Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attee

0 bejegyzést írt és 176 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár elég nyilvánvaló a felismerés magától is, hogy szándékosan úgy tervezik az összes elektronikai terméket, hogy gyorsan szétessen, és újat kelljen venni, az Origón láttam egy jópofa doksit, ami hétvégére ideális lesz. Az egyik kedvenc példám az iPhone és az azt koppintó…..
A leértékelt készülékeket forgalmazó T-Boy Művek Bt. szervize képes volt azt mondani, hogy porosodás miatt jelentek meg sötét foltok Regina LCD tévéjén, ami sajnos nem javítható vagy cserélhető: Nomen est omen...A név végzet. Bölcs latin mondás, amire gondolhattam volna…..
Naiv ügyfél először találkozott a tudomány és a technika csodálatos fejlesztésével, az egy darab alkatrészből álló hűtővel. Szerencsétlenségére 2,5 évvel később kilyukadt az Indesit hűtőcsőve, amit csak az egész doboz 100 ezer forintos cserélésével lehetne…..
Attee 2012.01.20 15:51:58
@mohopasi: Ariston=Indesit=Hotpoint
Anno az Antonio Merloni-ból (Ardo) váltak ki.
A Candy egy másik, szintén olasz szutyok. Hozzá tartozik még pl. a Hoover, az Iberna, a Zerowatt, a Helkama, de már pl. a Vjatka is...
Ne higgyenek senkinek, minden technikai specifikáció hazudik, vagy legalábbis hangzatos reklámbullshit. 200Hz mozifilmekhez? Dolby Surround vagy DTS 2x 8 watton? De a legjobbak mind közül a Smart-funkciók. Most végre vért izzadva pötyöghet a Youtube keresősávjába távirányítóval,…..
Attee 2012.01.06 10:43:14
Na akkor úgy látom némi felvilágosítással kell szolgálni...
Tehát az LCD tévéket lehet osztályozni a háttérvilágításuk alapján (is), mivel gy.k. az LCD-nek a működési elvéből, felépítéséből adódóan NINCS saját, önnálló fénye. Van egyszer a hagyományos, CCFL háttérvilágítás, itt hidegkatódos fénycsöveket, illetve panelt alkalmaznak (Cold Cathode Fluorescent Lamp)ezeket viszonylag nagy feszültséget előállító inverterrel táplálják.
A hátrányaik ugye ismertek. Ha máshonnan nem, a marketingdumákból.
Most jön a vita egyik tárgya, a LED-es háttérvilágítású LCD. Na ezt szokták mindenfelé HELYTELENÜL LED TV-nek csúfolni. Ezen beül is háromféle verzió van, az egyszerűbbnél LED élvilágítást (LED csíkokat) alkalmaznak, hasonlóan a klasszikus, csöves CCFL megoldáshoz, és a fényt egy spéci műanyag panel osztja el. Ennek előnye a CCFL-hez képest az alacsonyabb fogyasztás, a laposabb kivitel és a gyorsabb fényerőváltozás. Ez az EDGE.
A második variáció a full array LED, ahol a LEDek a kijelző egész területén mátrixszerűen elrendezve vannak, így külön-külön vezérelve jóval magasabb kontrasztarány érhető el a képrészek külömböző mértékű megvilágításával.
A harmadik a dynamic RGB LED, minél az elrendezés hasonló a full array LED-hez, de fehér helyett többféle színű ledet használnak. (vörös, kék, zöld) Ezzel magasabb színhűség érhető el.
Ennyit a LEDes háttérfényről.
Most jön a valódi LED kijelző az OLED, vagy most már inkább AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diode) (a másik a PMOLED, az AMOLED a TFT-hez hasonlóan subpixelenként külön tranyóval vezérelt.) Ennek működése teljesen eltér az LCD-től, mivel polimer alapú LED-ekből épül fel. Így természetesen önálló fénye van.
A technológia alapvetően nem lenne drága, rengeteg előnye lenne, DE!!! Ami miatt mégsem terjed óriási ütemben, az az, hogy a technológia még az alapjaiban gyertekcipőben jár. Maga a polimer alapú LED élettartama, bár folyamatosan fejlesztik, még mindig meglehetősen rövid!!! Okostelónál ez nem probléma, 2 év múlva így is úgy is szemétre kerül, egy 42"-os TV-nél nagyobb gondot okoz...Ráadásul használattól függetlenül állásában is bomlik, így a fényereje folyamatosan csökken!!! (mondjuk kevesen tudják, de a plazmakijelzőnek is véges az élettartama, és ott is jelentkezik a folyamatos fényerőcsökkenés, de ez egy másik téma, ráadásul a plazma egyre népszerűtlenebb...)
Na remélem tisztáztuk a félreértéseket...
A T-Mobile az NMHH-nak ugyan megígérte, hogy az új előfizetőknél nem lesz automatikusan bekapcsolva a szipolynet, de különleges alkalmakkor azért csak megjutalmazzák vele kiemelt ügyfeleiket: Azért írok nektek, mert a T-mobile-tól az alábbi sms-t kaptam mikulásra. A tárgya a -…..
J.N. nem olvasta a múltkori vaterás történetet, így meglepődött, hogy a TeszVesznél sem adják vissza a jutalékot a sikeresnek értékel aukció után, ha az mégis meghiúsul, például mert a vevő nem bírta használni a telefont a SIM-kártyájával:2011 októberben felraktam egy eladó…..
Beni fennakadt az átszervezett APEH fogaskerekein, miután kiderült, hogy 3 éve áttételesen nem a munkáltatója, hanem az OTP-ból a NAV-ba visszapattanó összegekkel fizették a nyugdíját. A labda több mint 2 hónapja a NAV-nál van, akik látják ugyan, hogy van jogviszonya, de sajnos…..
Attee 2011.10.26 00:17:37
@megamen:
O.V. és csapata gondoskodik a hazafiasságunkról...
@igazságos: Semmi sem törtét volna. Túl birkák és fásultak vagyunk mindenhez.
Lenyúlták a befizetéseinket a hozammal, és némi aprópénzt ebből nagy kegyesen odaadtak, hogy fogjuk be a pofánkat. Mellette megfenyegettek, hogy ugyan nem kötelező a kilépés (pedig kb. az volt) de aki nem lép ki, az csúnyán jár, nem kap állami nyugdíjat...(Ez is megér egy misét, milyen jogalapon, amikor ment a befizetés párhuzamosan az állami nyugdíjalapba is...) Emellett a maradásról kellett nyilatkozni, nem a kilépésről! Piszkos trükk. Ezzel a lépéssel, mivel szinte mindenki kilépett, ellehetetlenítették a manyupokat is. Így, aki mégis maradt, esetleg tényleg rosszul jár. A feneketlen zsák meg elnyelte a milliárdjainkat. Már el is tűntek, meg sem látszik hogy került némi pénz a zsákba.
A sok marha meg azon elégedetlenkedik, hogy ő kevesebb REÁLhozamot (FIGYELEM! NEM HOZAMOT, csak annak az infláció feletti részét!!! Amit az államiba fizetsz be, az SEMMILYEN hozamot nem hoz, az csak papíron van...mi vagy kapunk majd, vagy, ha nem lesz rá keret, akkor nem) kapott, mint a szomszédja...
Na ebből a siránkozásból van már kutyára elegem....
Fokozódik a helyzet a marcalvárosi állomáson. Tegnapi levelünk nyomán az egyik buszvezető meggyanúsította naiv ügyfelet, hogy ő a szerző, Ádám, mikor pedig nemis. Spicliskedéssel és szarkeveréssel vádolta, illetvehogy kollégája sírva fakadt a lebaszás után. Kérjük őrizzék…..
Nem teljesen világos, hogy Zrubi mit szeretne a Suzuki Pesttől, azon kívül, hogy nem szeretne 150 ezer forintot fizetni 50 ezer kilométerenként nyelestengely csapágy cseréje miatt.Közel 4 évvel ezelőtt, megvettük első saját autónkat. A választás - főként anyagi korlátok miatt - a…..
Naiv ügyfél 600 ezer forintért igyekezett korát megelőzve csatlakozni a 3D-s forradalomhoz (vannak már egyáltalán 3d-s tévéműsorok? tuttifrutti?), de novemberi Panasonic plazmatévéje egy hét után kapcsolóproblémával elhunyt, amit azóta is "javítanak":Novemberben…..
Attee 2010.12.25 21:00:55
Nem tudom, miért fanyalognak egyesek, ha egy-egy új technológia megjelenik a piacon, az először baromi drága, ez természetes dolog. Meg az is, hogy van, aki mégis megveszi, így lehet egyre olcsóbb és olcsóbb...Nem olyan régen még a Blu-ray volt megfizethetetlen, azelőtt a DVD, VHS, színes tv, stb...

Murphy már régen megmondta: "ami elromolhat, az el is romlik..." Ez nem azt jelenti, hogy a Pana roszabb lenne bármelyik márkás társánál.
Amúgy még a technológia alapja, maga a plazma TV sincs kiforrva teljesen, hiszen viszonylag új technológia a piacon, hiszen a '98-as naganoi téli olimpián mutatozott be, mégha az alapelv jóval régebbi is...
Alapvetően nincs baj a plazma technológiával, megvannak a korlátai, de bizonyos tekintetben jobbak az LCD-nél. (Bár...a LED háttérvilágítású (Ezen belül is a kijelző mögött közvetlenül elhelyezett fehér, illetve vörös-zöld-kék LED-ek) LCD-k már komoly ellenfelek, magas kontrasztarány, szebb színek...) de a plazma még így is veri pl. sebességben. Plazmát viszont kis méretben nem gyártanak az aránytalanul magas költség, illetve a technológia korlátai miatt. A villamosenergia-fogyasztásról: E tekintetben a LEDes LCD-k verhetetlenek, de a plazmákról elterjedt "atomerőmű igény" csak az első generációsokra vonatkozik, sokat fogyott az étvágyuk. Ráadásul ez is képtartalom-függő, a csúcsfogyasztás max beállításokkal, full fehér képpel értendő...
Na de egyébként is mindkét technológia átmeneti, szerintem nem marad annyi ideig, mint a jó öreg elektroncsöves technika, a CRT. Máris itt kopogtat az OLED, aztán esetleg a holotechnika...

A 3D-ről...Ma még elég kezdetleges megoldások vannak, az alapja mindegyiknek a két, egymástól kissé eltolt kép, az egyik kép csak az egyik szemünkkel, a másik csak a másik szemünkkel látható. (Aki látott már sztereo dianézőt, az sejti miről is van szó.) Szerencsére a kék-piros szemüveg borzalom lassan feledésbe merül, most az LCD szemüveg az aktuális. Ennek az a lényege, hogy szinkronizálva van a TV-vel, és amikor a TV képet vált, a szemüveg a megfelelő szemünket takarja le. Egyszerű technológia, semmi misztikum. Már anno a '90-es években az nvidia RIVA TNT kártyákhoz is volt ilyen szemüveg, de az akkori monitorok frissítési frekije miatt (a legjobban is csak 100-120Hz-ig kúsztak fel...) fejfájdító volt. A szemüveg nélküli 3D lényege egy különleges polarizátor, ami a kijelző elé van helyezve. Hátránya az alacsony felbontás, és csak bizonyos látószögből élvezhető. Előnye a "röghöz kötöttség" hiánya.

A valódi megoldás szerintem a holográfiában rejlik...majd.
Árpád egy napjainkra különösen lepusztult, elnéptelenedett, jelentéktelen, nevenincs vidéken, Budapest VI. kerületében szeretett volna kitörni az analógvonali DSL 8 megabites láncaiból. Pechére a környéken fizikailag nem lehetséges ennél gyorsabb internetet létesíteni, viszont a…..
Olyat már mi is hallottunk, hogy ha nem fizetünk, akkor nem jár a szolgáltatás, de olyat, hogy az ügyfél fizet, de nem használja elég gyakran és ezért kapcsolják ki, talán még senki nem hallott. Pedig milu éppen így járt a T-nél. Néhány hete tapasztaltam, hogy nem érem el…..
Attee 2010.03.18 11:56:23
@Gorraf: oké, értem...
De miért kapcsolják ki???????
Nem jól mutat a statisztikában? Vagy mi a fene az oka? Mi közük hozzá, hogy én mondjuk milyen gyakran használom?
Amúgy meg gondolom (bár nem tudom biztosan) a wap használat sem korlátlan...
Attee 2010.03.18 15:56:41
@SH4RK: Értem már, van rá hivatalos magyarázat, mégha baromság is:))
S.B. munkába menet az utolsó pillanatban érte el a váci vonatot a Nyugatiban, így már nem volt ideje jegyet venni. Mivel nála volt a pár napja lejárt bérlete, és amúgy is már történt vele ilyen, nyugodtan felszállt, hogy a kalauztól vegyen jegyet. Hát nem ez lett a vége, hanem az,…..
Pompás, a Homár ollója hegyére illő sztori H. Éváé és G. Zoltáné, bár ők talán nem röhögnek rajta annyira szívből. Az Elmü olyan abszurd váddal illeti olvasóinkat, amilyet direkt se lehetne kitalálni. Éváék bejelentést tettek az ELMÜ-nél, hogy a villanyórájuk túl sokat…..
Attee 2010.03.13 17:23:00
@kovi1970:
Ott a varázsszó:"Véleményem szerint...", tehát szubjektív véleményről van szó, nem kísérlettel bizonyított tényről.
Nyilván nem a lakásban előforduló szórt mágneses terekről, vagy a jó öreg acél mágnespatkóról van szó, mégcsak nem is hangszórómágnesről. Láttál már nagy erejű mágnest? Érdekes, hogy ez a fajta hiba a fogymérőkben csak az utóbbi években "terjedt el", amióta hozzá lehet jutni ezekhez a "szupermágnesekhez".
Amúgy ki lehet próbálni. De csak saját felelősségre.
Attee 2010.03.14 14:41:06
@kovi1970: Szerinted mennyi pénzbe kerülne több millió fogyasztásmérőt lecserélni, ráadásul a drágább, bár nehezebben átverhető digitálisra?
Nyilván nem éri meg a szolgáltatóknak párszáz, esetleg párezer csaló miatt, akiket ha elkapnak, úgyis kamatostul hajtják rajtuk be.
Ennél nagyobb kár éria száémlákat nem fizető kisebbség miatt, akik "kikapcsúták a záramot megyünk a zombuccmanho, mer megfagynak a pulyák" hozzáállás miatt úgyis kapják ingyen tovább. Vagy még nagyobb kár éri a nem fizető ipari nagyfogyasztók miatt.
Te ezek után lecserélnéd az összes fogymérőt??
Ami a mérőórákat illeti, nézz körül, nagyon vegyes a kép. Van még bőven a 70-es évekből is, de vannak egész újak, pár évesek is. Időnként hitelesíteni kell, és elmegy hiba nélkül évtizedekig.
Csodák valóban nincsenek. Nem hülyül meg a fogymérő, ha nincs rá oka. És a szolgáltató sem ezeken a szerencsétleneken akar meggazdagodni. Hagyjuk már ezeket az ostoba összeesküvés-elméleteket.
Attee 2010.03.14 19:52:20
@salapapa: Nem tudom, ELMÜ területen mi a szokás, felénk az EON az úr, de itt egyáltalán nem dobják szemétre az egyébként kifogástalan mérőket 10 év után sem. Más kérdés, hogy 10 évente HITELESÍTIK, de ha tökéletes, vagy felújítható, miért dobnák ki?
Pl. a mi szintünkön (3 lakás) van 2 db 1982-es gyártású GANZ, és egy 2002-es ISKRA. Alattunk egy 1978-as, egy 1993-as, és egy 1986-os GANZ. De van pl. 2005-ös ISKRA és még sorolhatnám. Nem ez a lényeg.
Nosztalgikus érzés, amikor nem online vagy telefonos átverésre figyelmeztetnek minket, hanem a postaládából kerül elénk a hülyeség. A Díj Szolgáltató azt írja, hogy egy 7.000.000.- Ft értékű csekk vár Telifántra, amihez aztán még hozzácsap 2,8-at és még aprónak hetvenezret…..
Csaba bő hónapja kapott egy nagyobb pénzösszeget az AXA banknál vezetett virtuális számlájára, de az a mai napig nem jelent meg, így nem is fér hozzá. A banknak csak telefonos ügyfélszolgálata van, ami általában egyszerűsíti az ügyintézést, de most Csaba nem tudja elérni, hogy…..
  Válasz erre    hüjehalyó 2010.02.23. 17:59:42 - Tessék, Ede lakás. - Halló, én Bánki Péter vagyok, a PEGAconsult Kft. ügyvezetője. - Ki nem szarja le, hogy te ki vagy.  Válasz erre    domiNick…..
Attee 2010.02.24 22:07:39
@nagyistvan.1969.01.11: A 3 nap az 3 nap és nem 30 nap.
Ez van. Ez a jogszabály. Az a konkrét személy nem volt korrekt, aki felelőtlenül ígérgetett. Ehhez a multiknak semmi közük. Ezt kellene felfogni a posztolónak is, meg mindenkinek végre!
Attee 2010.02.26 23:39:48
Sajátos megoldást választott fizetős ügyfelei elriasztására a legnagyobb ingatlanhirdetési oldal. Az Ingatlan.com az összes meghirdetett lakás első fotója helyére beszúrt egy animált reklámot, amit Ágnes szerint írásos felszólításra sem hajlandóak eltávolítani:Az…..
Tamás karácsonyra vásárolt, azonnal meghibásodott Xbox-konzolját nem javította a Microsoft, mert két azonosító nem egyezett rajta. Vajon mit csinálhattak vele az Auchanban? Segítségeteket szeretném kérni, illetve tanácsot, hogy esetemet miként tudnám "közszemlére"…..
Attee 2010.02.08 22:49:45
@Szpájk: Ez hülye példa. Amúgy a Zapi nem lett volna rossz konstrukció a maga korában (a motor zseniális tervezés, lapos hengerszögű V4-es, a karosszéria az NSU Prinz koppintása, akkor még elfogadott volt a farmotor hátsókerékhajtás nyugaton is), csak csapnivaló munkát végeztek az ukránok az összerakásnál. Ugyanez vonatkozik a "román renaultra" azaz a Daciára is... de ez nem tartozik a tárgyhoz.

Ami a Boxot illeti: Semmivel sem rosszabb minőségre a PS3-nál...tudásra is kiegyenlített a verseny. A WII e tekintetben lemarad mögöttük...
Amúgy meg nyílt titok, hogy a gyártóknak nem a hardver eladásából jön be a lóvé, (épphogy nem veszteséges), hanem a szoftverek eladásából. (ugyanez van az óccsó tintasugaras nyomtatók illetve festékpatronjaik esetében)
Így aztán érthető, hogy nem szeretik a moddolgatást, ügyeskedést.
A Homár Proustja jól ráfaragott, ezúttal nem süteménnyel, hanem füstölt sprotnival. István gyerekkori emlékeket keresett a valóban sorsfordítóan finom szardíniafélében, de helyette riasztó halfejmasszát kapott. Őszinte sajnálatunk, a Homár életében ezres nagyságrendben evett…..