Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TGV

0 bejegyzést írt és 439 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem, az előzményeket mindenki ismeri: a március 11-ei földrengés által keltett cunami a mellett, hogy több tízezer ember életét követelte, erősen megrongálta a fukushiamai atomerőművet is. A meghibásodások következtében több reaktorban is megolvadtak a fűtőelemek,…..
TGV 2011.06.07 07:38:45
@kenshikun: emlekeim szerint a szamitasokban benne van, Paks fizeti is, de az allam ahelyett, hogy tartalekalapot kepezne belole inkabb elkolti masra...
Félrefordítások Kihullás 2011.04.09 14:58:00
Zoltán beküldése az aktualitása miatt kerül ki soron kívül:Mai (április 4.) MTI a japán fukusimai erőmű körüli eseményekkel kapcsolatos hírében ez a gyöngyszem:"A magyar Országos Atomenergia Hivatal honlapján olvasható tájékoztatás szerint az egyes prefektúrákban…..
TGV 2011.04.10 17:39:01
@dpalmer: lehet, hogy nem kozertheto, de pontos. Ha a cikkiro szerintei "kozertheto" kifejezesekkel helyettesitenenk, akkor viszont nem azt jelentene , mint ami valojaban tortenik. Ha nem olyan messe tortent volna mindez, hanem a szomszedban, akkor gondolom joggal lennel felhaborodva a hiteles tajekoztatas hianyan.
A helyzet pedig az, hogy az emberiseg olyan technologiakat hasznal, ami mindenkire hatassal van, meg a human beallitottsagu emberekre is, akiknek szinten joguk van a hiteles tajekoztatasra.
Magam reszerol inkabb olvasok egy szamomra ismeretlen kifejezest es jovok ra egybol, hogy nem ertem es olvasok utana, mintsem abban a hitben ringassam magam, hogy ertem es ezert rossz kovetkezteteseket vonjak le.

mondok egy peldat: Csernobilban gyakorlatilag zerora csokkent a radioaktiv szennyezes (=radioaktiv kibocsatas) de ettol a radioaktiv szennyezettseg meg nem csokkent nullara, tehat az elso szokapcsolatot olvasva siman vennek onnan salatat... remelem ertheto voltam
TGV 2011.04.10 17:44:43
@Leiter Jakab: lasd, amit fentebb irtam. Ha azt olvasod, hogy csokkent a sugarszennyezes, akkor megveszed a salatat vagy odamesz strandolni. Valojaban a kihullas csokkent, de ami mar kihullott, az a szennyezes, ami nem no tovabb.

TE TENYLEG NEM ERTED, HOGY MI A FELELOSSEGETEK FORDITOKNAK ES UJSAGIROKNAK???
Mivel tegnap kezdődött el annak az autósnak a pere, akit annak idején Békés-megyében szereltek le a helyi rendőrök, amiért nem tudták bemérni a sebességét, a sajtó és mindenféle médium tele volt a témával. A blog kemény magjának régi tagja, SzaGértő az ügyben a védelem…..
TGV 2011.03.01 21:52:20
@Stomi: ez csak blablabla
hozol egyetlen esetet. En Franciaorszagrol beszelek, ahol altalaban veve jobbak az utak, jobb muszaki allapotban vannak az autok es a sebesseghatarok ugyanazok, mint Mo-n. Evente 8000 ember halt meg, es ez felezodott meg majdnem. Lehet, hogy te lattal egyeszr egyetlen olyan esetet, de nem csak tel van, meg rossz ido (az megvan, hogy a frontalis utkozesek nagy resze jo latasi viszonyok kozott egyenes uton tortenik?). Statisztikakrol beszelunk, sok-sok ev sok-sok ezer balesetenek az okairol. Es volt egyebkent, ahol a balesetek szama ugyan nem csokkent, de a halalos aldozatok es a sulyos serultek szama viszont igen. Kisebb sebesseg=kisebb mozgasi energia=kevesbe sulyos baleset. Ez ilyen egyszeru.
TGV 2011.03.01 23:47:38
@Stomi: igen, blabla. Neha szuletik ketfeju borju, de azert altalaban egyfejuek a marhak. A relativ gyorshajtas pedig gyorshajtas, nezd csak meg, le van irva a KRESZben.

Felolem lehet 40, akkor betartanam azt. Egyebkent emlekszem, gyerekkoromban volt egy bp-i buszvezeto akivel nagyon sokat utaztam iskolaba. Az o specialitasa az volt, hogy 40-nel nem igen ment gyorsabban, meg nagyon hosszu egyenesben sem. de valahogy ugy csinalta, hogy a leggyorsabban ert oda az osszes sofor kozul. Ugy ereztem, hogy siklottunk vegig. Ugyhogy nekem a 40 nem para, es ugy velem, hogy a folyamatos lassu haladas kifizetodobb, mint a sok gyorsitas.
TGV 2011.03.01 23:50:31
@killerkaller: Franciaorszagban a fix radarok telepitesi helye ismert, rajta van a terkepeken, meg a navikban. Sot, gyakran hatalmas tablakkal is elojelzik. A cel a sebesseg csokkentese veszelyes helyeken.
A radarblokkolok birtoklasa viszont buncselekmeny.
Mindannyiunk Viktátora január 19.-én nem csupán ismertette az EU Elnöki programját a parlamenttel - amiben különösebb vita nem volt -, nem csupán bezsebelt néhány nagyon erős kritikát (érdemes megnézni, hogy grimaszol, gy.k. ez nem érv), hanem persze a maga "orbánus"…..
  Gyomorforgató, nyugtalanító tragédia. – Már korán reggel szétvetett az ideg, amikor lassan tisztult a kép, hogy nagyjából mi történhetett. Persze a legtöbb súlyos megállapítás és ítélet előtt nem megkerülhető, hogy várjunk bizonyos részletekre. Ám érdemes…..
TGV 2011.01.17 11:12:05
@bobthedog: klassz, szemleletes leiras volt, koszonjuk!

Es mi ebbol a tanulsag?

Az, hogy ezeket a sajatossagokat kell figyelembe venni a tervezesnel. A fiatalok mindig is fognak kabitoszerezni, es ha valaki ilyen bulit szervez, helyet ad hozza vagy engedelyt, akkor keszuljon arra, hogy olyan felelossege van, mint pl. egy iskolabusz vezetojenek.
TGV 2011.01.17 13:24:49
@Számolj Templár: kepzeld el a kovetkezo szitut: utazol a metron, a kocsi iszonyatosan tomve, te a kocsi elejen allsz es probalsz ellentartani a tomegnek, mert kozted es a kocsi elulso fala kozott meg utazik egy vekonycsontu lany. Egyszerre fekez a metro, es megno a nyomas rajtad, annyira, hogy mar nem tudsz ellentartani. Mondjuk akkorat fekez a metro, hogy az emberek mind feled dolnek. Siman megfulladhat a lany vagy osszetorhetnek a bordai.
Akkor te most egy gyilkos vagy? Ha mondjuk veletlenul kocsmaztal elotte, akkor egy drogos gyilkos?
TGV 2011.01.17 14:37:41
@Számolj Templár: te hulye vagy? mikor irtam, hogy nincs felelos? vagy hogy meg kene halnia valakinek? vagy hogy ez rendjen van? olvasni tudsz?

A szervezok, a hely uzemeltetoi es a hatosagok egyarant felelosek es nyilvanvaloan meg fogjak allapitani a felelosseguket. Mintha valaki kiberelt volna egy feknelkuli iskolabuszt, amit a hatosagok szemhunyasaval forgalomban tartananak es te arrol ertekeznel, hogy az ovisok speedezett kakaot ittak, ugraltak es azert zuhantak szakadekba.
  Miközben halálra izguljuk magunkat, hogy lesz-e még szabad sajtónk, aközben kialakult egy olyan kommunikációs forma, amiben az érzelmi érvelés csacsiságnak számít, és a nők cicusok.   Elnézegettem mostanában a Heti Hetes egy adását, ahol Tereskova is…..
Sokan vagyunk akik nem szeretünk vagy nincs időnk rendet rakni, takarítani. Ilyenkor gyakran csak elrakjuk a szekrény mélyére a rendetlenséget okozó tárgyakat, a koszt pedig besöpörjük oda, ahol nem látszik. Aztán szép lassan a szekrényt már nem lehet becsukni, a szőnyeg alatt púposodó porban pedig…..
TGV 2011.01.10 16:01:06
@L'âne Trotro: Parizsban az elmult 10 evben latvanyos javulast lehet eszlelni. Ugyan eltuntek a motocrotte-ok (krosszmotor kutyagumi-porszivoval felszerelve), de valahogy sokkal kevesebb kutyaszar van az utcakon. Lehet latni tablakat, amire egy kutyat setaltato alak szedi fel a piszkot, es nagy betukkel az van irva, hogy szeretem a keruletemet, ezert osszeszedem, kisbetukkel pedig 185 euros buntetes kilatasba helyezve. Azonkivul hajnalban szoktam latni kukazokat is, de nem csinalnak szemetet. Szoval szerintem ezeket a problemakat europai modon is meg lehet oldani. Peldaul a kukazok tudjak, hogy csak addig kukazhatnak nyugodtan, amig nem boritjak ki a szemetet es ezzel az ottlakokat.
Es nem mellesleg nem csak kukazok vannak, hanem indult egy mosgalom, hogy minel tobb dolgot mentsenek meg a kukabol (gondolok itt pl a boltok altal lejarat elott kidobalt dolgokra).
Szerintem hatarozottabb rendori fellepes kene olyasmi modon, hogyha valaki kukazik es koszt hagy maga utan, akkor a rendor megbunteti, mondjuk egy ideig kovethetnek a kukazokat es bizonyossa tehetnek, hogy a szemeteles nem marad buntetlen. Mint a klasszikus kriminologiaban: nem a buntetes, hanem a biztos felderites bir nagyobb visszatarto erovel. De onmagaban a kukazassal szerintem nincs baj.
Dani már április vége óta próbál rávenni arra, hogy menjek el vele valamikor a hatodik kerületben található Kínai-Koreai-Ételbárba. Kissé rideg, nem túl szép kockás-terítős hely, ahol azonban fantasztikusan főznek, valami ilyesmit mondott. Valószínűleg inkább azt mondta, hogy…..
Mandiner blog Az államról 2011.01.06 07:01:00
 „Húnyt szemmel bérceken futunk s mindig csodára vágy szivünk:a legjobb, amit nem tudunk, a legszebb, amit nem hiszünk.” (Babits Mihály: Húnyt szemmel...)  Nos, a csodák 2010-ben is elmaradtak, bár az is lehet, hogy csak mi vártunk túl sokat. Új kormány lett, soha…..
TGV 2011.01.06 17:56:56
Lassuk egy egyszeru peldan keresztul, hogy hogyan is mukodik a gyakorlatban az ertelmisegietlenitett allam, amit egy uralkodo a rajta keresztul becsatornazott erkolccsel iranyit.

Fogy a magyar! Lapozzuk fel a leirt erkolcsi hagyomanyainkat, a Bibliat! Jaj, baj van, az van leirva, hogy sokasodjatok es gyarapodjatok!
Az igazi vezetonek ekkor erkolcsi kotelessege - hacsak nem akarja, hogy Isten vagy a nep halalra sujtsa (tetszoleges sorrendben), akkor tennie kell ez ellen (de kiert? Istenert? Az Emberert? Vagy a Nemzetert? mindegy, cselekedni kell). Mit tesz ekkor az igazi vezeto? Az ertelmisegben nem bizhat, sot az allam gepezetben sem, hiszen azt a megbizhatatlan ertelmisegiek talaltak ki es a szinten gyarlo es megbizhatatlan allampolgarok uzemeltetnek. Eleve ez a dolog gyanus, jonnek valami nepszamlalassal, meg statisztikakkal, hogy ha igy folytatodik, akkor, meg valamifele hatasokrol beszelnek. Ez a megbizhatatlan nagy gep kopte ki az eredmenyt. Lehet, hogy hamis es nem is fogy a nep. Vagy hogyan lehet biztos benne, hogy megtudja valaha, egyaltalan sikerult-e megallitani a fogyast es novekedesnek es gyarapodasnak inditani az iranyitott nepet?
Es hogyan lehet oket gyarapitani? Az nyilvanvaloan nem megoldas, ha a vezeto nemz egy egesz nemzetet, mert akkor mind verrokonok lennenek es a kovetkezo generacio verfertozesben furdene.
De sajnos neki kell mindent csinalni, mindenben egyszemelyben donteni, a parokat osszeadni, a gyereket megkeresztelni, hiszen o a hatalom es az erkolcs egyeduli letetemenyese. A pasztor, aki iranyitja a birkakat. Es innen, ebbol a poziciobol csak ket ut vezet kifele: az elso a bukas es visszateres az iranyitott birkak koze, egyszeru, iranyitott birkakent egy uj vezeto alatt vagy pedig...
Rájöttem! Hatalom 2011.01.05 15:00:00
A hatalom megszerzése minden ember veleszületett vágya, de valós lépéseket tenni a birtoklásáért, csak keveseknek van mersze. Rengeteg 'okos' ember, rengeteg 'okosságot' írt már össze a témában, mégis kevés használható információt lehet összeszedni erről. Pedig a hatalom…..
TGV 2011.01.05 15:53:38
Orbán Viktor minden forradalmi lózungja ellenére sem mert nekimenni a mindenkori magyar kormányt fogva tartó, egyre csak hízó inaktív népességnek. A Fidesz, akárcsak szocialista elődjei, az aktívakat sarcolja és az inaktívak kegyeit keresi. A Véleményvezér évértékelése.…..
TGV 2010.12.30 20:13:29
@high up: nekem csak egy peldam van, de az mindennel beszedesebb:

SZEGEDI SZUPERLEZER

EU penzbol epulne egy vilagszinvonalu beruhazas, csak pitianer 1 Mrd ft kene a palyazatra. Fel eve vizsgalgat a kormany egy olyan dolgot, amihez semmi koze.
Nemcsak elszalasztjuk a lehetoseget, hogy valamiben az elmezonybe tartozzunk, de meg egunk is mint a rongy a partnereink elott.

Ez az egy pelda tokeletesen szemlelteti, hogy mi a helyzet a kompetens, becsuletes kormanyunk hozzaertesevel.
Ez az írás egyszer már megjelent a másik oldalunkon, az Appleblogon, de mivel a tematika miatt azt egészen mások olvassák, mint az Egy nap a városban blogot, úgy döntöttem, hogy leporolva, kicsit átírva, aktualizálva kirakom ide is a legjobb vidéki magyar étteremről szóló…..
TGV 2010.12.29 17:05:50
@Magyarósi Csaba: nalam a jus es a karotta boven kimeriti a sznobsag fogalmat...

egy francia nyelvu etlapon ok, de ha valaki a magyar gasztronomia felviragoztatasan munkalkodik, akkor szerintem nem nagy elvaras, hogy a magyar gasztronomia nyelvet muvelje es terjessze, ne pedig irtsa.

En ezen tulmenoen pedig pl. egy francianak soha nem neveznem a porkoltet vagy paprikast sauténak, mijoténak, stb. mert minden jelentos etel megerdemli, hogy megismerjek es megtanuljak a nevet.
TGV 2010.12.29 17:25:02
@Magyarósi Csaba: nem kell, de akkor tedd idezojelbe, kulonben radragad a sznobizmus vadja, mint a csiriz ;)

egyebkent amuse-bouche, kisbetuvel, kotojellel

a fenykepek alapjan azert a talalas hagy nemi kivannivalot maga utan, foleg az elso csupafeher prezentacio. Az izek azert bizonyara jok voltak.
TGV 2010.12.29 19:53:32
@Magyarósi Csaba: ez pont olyan szanalmas vedekezes, mint aze a szerzoe (talan az indexen, aki tobbszor leirta, hogy Provance es nem volt hajlando javitani az ordas hibat arra valo hivatkozassal, hogy a filmforgalmazo igy irta. Ha egy etlapon tolyasrantotta vagy yokhurtos halyas-teszta szerepelne, azt is ilyen szolgaian idemasolnad?
Egy szubjektív és rövid felsorolás pár olyan nagy névvel, akiknek a halála megrendítő volt számunkra a 2010-es évben. Az eddigiektől eltérően most nem egy ranglista és nem is egy kimerítő lista következik, pusztán egy szubjektív és terjedelmi kereteink közé szorított…..
  Nem lehet eldönteni, hogy pontosan mit tett Budaházy György. De az valódi kínzás, hogy idén második alkalommal kell a börtönben töltenie a karácsonyt, anélkül, hogy elítélték volna. Ha azért tartják börtönben, mert veszélyes terrorista, akkor pedig az nem érthető, hogy…..
TGV 2010.12.20 16:17:11
@kerdezoe: na jo, akkor annyit megtudtunk toled, hogy mi (kik is vagyunk mi?) a skala gyulolet feloli oldalan vagyunk, hasonlokeppen az atlag jobbossal, aki szinten gyulol (most irtad), csak kevesbe. De akkor aruld mar el, hogy ki nem gyulol szerinted.
TGV 2010.12.20 17:15:45
@Muad\\\'Dib: erteni vellek akkor. szerinted nem gaz gyulolkodni, meg nem gaz molotov kokteld dobalni.
Akkor miert nem inditasz alairasgyujtest, hogy a gyulekezesi meg partalapitasi jog mellett a velemenynyilvanitas szabadsagaba meg ferjen bele a molotov-kotel is?
TGV 2010.12.20 17:36:19
@kerdezoe: en meg egy kicsit firtatnam ezt a gyulolet kerdest. Ott tartottunk, hogy azt mondtad, hogy az atlag jobbos gyuloli a "kommonistakat" (kik azok?), meg vagyunk "mi" (kik vagyunk mi?), akik sokkal jobban gyulolik a kicsit jobbosokat. Tehat van ugye a 2/3, aki kicsit gyulol, meg van a 17%, aki talan kicsit jobban gyulol, meg van a maradek par szazalek, aki nagyon gyulol. Egy olyan orszagot irsz le, ahol mindenki gyulol valakit. Lehet, hogy egyes kommentelok ezert hivjak az orszagot Agyarorszagnak?
Es a gyulolet az minek a fokmeroje? A sikeressege? Akkor "nektek" az a bajotok "velunk", hogy "ti" nem tudtok ugy gyulolni, mint "mi"? Ez valamilyen evolucios elony es azert kell kiiktatni "minket", hogy igy "ti" maradjatok, akik legjobban gyuloltok es igy "ti" lesztek az evoluciosan sikeresebbek?
Vagy lehet, hogy a molotov-koktel a tisztitotuzet szimbolizalja, ami kiirtja a gonoszt es a gyuloletet a vilagbol? Tehat a Molotov-koktel hajigalasa a szeretet neveben tortent, a gyulolet ellen? Akkor a csobomba mit jelkepez?

Es a gyuloletskaladon - aminek sajnos nem adtad meg az origojat - hol van a helye azoknak, akik mondjuk rendes emberek lennenek, de mondjuk gyulolik a koszt, a brokkolit vagy a pokokat? Vagy gyulolik az eroszakot? Egy kis hazaszeretettel lehet meg kompenzalni es atkerulni a szeretet oldalara? Egy kis zsidogyulolet az meg belefer, ha egyebkent valaki oszinten szereti a hazajat es a palinka mellett szereti a soletet is? Vagy hogy van ez?
A Gyurcsány-kormány a 2006-os választások után egyből "piacra dobta" a Malévot, melyet 2007 februárjában a sokadik próbálkozás után sikerült is eladni. A vevő,  az AirBridge Zrt. 51 százalékban egy magyar magánszemély, 49 százalékban pedig az orosz állami…..
Ma reggel kishazánk népe olyat láthatott elő egyenes adásban, a dicső TV2 jó voltából, amit még soha. Ehhez hasonló eseményt, azt hiszem Magyarország még nem élt át, így új műfaj született. Hisz, olyan dolgot csinált meg politikus, amit ekte celebek szoktak. Csak azt nem tudom,…..
A Sátán szokásos Halloween-partyja az idén nagyobb visszhangot váltott ki, mint eddig korábban bármikor, bár sokat lehetett hallani már a korábbi évszázadok során is a méltán népszerű, általa szervezett orgiákról, vérfertőzésekről, rituális emberáldozatokról. Korábban…..
Végre megint egy nagyvad! A Szolgáltatói Idiotizmus kategória kétezres évekbeli egyik legerősebb sztorija következik. János a lejáratkor fel akarta bontani 2 éves mobilnet-szerződését. 30-án délelőtt bement a boltba, ahol közölték vele, hogy jöjjön vissza két és fél órával…..
TGV 2010.10.01 12:39:56
@cso zsi: azert ilyen bonyolult a villanyszamla, mert szetvalasztottak a villamosenergia eloallitasat es az elosztasat. Ezzel megnyitottak az utat a piac liberalizaciojahoz.
Pelda: Franciaorszagban van olyan aramszolgaltato, aki kinal "zold aramot", azaz, ha naluk veszed a villamossagot, akkor garantaljak, hogy azt mondjuk szeleromuben termeltek meg es nem atomeromuben. Aztan van olyan szolgaltato, aki 5%-kal olcsobban adja az aramot. A szolgaltatovalasztas pedig szabad, tehat valakitol veszed az aramot, egy masik pedig eljuttatja hozzad. A halozatot pedig tobb nem az aramszolgaltatok tartjak fent, hanem a halozatkezelo, azert kell nekik kulon fizetni.
Egyebkent a francia szamlan van 5% kozvilagitasi jutalek, tehat mindenki a fogyasztasaval aranyosan vesz reszt a kozhivatalok es az utca kivilagitasaban.
TGV 2010.10.01 12:58:37
@EÖ: :DD

akkor az atommaglyaval vilagitanak addig, a szel meg majd benyomja az energiat kesobb a rendszerbe. Kozos halozat van.
A kerékpárosokkal szemben vívott autós szabadságharc élharcosai láttak egy reklámot, ami felnyitotta a szemüket a környezetvédelem fontosságára. Az Emberi Parkolásért Mozgalom azonnal felszólította a fővárost, hogy a légszennyező bringázás helyett autós projektet támogasson.…..
TGV 2010.09.23 08:45:27
@Supernatural: hogy ki lehet-e valasztani, hogy milyen eromuben termeltek meg a villanyt, amit kiveszel a konnektorbol?

IGEN

jo, mondjuk egyelore nem Magyarorszagon. de pl Franciaorszagban vannak alternativ energiaszolgaltatok, ahol tobbfele aramcsomag kozul valaszthatsz, pl legolcsobb vagy pedig olyan, amiben csak megujulo energiaforrasbol szarmazo energia van (ez egyebkent 5%-kal dragabb, mint az atlagar).
tobb tudatos fogyaszto = tobb megujulo energia
Ha azt hallom, hogy valaki keresztülsétál egy országon vagy egy földrészen (pláne ha Amerikán) én önkéntelenül is a szakállas-loncsos Forrest Gumpra gondolok. Pedig lehet ezt szexin is csinálni, pont úgy, ahogy ezt a Levi's tette legújabb vírusvideójában. Egy hagyományos…..