kérdésére válaszolva szerda délig írjak egy legfeljebb 1500 karakteres szöveget négyéves képviselői munkámról.…..
Egyes kerületi kormánypárti politikusok iskolai korteskedését szóvá tevő, diaképekkel kísért napirend előtti felszólalást tartottam a XI. kerületi önkormányzat legutóbbi testületi ülésén. Hozzászólásom elején jeleztem, hogy a politikatudomány előszeretettel foglalkozik…..
A média működésének szabályozásakor fontos szempont az, hogy megteremtsék a kiegyensúlyozott tájékoztatás törvényi és anyagi feltételeit is. Idehaza viszont a kormányzati erők mindenféle egyeztetés, vita nélkül, vagyis ultimátumszerűen olyan reklámadó bevezetésére…..
Az Együtt-PM által a tegnapi választáson elért jó eredménynek köszönhetően Jávor Benedek bejutott az Európai Parlamentbe! További jó hír: Budapest számos kerületében igen jól szerepelt az Együtt-PM pártszövetség. Az ellenzéki pártokra leadott szavazatokkal összevetve…..
A legutóbbi XI. kerületi képviselő-testületi ülés elején a Dél-Budán frissen megválasztott kormánypárti országgyűlési képviselők, dr. Simicskó István és Szabolcs Attila köszönték meg választóiknak a rájuk leadott szavazatokat. Ezután a polgármester köszöntette a…..
Az újbudai kitelepülések klasszikus színhelyén, a Körtéren érdekes megfigyeléseket tehettem ma délután.  Egyfelől koradélutántól kezdve nagy számban, tetszetős sátort is kitelepítve kampányoltak a jobbikos aktivisták. Igen népszerűek voltak fehér lufijaik, melyeket…..
A kormányváltásra készülő baloldali pártok közös jelöltjeként a XXII. kerületben és a XI. kerület déli részén induló Somfai Ágnestől tegnap megkaptam az egyéni jelölteket megjelenítő szavazólap hivatalos mintapéldányát. Tekintettel a választásokkal kapcsolatos sok…..
A február 13-i testületi ülés fő témája a 2014-es kerületi költségvetés volt. A vita során elmondtam, hogy megítélésem szerint viszonylag korrekt költségvetés készült a kerületben. A 2014-re tervezett fejlesztéseket többségét elég szerénynek értékelve jeleztem, hogy ez…..
A XI. kerületi önkormányzat képviselő-testületének februári ülésén újfent felszólaltam napirend előtt. Ezúttal azt tettem szóvá, hogy a kerület vezetése mindeddig nem állapodott meg a pártokkal azzal kapcsolatban, hogy miként jeleníthetik meg véleményüket, javaslataikat az…..
A XI. kerületi képviselő-testület első 2014-ben megtartott ülésén napirend előtt a részvételi demokrácia hiányára és a helyi média nem megfelelő működésére hívtam fel a figyelmet. Diaképekkel illusztrált felszólásomat azzal indítottam,  hogy a kerületben…..
A XI. kerületi önkormányzatban képviselőként végzett tevékenységemről eddig a Dél-Buda másképp című blogon számoltam be rendszeresen, többnyire kétszemélyes, Gajárszki Áron képviselőtársammal közösen jegyzett bejegyzéseinkben. (Korábbi írásaink továbbra is olvashatók…..
A szélsőjobb november 17-i újbudai demonstrációja kapcsán a Fidesz felelősségét kiemelő napirend előtti felszólalást tartottam. „Ne játsszanak a tűzzel!” című, diaképekkel kísért felszólalásom részletes ismertetése után a novemberi testületi ülés néhány másik…..
Sürgősséggel tárgyalta a XI. kerületi képviselő-testület október végi ülése azt az előterjesztést, amely igen jelentősen korlátozza azokat a területeket, ahol egyáltalán megtűrik a hajléktalanok jelenlétét. Arra hivatkozva tette ezt a kerület vezetése, hogy a Fővárosi…..
Lakájmédia országos és helyi szinten"Egyoldalú tájékoztatás országos és helyi szinten" címmel napirend előtt szólaltam fel a XI. kerületi Önkormányzat szeptember 26-i ülésén. Először arról beszéltem, hogy négy éve, 2009 szeptemberében mondta el Orbán Viktor el Kötcsén…..
A májusi testületi ülésen történtekről már részletesen beszámolt képviselőtársam, Áron, így most csak napirend előtt felszólalásom lényegét osztom meg az olvasóval.  „A társadalmi nyilvánosság országos és helyi szintű beszűkülése” címmel először a 2010-es…..
Gajárszki Áronnak egy brüsszeli zöldpárti rendezvényen való részvétele miatt  a 2010-ben létrejött kétfős LMP frakció tagjai közül csupán én vettem részt a múlt heti képviselőtestületi ülésen. Ez utóbbi egyik fő napirendi pontja a kerületi költségvetés…..
A Facebook-on már elhelyeztem két, a mostani események által ihletett levelet. Úgy gondolom, jó, ha e blog olvasói számára is hozzáférhetővé teszem e levelek tartalmát.   1. Péntek este, egy nappal az LMP kongresszusa előtt a következő, egy párttársamhoz címzett…..
A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésén tárgyalja majd azt a jobbikos előterjesztést, hogy a XI. kerületi Szerémi út a jövőben Horthy Miklós nevét viselje. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen átnevezés megannyi kényelmetlenséget okozna az utca lakóinak, hisz az új nevet…..
Az Újbuda című kerületi lap szeptember 12-i számában megjelent egy mondat, mely túl azon, hogy elhallgatta az újsággal kapcsolatos bojkottot, igen hátrányos színben tüntette fel az önkormányzatban képviselt ellenzéki pártokat. Múlt pénteken egy levél megjelentetését kértem a…..