Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Prophecy

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy ment-e a világ a MIDI által elébb? Nem tudjuk pontosan, hogy a MIDI mikor ünnepli a 30. születésnapját, mindenesetre megkezdődött a visszaemlékezések és elemzések sora a nemzetközi fórumokon, szakmai oldalakon. A BBC News is szentel egy cikket a témának. A születés…..
Prophecy 2012.12.30 20:15:15
@smoog: Nem csak Te vagy igy ezzel :) En mai napig a Trinity sequencerevel irom a dalokat es amikor jon a hangszereles resze akkor megy at minden a szamitogepbe... A szamitogepen valo munka elvonja a figyelmem a zenerol...
Vége is lehetne a még a Commodore Amigáján elkezdődött trackerőrületnek - ezzel szemben, úgy tűnik, újabb szakasz nyílik a zenét effajta eszközökkel gyártók életében. A Windowsra, Macre és Linuxra egyaránt ingyenesen letölthető Radium mindent tud, amit a legjobbak tudtak e…..
       A címet olvasva minden vitorlázó felhorkan, hogy ilyen nincs! Lehet széllel szemben hajózni, de akkor lavírozni kell. Pedig lehet ám széllel szemben egyenes vonalban is hajózni, csak le kell engedni a vitorlákat, és evezni kell keményen. Jó esetben beindítani a motort. A…..
Az hiszem, nyugodtan kijelenthetem, hogy láttam a legdurvább szépségápolási reklámot ever. Az hogy az erotika megjelenik, nem újdonság, de itt ennél sokkal tovább merészkedik a Ren márka. Olyannyira, hogy 18 éven aluliaknak nem is ajánljuk a megtekintését... Szóval vannak ezek a…..
Steve Jobs 1955 - 2011    Mindenki tudja rólam, hogy nem tartozom a nagy Apple rajongók közé, Jobs halála azonban mindenképpen főhajtásra késztet. Azok közé a nagy megfejtők közé tartozott, akik a XX. század második felében műszaki fejlesztéseikkel,…..
    Ma ismét szóba került az egyszervolt - holnemnincs tekergetős meeting, a Villany Weekend. 2002-ben rendeztük meg ezt a különféle villanyzenei stílusokat felvonultató kis fesztiválunkat Zalaegerszegen. Sokan számonkérik tőlünk azóta is, hogy miért nem lett a dolognak folytatása, de elhihetitek,…..
    Korábban már boncolgattam azt a kérdést, hogy a Microsoft mennyire veszi figyelembe a zenészek igényeit a Windows operációs rendszerek fejlesztésénél. A Windos 7 némi görcsölés után, de azért egész szépen támogatja a midis eszközöket. A professzionális…..
Prophecy 2011.09.26 15:42:32
@djuice: A Kronos és a Matador között technológiai különbség van, maga a zenei élmény valójában hasonló.
Nyilván itt nem arról van szó hogy jobban szól az egyik mint a másik, de ez megint relatív.
Valaki Ferrarit szeret vezetni, valaki meg az istenért sem válna meg a kocka Ladájától. Én '96 (pontosabban 14 éve 9 hónapja és 3 napja) óta használom a Trinitymet, azóta volt már jópár újdonság Korg részről, de még mindig nem szántam el magam arra hogy megváljak Tőle.

Zaporozsec: Akkor kettőnk között ez is nagy különbség, ha hallok valamiről először kipróbálom (testdrive) és utána mondok róla véleményt. Egy Zaporesoben ulni amugy is megfizethetetlen :)))
Prophecy 2011.09.26 16:55:37
@djuice: Ma már ugyanezen az árakon lehet kapni régi workstation-t, Nem hiszem hogy a Trinity széria megbukott volna. A Trinity szériát annyira tervezték ami volt, mint mondtam új technológia jött, de az alapelv szinte ugyanaz.

Machír: Köszi, alapból nem engedek senkit a gépemhez nehogy fel tudja törni. :)
Azért emlékeztetnélek a következőre: www.wikivs.com/wiki/Apple_Mac_OS_X_vs_Microsoft_Windows#Viruses
MFB Nanozwerg gyorsteszt       A berlini Manfred Fricke nagy kedvét leli moduláris szintetizátor rendszerek, step szekvencerek és hasonló zenei elektronikai készülékek gyártásában. Az  MFB oldalán található bigyókból rettenetes dolgokat lehet…..
Prophecy 2011.09.09 08:18:52
Hangkeltés      A külső szemlélődés után az ember természetesen rohanvást bekapcsolja a Kronost, és kíváncsian elkezdi a hangzást tanulmányozni. A rohanást azonban kicsit le lehet lassítani, ugyanis a hangszer több, mint két perc alatt bootol be. Ez bizony nem…..
MidiTom zenei blogja Silkológia 2011.07.28 18:32:00
Mintha azon vitatkoznánk biciklizés közben, hogy az S-Class vagy a Bentley?      Aki ismeri Sellyei Tamást (Silk), az tudja, hogy sajátos, egyéni megközelítéssel és nagyon élvezetesen tud beszélni pro audio kérdésekről. Most találtam ezt a gyöngyszemet a…..
Rádióinterjú Tokody Ilonával A minap a Kossuthon elhangzott riporthoz nem fűzök semmiféle kommentárt. A művésznőről több helyen, például itt találhatunk életrajzi információkat. Viszont a rádió műsorai nem mindig linkelhetők be, ezt például csak közvetett módon tudom…..
    Eltávozott az élők sorából a hangtechnika egyik legismertebb cégének, majd cégcsoportjának megalapítója, tulajdonosa. Nem csak a zenészek, stúdiósok és a hangosító szakemberek ismerik jól a nevét, de az igényes zenehallgatók, hifisták és audiofil…..
Prophecy 2011.04.14 21:39:36
     Megjelent!     A hangszerről az alapvető információk a magyar Roland oldalon találhatók: http://www.rolandee.hu/product.php?node_id=2004880        Az első videó:   ..
Prophecy 2011.04.10 13:58:21
Eloszor is udvozlet mindenkinek Frankfurtbol. :)

Megigertem hogy egy kicsit gorcso ala veszem Roland uj udvoskejet, tegnapelott ez meg is tortent, szerencsere sikerult egy olyan idopontot talalnom amikor epp nem volt senki a hangszer korul igy jobban bele tudtam maszni a reszletekbe. A hangszer -angol akcentusa alapjan- francia promotere keszseggel valaszolt a felmerult kerdeseimre.

A promoter azzal kezdte hogy a Jupiter80 az 1981-ben kiadott elodje utjat koveti, de nem az analog uton. A Jupiter8 celja az volt hogy termeszetes hangszereket utanozzon le a kor technologiajanak segitsegevel. Ez ugye nem sikerult, de emellett kaptunk egy nagyon dogos hangzasu analog szintit.
A Jupiter 80 szinten ezt a trendet koveti a jelenlegi kor technologiajanak megfeleloen. Ez egy valojaban modellezo szinti ami megprobalja nem PCM mintakkal hanem modelekkel leutanozni a temeszetes akusztikus es regi analog hangszereket kulonbozo "intelligens" modulaciok segitsegevel, 256 hang polifoniaval.
Egyszerre 8 layert lehet letrehozni es minden egyes layerhez 3 oscillator 3 LFO sajat filter es sajat effekt plusz 4 layerenkent egy zengeto. A 3 oscillatort meg lehet unisono modban is hasznalni. Mindezt USB-n keresztul szamitogepen is lehet vezerelni minden problema nelkul.
Viszont az mar a demo soran is kiderult hogy pl a harom oscillator szuroje kulon kulon vezerelheto ami egyszerre aldas es atok…
Ez a gep NEM workstation tehat semmilyen sequencer nincs benne, csak 1 polifonikus arpeggiator.
A korabbiakban emlitett "intelligens" uzemmod figyeli azt hogy milyen tipusu hangszert modellezunk es annak megfeleloen ad a hangszinhez megfelelo felharmonikusokat/effekteket. Pl gitar hangnal amikor egyenkent pengeted a hurt az maskepp szol mint ha akkordot lefogsz. Ki is lehet kapcsolni ezt a funkciot es akkor igazan eszreveheto hogy mit ad a hangszer hozza az adott hangszinhez.
A 76-os billentyuzet kellemes billentesu, bar rovid idom volt csak rajta jatszani igy megitelni ezt csak elegge hozzavetolegesen tudom.
Es van egy USB csatlakozo is a bal oldalan ahol elmondas szerint wav es mp3 fajlokat lehet lejatszani (Az jo mert akkor az iPhone akksit is fel lehet tolteni ☺ )
Ahogy korabban is irtam, nagy erdeklodessel vartam hogy mivel fog kijonni a Roland, de ez reszemrol egy olyan hangszer ami nemcsak hogy ujdonsagot nem hozott, de jelenleg a piacon levo tarsainal el van maradva par evvel. Performance szintinek egy kicsit draganak talalom, aki megelhetesnek hasznalna mert mondjuk gitart akar felvenni az sessionzenesszel ezt megteszi.
A Roland osszegyujtotte, lemodellezte es beletette a regi hangszereit (350 hullamforma) egy uj kaszniba, hozzacsapott egy par lemodellezett vonost/fuvost/pengetost es korulbelul ennyi… A B-Beam kontrollert tovabbra sem adnam hozza mint plusz funkcio, mivel ugy gondolom hogy ezt vakitason kivul masra nem nagyon lehet hasznalni.
Szemely szerint engem nem gyozott meg a Jupiter 80 es ahogy beszeltem a tobbi erdeklodovel ok is hasonlo velemenyen voltak. Jo jo meg szep de ezert az arert mar tobb kulonbozo hangzasu hangszert lehet osszetenni tobb es hasznosabb funkcioval.

Csinaltam par kepet akit erdekel itt megtalalja:
www.facebook.com/album.php?aid=284633&id=670842922&l=acc17eee81
Prophecy 2011.04.10 17:16:24
@MidiTom: Elso korben bevallom en is hasonlot gondoltam, de megneztem a Korg Kronost, es hasonlo arert azert joval tobb szolgaltatast kapsz. Nem veletlenul nem hasonlitottam itt oket mert a ketto funkcioban kulonbozo megis azt kell h mondjam h en nem erzem azt hogy a Jupiter80 akkora dobas lenne foleg ezert az arert...
Prophecy 2011.04.10 20:18:20
@MidiTom: Nem nagyon vertek nagy dobra a piszkalhatosagot, de barki belehallgathatott, no meg volt demozas is... Kulsore egyebkent a Kronos nem egy szep hangszer de belsore nagyot ut.
   Adott a régi vicc: - Hány veréb fér fel egy két tonna teherbírású teherautóra? - Egy darab két tonnás vagy két darab egy tonnás!     Már korábban spekuláltam azon, hogy kéne írni a témakörről, de aztán úgy gondoltam, hogy ezek a kérdések…..
Prophecy 2011.03.28 19:15:05
@djuice: az EMU 4-es Ultra szeriaban is a DSP boardok feleltek a polifoniakert, pl az E6400-t 64 hang polifoniaval adtak, az E4XT-t pedig egy plusz DSP boarddal fizikalisan megduplaztak. Igy lett meg a 128 hang.

Ha jol emlekszem az EMUkban jo oreg Motorola chipeket hasznaltak.

Az M1 tipikusan PCM szintetizator volt nem keverendo ossze a Prophecy/Z1 fizikai modellezesevel hiszen ott tulajdonkeppen joval osszetettebb szamitasok futnak a DSP-n mint egy sima PCM hang megszolaltatasakor...

Az az erdekes hogy a Trinity-hez kesobb kijott MOSS board meretben ugyanakkora mint a Plus board, holott az elso a 6hang a masodik monofon.

Egyebkent annyiban meg szeretnelek kijavitani, hogy a Z1 12 hang polifon (18-ra bovitheto). :)
MidiTom zenei blogja KORG EPS-1 2011.02.27 21:32:00
     Réges régen, amikor Szintisztán fehér alföldjein hóförgeteget kavart a fekete hegyek között turbulenssé váló szél, az emberek bemenekültek házikóikba a zord idő elől. A kis szobában csak a kandalló tüze lobogott, meg egy kis elemes Casio szintetizátor…..
MidiTom zenei blogja Szintisztán 2011.01.20 20:03:00
Az ország neve eredeti nyelvén: Synthystan Földrajz     Szintisztánt északról Dél-Piano, keletről Gitarisztán, délről Drumélia, nyugatról Basskyria, északnyugatról Provokália határolja. Domborzata eltér a környezetétől, mivel itt a magas hegyek feketék, az…..
Állítólag. NEVER Hassel the Hoff!!..
    Az egyik korábbi bejegyzésben már bemutatott "C64 emlékzenekar", a SIDrip Alliance nem rég Budapesten adott koncertet. A buliról a múltkorinál lényegesen jobb minőségű videók kerültek fel a netre. Ja, igen, és Kovács Zoltán billentyűs állványának…..
Prophecy 2010.11.29 22:42:44
hm
    Itt és most szerzői jogokat fogok sérteni. Fogalmam sincs, hogy kiét, mivel az értékes művön, amit közreadok, semmiféle utalás nincs arról, hogy kik követték el, kik adták ki, ugyanis abban az időben, mikor megjelent, az ilyen jellegű kiadványok esetében ez…..
Prophecy 2010.11.08 16:45:44
A hangkártyák zajáról     Kampókéz barátunktól kaptam egy kérdést, ami nagyjából azt feszegeti, hogy a számítógépes hangkártyák közül melyik szerencsésebb választás zaj szempontjából: a külső, vagy a belső? A kérdés már hosszú évek óta erősen…..
    Csuka Attila, (aki egyébként bagodi), a fejébe vette, hogy bekerül a Guiness rekordok könyvébe. Mégpedig azzal, hogy a lehető leghosszabb ideig nyomatja lemezlovasként a zenét. A dolog nem annyira könnyű, mint amilyennek első hallásra tűnik, ugyanis kialalakultak…..
Prophecy 2010.08.04 16:41:02
MidiTom zenei blogja Légzongora 2010.07.23 14:04:33
    Van egy Omer Yosha nevű berlini fickó, aki Airpiano néven egy újfajta midi kontrollert dolgozott ki. A "Légzongora" elnevezés megtévesztő, mert hiszen azt vezérlünk vele, amit akarunk, akárcsak más midi kontrollerekkel. A levegőben mozgatott kezünkkel…..
Prophecy 2010.07.26 16:30:14
@MidiTom: Szemelyesen meg nem ismerem, de nem nagyon inspiralt... :)

Valojaban a D-Beam kb erre valo szerintem a Roland bemutato ota senkit sem lattam hasznalni eloben.
Prophecy 2010.07.29 09:58:13
@MidiTom: Hat ami igaz az igaz a lakodalmak nem igazan tartoznak a leggyakrabban latogatott helyeim koze...

En igazabol annak orulnek ha olyan hangszert talalnanak fel amin zenelni kellene tudni, nem pedig jatszadozni.

Szerintem ezek a tipusu "experimentalis" hangszerek inkabb a zenei tudas hianyat hivatottak elfedni.
MidiTom zenei blogja Syncopatorta 2010.07.22 22:52:00
     Ezt is megértük! A Syncopa 18 éves lett. Igazából semmiféle ünneplést nem terveztem, de Gyuri kollégám és felesége, Mónika megleptek egy igazi Syncopatortával, amit aztán jó étvággyal el is fogyasztottunk szűk munkatársi körben.     Amíg…..