Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aliglajos

0 bejegyzést írt és 177 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mint korábban volt szerencsénk említeni, a mostanában a közbeszédben – jó okkal – háttérbe szorított, de annál húzósabb Széll Kálmán terv alapjaiban vágja haza a komplett magyar felsőoktatási rendszert. A felsőoktatásra költött költségvetési pénz…..
comment:com Öt életmentő sorozat 2011.04.01 11:30:00
Bármilyen furcsa is, a sorozatok nemcsak nagy segget és elbutulást okoznak, de extrém esetekben a szó szoros értelmében életet menthetnek. A Cracked.com szedett össze öt ilyen esetet. 1. X-FactorA brit tehetségkutató 2007-es kiadásában egy Jacqui Gray nevű 46 éves asszony is…..
 Megjött a kisgömböc étvágya. 2011-ben Dávid Ibolyát idézni talán ciki, de ez jutott eszembe először, amikor arról olvastam a Népszabadságban, hogy intézményesülni akar az Egymillióan a sajtószabadságért névre hallgató Facebook-csoport. Persze aki ott volt március…..
  A háborúhoz ugyebár pénz, valamint pénz, és végezetül egy kis pénz kell. Ha az utóbbi hetek-hónapok botrányai és nyilatkozatai kapcsán arra jutunk, hogy a kultúrához sem kell más, mint pénz, akkor nagyjából tisztában vagyunk azzal, hogy micsoda vagyont emészt fel a…..
A kérdés főleg a rendszerváltás óta érdekes: azelőtt a kutya sem látogatott nyugatról keletre, aki mégis, az a Balaton felé vette az irányt, aztán leomlott a vasfüggöny, a német, brit, olasz turisták nem féltek többé attól, hogy a határra érve szovjet katonák kutatják majd…..
  Reggeli posztunk lényege a Wahorn Andrással készült videó lett volna, de mire a tegnap írt bejegyzést publikáltuk, a felvételt eltávolította feltöltője a YouTuberól. A videót sajtoszabadsagert felhasználó töltötte fel a Sajtószabadság-tüntetések hivatalos…..
ProgBlog Jézus, a melegfelvonuló 2011.02.15 10:14:00
A rendőrség bölcsen döntött: kinyalja a hatalom seggét, behódol a hatalmon lévők „ideológiájának” (hú, wazze, láttunk már ilyet: pl. a Pártállam idején is!) – és nem engedélyezi a melegfelvonulást.Mi a baj a melegekkel? Pontosabban: akiknek bajuk van velük,…..
aliglajos 2011.02.15 13:26:48
@Alamio:
Nekem nincs kedvem propagálni a nemi identitásomat, de ez nem jelenti azt, hogy mástól is megtagadnám. Engem az sem zavarna, ha valaki az orális szexet hirdetné.
aliglajos 2011.02.15 13:33:37
@dupla vé:

A jogszabály és az íratlan norma között éppen az a különbség, hogy az egyiket be kell tartani, a másikat pedig nem. Ma nincs olyan hatalom (szerencsére), amely kinyílváníthatná, mi az erkölcstelen. Bele kell nyugodnod, vagy váltsd le a rendszert.
aliglajos 2011.02.15 13:34:27
@Yoss:

Kérdés? Ugyan.
„Én seregem és én népem, Szeretlek én mindenképpen. Hogyha szaladsz üzőn s üzten, Megrajonglak buta tüzben. Fájsz, hogy így vagy, fáj, hogy látlak A Sors bús uszitottjának.” (Ady Endre: Kétkedő, magyar lelkem, 1915)   „Hullarablók lettünk! A…..
Már megint nem tartom egy ígéretemet: a szaknyelvek ekézését jövő héten folytatom (ha esmég közbe nem jön valami). Most ugyanis új év van, és ha újév, akkor újévi beszéd, amit hagyományosan a köztársasági elnök tart. Tudjuk: nem akármilyen köztársasági elnökünk van,…..
  Évet értékel szerkesztőségünk. Nem egy közösen megfogalmazott cikkben tesszük ezt (eltérő nézeteink, felfogásunk miatt ez nehezen is menne), hanem együttes posztokban, amelyekben minden évértékelésre kapható szerzőtársunk elmondja a maga véleményét a 2010-es évről,…..
Piacpárti, szélsőséges piacpárti, liberális, szélsőliberális, konzervatív, ultrakonzervatív, öngondoskodáspárti, öngondoskodás-ellenes, kapitalista, neoliberális, kommunista – repkednek az ilyesmi jelzők mostanában a publicisztikákban. Ne legyél neokon – mondta egy…..
Mandiner blog Poltodiglan 2010.12.13 11:11:00
  Az Országgyűlés december 7-én legfőbb ügyésszé választotta Polt Pétert. Újra. A posztot egyszer már 6 éven keresztül betöltő jogtudós mostantól immár 9 évig felel a büntetőügyek vádhatósági képviseletéért. És miközben azt gondolom, hogy a demokrácia ettől nem…..
  „Goodness is something to be chosen” (Anthony Burgess: A Clockwork Orange) „fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba” (Részlet Gyurcsány Ferenc balatonőszödi…..
aliglajos 2010.12.06 12:22:12
@dobray:
@zsebatya:

A könyv magyar címe nem vita tárgya:

http://bookline.hu/search/search!execute.action?__checkbox_searchInAntique=true&inner=true&__checkbox_oneDaySearch=true&searchfield=g%C3%A9pnarancs&searchInAntique=true&tabname=konyv

A szerző írhatta volna, hogy a Clockwork orange című regény vagy a Mechanikus narancs című film. De Gépnarancs című könyv nincs. Bár egy kis cenzúrával lesz majd abból Gépparadicsom is.
aliglajos 2010.12.06 12:40:33
@aliglajos:

Annyira nekiveselkedtem, hogy hülyeséget írtam igazam védelmében. Tehát: Mechanikus narancs című könyv nincs. Ez a film címe. A magyar könyv címe: Gépnarancs. Konzicicáknak is, ha már hivatkoznak rá.

Egy tekintetben dicsérném a szerzőt. Ez az írás nem abban a stílusban készült, mint a többi itt, vagyis az ember nem érzi a frissdiplomás történészek és politológusok élettelen papír- és könyvtárszagát. Ez a szerző nem hivatkozik másra, nem idéz, nem bújik távoli tekintélyek mögé. Magát adja! Köszöntsük a konzervatív újságírás Szíj Melindáját!
  Az ipari katasztrófa kapcsán csak kibontakozott egy olyan ideológiai vita, amelynek során az emberi hülyeség végtelensége és határtalansága újra manifesztálódhatott végre, mert már ugye nagyon hiányzott ez az élmény. A kormány állami ellenőrzés alá vette azt a…..
aliglajos 2010.10.13 12:52:24
@Trompf: Az általad felsorolt dolgok kizárólag bíróság által jogerősen kiszabott büntetésként valósulthat meg. Gondolom, tudod mely szavakon van a hangsúly.
aliglajos 2010.10.13 13:06:48
@Trompf: Te végrehajtóról és dutyiról írtál.
Sorsukra hagyott kórházakról, épületekről, diktátorok és terroristák villáiról már több alkalommal is szót ejtettünk. Magára hagyott tengeralattjárók, mélytengeri bányászatnál használt eszközök, de II. világháborús aknák sem kerültek még képbe, egészen mostanáig.....
Groó Diána rendezőnő idáig két nagyjátékfilmet forgatott, 2004-ben a Csoda Krakkóbant, és idén a Vespát. Jó mókának tűnik ez a rendezősdi. Leszívjuk  nagyrészt az állami csecst, forgatunk valamit, ha bűnrossz, akkor rámondjuk, hogy "művészfilm", azt úgysem…..
aliglajos 2010.09.29 15:07:54
@Cinkes: Hollywoodot kár felemlegetni, mert ott Wim Wenders is éhen halt. Nézd meg A dolgok állását.

Sokan nehezményezik, hogy a film nem a valóságot adja vissza. Ez így igaz. De miért kellene egy játékfilmnek a valóságról szólnia?
aliglajos 2010.09.29 15:28:58
@Cinkes: Nem hasonlítottam össze a két filmet. A dolgok állása arról szól, hogy Hollywood szart termel, mert csak szarra van kereslet. Ezt Wenders mondja nem én. Őt csak azért hoztam fel példaként, mert megpróbált (felkérésre) forgatni egy hollywoodi filmet Hammett életéről, és nagyon ráfaragott. A művészfilm lényege pedig éppen az, hogy nem a nagyközönséghez szól. Bár, gondolom a cél nem a 91 fős kisközönség.
aliglajos 2010.09.29 15:31:23
@WOWBAGGER: Bódy Gáborról hallottál-e már?
Hol volt még egyenlő a szabolcsi cigány, a külvárosi melós és a rózsadombi úrifiú? A katonaságban! Jól szervezett hadseregre elsősorban nem azért van szükség, hogy a katonák használják is fegyvereiket. (Fotó: honvedelem.hu) Hende Csaba honvédelmi miniszter szerint felelőtlen…..
Ó, te jó ég!Nem tudom felfogni. Hát lehet ilyet?!Megszigorították a házirendet a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, ettől a tanévtől kezdve az új szabályzat értelmében- kötelező lesz a reggel 6 órai kelés és az esti takarodó- bevezették a napi háromszori étkezést-…..
Laudator temporis acti Éjszinü 2010.08.28 17:07:00
Ma reggel jutott eszembe a jellegzetes homéroszi toposz, amikor egy rutinos mozdulattal sikerült elkerülnöm, hogy kisebbik gyermekem elhelyezzen az arcomon egy "buktát" (na nem mintha számítana, de hát a reflex): "kikerültem az éjszinü véget". Gyakori sorvégződés ez az Iliászban,…..
aliglajos 2010.08.28 20:54:51
A Sport TV belehúzott a jóba, mert Magyarországon nyalni tudni kell, de az azért mindenképp újdonság, ahogy a jövő heti svéd-magyar meccs, és így az egész Eb-selejtezősorozat felvezetését elképzelik. Nemes egyszerűséggel ugyanis azt mutatják majd, ahogy Orbán Viktor egy órán…..
„Azokon a területeken, ahol a fegyvertartás szabadabb (USA; Svájc), a racionális bűncselekmények gyakorisága általában alacsonyabb” Get off my lawn!   Az Alsóörsön történt tragikus kettős gyilkosság megrázta az országot. A blogvilágban ismét előkerült,…..