Regisztráció Blogot indítok
Adatok
globocnick

0 bejegyzést írt és 392 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az időjárás szeszélyei folytán a nyár utolsó hete egyben a legmelegebb hétnek bizonyul, de kedvenceinket a rekkenő hőség sem tántoríthatja el szakmájuk magas szintű művelésétől. Miután kupacsapataink már kipihenték a fáradalmaikat, a válogatottban pedig elvétve jut szóhoz…..
Még mielőtt bárminemű félreértés lenne belőle, nem, még nem kapott el minket (vagy engem?) a gépszíj, így véletlenül sem célzunk semmi olyasmire, hogy a Honvéd netán már bajnoknak tekinthető (bár egyelőre cím nélkül - innen a cím), pusztán azért, mert egyes csapatok…..
Kevés olyan válogatott van, amelynek nevét annyira a kilencvenes évekhez tudnánk csatolni, mint Izlandot. A naptár 1992 júniusának elejét mutatja, amikor a Jenei-válogatott esetében a közvélemény annak ellenére sem tartotta elképzelhetőnek a pontvesztést, hogy az év korábbi…..
globocnick 2011.08.09 19:08:20
Egy, csak egy legény van talpon a vidéken. Kis Károlynak hívják és hegylakók vadásznak rá, akiknek saját magukról a szív jut eszükbe. Elutazott a Paks Skóciába, ahol az első mérkőzésen elért döntetlentől, valamint Montvai puszta látványától annyira berezeltek, hogy rögtön…..
globocnick 2011.08.04 14:05:30
Múlt szombaton kisorsolták a 2014-es labdarúgó-világbajnokság selejtező-csoportjait, ismertté váltak, hogy mely riválisok ellen bőghetnek le fitogtathatják képességeiket aranylábúink. A sorsolásról adott közvetítés kapcsán már megismerhettük állandó szakértőnk, Vegyi…..
Itt a nyár, és bár már a vége felé közelít, azért tart még a fesztiválszezon. Miközben a ’biztos törzsolvasógárdájának tagjai hűs krimók mélyén vagy épp baráti körben kvaterkázva (vagy neadj’Isten, titokban a melóhelyen a monitor előtt…) törik fejüket…..
Kezdésként közvélemény-kutatásra invitálnánk a tisztelt olvasót, szigorúan önbevallós jelleggel. Tegye fel a kezét, aki tíz éve, 2001 júliusában sejtette, hogy most, 2011-ben július végén már csak egy csapatunk lesz versenyben az európai kupákban (itt még mondjuk…..
globocnick 2011.07.28 13:05:35
Örömmel jelentjük be mindenki számára, hogy ünnepi hétre virradt a magyar labdarúgó-társadalom! Nem elég, hogy a csapatok (vagy legalább egy bizonyos részük) számára megkezdődik hétvégén a Bohócliga, jelenleg héten még valamennyi, a nemzetközi kupában indult csapatunk…..
Felpörgőben van az európai futballélet, egy héttel a kupanyitány után máris a visszavágókat élvezhetjük a szép júliusi időben. Pakson folytatódhat a győzelmi széria, a fővárosi zöld-fehérek pedig a festői Jerevánban tehetik teljessé az első körös hódítások sorát.…..
Az elmúlt két esztendőben volt szerencsénk hozzászokni a december közepéig tartó európai kupaidényhez. A Debrecen jóvoltából számos nagyszerű pillanattal lettünk gazdagabbak, többek között egy életre a szívünkbe zártuk Harkovot és néha még a Story4 világszínvonalúnak…..
Ha 2030 táján az akkori sportsajtó Jakab Józsefe visszatekint majd a Bohócliga most záruló szezonjára, alighanem az első bálozók idényeként fogja majd emlegetni aktuális, magasröptű eszmefuttatásában. Vadonatúj királyt választottak futballfalván (Videoton), új nevet…..
Néhány órával ezelőtt Sóstó felett 70 év után végre felragyogott a fény. Túllépve a meteorológiai csodán azt talán az olvasók többsége is elismeri, hogy a hőn áhított bajnoki cím teljesen megérdemelten került Székesfehérvárra, így a bajnokság legfontosabb kérdése két…..
Akár történelmi is lehet az előttünk álló hétvége, a Videoton megszerezheti története első bajnoki címét, a szolnoki Mókus örs pedig matematikai értelemben jó eséllyel lezárja az enbéegyes kirándulást. Nem panaszkodhatunk mostanában a bajnokság eseménytelenségére, az…..
Húsvéthétfőn locsolóhangulatban értetlenkedünk a szerdai forduló felett. A tippeket kommentbe várjuk, a pirostojást és a pálinkát pedig minden mennyiségbe’!          Kapu elé falat ás Most is majd a Haladás Kiszűri a hibákat Megveri a…..
24. fordulójához érkezett a Bohócliga. Beharangozóink rendhagyó sorát folytatjuk a jelen poszttal, az elmúlt hetek képregények világába, illetve Fekvőcsatárra tett kirándulásait követően ezúttal a hazai sportmédia kerül a fókuszba, kissé előreutazva az időben a találkozók…..
Poros főutca valahol az Alföld közepén. Lajos, az Elővárosi Vasutas korábbi NB2-es játékosa komótosan tolja egykor zöldre pingált kerékpárját, úton a falu egyetlen igazi becsületsüllyeszője, a Rizikó presszó felé. A nyergen mélyebb kényelmi szempontokat figyelembe véve…..
Túljutottunk a futballtavasz nemzetközi vonatkozásain, a hétvégén a tulipánmezők helyett ismét a hazai vidékek kerülnek a figyelem középpontjába. Április első hétvégéjén a huszonegyedik alkalommal érkeznek titánjaink blokkolni a gyárba, a program változatosságát pedig mi…..
19 forduló, 152 meccs, 304 félidő, 448 gól. 83 hazai, 39 vendég győzelem, 30 remi, átlagosan 1,75 hazai és 1,2 vendég találat. Megannyi táblázat, kereszttábla, grafikon segíti a tudományos alapokra helyezett tippelést. Mivel azonban ez mégiscsak a magyar NB1, ezért egy…..
Három fordulón vagyunk túl a 2011. naptári évben, amely az MLSZ behatása révén nem lett négy, illetve az időjárásban betudhatóan nem lett csak kettő. Mielőtt reklamáció formájában valaki ránk is behatást gyakorolna és számon kérné meggondolatlan ígéretünket a tippek és…..
 Na, kérem szépen tisztelettel, javítsatok ki, ha tévedek, de szent meggyőződésem, hogy hosszú hétvégére készülünk, tán hosszabb lesz, mint Lakat T. Károly bácsi bármelyik monológjának felvezetője. A Nemzeti Sportban már nem múlik el nap, hogy eSanyi bá ne mesélne…..
Esik a hó. Csak azért mondom, mert mifelénk huszonnégy óra alatt több minden történhet az MLSZ naptárában, mint az azonos című tévésorozatban. Azonban dobjuk sutba a realitásérzékünket, és tételezzük fel, hogy hétvégén lesz forduló, pontosan úgy, ahogy ebben a szent…..
Vártuk már. Legalább annyit gondoltunk az elmúlt hónapok folyamán erre a pénteki napra, mint Konta művésznő és gyakorló futballista-feleség a hétfőire. Böngésztük az átigazolási híreket, lelki szemeink előtt kezdőcsapatokat kreáltunk. Hétvégenként blazírt pofával…..
Szeretjük a Pápát. Személyes kedvencünk ugyan az öregfiúkból is évtizedekkel kiöregedett kapus, II. János Pál volt, de amikor egy napsütéses tavaszi délutánon Kovács László helyére kinevezték Véber Gyurit, újra képes volt megdobbanni a szívünk. Azóta eltelt két év, a…..
A hét eleji másodosztályos kitekintő, és a hétközepi nemzetközi kupajósolgatások után vissza a hazai pályára. Csőre töltünk, kibiztosítunk, a Bohócliga visszavár. A magyar futball sajátossága, hogy a pályán történő dolgok csak kísérőjelenségei a lényegnek. Tartalommal…..