Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tordapeti (törölt)

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Paul McCartney a minap a Q magazinnak elmondta, hogy annak idején közel voltak hozzá, hogy a Beatles újjáalakuljon, de, mint ugye azt tudjuk, ez John Lennon 1980-as halála miatt (legalábbis fogjuk erre) nem történt meg. Többször is leültek erről beszélgetni, de mikor az éppen…..
Tordapeti (törölt) 2010.04.30 10:55:20
@orient: Nem "Beatles". "A Beatles". Most pont.
A legfrissebb negyedéves Symantec összefoglalóból az derült ki, hogy Magyarország a 9. helyet foglalja el a botnet fertőzött országok sorában. Ha ez így van, érdemes lenne több figyelmet fordítanunk a védelmünkre. Az ESET egy listában foglalta össze, mikor kezdjünk el gyanút…..
Tordapeti (törölt) 2010.04.22 22:10:56
@szamojéd szomszéd: A drótmalac javasolta megoldás helyes. Csakhogy. Egy rendes BIOS-ban a Wake up on line default értéke disable, kérdés tehát, miért lehet egyáltalán aktív nálad?

A BIOS-beállítás egyetlen lehetséges helyes útja: Vissza az egészet a gyári default-ra, (Load BIOS Setup Default) és CSAK AZON (!) az értéken változtatni, amin feltétlenül szükséges.(Sokszorosan ellenőrizve és meggondolva!)

Tartani lehet tőle, hogy ez nálad nem egészen így történt....
Nehéz, de nem nagyon nehéz mérkőzésen vertük Nagy-Britanniát a ljubljanai vb negyedik fordulójában. Az első harmad nem hozott gólt, a másodikban és a harmadikban egyet-egyet szereztünk, 2-0-ra nyertünk. Ellenfelünk a végén egy büntetőt is kihagyott. Két fanatsztikus…..
Tordapeti (törölt) 2010.04.21 23:19:14
@hagyma: Nézd meg a hírösszefoglalóban, még a brit játékos is azt mondja, hogy a jobb csapat nyert! Marha...
Tordapeti (törölt) 2010.04.21 23:24:29
@hagyma:

Jonathan Weawer: "Mindent megpróbáltunk, a jobb csapat nyert ma."

No comment.
Tordapeti (törölt) 2010.04.21 23:32:12
@hagyma: Ok.
A magyar válogatott története egyik legjobb harmadát produkálta a lengyel meccs utolsó húsz percében. A divízió 1-es világbajnokság második játéknapjának második meccsén egy harmad alatt négy gólt lőttünk a Szlovénia ellen még bivalyerős Lengyelországnak. Mivel negyven perc…..
Tordapeti (törölt) 2010.04.19 08:33:46
@Video Tóni: A leghálásabb köszönetem!!! Ha nem lennél, semmit se láthatnék az egészből, hogy a franc essen bele...
B-oldal Parov Stelar zsenije 2010.02.21 07:30:00
Marcus Füreder nagyon bátor! Mondom ezt azért, mert szerintem merész húzás volt 2004-ben jazz zenével próbálkozni az elektronikus zenei szcénán belül. Ugyanakkor okos dolog is, hiszen mára sikerült igencsak eltorzítani és egysíkúvá tenni ezt a szépreményű műfajt, és egy…..
Tordapeti (törölt) 2010.02.21 12:12:58
@nosferato: Sajnos téves. Nekem Kurtág, Eötvös, a 180-as csoport, Berg, Schönberg, Cage, stb, (a végtelenségig sorolhatnám a sok hagyjukkicsodát) ugyanazt a fiktív elmebajt termeli. Közük nincs semmihez, ami zenének volna mondható.

Bartókról mondták annak idején, amit Eötvös Péter is hangoztat magáról előszeretettel: Majd ötven év múlva... Majd... Majd akkor mindenki... Hát persze.

Tisztelettel emlékeztetnék az egyszerű tényre: Bartók halála óta jóval több, mint ötven év telt már el. Érzékszerveim fogyatékos volta okozhatja, de az utcákon, Bartók nevét eksztázisban hörgő, hömpölygő néptömegnek valahogy nyomát sem látom.
Tordapeti (törölt) 2010.02.21 12:16:30
@SárgaEminenciás_sargacsik.hu:

Attól tartok, ennél tömörebben és világosabban erről a témáról nem lehet beszélni. Ki tudja, talán épp ez a baj.
Tordapeti (törölt) 2010.02.21 11:52:12
@SárgaEminenciás_sargacsik.hu:

"....ez is zene, ráadásul klasszikus műfajok és a legújabb elektronikus irányzatok nagyon intelligens, érzékeny ötvözete. Ahhoz hogy élvezni tudd ezt a zenét, olyan tulajdonságokkal kell rendelkezned, mint: humorérzék, játékosság, zenei műveltség, tolerancia, liberalizmus, szeretet.."

Tisztelettel megköszönve, erről beszéltem. Mindenhez lehet tehát ideológiát gyártani, mint példád mutatja, mivel gondolkodásunk, szemléletünk fikciós működése agyműködésünk fizikai lényege.

Csakhogy ettől még bárminek megmarad az ő saját, eltüntethetetlenül önálló tárgyi lényege, ami abszolút független attól, ki minek gondolja.

A zene sem attól zene tehát, hogy ki minek gondolja. Saját lényege van, amely definiálható. Ez a moslék pedig ebbe a definicióba sajnos nem illeszthető.
Eltelik két hét, és azon kapjuk magunkat, hogy bő két és fél év után megint bőröndökkel a kezünkben állunk a küszöbön. Egy érzelmes fiú fájdalmai a második szakítás után. Hol rontjuk el, ha látszólag sehol? Mókuskerék Szakítás után az ember sok mindenre rájön.…..