Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoli913

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Különös vonzalmat érzek a csirkemáj iránt. Tulajdonképpen a májak közül a csirkéé kerül legtöbbször az asztalunkra. Gyerekkoromban pedig kifejezetten utáltam folytós állaga, barna színe, ízvilága miatt. Persze sokszor hallottam a felnőttektől, hogy mennyire fontos a…..
Nem mindig az erősebb kutya viszi el a csontot. Van úgy, hogy egy jó helyen lévő panel szimpatikusabb egy ifjú párnak, mint a hangzatos lakóparki címen lévő lakás - ez derült ki az RTL Klub új sorozatának, az Őszinte Ingatlanosnak a mostani adásából...
Üzemi Szemle Ajvékolás 2017.01.15 23:29:16
forrás: atv.hu, Policy Agenda   Nagyon meglepő ábra, mondhatnánk, hiszen 15% minimálbér emelés mellett és a versenyképesség, valamint a vállalatok munkaerő piaci pozíciójának a megtartása okán is logikus lenne, hogy kisebb átrendeződésekkel ugyan, de a sárga sáv legyen a legnagyobb az ábrán. Mit a…..
zoli913 2017.01.18 17:47:51
@Főbizalmi: Ez eddig eszembe sem jutott! Csak ez ennyire nem egyszerű. Természetesen nem kötelező elvállalni így, lehet nemet is mondani. Akkor jön a következő, aki el fogja vállalni. Ezt tudja a megbízó is.
A magyar munkaerőhiány tovább fokozódott. Rekord magas értéket ért el a betöltetlen álláshelyek száma. Ma már nemcsak arról lehet beszélni, hogy bizonyos magas kvalitást igénylő iparágakban (mint például az IT-szektor), nem találnak a cégek megfelelő munkaerőt, hanem az…..
zoli913 2016.07.14 15:08:01
@Késapati Tamás: gyengeáramú villanyszerelés (kábeltv), Budapestre
zoli913 2016.07.14 15:33:48
@Késapati Tamás: gondolom, mert az ottani étterem tulajdonos ki tudja gazdálkodni azt a fizetést: itthon mondjuk 5EUR egy rántott hús, addig tőlünk nyugatabbra 10EUR. Az alapanyag nem sokkal kerül szerintem többe, a hozzáadott munkaerő ára viszont több.
Ha itthon is lenne ugyanannyi fizetőképes kereslet a 10EUR rántott húsra, mint pl Bécsben, akkor az itthoni mosogatónak is előbb-utóbb meg kellene adni azt a fizetést.

Az én példámat nézve: ha a multi megbízó valamire kifizet 1000 forintot, ennek a munkának az elvégzéséért hiába szeretnék 1200 forintot kifizetni, nem fog menni.
Mondhatom, hogy ennyiért nem vállalom el, de ettől nekem nem lesz jobb, mert megcsinálja más.
Ha majd eljutunk oda, hogy ennyiért senki nem fogja elvállalni, akkor majd emelnie kell. Vagy hív vendégmunkásokat.
Lassan nem marad embere Szalai Vivien hírigazgatónak a Tényeknél, miután ía Hvg.hu megírta, hogy újabb három riporter távozott a műsorból. A hosszú évek óta a csatornánál dolgozó Ludmán Kata, Komár Tamás és Lapat Dániel is távozott, ők korábban az Aktívtól kerültek a Tényekhez, miután bulvárosabb…..
Hetek óta látható a különféle tévéadókon a Nasivin Snaft orrspray reklámja. Sikerült a marketingeseknek megint olyan reklámfilmet nagy-nagy kreatív munkával megalkotniuk, amin azért az emberfia elgondolkodik. Vajon miért jó egy nyávogós, gyenge, elesett férfit bemutatni, aki…..
Most kezdjem el sorolni? Hogy mik azok az oldalak amit átbasszák a gyanútlan csajokat mindenféle rendelhető bizbasszal? Mondok vagy kettőt: Happy Bizsu (https://www.facebook.com/happybizsu?fref=ts) , Ruha Rendelés (https://www.facebook.com/kanyovics.hanyistok), CCV Webshop…..
A méz, mint ősi anyag, tartósító, édesítő és gyógyító hatásával az emberiség egyik legrégebbi alapanyaga, amit "lenyúl" a méhektől. Már spanyol barlangrajzokon is mézgyűjtögetők tűnnek fel. ..
zoli913 2015.08.02 16:13:14
Bár Mátyásföld nem éppen drága ingatlanairól híres, mégis találtunk egy egészen érdekes darabot. Az 1905-ben épült villa „Ómátyásföld” ősfái között található, millióhoz közelítő négyzetméter árral.    Ugyanis a 385 négyzetméteres villát 380 millió…..
zoli913 2015.06.27 13:38:57
@scuynat: szerintem akinek van 380MFt házra, az már nem fog napi rendszerességgel munkába járni.
A tegnapi bosszankodás folytatása: tripla metróhosszabbítás. Csak a bosszankodás szőtte álomkép... A négyes metró eredetileg Buda déli részéről indult volna Rákospalotára, nagyjából a mai hetes végállomás felé. A Keletitől északra történő első és második…..
zoli913 2015.05.03 20:54:35
@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte: Nem tudom hol laksz, de itt lakunk néhányan. Nem vagyok M4 metró párti, de ez egy kicsit erős volt. Kíváncsi volnék, hogy te hol laksz.
A Kiss Béla nevű user töltötte fel ezt a videót tegnap a Youtube-ra. (Elmondása szerint nem az övé, maga is lementette anno.) Az eredeti link itt elérhető, ha még nem szedte le. Utóbbira valószínűleg sor kerül, volt már rá precedens, hogy az önszopatás ilyen példájára bukta az…..
Miért szereti az ember Rákospalotát? Biztos van rá ezer válasz, engem - mint másutt lakót - ezek az apróságok is magukkal ragadtak. Férfiember vagyok, de valaminek a báját még én is képes vagyok észrevenni. Olyan hangulatos - de lehet, csak vicces, érdekes, meghökkentő vagy…..
Rég elmúltak már azok az idők, amikor nevettünk a szaúdi, bringával driftelő srácon, akkoriban a helyi – menőnek látszani akaró – boyracerek már keményen csinálták azt, ami mára egy fogalommá nőtte ki magát: az arab driftet. Ez már szinte egy sokpontos, kezdődő…..
Igazi klasszikus tré sávszélességbővítés áldozata lett KJ, aki a hagyományos ADSL-jét szerette volna IPTV-re cserélni. A vélhetően 8 MBit-ről 15-re váltott internet azonban sokkal megbízhatatlanabb lett, 3. hete csak 5 percenként változó mozaikképek mennek az adás helyett:2010…..
Olvasónk melankolikus hangulatú leveléből kiderül, mit érez a fizetési nehézségekkel küzdő adós.Csak élni szerettünk volna. Nem fényűzésben. Csak élni. Hitelt vettünk fel. A másikat azért, mert az előzőn akartunk enyhíteni. Ment is a dolog egy darabig.A gond az, hogy…..
A Művelt Alkoholista Hőguta 2010.07.20 06:00:00
Ebben az alkotmányellenes időjárásban borügyileg nem nagyon lehet jobbat tenni, mint fröccs kísérleteket végezni. Az arányokkal mostanában nem igen szoktam variálni: a kis adag nálam cseppet több, mint fél deci bor háromszor ennyi szódával, a nagy adag pedig másfél deci bor…..
zoli913 2010.07.20 16:08:21
@BigTwix: Bp XVI. kerületben pl a Rákospalotai határút, és a Rákóczi u. sarkán vagy egy szódakészítő kisiparos. De tudni kéne, hogy honnan írsz, nem mintha más szódást ismernék. De valóban kis boltokban, zöldségeseknél érdemes keresni. Nekünk pl egy 20 literes ballon van, amit ritkán kell tölteni, csak nyáron nem igazán oldható meg a hűtése.
Szinte hetente előfordul, hogy valamelyik kollégánk/ismerősünk idejön, vagy küld egy levelet, melyben tanácsot kér. Mivel az olvasói levelek és kérdések rendre kikerülnek honlapunkra, így ezeket a belső leveleket megtartjuk magunknak. Pedig - mint olvashatják azt alant - sokszor mi…..
Judit, aki egy darab autó tulajdonosa, nagyot nézett, amikor az önkormányzat kettőért akart fizettetni vele. A második jármű egy ősöreg Dacia. Judit először semmit nem értett, aztán derengeni kezdett neki, hogy 17 évvel ezelőtt tényleg eladtak egy ilyen autót. A helyhatóság a…..
zoli913 2010.03.01 16:00:52
Üdv Mindenkinek.
Én is hasonlóan jártam. 2008-ban eladtam az autómat, ahol hibáztam, hogy nem jelentettem be. Nem tudtam róla, azt hittem, hogy az új tulajdonos, amikor átiratja, automatikusan lekerül a nevemről (elfelejtettem egy pillanatra, hogy melyik ez az ország). 2009-ben jött is a levél, hogy fizessem ki az esedékes adót. Levelezés, telefonálás, kiderült, hogy be kellett volna jelentenem. Hibáztam, rendben, de itt egy két tanús adásvételi, lesznek szívesek elfogadni. Okmányirodás válasza: "Én is bármikor tudok írni egy 2006-os, 2007-es adásvételit." Örülök, hogy egyből csalónak nézik az embert. 2009-ben egy családtag bevitte bemutatni az adásvételit, a gépben pötyögött a hölgy, öröm, végre ezen is túlvagyunk.
2010, napjaink. Meghozta a postás a levelet, súlyadó a 2008-ban eladott autóra. Szokásos telefon, vigyem be az adásvételit, amit 2009-ben az okmányirodában lepecsételtek. Természetesen semmilyen pecsét nem került rá. Valóban, aki bent volt, kérhette volna, de ez nem történt meg, de miért is kéne ezt külön kérni? Kérjem, hogy végezze a dolgát? A BM szerint az autó még mindig az én nevemen van, az új tulaj még mindig nem iratta át. Kiváncsi vagyok, hogy őt b@szogatják-e, gondolom nem, mert honnan is tudnák, hogy vett egy autót.

Egy kérdés: lehet a vevő ellen valamilyen peres eljárást indítani, hogy lassan 2 éve nem iratta át az autót, és én fizetem a súlyadóját? Mondjuk visszaperelném tőle legalább a befizetett összegeket.

Ugye, kedves erdőkertesi sierra vásárló?
Tegnapi beharangozó posztunk kérdése következik:Tudvalevő, hogy Csikós és Bende részt vettek életük kirándulásán, Angliában. Négy nap alatt a crova-készlet Pege Aladárja, a szerkesztőségi patina őrzője, Csikós, 4141 fotót készített. Igen, annyit. Tippelje meg, hány bájtot…..
zoli913 2009.10.09 14:40:05