Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sleepy

0 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó: Gilicze Bálint A címben szereplő kérdést nem azért tettem fel, mert a fővárost is meggyőző ingatlanlobbi kamu civilszervezete megvesztegetett. Egyáltalán nem. A véleményem ma is pont ugyanaz a római-parti fejlesztésről, mint amit egy címben megfogalmaztam két hónapja:…..
sleepy 2013.04.25 20:34:29
@Sir Nyű: az már rég rossz ha gugliznom kell azért hogy megtudjam csináltak-e valamit. Szomorú, hogy ennyit tudnak
„Bármelyik nő, aki megérti egy háztartás vezetésének a problémáit, közel jár ahhoz, hogy megértse egy ország vezetésének a problémáit.”„Nagyon veszélyes az út közepén állni; mindkét oldalról elüthet a forgalom.”„A kommunista rezsimek nem valamiféle szerencsétlen…..
sleepy 2013.04.08 23:28:53
@Anselmo: tévedsz. Ezt ma Magyarországon büdös liberálisnak hívják.
vö. "nyugdíjvédelem"
Magukra maradtak az igazi liberálisok. Politikai árvák lettek, mivel nincs ma Magyarországon igazi liberális párt. Csak a szocializmus ölelésében vergődő. Vagy az sem. Súlyos továbbá a magyar liberalizmus múltja is. SZDSZ, ugye. Az egykori árvák Bajnai körül gyülekeznek. Hogy…..
sleepy 2013.03.27 01:09:37
na ezzel a cikkel harom eset lehetseges:
vagy egyfajta vicc es valamifajta reakcio a par honapos 1000 leutes blogban az "normalis" konzervativrol lefolytatott monologra (felhivva annak teljes keptelensegere a figyelmet, t.i. teljesen felesleges egy idealis ellenoldali gondolkodot elkepzelni, mert olyan ugysem lesz sosem, mert ha lenne, akkor mar nem az ellenoldalon lenne. De ha megis, akkor ebben az esetben azonban miert vart eddig a szerzo) vagy a szerzo nagyon el van tevedve.
vagy csak a regi SzDSz prominensekrol szol (a cikk eleje erre enged kovetkeztetni, azt kovetoen viszont nem csak), es akkor igazabol kit erdekelnek ok meg?
vagy komolyan gondolja, de ebben a poszt egyes elemeipontositasra szorulnak:
"Az igazi, mérsékelt, nagyvonalú liberálisok a liberalizmus fejlődését akceptálva elfogadják a konzervatív alapelveket." - ezek akkoriban szelsoseges liberalis alapelvek voltak, az akkori dobray valoszinuleg kikelt volna ellenuk
"Arra is rajon..., hogy mindig is lesznek tekintélyek, akiknek engedelmeskedni kell." pl foleg a jog es csak aztan az allam, ugye...
"...együttműködik az egyházakkal, elismerve történelmi szerepüket." persze, mint ugyanolyan civil szervezetekkel, mint pl. a BMX-esek tarsasaga. egyebkent pedig, milyen egyhazakrol beszelunk, az un. tortenelmiekrol? azokkal pedig politikailag meg meg ugy sem, mert barmilyen gesztus pusztaba kialtott szo, a "tortenelmi" egyhazak ugyis azok mellett agitalnak majd, aki azt hazudja magarol, hogy "nemzeti".
"Mivel mélyen tiszteli az emberi jogokat és az élethez való legalapvetőbb jogot, ezért elítéli az abortuszt." - en bloc az abortuszt??? mi lesz abban az esetben, ha ha a terhes no terhessege x szakaszaban a nagyobbik gyereketol elkapja a barnyhimlot, vagy csak szimplan nemi eroszaktol esett teherbe? mi van az ember (jelen esetben a no) sajat teste felett valo rendelkezes jogaval?
"Az igazi liberális nem vállal közösséget a szocialistákkal kiegyező, majd koalíciót kötő egykori liberális párttal" - jogos, de bennuk, es - merem remelni es hinni, hogy a rahatasuknak koszonhetoen - a budos kommerekben legalabb volt annyi, hogy a ciklus elejen kikotottek, hogy csak a masik oldallal egyutt lehet alkotmanyozni, elosegitendo ezzel azt, hogy az alkotmanyt utolag ne valtoztassak WC papirra, megha granitbol keszul is az a papir.
"...hanem a magyar demokrácia megmentése érdekében nyíltan és egyértelműen átállt a jobboldalra." - a hova? ma, es legkesobb a "szocialis" nepszavazas ota csak baloldal letezik magyarorszagon, az arnyalatok kozti kulonbseg az, hogy melyik mennyire populista, es mennyi nepnemzeti hagymazzal van leontve. Az utobbi skalaja 0-tol 100%-ig terjed. A jelenlegi "jobboldali" part eseteben igazabol csak azon csodalkozom, hogy az elnokseget nem neveztek meg at PB-nek, a valasztmanyt pedig KB-nek, es hogy nem kezdik az epp aktualis kongresszust, PB ulest, a szovjet himnusszal, esetleg az internacionaleval (tudom, hogy nyugaton ez a szocdemeknel bevett dolog, de a vasfuggonyon innen ennek azert mas a fekvese)
"...és a másik oldalra is szavaz azóta, képviselje azt bárki, akit addig akár vállalhatatlannak is tartott" - szolok, hogy nem kepviseli senki, ld. a fentieket. akikre pedig a szerzo gondol, tovabbra is vallalhatatlanok. Volt remeny, hogy nem lesznek azok, de ez hamar elhalt.
"Ez ugyanis az egyetlen, erkölcsileg elfogadható magatartás." - van mas megoldas, lehet nem szavazni is. bar nem tunik tul okosnak jelen helyzetben, de akkor is eg alternativ megoldas, megha szar is.
"mindez szükségszerű, a hagyományok, tekintélyek eltörölhetetlenek, az emberi természet állandó és megváltoztathatatlan" - not true, ha ez igy lenne, meg mindig osemberek lennenk, vagy max valami egyiptomiak Nilus alson.
"Így az igazi liberális megváltoztathatatlan realitásként elfogadja a konzervatív gondolkodás fenti kereteit, és ezen belül jelöli ki saját mozgásterét" - akkor nem lenne liberalis, hanem konzervativ, es BTW a jozan gondolkodas, nem a (csak) a konzervativ gondolkodas sajatja.
"Nos, az ilyen liberálisokkal lenne érdemes párbeszédet folytatni. Hol vannak az igazi, európai, szalonképes, mérsékelt liberálisok?" - az olyaok, amilyenekre a fentiek alapjan vagysz, csak a posztiro almaiban.
Fizessenek a nyugdíjasok is egészségügyi járulékot - mondta Bodrogi József egészségügyi közgazdász, a Semmelweis Terv végrehajtásának koordinálásáért felelős egykori miniszteri biztos. Mert mi is ma a helyzet hazánkban, miért lenne erre oly égető szükség? Az…..
sleepy 2012.11.21 16:14:10
@A fidesz a betegek kiirtására készül:
neked volt gyerekszobád ember? anyád nem tanított meg viselkedni?
sleepy 2012.11.21 18:52:24
@dr yetee 69:
Szia,
ezzel most mit akartál mondani? nekünk is oda kellene jutni, ahol most a görögök vannak?
Nem a különböző országok nettó nyugdíj szintje a mérvadó, biztos vagyok benne, hogy egy svájci, szingapuri, holland stb nyugdíjas több nyugdíjat kap mint egy magyar. a lényeg az átlag nyugdíjaknak az aktívak átlagbéréhez viszonyított aránya, ami képet adhat arról, hogy mennyire erőn felül költ az aktív népesség a már nem aktívak megélhetésére.

"Az EU-27 egészét tekintve 2009-ben a 65. életévét betöltött népesség medián jövedelme a 65 év alatti népesség medián jövedelmének megközelítőleg 86 %-a volt. Az uniós tagállamok közül csak Magyarországon és Luxemburgban volt magasabb az idősebbek jövedelme a 65 évesnél fiatalabbakénál. Franciaországban, Romániában, Lengyelországban és Ausztriában – akárcsak Izlandon – az idősek medián jövedelme a 65 év alattiak jövedelmének több mint 90 %-a volt."

Forrás itt:
epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Income_distribution_statistics/hu

mielőtt az anyázás rámzúdul, nem azzal van bajom, hogy járulékot kell fizetnünk, azért, hogy legyen a jelenlegi nyugdíjasoknak nyugdíja, a mértékkel van a bajom, és azzal, hogy ez így még max 10-15 évig mehet el utána viszont nem kap senki semmit, mert nem lesz rá keret. ha pedig egy önző megjegyzést megengedhetek, így az én korosztályomnak mi jutna majd?

amúgy az eredeti kérdés a posztban nem a nyugdíj volt, hanem a nyugdíjasok TB járulék fizetési kötelezettségének megteremtése a jövedelmük (nyugdíjuk) %-ában, ami szerintem továbbra is az egész rendszer fenntarthatósága felé tett lépés lenne, annak érdekében, hogy 20 év múlva is beszélhessünk mindenki számára hozzáférhető közegészségügyi ellátásról.
Már az  IMF kamulista önmagában elég lett volna. De a Kedves Vezető még a múlt hétfőn a Parlamentben tekert egy jókorát a fokozaton. "A világ rossz, Magyarország jó", igaz ez nem idézet csak egy cím, ami azonban jól kapja el a lényeget. Hiszen attól lesz igazán…..
sleepy 2012.09.19 19:14:12
@Stefánia kisasszony (peenemündei tündérke):
es Fidesz most csinál az elvesztegetett évtizedből, elvesztegetett negyedszázadot, miközben a közbeszeéd még mindig ott tart, hogy elmultnyócév
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi dilemmáit elemző Mi a jobb? sorozatunkban Csermely Péter (Magyar Nemzet) jegyzetét olvashatják.   Hurrá! Igen! Ismét hallom önt, európai értelemben vett Albán Úr, amely nagyon kedvező esemény. Kaptam egy új…..
sleepy 2012.05.01 13:30:14
Konzervatórium Hülye magyar 2012.04.24 07:30:00
Aki ma alacsonyabbnak születik, annak az esélye arra, hogy kosárlabdában jó legyen, jóval kisebb, mint magas társaié. Aki ma soványabbnak születik, annak az esélye elhanyagolható abban a tekintetben, hogy szumóbajnok legyen. Aki ma szegény családból származik az egész világon,…..
  Schmitt Pál egyszerre túl kevés és túl sok köztársasági elnöknek – ezzel a nagyon pontos érveléssel igazolta Kövér László, miért ellenezte olyan makacsul a volt MOB-elnök államfővé választását 2010-ben. Az idő őt igazolta: Schmitt köztársasági…..
A minap Brendel Mátyás, a Piroslapok blog szerzője írt egy nagyon tanulságos és érdekes cikket. Van ugyan néhány megállapítás az írásában amivel tudnék vitatkozni, de ezek viszonylagos apróságok, nem befolyásolják a cikk alapvető üzenetét. Azt, hogy az ellenzéki tüntetések…..
Kóczián Péter Orbán örülhet 2011.09.28 16:45:14
Orbán Viktor díszkeretbe foglalhatja Barroso EU –elnök szavait és aláírhatja: lám, megmondtam. Utána pedig kiakaszthatja a miniszterelnöki széke fölé, hogy minden látogatója láthassa, furcsának minősített megoldásai közül egyik -másik akár Európában is elfogadásra…..
sleepy 2011.09.28 21:24:12
@is: a szerzo szerintem viccelt, erre utala NER, mint Egyutt Szivas Rendszere. Ez csak nekem esett le?
Proszektúra Uzsorások 2011.08.07 09:19:00
Mostanában egyre többet hallunk a falusi uzsorás-ügyekről. Például csak az ózdi rendőrkapitányság néhány hónap leforgása alatt hét akcióban huszonöt olyan embert leplezett le és fogott el, akik haszonszerzés céljából többek rászorult helyzetét kihasználva a sértetteket…..
Az nem egy nagy állítás, hogy a vásárlási listák élére került a OS X 10.7-es a Mac App Store-ban: szétreklámozták, mindenki várta, ráadásul 24 euró, azaz körülbelül 6,5 ezer forint egy operációs rendszerért viccesen alacsony ár.Főleg, ha az ilyen jól sikerült: az amerikai…..
Appleblog Heti Apple-csaj: Jázmin 2011.07.12 17:08:00
Dammak Jázmin tehetséges. Nem egyszerűn tehetségeske, fotóit elnézve igazán kiváló képességekkel bír az 1984-es születésű, tehát még nagyon fiatal hölgy. Nem csoda, hogy az apai ágon tunéziai lány nyerte meg a Miss Universe Hungary-t 2008-ban, és nem mondjuk én.Én például…..
Kumin szerint Üzletelni Kínával 2011.06.26 15:14:00
A tegnapi poszt kommentjeiben többen is kérték, hogy legyen erről szó, íme: Hétköznapi beszélgetéseim tapasztalata, hogy Kína elég szélsőségesen megosztja az embereket. Sokan vannak, akik félnek az országtól, mint ahogy általában minden ismeretlentől félni szokás. Akik…..
sleepy 2011.06.27 00:44:47
@Trompf:
"Jött tőke nem pedig ment, mint eddig.
Fehérebb lesz a gazdaság, nem pedig feketébb mint eddig."

MUHAHAHAHAHAHA

Szerinted olyan helyeken (és ebből van nagyon sok, pl szinte az összes KV), ahol a fizu felét adták bankszámlára legális bérként, a másik felét (vagy kevesebbet) pedig zsebbe, az mennyire fehéredett ki Zseniális Matolcsy György ámokfutása következtében???

Példánkban a delikvens munkavállaló vigyen mondjuk haza 180ezer Forintot, ebből 110-et legálisan, 70-et zsebben (bruttó 140 + 70 = 210) A mindenkijóljárvele adócsökkentéssel (muhahahahaha) KKV tulajdonosnak 110 bruttóját (kb 140, alsó hangon) most fel kell emelnie 150-re (vagy többre - tehát már nettó 10 minusznál jár) , ha nem akar kibaszni a munkavállakójával, akkor továbbra is adja neki a 7o-et zsebbe, ha nem akar tönkremenni, és inkább kiszámolja, hogy x számú dolgozónál ez x-szer 1o-ezerrel kevesebb profit neki, akkor inkább levonja a dolgozó fekete pénzéből (a fenti 7o).

Mindenki jól járt, és hatalmasat fehéredett a gazdaság (1o-zel kevesebb zsebbe, 1o-több fehéren, végülis ez is valami)....

MUHAHAHAHA, gondolkozzál már ember
sleepy 2011.06.27 08:53:34
@Trompf:
jogos.
Viszont reális eshetőség, hogy a példában jelzett munkáltatónk, úgy dönt (félve az állami, önkormányzati közbeszerzésekről való letiltástól), hogy mindenkinek emel, kivéve egynek akit viszont kirúg, mert igy már nem tudja fizetni.
Ez a kirúgott, nagy eseéllyel vagy közmunkás lesz, akinek a bérét, utazási költségtérítését és minden járulékát az állam fizeti majd, ami annyira nem fog jót tenni a hiánynak és így az államadósságnak sem. Másik opció, hogy feketén dolgozik valahol. Ez nekem nem tűnik egy sikersztorinak...
Ha reálisan nézem ezt, a fentiek alapján inkább nő majd a feketegazdaság. És ez annak köszönhető, hogy nem járulékot csökkentettek, amiről (nagyon helyesen) kb 2008-ig beszéltek, ami megteremtette volna a lehetőséget, hogy egy 90e HUF minimálbéres ne 130e HUF-ba keröljön ha legálisan akarják fizetni. Mert azért hiú ábrándokba ne ringassuk magunkat, hogy ezzel a k-európai New Deallel majd eljön a kánaán, mert a fentartható szintű munkahely teremtést csak a magántőke (kicsi, nagy, közepes) tudja biztosítani, ha ösztönzik rá, és megtermtik neki a reális lehetőséget, hoyg így tehessen. Most ezzel szembe megyünk bérkommandóval (n.b. Bérhivatal) és társaival. A végeredmény pedig sajnos nagy valószínűséggel feketébb gazdaság, és kevés valódi munkahely lesz... :(

Bár tény, hogy a magyar munkaerő immobilitásával kellet kezdeni valamit (az más kérdés, hogy ezt rendészeti úton kell-e).
sleepy 2011.06.27 09:02:27
@Gerzsonka:
de, akkor is kellene a kínaiak pénze...

és az államadússág refinanszírozást ne keverd az államadósság növeléssel.

Ha egy pl. 6%-os kamatozású kötvény visszafizetését, részben egy 5%-os kamatozású kibocsájtásával finnanszírozod(miközben mondjuk az éppen futó államkötvények 7%-al kamatoznak), akkor az államadósság csökken.

lehet ez is, de lehet 8% kamattal, nekünk szar devizában, rövid futamidőre is kibocsátani kötvényt - na ez lenne szar.

pálcatörés majd akkor, ha már jegyzik a kínaiak, addig bárki bérmit mond, sarlatán vagy csak szimplán ostoba hívő...
Aki azt hiszi, hogy a modernnek nevezett kor magyar politikája összehasonlíthatatlan a korábbi időszakokkal, annak feltétlenül ajánlom olvasgatásra Cieger András zseniális új könyvét. A szerző – aki egyébként évfolyamtársam volt az egyetemen - furcsa módon egyszerre írt…..
A legjobb úton haladunk, hogy közmunka nagyhatalom legyünk... Tegnap Szíjjártó vadította nagy szavakkal az Este műsorvezetőjét és a nézőket:   "Málta mellett az unióban Magyarországon a legalacsonyabb a foglalkoztatási ráta, ezt nyilvánvalóan emelni kell, először…..
sleepy 2011.05.11 01:32:45
t. posztíro!

az egész cikk egyébként jogos felvetéseit hazavágod par csúsztatással / nettó baromsággal.
Pl: rohadtul mindegy, hogy idehaza van-e kereslet Opelre, Audira, Mercire. Ezek nagy része exporta megy, és nagyvállalatok általában oda szálltanak ahol van kereslet.
vagy pl a cigánykvóta: itt érdekelt a cigány abban, hogy annak vallja magát, mert nagyobb eséllyjel kap így munkát (a feltevés itt az, hogy a kozmunáért jobb bért kap mint amennyi a segély az xy számú gyerek után.

abban viszont igazad van, hogy a megváltást nem a közmunka hozza majd (ennek hatása közvetetten, sokára és csak az alapvető cikkek terén eredményez majd kereslet bővülést - Audira biztos nem futja belőle...)

nagyon helyes meglátás a Trubadúrtól, hogy tartósan csak a "mocskos" tőke tud munkát teremteni, legyen az kicsi, közepes, nagy vagy globális mamut. ehhez mi kell?
1. előmunka teher csökkentése (munkabér, munkáltatói járulékok stb). ez ugrott, az szja csökkentés után erre már nincs keret.
2. növekedés, amit valahonnan finnanszírozni kellene: ha nincs saját tőke, akkor csak banktól lehet. a bank nem igazán ad erre, mert nincs elég (kockázatos adósoknak) kihelyezendő pénze. Miból lehetne? Talán a lakossági megtakarításokból (felteve, ha enm párnába varrja). Ez is bukó, mivel pártunk és kormányunk az szja csökkentésből inkább fogyasztásra buzdít, ami megint csak közvetve, és nagyon lassan jár növekedéssel. de ha még ha az istenadta magyar be is tenne a penyet mindenféle, bankok által kínált megtakaításba, a bank akkor sem adna, mert spórolni kell a különadóra... (meg persze a mobilosok sem ruhaznak be ul sokat a TV-s szálessávba, ami csak par kilóméterre nyugatra is már a valóság - amihey persye kellenek KKV beszállítók stb stb). a kör tehát itt is bezárult.

nem baj, mi bizunk továbbra abban, hogy a Lenini út, tengernyi közmunkással (az ocsmány tőke nélkül, mert az pfuuuuj) a szebb jövő felé visz. végül is nyugati vitorláinkat keleti szél fújja.
de ha keleti a szél, az nem azt jelenti, hogz onnan jön, és nyugatra fúj, tehát dagadó vitorláink nyugat felé sodornának minket?
mindegy, késő van, elvesztettem a saját fonalamat
Gabesz rendszeres olvasónk, de ez se menti meg a banki szopatástól. Vagyis a vásárló számára nem túl előnyös átváltásoktól. Etikátlan, de hát mióta foglalkoznak ezzel a pénzintézetek? Előljáróban leszögezem hogy lehet hogy nem törvénytelen amit leírok, ám etikailag…..
Előző bejegyzésemben a tartalmi kritikák hiányáról írtam az új alkotmánnyal szemben. A kommentekben a szokásos jókívánságokon túl egy makacsabb tartalmi kifogás bontakozott ki: a költségvetési tanácson és az államfőn keresztül működő utólagos kormánybuktatási…..
sleepy 2011.05.01 11:10:50
Kumin ur,

on vagy nagyon naiv, vagy tul regota tul sokat jar be a Szazadveghez, ahol mar egyetlen autonom, gondolkodo embernek sem volt maradasa...

Tetelezzuk fel, hogy az on forgatokonyve jon be, es csak egy masfel evet bukunk, mert ugye koltsegvetesunk nincsen, ez akkor is csak egy mukodeskeptelen allamot vetit elore.

Raadasul milyen eszkozei maradnak egy eljovendo kormanytobbsegnek ha az adokra es jarulekokra vonatkozo szabalyok csak 2/3-dal valtoztathatoak majd meg? On szerint mibol tevodik ossze az allamhaztartas beveteli oldala? Mi lesz ha nem jon be zsenialismatolcsygyorgy kiserlete, es nem duborog majd 4-5%-kal a magyar gazdasag? erre van B-terv? Most is 3-4% a hiany, mi van ha nem novekszik ennyivel a gazdasag? Honnan lehet bevetelt szerezni, hogy "allamadossag nem-novelo" legyen a koltsegvetes ha az ado es jarulekszabalyok nem modosithatoak egyszeru tobbseggel? Milyen mozgastere lesz igy egy eljovendo, csak feles tobbseggel rendelkezo kormanytobbsegnek?

Nem igaz, hogy nem latja, vagy nem akarja latni, hogy most folyik a kovetkezo 10 ev elkurasa. A teljes allami cselekveskeptelenseg alkotmanya ez. Guzsba kotni mindenkit aki nem "velunk" van.

Hogy a magantulajdon szentsegenek tetemen oromtancot lejto 98%-os adorol ne is szoljak.

On aki a jelenleginel egy par nagysagrenddel nagyobb formatumu koztarsasagi elnok kozvetlen kozeleben dolgozott, hogy adhatja a nevet egy ilyen idozitett bombakkal teli takolmanyhoz? A koszon kivul tenyleg nem ragadt magara semmi?
sleepy 2011.05.01 11:17:34
@kumin:
rossz a kerdes, tok mindegy ki nyeri az esetleges elorehozott valasztast, az orszagnak akkor is 1-1.5 ev vegetalas a jussa. Gratulalok az uj alkotmanyhoz, amely ezt lehetove teszi...
A hétfői aláírással nem csak az alkotmány elfogadásának folyamata, hanem az ellenzéki stratégia egy fontos szakasza is lezárult. Itt a blogban is többször téma volt a két baloldali párt távolmaradása, illetve a Jobbik részvétele, ugyanakkor teljes ellenállása a vita során. Ha…..
sleepy 2011.04.27 08:55:05
@FreeHungary:
Koszonom a frocsogesmentes, kulturalt valaszt!

Viszontvalasz:
1. Az uj alkotmany, csak a tavalyi barkacsolas betetozese, a visszahato hataly akkor kerult bele, ezert ezt a rendelkezest egy kalap ala veszem az ujjal, amely csak szentesitette ezt, a jogallamtol teljesen idegen rendelkezest. meg most sem hiszem el, hogy ilyen van, pedig ugy nez ki, hogy de.
2. Csusztatsz, a vetojoga igenis benne van az alkotmanyban: 44. cikk (3) bek. Ezzel sikerult impotens kormanyokat krealni a jovore nezve, gratulalok. Vajon mi lesz akkor, amikor megint az lesz majd a NAGY TERV, hogy engedjuk el a hianyt, ahogy ez volt Fideszeknel is minden jo eredoje nyolc even at, amig Brusszel elkezdett "nem-diktalni"? (ez ugye nagy valoszinuseggel allamadossag novekedessel jar, mert valamibol fedezni kell a megonovekedett hianyt)
3. Pont ez a baj, hogy sarkallatos torveny szabalyozza majd a nagy allami elosztorendszereket, tehat becsontositja a jelenlegi parlamenti tobbseg altal megalkotott strukturat. Meg ha el is fogadnam, hogy jo iranyba megyunk (bar tovabbra sem tudunk joforman semmit, csak azt, hogy minden pfujjj, ami magan), a korulmenyek valtoznak 5-10 ev tavlataban. Azzal, hogy ezekrol a penznyelokrol 2/3-os torvenyek rendelkeznek majd, kizarjuk a jovobeli valtoztatas lehetoseget. Azaz, most kurjuk el ujabb 10-20 evre, amig nem lesz megint 2/3, es akkor is majd csak bizhatunk benne, hogy nem egy Matolcsy kaliber ul majd a PM/NGM-ben...
Nagy vonalakban ezt a jovot hozza el nekunk az uj alkotmany, szep uj vilag... Gratulalok, buszkek lehettek erre.
sleepy 2011.04.27 09:59:45
@FreeHungary:
2. 3. cikk (3) bek b) A köztársasági elnök a választások egyidejû kitûzésével feloszlathatja az Országgyûlést, ha az Országgyûlés az adott évre vonatkozó központi költségvetést március 31-ig nem fogadja el. De igen, konnyeden meg lehet benitani, es kisoporni az aktualis kormanytobbseget, tok mindegy, hogy mit mond a Tanacsrol a kesobb megalkotando torveny, ha a Tanacs vetozik, nincs koltsegvetes, a tovebbiakra ld fentebb. Ebbol hasonloan stabil kormanyzas lesz mint Olaszorszagban a vilaghaboru utan (bar ott mas miatt nem tudta 50 even keresztul egy kormany sem kitolteni az idejet).
3. A gond az, hogy ilyen torveny hataskorebe utalja a kerdest, ez fuggetlen attol, hogy mi lesz magaban a torvenyben (a torveny lehet jo), de ezzel megmereviti, es gyakorlatilag koltsegvetesi mozgaster nelkul hagyja az eppen aktualis kormanytobbseget.

amikre buszke vagy:
1. eletfogyt, ezt lehet a BTK-ban is szabalyozni, es valojaban ott kellene, de ez csak egy gumicsont amugy is.
2. Ez nekem is tetszik, mert a joleti allam amit a mult szazadban Ny-Europaban megszoktak, halott, nem fenntarthato. ettol fuggetlenul a szent tehen nyugdijasokhoz tovabbra sem nyulunk, de legalabb elodaztuk 15 evvel az allamcsodot, ezert is gratulalok.
3. Ettol meg kolteni/lopni fogjak, raadasul az allamadossag nem csak a kormany gazdasagpolitikajatol fugg (pl: jegybanki alapkamat stb)
  Hallod-e, okoska, te szellemi rokona annak a fiúnak, aki pár napja mögöttünk ült az Ibolyában, és női társaságban kommentálta igen elmésen a holland-magyart („ó, a magyar foci, ugyan, itthon kikaptak 4-0-ra, csak az nem veri meg őket, aki nem akarja, kit érdekel az…..
sleepy 2011.04.02 12:23:09
@Bastille:
az ultrak az establishment ellen vannak mindig, legyen az gyurcsany vagy orban, tok mindegy
Biztosan emlékeztek még Rebecca-ra (sőt, ha a gonosz tervem működött igazából azóta ki se tudtátok verni a fejetekből azt a rettenetes nótáját a hét egyik legszebb napjáról, a Péntekről) Idő közben kiderült, hogy Rebecca édesanyja kétezer dollárt fizetett az Ark Music…..