Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baggins21

5 bejegyzést írt és 470 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Térerő EZÉRT DRÁGA az iPhone 2018.09.22 08:01:00
Másfél hete a világ eddigi legdrágább iPhone-jait mutatta be az Apple (a különleges kiadású modelleket most ne számítsuk ide), erről viszont nemcsak Tim Cookék tehetnek. De akkor még mi?..
baggins21 2018.09.24 11:39:50
@CCnick: Nem, ezt úgy kell értened, hogy 2010 körül berobbant a köztudatba a VLOG (video blog), ahol az emberek nem írtak, hanem videókat készítettek. Ez is egy ilyen. Üdv 2018-ban.
JobAngel Mennyi a jó fizetés? 2018.05.07 09:30:00
Az ideális bérszínvonalról egy nagyon egyszerű szempontot állítottam fel, azt gondolom, hogy akkor lesz jó világ, amikor egy köztudottan alulfizetett munkából élő is el tud menni 2 hétre nyaralni, családostul. Pl. egy közalkalmazott, vagy egy takarító is. --- Én a „mindenkori” létminimumhoz…..
Hétfőn új résszel folytatódott az HBO sorozata, a Westworld. Alábbi posztunkban, illetve kommentekben spoileresen beszéljük meg a második évad második epizódjának eseményeit...
Az Apple újabb sorozatot vett, ezúttal a Hatodik érzék óta érdemlegeset nem nagyon alkotó, de saját magát zseniálisan eladó M. Night Shyamalantől. A tízrészes, félórás epizódokból álló pszichothrillernek egyelőre nincs még nyilvános munkacíme sem, de a sorozatbizniszbe páros lábbal beleugró Apple…..
baggins21 2018.02.28 15:13:00
@reKorrekt: Elképesztő hogy valakinek tetszett az a film. Annyira unalmas és annyira semmi nem történik benne, csak várod hogy legyen valami. Aztán megtörténik az utolsó 2 percben és végefőcím. Brilliáns :D
Van nehezebb dolog egy kultsorozat feltámasztásánál, hogyne lenne, sőt, hálátlanabb is, de ha a szórakoztatóiparnál maradunk, akkor az amatőr késnyelésen és a női szereplőkkel újraforgatott filmklasszikusokon kívül nem tudok nagyobb szopást elképzelni. Mert mindegy de tényleg, MINDEGY mit csinálsz,…..
baggins21 2018.02.28 15:06:01
@FushiMishi: Fúúj nemár :D
Colorcam A Tinder sötét lovagjai 2018.02.19 22:50:29
A poharam aljáról egyre csak feltörekvő buborékokat számolom, miközben egy teljesen kiszámítható prezentáción ülök, Mr. Elvileg Hozzám Valóval. Úgy érzem magam, mintha egy erőszakos sales-es próbálná meg nekem a lehető legbiztosabb módon eladni azt a híres tollat, amiből száz van minden…..
Az idézetek Marilyn Adamson: „Létezik-e Isten? - Van-e Isten? Íme, hat érv amellett, hogy igen.” című írásából származnak. *** Marilyn Adamson: "Ha a Föld kisebb lenne, akkora, mint például a Merkúr, a légkör megtartása lehetetlenné válna." BRAIN STORMING: A felvetés…..
baggins21 2017.11.06 12:37:44
@IGe.: Így van, leírtad mennyire tudományos tény. Egy kényszerképzet, egy mítoszlény. Annyira tudományos tény, mint a télapó vagy, mint a radioaktív pókcsípés okozta szupererő. Ezek is le lettek írva, tehát tudományos tények.
Három óra 45 perc. Az előre jelzett műsoridő volt az első jele annak, hogy az X-Faktor első élő adásával nem kéne foglalkozni. Ez öt sorozatepizód zsinórban, az elmaradásod tetemes, legyen eszed. Oké, csak belenézek, és megyek. Aztán amikor a nyitóképben Kiss Ramóna a pizsama alatt láthatóan…..
Nagyon jó fináléval zárt a héten az HBO geeksorozata, a Szilícium-völgy, mégis úgy álltam fel a kanapéról, hogy ez az évad volt eddig a leggyengébb. Vagy inkább úgy kellene fogalmaznom, hogy a legkevésbé erős, mert a Hivatali patkányokat és a Beavis & Butt-headet megalkotó Mike Judge műve még…..
Demcsák Zsuzsa kilenc évi meló után hagyta ott a TV2-t nemrég, (itt meg is írtuk, hogy miért) és nagyon úgy nézett ki, hogy nem is fog a médiával foglalkozni, hanem más pályára lép. De akit a képernyő szele egyszer megcsapott ugye, azt nehezen ereszti, ennek megfelelően várható volt, hogy megkeresik…..
baggins21 2017.06.09 07:49:27
Régóta rebesgetett infót erősített meg hivatalosan is az HBO ma, sőt, rá is tett egy lapáttal: Nem egy, hanem négy olyan sorozat forgatókönyvét fejlesztik párhuzamosan, melyek a Trónok harca világában játszódnak. Teljesen érthető húzás, az aranytojást tojó tyúkot nem hagyhatják csak úgy kimúlni a…..
baggins21 2017.05.05 09:04:49
@igazi hős: És ha nem olvastam a könyvet? Ráadásul a könyv és a sorozat már külön utakon jár, úgyhogy ez konkrétan egy szar példa volt. Történelmi filmet lehet forgatni mondjuk oktató jelleggel, azoknak akik aludtak töri órán. Ettől függetlenül te egy percig is izgultál Johannáért? Amikor tudtad, hogy csatában úgysem ölik meg és máglyahalált hal? Nem. Naugye.
baggins21 2017.05.05 09:08:54
@Jancsiszeg1980: Nagyon komplex a világ biztos lehet témát találni. Én konkrétan a Baratheon lázadást emeltem ki. Tedd a szívedre a kezed nem unnád amikor már mondjuk 3 évadon keresztül hallgatnád, hogy "Robert túlerőben vannak, magad mellé kellene állítanod pár nagy házat. Veszíteni fogunk!" és tudod, hogy nem fognak bármilyen csavart is vigyenek be.
Gileadban szívás nőnek lenni, ez fix. Ha termékeny van, akkor vérvörös ruhás, apácafityulás Szolgálólány leszel, és szülsz az arisztokráciának. Ha nem, akkor Márta leszel, egyfajta házvezetőnő, szürke zsákruhában takarítasz és főzöl, azaz töltöd be a női princípium többi részét, vagy meddő feleség…..
baggins21 2017.05.04 10:29:42
@totorohun: Oké beszéljünk erről. Szülsz gyereket, de fiút szülsz. Ha nem fiú lesz, addig próbálkozunk, amíg az nem lesz. Vannak olyan országok, ahol meglátják, hogy lány született és irány a kuka.
"Ha életmentésről van szó, miért mindig a nő az akit elsőként óvunk, ha süllyed a hajó miért a nőt mentjük ki elsőként," - Gusztustalan ferdítés, mert először a gyerek, aztán a nő. Azért először őket mented, mert gyengék és védtelenek. Nem azért mert közben arra gondolsz, hogy utána megdugod és gyereket fog szülni.
"Ez az egész házásságosdi is mind ezért jött létre, szövetség, hogy én megvédelek, óvlak, de cserébe te csak nekem szülsz gyereket." - Elkeserítelek, kurvára nem ezért jött létre, ez maximum a XX. század második felének ideája, addig a házasság kizárólag gazdasági szövetség volt, két családot egyesítő erő. A lány szülei álják az esküvői cehhet, a lány adta a hozományt a házasságba.
"férfi amikor házasodik, egy életre választ párt" - Ezt a faszságot sem tudom honnan szeded. Nézd meg hány egyedülálló anyuka él a gyerekeivel, apuka meg éli a boldog világát az anyukánál 10-20 évvel fiatalabb csajjal. A férfi ráadásul abszolute nem monogám, neki az a célja, hogy minél több helyre adhassa tovább a genetikai kódját...
"nem csoda, hogy a válások 90%-át a nők indítják." - Ismét jó vicc, hivatalos adat esetleg, vagy csak hasra ütöttél? Esetleg van egy ilyen nő a környezetedben ez = 90% :D
Március 11-én tér vissza Samurai Jack az Adult Swimen, a Cartoon Network egykoron kifejezetten népszerű rajzfilmje, amihez ráadásul érkezett egy nagyon kis pofás előzetes is. A legendás Genndy Tartakovsky (Dexter laboratóriuma, Pindur pandúrok, Star Wars: Clone Wars) animációs sorozata 2001 és 2004…..
Születésnapos naptár bemutatós � @kiszeltunde A photo posted by SzabóSzabolcsAchilles|szabyest (@szabyest) on Nov 30, 2016 at 8:27am PST Szabyest nem megy az Eurovízióra. Sajtóközleményben jelentette be az MTVA, hogy szabályszegés miatt ki kell zárnia az egyik versenyzőjét az idei…..
Január 7-én a BBC, 10-én az FX is elkezdi vetíteni a Taboo című sorozatot, A sztori: 1814-ben járunk, James Keziah Delaney (Tom Hardy) bejárta a világot, és olyan dolgokat látott, melyek alapjában véve változtatták meg. Otthon rég halottnak vélték, de visszatért Afrikából, és átvette a fater…..
baggins21 2016.12.28 04:32:04
@Mert megérdemled: Nahát én azt hittem Villeneuve egy volt F1-es világbajnok :D
A mai teszt különleges, ilyen tesztalany nem terem minden bokorban. Magyarországon főleg, de még a világ többi országában is ritkaságnak számít a Xiaomi legújabb koncepció készüléke, a Mi Mix, ami az okostelefonok jövőjét képviseli egy személyben. Éppen ezért nagyon örülök, hogy sikerült szereznünk…..
baggins21 2016.12.27 15:50:16
@Sausage: Nem.. Leírtam hogy miért. Lehetne 6899x1080 is a felbontása az is csak Full HD. Elmagyaráztam, hogy a a sorok száma számít a felbontás megnevezésénél, ami itt 1080. De ha ennyire nem hiszed, menj fel nagyobb tech oldalakra és mindenhol full HD-nak írják. A FHD-t nem véletlnül nem 1920p-nek, hanem 1080p-nek nevezik. De ha még mindig nem hiszed, használd a józan paraszti eszed szerinted a FHD felbontáshoz adnak +120 pixelt és az már 2K? :D

mobilarena.hu/teszt/xiaomi_mi_mix_vegyes_erzelmek/kulso_kijelzo.html
Egykezes használatról álmodni sem érdemes, cserébe tartalomfogyasztáskor kárpótol a 6,4 hüvelykes, valami teljesen érthetetlen okból csak Full HD (2040 x 1080) kijelző.

www.androidauthority.com/xiaomi-mi-mix-review-725356/
Let’s go back, for a second, to the resolution and some of the issues that it presents. As mentioned before, Full HD is not bad, but 17:9 has proved to be a little problematic.

www.gsmarena.com/xiaomi_mi_mix-review-1528p3.php
While the 362ppi doesn't sound flagship worthy, you can't really see the individual pixels with your bare eye. The choice of IPS RGB panel instead of PenTile AMOLED surely helps for better utilization of the 1080p resolution over the screen real estate.
A TNT pilotot rendelt az elképesztően idióta magyar alcímmel ellátott Snowpiercer című pompás scifiből (tessék, Túlélők viadala, ez lett), mi meg már most elkezdtünk drukkolni, hogy össze is jöjjön a dolog. A pilot Josh Friedman (Terminator: The Sarah Connor Chronicles), Marty Adelstein (Teen Wolf)…..
baggins21 2016.11.23 02:41:54
@Bobby Newmark: Őmm oké, és az megvan ugye, hogy a Hunger Games meg egy büdös nagy Battle Royal koppintás családbarát verziója.
Schatz Roberta Nem hinném, hogy bárkinek is magyarázni kéne, hogy az olaszok mennyire kényesek, ha tésztáról van szó. Amikor egy eszement pillanatomban azt mertem válaszolni a boltban arra kérdésre, hogy milyen tésztát akarok venni, hogy „mindegy, a tészta az csak tészta”, azt hittem,…..
baggins21 2016.09.01 07:38:34
@aleb19: Az még hagyján. Milánói sertésborda. Rántott hús és bolonyai spagetti. Ennél lejjebb már tényleg nincs.
Újabb évad, újabb felháborodott szülő kap rohamot azért, mert Pistike csak nem olyan jó, mint hitték, és nem jutott be az élő adásokba. A Blikk írta meg, hogy egy apuka a Facebokon tette közzé kínjait, és írta le részletesen, hogy a most forgó műsor (a válogatók, a tábor és a mentorház felvételei…..
Iszak Eszti már nincsen belezúgva teljesen Dobrády Ákosba, mert állítólag Szalai Ádám válogatott focistával kavar. Ez minket alapvetően semmilyen szinten nem kéne, hogy érdekeljen, de a Player kiszúrta, hogy az erről cikket készítő Bors emailben próbálta megszólalásra bírni a labdarúgót, aki…..
baggins21 2016.08.23 17:10:00
Második részéhez érkezett a nyolcvanas évek legjobb amerikai akciófilmjeit prezentáló sorozatunk (a lista előző része itt olvasható). Ezúttal a tíz legjobb kerül terítékre. Igyekeztem olyan listát összeállítani, mely változatos. Amellett, hogy megtalálhatók rajta generációnk gyermekkori kedvencei,…..
Ha nem látom, nem hiszem el, tessék: Az MNO egyik szerkesztője vette észre, hogy az MTVA-nál valaki úgy gondolta, Geszti Péter szellemét mindenképpen meg kell idézni, és az időjárást rappelve mondták be tegnap, de úgy, hogy miközben a szemüveges pasi elöl kínlódott az olyan sorokkal, mint az,…..
Ott tartunk, hogy abban az országban, ahol a Fidesz kedvenc udvari kobzosának HELYTELENÜL titulált előadóművész és az Országgyűlés elnöke egyaránt azt vallja, hogy az asszony az otthon, gyerekszülve jó, és ne építgessen magának karriert, szóval abban az országban, ahol a partnerbántalmazás az…..
Amikót kiengedték a csűrből, amit vagy máris lebontottak, és a helyét éppen mésszel szórják be, vagy csak annyira jó az idő, hogy sokkal értelmesebb kint felvenni a konfokat. Anikónak jót tesz a szép háttér és a napvilág, a vidéki tájnak meg Aninó, úgy meg pláne, hogy csak deréktól felfelé látszik.…..