Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elemes

0 bejegyzést írt és 1943 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mióta Magyarország tagja lett az Európai Uniónak és a munkavállalás szabaddá vált (a kettő ugye nem feltétlenül esett egybe például Ausztria és Németország esetében), azóta állandó probléma, hogy vajon mennyi magyar ment külföldre és mennyi jött vissza. Így aztán az is nagy kérdés, a KSH-nak van…..
Hetek óta halljuk és olvassuk a híreszteléseket arról, hogy a Wizz Air átalakítja a poggyász-szabályozását és egyre inkább úgy tűnik, komoly a dolog. Hivatalos bejelentés még nincs, de ha a több forrásunk által megerősített verzió a valós, akkor sokan fognak átkozódni. FRISSÍTÉS: már hivatalos, fenn…..
Nem vicc. A Magyar Idők megírta, hogy erről is Soros György tehet. A logika, a ráció és az értelem egymás vállára borulva zokognak hangosan. Jó, hogy nem azt írták meg, hogy Soros György személyesen kínozta a gödi fogyatékos otthonban lakókat, mert már csak az lett volna szürreálisabb...
Régóta rebesgetett infót erősített meg hivatalosan is az HBO ma, sőt, rá is tett egy lapáttal: Nem egy, hanem négy olyan sorozat forgatókönyvét fejlesztik párhuzamosan, melyek a Trónok harca világában játszódnak. Teljesen érthető húzás, az aranytojást tojó tyúkot nem hagyhatják csak úgy kimúlni a…..
Kicsit depresszív. Nem. Nagyon depresszív. De érthető, nem? Mert fogadjunk, hogy te is újra és újra megfogadod, hogy leteszed azt a rohadt mobilt vezetés közben, és nem csetelsz. Nem, még a dugóban döcögve sem. Pláne nem a gyorsforgalmin, amikor 70-nel porolsz haza. N E  T E D D! Mert minden üzenet…..
Képzelj el egy lámpát. Amikor kilépsz a lakásból, lekattintod a kapcsolóját. Viszont a körte még évezredekig világít. Pontosan így lehet lekapcsolni egy atomerőművet...
elemes 2017.05.02 22:51:41
@we dont want arabs here..So what:

EZ a részee tökre érthető (hogy ne orosz legyen).

A mityiscsi metrókocsik szerelési színvonala RIASZTÓ.
elemes 2017.05.03 03:50:52
@11110000:

Kb ez a lényeg.
Számos biztató jel mellett tegnap azért kiütköztek a Momentum mai "tudásának" korlátai is. Az esemény jó szervezettsége, jó dizájnja, a nem megvetendő méretű tömeg, a kiegyensúlyozott és a mai valóságunkhoz mérten különösen jó színvonalú beszédek mellett a gondolat még nagyon nincs…..
elemes 2017.05.02 23:04:12
// // // A Hajdú centrifuga a magyar ipar egyik legkitartóbb terméke - fél évszázada gyártja, szinte változatlan formában a Hajdúsági Iparművek. Igen egyszerű, ezért strapabíró jószág. Újonnan 25-32 ezer forint közötti áron forgalmazzák, de használtan már néhány…..
A fideszes agitpropokat fogalmatlan hülyék írják...
"A szovjet hidroelektronika büszkesége" - így hívták a világviszonylatban is hatalmasnak számító Szajano-susenszkojei vízerőművet. Míg egy napon el nem szabadult a pokol: az egyik aggregátor meghibásodása miatt a berendezés 920 tonnás teteje lerepült és elementáris erővel zúdult be a víz a…..
elemes 2017.04.25 22:51:42
@EU zászlót mindenhova!:

A szuhoj superjet 100-ra gondolsz? tök véletlenül utaztam már ilyennel.
Este 11-kor beültünk domogyedovón az akkor egyébként kb zsírúj gépbe. egy órával később közli a kapitány, hogy valami áramellátási zavar miatt késünk. aztán egy nagyobb furgon gurult a repülőgép elejéhez, karvastagságú kábeleket (vagy csöveket) kötöttek rá, végül hajnal 1-kor felszálltunk. Minden porcikájában a 737-re hasonlító gép, valószínűleg nem véletlenül, de az sem véletlen, hogy még az otthoni légitársaságok is inkább boeing és airbus gépekkel repülnek. Egészen addig, amíg a valószínűleg tökrészeg személyzet belevezeti a gépet a földbe (Rosztov, tavaly március).

Csak megismételni tudom -- van, aki oroszország anyácskához imádkozik, de az orosz ipar műszaki színvonalára sajnos az a JELLEMZŐ amit írtam. Havonta átlag egy (1) darab superjetet tudnak legyártani.
elemes 2017.04.25 23:05:38
@EU zászlót mindenhova!:

"Az olajárak pedig azért lettek alacsonyak, mert a szaudiak k iakarják fingatni a piszok drágán termelő amerikai palaolaj cégeket"

Így van. A palaolajcégek kisebb része be is dőlt, nagyobb része ennek nyomán technológiafejlesztésekbe kezdett és jól letornászta a kitermelési költségeit, úgy, hogy az USA mostanra gyakorlatilag önellátóvá vált kőolajból.

Amint fentebb már írtam: ilyen mértékű fejlesztések nagyon tőkeigényesek, és hosszú idő alatt térülnek meg. Ezért ilyen fejlesztéseket CSAK olyan gazdasgi környezetben kezdenek, ahol lehet arra számítani, hogy amit most megveszek, az tíz-húsz év múlva is az enyém lesz.

Oroszországban nem. Ha egy cég megerősödik, azt hamar átveszi valamelyik lojális oligarcha. Ilyen gazdasági környezetben magántőkések nem kezdenek komoly fejlesztésekbe: csak az az üzlet jó, ami max fél-egy év alatt megtérül. A hasznot pedig gyorsan ki kell menteni az országból.

Ilyen környezetben is lehet csúcseredményeket elérni, óriási erőforrásokat koncentrálva egy-egy területre, hogy azzal dicsekedhessen a vezető. De az emblematikus csúcsteljesítmények mögött nincs semmi.
elemes 2017.04.27 02:08:21
@EU zászlót mindenhova!:

biztos jók ezek a gépek, 86-ossal utaztam egyszer, két élmény kapcsolódik hozzá: 1. zajos 2. az volt a benyomásom, hogy sose fog felszállni, a beton utolsó centiméterét is kihasználta, hogy gyorsuljon, mire végül valahogy eldobta a föld. még a szovjet technika vívmányai között is gyenge. a "százból csak esett le" pedig nem számít kiemelkedően jó aránynak az utasgépek világában.

az il 96 érdekes koncepció, kb félévente összeraknak egyet a gyárban. úgy tűnik, nincs rá kereslet, ahogy mondtam, még az orosz légitársaságok is inkább boeing és airbus gépeket vesznek, tudod-e miért? vagy 15 éve volt egy jó cikk egy magyar vadászrepülős újságban, friss nátótagként meghívtak egy F16 köteléket kecskemétre, baráti légiharcra. amikor megjöttek az F16-ok valahonnan északolaszországból, felszállt pár Mig29, birkóztak, meggyőző fölénnyel nyertek a magyarok (vagyishát a MiG29-ek), a játéknak az vetett véget, hogy lefogyott az üzemanyag. Az F16 kötelék tett egy tiszteletkört a reptér felett majd hazarepültek. Mindeközben az F16-osoknak az ide+vissza útra is futotta.

ismétlem: nem bántani akarom a szovjet technikát (repülési tulajdonságokban a MiG29 a kor legjobbja volt). csak iszonyúan sokat fogyasztott + a hajtóműveket 50 óránként kellett generálozni.
  Ha profi fényképezőgépre gondolunk, rögtön megjelenik a szemünk előtt egy iszonyú nagy kamera, amivel ősapáink még mamutokra vadásztak. Egy ideje azonban, ez a sztereotípia kezd megdőlni. A Sony egyszemélyes hadjáratot indított minden gyártó, de főleg a Nikon és a Canon csúcsgépei ellen. Az A7-es…..
elemes 2017.04.26 07:09:57
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Manuálfókusznál tré az evf.
elemes 2017.04.26 08:45:00
@eßemfaßom meg áll:

valóban nem láttam, csak használok (alkalmanként) egy kétéveset. egy fullhd EVF-fel TALÁN már kibékülnék.

***

Egyébként teljesen egyetértünk, a Dunning-Kruger szabály kimondja, hogy semmi szüksége nincs 200 mpix gépekre a profi fotósoknak.
elemes 2017.04.26 14:10:47
@igazi hős:

irigyellek, amelyikkel én játszottam, azon szemre lehetett látni mi éles, mi nem. akkor tényleg el vagyok avulva :)
A Down-szindróma az egyik legismertebb genetikai rendellenesség, nagyjából minden hétszázadik újszülöttnél diagnosztizálják. Így mindannyian ismerhetünk olyan családokat, amelyek Down-szindrómás gyermeket nevelnek. Sajnos, még ma is nagyon sok, mélyen gyökerező tévhit él a köztudatban erről a…..
Melegedő Aszexualitás útvesztői 2017.04.23 12:09:45
Sokan úgy fogják gondolni, hogy véletlenül írtuk egybe az első két szót, de nem! Most az aszexualitásról fogunk egy kicsit elmélkedni. Egyre komolyabb teret nyer ez a fajta identifikáció, de sokan vannak, akik nem igazán értik (én is közéjük tartozom), és szívesen olvasnának erről a témáról…..
elemes 2017.04.25 08:52:14
elemes 2017.04.25 08:57:02
@Colonel H. Stinkmeaner:

neeee....

birka fizetett troll, nem szabad szóba állni vele, különben sose kopik le.
Nagy gond manapság a programozó hiány, pörög a fejvadászat meg a munkaerő közvetítés. Csak úgy záporoznak ránk az önéletrajzok (nemzetközi nevén CV-k, amit szívínek kell ejteni), ahol jobbnál-jobb szakemberek kínálgatják lenyűgöző szaktudásukat és hirdetik makulátlan szakmai előéletüket. Mindenkit…..
elemes 2017.04.24 12:00:33
@bunkó:

ez egy jó pont -- de milyen iskolai tematikát állítanál össze MOST?

milyen ismeretekre lesz szüksége a mai gyerekeknek 20-30-40 év múlva?
elemes 2017.04.24 22:04:31
@okostojas007:

pedig ez elég konkrét példa, persze nem pont a nemzetvédelmi egyetem volt az intézmény --, nem akarom zaklatásnak kitenni a baráti körömet.

CV meg azért nem kell, mert (1) nem ír, mert pökhendi (2) viszont emellett aszociális (3) de valamelyik rokona elintézte neki az állást. szóval technikailag jó programozó, de munkaerőként csak akkor alkalmazható, ha van hozzá egy végtelenül türelmes "human interface."
elemes 2017.04.25 00:00:42
@okostojas007:

de szerintem nem is te vagy a konkrét az illető, akiről beszéltem :)
Soros György a hibás. György bácsi dróton rángatja Clintonékat, Obamáékat, az Atlanti óceánt is ő hullámoztatja, hogy az koptassa a kontinenseket. Emlékszem még a Soros György mentes időkre. Kacagtunk a réten, boldogok voltunk, mert nem volt Facebook...
elemes 2017.04.24 08:28:39
@Balt:

Ezt nem értem, homályosíts.
elemes 2017.04.24 08:30:33
@fidesz maszop dk egykutya:

"Mi lesz ha soros feldobja a talpát? Ki lesz helyette a nagy háttérhatalmi gyíkember?"

Van az a szakállas fiatalember az m betűs pártjával.
Az a Sorosnak szellemi utóda.
(tudod ugye, hogy magyarosítás előtt Schwartz György volt).
elemes 2017.04.24 08:34:02
@Balt:

" Pl. évi 1 millió arab betelepítésével."

Ezt nem egészen fogom, miért akarna Soros arabokat telepíteni Izraelbe? Pláne Európába?
Ez egy ismétlődő toposz, egy önmagát fújó lufi, aminek nincsen eleje.
Garett Hardin 1968-ban „A közlegelők tragédiája” címmel publikált tanulmányában a következőt fogalmazta meg: „Létezik-e olyan kulturális csoport, amely manapság akár csak intuitív szinten is, de megoldotta ezt a gyakorlati problémát? Egy egyszerű tény bizonyítja, hogy nem létezik: nincs ma a világon…..
Akart a tököm ünneprontó lenni, de mintha kiveszett volna a realitásérzék az agyakból az úgynevezett ellenzéki oldalon. Csupa lelkes tudósítást lehetett olvasni arról, hogy mennyire megalázó a rezsimnek, hogy a tüntetők hülyét csinálnak belőle, hogy a túltolt propaganda ellen milyen frappáns…..
elemes 2017.04.20 09:49:38
Minden ünnep egyik legnagyobb hátránya, hogy akarva akaratlanul eszünk és eszünk, van, hogy össze-vissza. Persze elhatározás kérdése, hogy nemet mondjunk a sok ínycsiklandó falatra, de egész biztos, hogy legalább egyszer tuti elcsábulunk. És utána persze jön a lelkiismeretfurdalás, a fogadalom, a…..
elemes 2017.04.19 23:48:44
elemes 2017.04.19 23:49:22
@csakférfi:

irigység beszél belőled.

ez sokkal inkább szerencsés örökség.
1. A RADIOAKTIVITÁST NEM LEHET LEÁLLÍTANI   Az van, hogy az atomerőmű beindítása után a radioaktivitást egyszerűen nem lehet kikapcsolni. Magát a kontrollált maghasadást még le lehet állítani, de ezután semmi mást nem tudunk tenni, mint várunk, hogy leálljon a radioaktív bomlás. Tehát sugárzik…..
elemes 2017.04.19 14:25:15
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Valóban, sőt, a gravitáció is vitatott.

De hétköznapi gyakorlati kérdésekben azért elfogadjuk, és nem pazaroljuk az időnket csodabogarakra, akik nem érzékelik, hogy elméleti okoskodásuk nem helyénvaló.
elemes 2017.04.19 17:55:02
A United Airlines gépéről lerángatott utas esete bejárta a világsajtót, és a képek, a felvétel tényleg borzalmasak, a biztonsági emberek viselkedésére pedig nincs mentség. Az már megint más kérdés, hogy a társaság törvényesen járt el, amikor le akarta szállítani az utast…..
elemes 2017.04.16 17:35:44
@guy2:

A tőkepiac értékmérő. A részvények árfolyama a cég jövőbeni nyereségességébe vetett bizalmat tükrözi.

A 4% esés az árfolyamban elég jelentős volt ahhoz, hogy a cég tulajdonosai utasították a vezérigazgatót, aki (mintha a fogát húzták volna) bocsánatkérésként is értelmezhető mondatokat fogalmazott meg.

Nem biztos, hogy ez elegendő lesz a jövő heti részvényesi közgyűlés megnyugtatására.
elemes 2017.04.16 17:37:17
@val:

"Mondjuk nem lenne lehetetlen szétbojkottálni a Unitedet"

Nem kell "szétbojkottálni", a piac reakciója pont elegendő.
elemes 2017.04.18 13:41:19
@David Bowman:

2001 szeptember 11 elég nagy esemény volt az amerikai gazdaság egészére nézve is, ráadásul az UAL 175 csapódott be a déli toronyba, az UAL 93 pedig lezuhant egy erdőben, érdemes ahhoz viszonyítani. Akkor 40%-ot esett az árfolyam.
Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje, 2017. április 15.    Hangos sajtószemle...
elemes 2017.04.17 08:43:36
@morpho:

szarkazmus volt. írásban sajnos nehezen megy át.

igen, a külföldre szaladgálás nálunk hagyomány.
elemes 2017.04.17 08:44:39
@morpho:

Gyurcsány szerintem saját magát húzta elő, miután látta, hogy az mszp tele van alkalmatlan faszokkal. Hogy mennyire, az most látszik, itt egy Botka és ... és ...
elemes 2017.04.17 08:45:12
Sokan összeesküvés elméletnek vélik a tervezett elavulást, pedig nem az. Olyannyira nem, hogy egy jogszabályokkal támogatott folyamatról van szó, ami állítólag nekünk jó. Többen még mindig elcsodálkoznak ha azt mondják valahol, hogy nincs alkatrész az elromlott készülékükhöz, és  megkérdezik hogy…..
Nos alapvetően magam főzőm/főztem a kutyáimra, én leginkább ebben hiszek. Szoktak kapni tápot és jutalomfalatot is de azt majd egy késöbbi bejegyzésben részletezem. Sőt majd a saját receptjeimet is megfogom osztani ha van rá igény. Kezdjük most a legfontosabb témával: Veszélyes ételek, amit ne adj a…..