Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MagasMacska

0 bejegyzést írt és 2463 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A macskák szeretik, ha simogatjuk őket. Biztos ez? Bármikor és bárhol jól esik nekik a simogatás. Biztos ez? Volt már, hogy kedvesen meg akartad simogatni a cicád, de az nem örült neki, talán meg is karmolt? Elmondom, miért van ez, és a cikk végén leírom, hogyan kell "jól simogatnod" a cicád, hogy…..
Ha körülnéznénk nagyszüleink vagy dédszüleink egykori konyhájában, biztosan találnánk, illetve rácsodálkoznánk olyan eszközökre, amikről nem igazán tudnánk megmondani, hogy mire is valóak. Azokban az időkben is próbáltak időhatékonyak lenni, mivel általában nagyobb családokra főztek.   Tehát…..
MagasMacska 2019.03.25 14:26:02
@cso zsi: Bizony nem "kotyogó". Ez közismertebb nevén a "rakéta". És olykor valóban úgy is működött. (Egy ilyen kilövés óta iszom neszkávét...)
A 12 éves Gabriella az asztalánál ült. Tanult, ahogyan minden este. Érezte, hogy édesapja a háta mögött áll, de – félreértve a gesztust – nem fordult hátra. Horváth István, a Malév fedélzeti mérnöke aznap este búcsú nélkül ment munkába. Többé nem tért haza. Egyike volt annak a 11 magyarnak, akik…..
MagasMacska 2018.09.29 16:16:17
@listentoyourheart: Úgy emlékszem, az egy korábbi szerencsétlenség volt.
Blogkocsma Sonkás kocka 2017.07.17 07:00:00
Hajdan a Magyar Néphadsereg egyik legkedveltebb fogása volt a - főképpen vacsorára főzött - sonkás kocka. No nem azok kedvence volt, akik ették, hanem azoké, akik főzték.Elkészítése alig igényelt nagykonyhai tapasztalatot. A szakács megnézte az aznapi vacsoralétszámot és…..
A házi kedvencek sokaknál ma már a családtag szerepét tölti be. Elsőre azt gondolnánk, hogy a véletlenen múlik, vajon cicát vagy kutyát választunk háziállatnak. Felmérések azonban bizonyítják, hogy a választás szoros összefüggésben áll személyiségünkkel. Az állattulajdonosok közötti…..
Annó írtunk már arról, hogy mindenképp gyűjtsd az aprót! Aztán az egyik mókusunk is bedobta a közösbe az ötletet, mert hogy ő is ezt csinálja. Állítása szerint évente 60 ezret simán összegyűjt csak azzal, hogy a fém aprót sosem költi el, hanem megy a befőttesbe...
MagasMacska 2017.02.25 23:03:01
@is: Hát, ezt a piaci árusoktól kérdezd meg...
MagasMacska 2017.02.25 23:04:24
@A Tyne folyó déli partja: De miért gyűlne? Ha hét közben csak tejet meg zsömlét kell venni, akkor azzal fizetek.
Rodolfo, a híres bűvész mondta anno, hogy "figyeljék a kezemet, mert csalok". És hiába nézted, simán átvert még is. Na ja, de az Rodolfo volt, profi - és nem a Fidesz. Ők ugyanis nem is merik ezt a szlogent használni - hisz politikájuk lényegét lepleznék le ezzel. Mint például Lézer Johnnak a…..
Ki ne emlékezne arra, hogy a "Varjúdombi mesék" mennyire el tudta cseszni a szombat reggeleket? Kinek állt ez érdekében? És a "Mátyás, a házimanó" vagy a "Szekrénymesék"? A Magyar Televízió és a kereskedelmi tévék 10 legrosszabb műsora után legutóbb gyerekkorunk traumatikus mesesorozatait tárgyaltuk…..
A páromnak ez "nem étel". Ez valami "édességféle". A gyerekek meg én viszont imádjuk, és csak két összetevő kell hozzá: tészta meg búzadara. Na jó, még egy kis lekvár, esetleg porcukor nem árt. De én magában is megeszem. Addig eszem, amíg fér. Aztán még egy keveset. Először, feltesszük forrni a…..
Évek óta nem teszünk szaloncukrot a karácsonyfára, mert nincs annál illúziórombolóbb és csalódást keltőbb érzés, mint amikor az ember leemel egy szemet, kibontja és azzal szembesül, hogy valaki már megelőzte őt. Ennek ellenére mindig alaposan bevásárolunk a legnépszerűbb…..
Beszédtéma Kokó pálfordulása. A becenevén emlegetett Kovács István (amatőr olimpiai és profi világbajnok öklöző) bejelentette, hogy sosem volt fideszes, majd amikor kajánul értelmezték elhatárolódását, akik látták őt biodíszletként a szónokló Orbán Viktor mögött, egy…..
MagasMacska 2015.05.11 20:58:45
@pythonozok: Azért olvastad azt, mert még mindig az van kiírva. Direkt megnéztem. Kíváncsi vagyok, mikor javítják ki.
Egy fantasy mind fölött. Ez volt Peter Jackson filmje a bemutatója idején. Ma már, amikor gyakorlatilag minden hétre jut egy bemutató a műfajból, el sem lehet képzelni, mekkora őrületet váltott ki ez az alkotás akkoriban. A kis tatabányai moziban - hol volt még akkor a 3D! -…..
A hétvégén leteszteljük a legjobb hordozható játékkonzolokat a Konzolok Szervize közreműködésével (dönteni persze Ti fogtok), addig azonban egy fokkal komolyabb témában szeretnénk kikérni a véleményeteket. Azért nem kell megijedni, csupán arra vagyunk kíváncsiak közelgő…..
A Harry Potter-széria olyan franchise, aminek minden részét moziban láttam első körben. A regényeket is elolvastam, kivéve az utolsót, azt a harmadánál befejeztem, na nem azért mert nem tetszett, hanem mert már ismertem a fontos fordulatokat, így motivációmat vesztettem a…..
Úton útfélen azt látjuk a hirdetőtáblákon, a tv-ben vagy újságokban, hogy az ideál a vékonyságban keresendő. Valóban, a nyugati társadalomban főként a vékony, formás test az etalon és ujjal mutogatunk vagy kinevetjük a kövérebb egyéneket. Sokan mondjuk, hogy az a világ,…..
MagasMacska 2014.11.13 20:18:18
@Gringo: Szegénység. Az elhízott emberek az olcsó, csupa szénhidrát kajától híznak, valamint a nem mozgástól. A jó minőségű - nem hízlaló - kaja bizony drága. (Meg a mozgás is. Most persze majd jön, hogy a futás ingyen van. De amiben futsz, az nincs.)
Zurek - avagy egy jellegzetes lengyel étel a konyhánkból Polak, Węgier dwa bratanki i do szabli, i do szklanki / Lengyel, Magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát. Aki járt már Lengyelországban, az sokszor találkozhatott ezzel a kis rigmussal - a múlt hétvégén mi is…..
Most egy olyan játékot mutatok be nektek, ami mind a mai napig gyártásban van és megvásárolható. Ez nem más mint az oktatási célokra kifejlesztett Babilon építőjáték (vagy Babilon golyó). A helyesírás vita tárgyát képezheti, de I-vel és Y-al írva is kiadták a…..
Gasztrobizarr Szörnypiac 2014.05.17 15:29:12
A Váci úton - az aluljárót mellőzve - suhannak át bottal vagy anélkül az élelmes, illetve lépcsőzni nagyon nem akaró nyugdíjasok, egyenesen a Lehel csarnok felé. Sokan már jönnek el, az egymással még vásárlás után is szóba álló házaspárok megrakott cekkereiket…..
MagasMacska 2014.05.18 20:11:09
@laci_52: Nem kétlem. Csak nekem ez közelebb van, és itt is megkapom azt, ami kell.
nejlon Állati álcázás 2013.10.22 15:09:38
Hogy kik az álcázás nagymesterei a földön? A helyes válasz az, hogy az állatok, de ez kiderül ebben a fotósorozatban. A másik kérdés pedig az, hogy mennyi idődbe telik megtalálni az állatokat a képeken? Az infó innen van. ..
MagasMacska 2013.10.23 19:43:53
És akkor anyu hazajött a melóból és hozott egy hatalmas nájlonzacskót magával, ami tele volt könyvvel. Így kezdődött. Jó, hát nem túl lélekemelő történet, tudom, de a szépséget és a nájlonzacskót eddig csak az Amerikai szépség c. filmben sikerült szerencsés módon…..
Ennél több nevű és variációjú kaja kevés van az országban, nálunk ez az erősen fokhagymás, borsos verzió uralkodik. Egyetem alatt megpróbáltuk összeszedni a neveket, ahogy a kollégiumi társak ismerik: berét, lepcsánka, krumpliprosza, tócsni, tócsi, cicege, pacsni, ezekre…..
Folytatva a klasszikus magyar sorozatok hogyvótozását az elkövetkező néhány hétben minden szünidei matinék elmaradhatatlan darabját vesszük közelebbről szemügyre. Dacolva a kötelező olvasmány elrettentő státuszával, az alapmű a 2005-ös Nagy Könyv felmérésben az 5.…..
MagasMacska 2012.07.02 15:59:14
@Gabba: Lajos bácsi magyart és természetrajzot tanított "akinek elcsuklik a hangja, ha Arany Toldijáról vagy a hangyák csodálatos államalkotó tevékenységéről beszél."
Tutajos ablakzörgésre ébred, Matula érkezik ígéretéhez híven hajnali 4 órakor. Készüljön, két óra kell, amíg kiérünk a berekbe, akkor harapnak a legjobban a halak!, sürgeti az álmosan pislogó városi gyereket. Hoztam gumicsizmát is, mert sok ott a víz, sás, nád, pióca,…..
MagasMacska 2012.07.02 15:38:43
@Mackósajt66:
"Aztán persze hogy ezek a dolgok mennyire jöttek le az ifjú olvasóknak, ill. hogy az író ezeket tényleg így gondolta-e, az kérdés... "

Ezt nem vettem észre - talán azért nem tűnt fel, mert az általam nem kedvelt felnőttek állandóan ezt hajtogatták...
MagasMacska 2012.07.02 15:41:37
@Neoprimitív: Nem tudom, mennyire választják az iskolák a kötelező olvasmányokat, unokaöcséméknél az volt, és szívtam is a fogamat rendesen miatta, mert még olvasónaplót is kellett róla írni, és volt egy csomó teljesen hülye, tényleg csak a diákok bosszantására kitalált kérdés. Kedvencem volt az, hogy az idézett mondat melyik oldalon található. Közben a gyerekek hat-hét különböző kiadást használtak... Biztos volt olyan gyerek, aki emiatt utálta meg a történetet is.
hogyvolt VV5 - 1x162 - A DÖNTŐ 2012.02.27 22:15:00
A posztot Dorothy, a Vörös Cipellős - Lady N-nek ajánlom, aki egész nap azért rítt, mert még nem szerepelt egyetlen posztban sem. 163 nap után győzött a Rossz a Jó felett - ezek szerint mégis elbasztam a posztok számozását - kicsit tartottam is tőle, mikor kezd hullani a…..