Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ede H. Bomber

0 bejegyzést írt és 130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 „Amikor a jelenlegi európai országok területén még csak állatok rohangáltak, akkor a szlovákok már államalakulatban éltek” - foglalta össze Fico az általa meghirdetett „okos historizmus” lényegét (érdekes mellékszál, hogy a szlovák és a román…..
Ede H. Bomber 2008.01.06 02:25:54
"FeDiVá":

KÍVÜLRŐL NÉZVE:

A magyarság antropológiája


A honfoglaló magyar férfiak átlagos testmagassága 169,m, a nőké 158 cm volt. Az átlagos életkor a honfoglalás idején 34 év volt, ami nem azt jelenti, hogy az emberek nem értek meg idős életkort, hanem azt, hogy az életképtelen fiatalok 60%-a 16 év alatt meghalt, aki azonban megmaradt, az a természetes kiválogatódás elve alapján igen idős életkort ért meg. Mivel azonban az újszülöttek nagyrészét nem temették sírba, a szakemberek pedig az igen idős életkorú egyént a csontvázak alapján nem tudják meghatározni, ezért az "átlagos életkor" meghatározása honfoglalóink esetében irreális. A magyarságra legjellemzőbb embertani típusok a honfoglalás-, majd az Árpádok korában közel azonos százalékos előfordulást mutatnak a XX. századi előfordulásokkal. Ennek - a magyarságra egyedülálló jelenségnek - az oka részben a magyarság "keleti vitalitásában", részben pedig abban rejlik, hogy a besenyők, a jászok és a kunok révén az ország "keleti" utánpótlással bővült. A magyarságra jellemző embertani típusok a honfoglalás korában és ma a következők:

1. Turáni vagy turanid típus. A férfiak átlagos testmagassága 165-167 cm körüli, a nőké ennél alacsonyabb, a testalkat kissé zömök. Az arc kissé széles, a járomcsontok kissé előreállnak, az orrhát egyenes, a szemrés kicsi, a szem kissé "húzottnak" (ferdének) tűnik, a szemek sötétek, kisgyermekkorban előfordul a "mongolredő", a száj kicsi, a fej rövid, a nyakszirt gyengén kidomborodó, a haj sötétbarna, vastag szálú, egyenes és dús. E típushoz tartozók ősi szállásterülete Kelet-Turkesztán ("Ázsia Szíve"); az ottani (asztanai) Kr-u. III. századból származó temetőbe eltemetetteknél gyakori. Az e típushoz tartozók a Kárpát-medencétől nyugatabbra (északabbra és délebbre) nem jutottak el. Bartucz Lajos antropológus e típus főbb előfordulási helye utáni "magyar" változatát alföldi típusnak (Homo pannonicus-nak) nevezi, mások "törökös magyar típusnak" határozzák. Előfordulását országosan 30-35% közé teszik. Bartucz Lajos antropológusnál olvassuk: "az alföldi típust mondhatjuk a legtöbb joggal "magyar típusnak", mert gyakoriságában ez a legnagyobb szám és ősiségében egyenesen a honfoglalókig megy vissza".

Alföldi típus

2. Pamiri (pamiro-fergánai, közép-ázsiai, folyóközi- vagy anatóliai) típus őshazája a Pamir vidéke, a Tien-san, az Altaj, Közép-Ázsia valamint az Iráni-magasföld. Az e típushoz tartozó embereket temettek a belső-ázsiai asztanai és az ordoszi temetőkbe. A Kárpát-medencébe először a hunokkal, majd az avarokkal és Árpád magyarjaival került be. Az alföldi magyarságnak egyik jellemző típusa, ilyenek a "kiaszott arcú alföldi parasztok"; előfordulását a Kárpát-medencében 10-15 % körülire tesszük. A termet az előbbinél magasabb; a férfiaké 170 cm vagy az fölötti. A testalkat általában szikár, a fej viszonylag kicsi, igen rövid, a nyakszirt általában lapos, az arc hosszú, az orr jelentős mértékben kiáll az arc síkjából és általában egyenes hátú, a járomívek erőteljesek. A színkomplexió sötét, a haj zsíros tapintású, ritka szálú és vastag.

Forrás, UO. Kiszely István.

EZ SOK LEHETETT a seszínű, de inkább szőke, bumburnyák képű szlávságnak, DE NEM MONGOL !!
 A magyar hardcore szélsőjobboldal immár vitathatatlanul vezető orgánumának (ki olvas ma Magyar Fórumot?), a kuruc.infónak a karácsonya az ünnep magyar eredetéről szólt (persze becsúszott egy-egy horogkereszt, mint ajándékötlet is, de ezt tudjuk be a finnek iránti korlátlan…..
Ede H. Bomber 2008.01.05 03:13:59
Hm...

Az altajisztika és a türk vonatkozásokról van itt egy laza link:
credo.blogter.hu/

A "kerecsen" itt bajos, hisz az ÖNMAGÁBAN is Ogur, türk szó.

A TOGRUL, tugrul, tuhrul =turul általánosan használt szó a turáni világban a vadásztatható sólyomra: nagytestű ALTAYI SÓLYOMRA!

A kerecsennek egy nyúl megfogása is sok...
trágár tapintat, bazdmeg 2007.11.16 15:42:55
nem mondom, hogy vén hülye fasz húzzál már el szépen elég széles ez a járda mér' mászol középen nem mondom, hogy kurvaanyád benzinkutas picsa visszajárót megszámolom akkor nem lesz hiba nem mondom, hogy baromállat méé' vánszorogsz százzal? húzzál ki a külső sávba ócska…..
közröhej Partizaninfo 2007.09.17 20:13:00
 (Ha már ők küldhetnek ilyet, én miért ne? Az ő levelüket megtalálhatjátok Tomcat-nél DROID-715 szám alatt) Nyílt levél a partizáninfo szerkesztőségének! Kedves igen okos, de annál keményebb testvéreim! Ha már egyszer annyi merszetek van, hogy mindenkinek…..
Mandiner blog Románok Rómában 2007.11.08 15:28:00
Az utóbbi hetekben népi társasjáték lett a "bezzeg" Romániázás kis honunkban. Ezen eleinte jót lehetett röhögni, aztán lassan átcsúszott irreálisba. Hogy ott már a fű is zöldebb. Magamban halkan mindig kérdezgettem, hogyan lehet sikeres ország az, ahonnan 2 millióan…..
Megint megújult a Mokka, nem volt más választása. A díszletnek jót is tett a változás, mert a régi pont olyan volt, mintha a Napkelte kidobált díszletelemeire csaptak volna le egy jó kis lomtalanításon. Az új Mokka-díszlet világosabb, híradósabb, hírműsorosabb lett, a…..
A politikai osztály - Peter Oborne eredeti cikke (Spectator)Szakdolgozat, esetleg phd téma naplopó bölcsészeknek szociológusoknak és politológusoknak: a politikai osztály Magyarországon.Nálunk a politikai osztály a kommunizmussal jelent meg, de a demokrácia kitörésével sem tűnt el.…..
Mandiner blog Az én '56-om 2007.10.23 13:35:35
Tegnap este az Urániában megnéztem A Nap utcai fiúkat. Nagyon kíváncsi voltam rá, mert régi mániám, hogy a pesti srácok történetéből meg lehetne csinálni a magyar Véres vasárnapot - aminek a vetítéséről úgy jött ki az ember, hogy indulna harcolni az angolok ellen. A pesti…..
A szegedi Toroczkai 64 Vármegye László kivonta magát a forgalomból. Biztosra ment. Jogi végzettségénél fogva, tudta semmit sem kockáztat, ha ez volt a célja, hogy az általa (spontán?) szervezett menet éléről kiemeljék. Bejelentését, hogy ő csapatai élén az Operához tart…..
Mandiner blog Where do you go? 2007.10.06 09:37:06
Mécs Imre, a szocialisták díszpestisráca mélyen megdöbbent azon, hogy MSZP-s képviselőtársai között van olyan, aki nyilasbanzájnak látja 1956 októberét. Ráadásul nem más, mint a nagybeteg Horn Gyula* unokahúga, a friss emeszpés országgyűlési képviselő. Pedig hát nincs…..
A Népszabi cikke  szerint egy állatokra szakosodó ügyvéd azt fejtegeti, hogy ha egy cég, sőt, egy hajó is lehet jogi személy, akkor az állatok jogalanyiságával is kezdenie kell valamit a törvényhozónak. Persze nem itt, hanem az Egyesült Államokban. nálunk még azt is nehéz…..
És akkor most vigyázzállásban tisztelegnénk némán (a végén a kéz nagy karlendítéssel a váll mellé, ahogy a Becsületbeli ügyekben csinálták) a HVG.hu stábja előtt. Mindezt azért a cikkért, amiből kiderül, hogy „éveken át több millió forintot fizetett ki a Gyárfás…..
Kirúgták, (hivatalosan ugye felmondott), de még mindig ott van a Tv2 műsorán. Sváby András szorosan kapaszkodik a csatornába, az sem lenne meglepő, hogy ha a Tények egy-két interjújában is feltűnne, a háttérben, amint hol Gyurcsány Ferenc, hol az országos főállatorvos mögött…..
Jobb ha tudjátok, a XI. kerületben, a Tábornok utcában dobog a magyarok istenének szíve. Egy első emeleti lakásban működik ugyanis - feltehetőleg nemezborítású falak közt - a Táltos iskola, a magyarság utolsó fellegvára. Az oldal csurig van érdekesebbnél érdekesebb cuccokkal,…..
Csak néhány szót idézek egy ma megjelent publicisztikából: tolvajbanda, akasztófa, buzik, drogosok, hazaáruló, privatizáció, lopás, garázdálkodás. Tagadhatatlanul erős érzelmi felindultságot tükröző sorok. Jelentkezzen, aki kitalálta a szerző nevét! (Félrevezető)…..
Mindazok számára, akik az elmúlt másfél évet nem a föld alatt, barlangaszással töltötték, egyértelmű, hogy Magyarország - úgy cuzámmen - nem áll éppen a helyzet magaslatán. A probléma mélyére tekintve nem nehéz meglátni a probléma gyökerét: választott vezetőink - a…..
Tegye fel a kezét, aki csak a forma-1-es futam miatt felkelt vasárnap reggel hajnali hatkor! És félálomban, el-elbóbiskolva szorongatták a távvezérlőt, miközben a safety car után komótosan körözött a mezőny, vagy azért azt még hallották, amikor Palik László háromnegyed hét…..
A konzervatív és liberális beállítottságú emberek időnként egészen eltérő módon gondolkodnak a világról. Ezzel persze valószínűleg senkinek nem mondtam újat. De gondoltad volna, hogy ezt a különbséget egy szimpla EEG-vel mérni is lehet? Márpedig lehet. A Nature Neuroscience…..
A Zugügyvéd okosabb lenne, ha az alábbi ügyben a felhasználási szerződést is látná, de az ügy így is érdekesnek tűnik.  Mindenesetre egy számla nem biztos, hogy elég a grafikus  igényének igazolására. De pereskedni talán így is érdemes. Kedves…..