Regisztráció Blogot indítok
Adatok
valerianna

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két nappal ezelőtt a LifeSiteNews tudósítása alapján számoltunk be az Egyesült Államok korábbi pápai nunciusának vallomásáról, amelyben Carlo Maria Viganò érsek arról tanúskodott, hogy Ferenc pápa is azok közé tartozott, akik személyesen fedezték az egykori amerikai bíboros Theodore McCarrick…..
valerianna 2018.09.02 18:54:13
@Gratia Copiosa: majd a pokolban válaszokat kapsz...
valerianna 2018.09.02 18:55:08
@czerka: majd a pokolban elszámolást kapsz.
Skrabski Fruzsina személyes történetével állt a nyilvánosság elé, amikor Veres András püspök atya augusztus 20-i beszédében a mesterséges megtermékenyítésről tett megjegyzései által megszólítva érezte magát. A kialakult vita kapcsán szeretnék rávilágítani a katolikus jellegzetességekre: a tanítás…..
valerianna 2018.07.04 09:09:18
@altavista: de éppen ezt tették az oltások ellenére a vegyifegyverek. atombomba és genetikai vizsgálatok során Taigetoszra küldött magzatok. nagyon egyoldalúan szemlézel, a katolikus hit, nem hiába egyetemes, mert ezer szempontból mérlegel.
valerianna 2018.07.04 09:15:13
@Szende Kovács: az bizony, lelke rajta! Fruzsinának is...és a pokol kapuihoz közeledve. Leveleztem vele ez ügyben, kérdeztem a lelkiatya mit szólt a dologhoz, írta amit tudtok...Ám én rákérdeztem, hogy a lombikról is tudott? Mert hogy a gyötrődésekről tudott, az biztos,,,de a lombikról nem biztos. Tehát, ekkor törölt ismerősei közül. Elevenjéra tapintottam...miért is nem fogadott örökbe 2-3 gyermeket? ha anyagilag megteheti...sőt, nevelőszülőként pénzt is kapona értük. Somfay atyát már kérdezni nem tudjuk, amúgy is kötné a gyónási titok. Ámen!
valerianna 2018.07.04 09:21:39
@altavista: Ácsi! Az Ószövetséget egy Újszövetség követi, remélem ezt nem hagyod figyelmen kívül, mert ott érkezik meg Isten egyszülött fia, és 3-4 évnyi tanításával....mert ugye a keresztsége utáni időszak maga a kereszténység felmutatása, tehát ezen rövid néhány év alatt bizonyította Istenfiúságát, és tanítása ma is vitákat vált ki, éppen úgy mint keresztrefeszítésekor, 2017 éve. Ezért is alapított Egyházat, Péterre bízva a dogmák kiteljesedésével.
A Készenléti Rendőrség és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Bicskei Vasútállomáson 2015. szeptember 3-án 11 óra 58 perckor kisoroltatták azt a vonatszerelvényt, amelynek hat vasúti kocsijában – a vonatkísérő rendőrök jelzése szerint – illegális…..
valerianna 2015.09.12 15:33:54
@Öde: Toleráns vallás az iszlám? Ha betartod a szabályait, lehetséges...burka, többnejűség, leánygyermekek kiházasítása, és próbálkozz csak a buzifelvonulásoddal! Majd meglátnád a toleranciáját! Hülye bolsevik proli vagy...
valerianna 2015.09.12 15:38:33
@lvm: Nem volt keresztény? Tán csak nem egy ateista proli megállapítása? Ideje lenne az Ó és Újszövetséget megismerned! Amúgy ha már kereszténységről papol egy ateistává lett proli, felhívnám figyelmét saját kötelezettségére. Lehet ezért lettél inkább bolsevik? Keveri Ószövetséget Újszövetségi kötelezettséggel kedvére? Eltévedt szamuely, rákosi, horn, böszme örökösök részére! Valahol eltévedtetek Isten barmai, ateista bolsiként!
Ószövetségi kötelezettségek!
Lev 25.13
Ebben a jubileumi évben mindenki kapja vissza a birtokát.
Sir 4.1
Fiam, a szegénytől el ne vedd kenyerét, s ne hagyd elepedni az elnyomott szemét
MTörv 24.19
Ha aratsz földeden s kint felejtesz ott egy kévét, ne menj vissza érte; legyen az idegené, az árváé és az özvegyé, hogy az Úr, a te Istened megáldja kezednek minden munkáját.
Ha olajfáidat megszeded, utána ne keresgélj rajtuk. Maradjon az idegennek, az árvának és az özvegynek.
Ha szőlődben szüretelsz, utána ne keresgélj szemeket. Maradjon az idegennek, az árvának és az özvegynek.
Emlékezz, magad is rabszolga voltál Egyiptom földjén. Ezért parancsolom meg neked, hogy így tégy.
Iz 58.7
Törd meg az éhezőnek kenyeredet, és a hajléktalan szegényt fogadd be házadba. Ha mezítelent látsz, öltöztesd föl, és ne fordulj el embertársad elől!
---------------------
A KERESZTÉNYSÉGRE EZ VONATKOZIK!

2Tessz 3.10
Már amikor nálatok voltunk, meghagytuk nektek, hogy aki nem akar dolgozni, ne is egyék.
Most mégis azt halljuk, hogy némelyek rendetlenül élnek, semmit sem dolgoznak, hanem haszontalanságra fecsérlik idejüket.
Az ilyeneknek megparancsoljuk, figyelmeztetjük őket Urunkban, Jézus Krisztusban, hogy békésen dolgozva a maguk kenyerét egyék.
Honnan jön ez a hihetetlen mennyiségű, tömegű, alaktalan masszányi ostoba? Azok, akik pontosan "emlékeznek", milyen rettenetes üldöztetésben volt részük a "komenizmusban", akik kicsiny bibliával a hónuk alatt igyekeztek szaporán vasárnap állítólag a templomba, s akiknek az…..
valerianna 2015.08.30 08:46:05
Kuviklacz Mi az hogy nemzeti máz? Melyik nemzet mázáról írsz? mert nemzet a zsidó nemzetség is, Ábrahám vonalán...De az nem a magyar és nem a keresztényi máz. Bizonyára hiányosak információid...ez az amit sok ateista bolsevik gyökértelenné lett, elfelejtettek közölni gyermekeikkel. "NER-társaknak juttatja az elzabrált javakat." ??? melyik javakat? a böszödi pártüdülőt, az apróvillát, kapolyi és más érdekeltséget, hova lett a kiszvagyon? vagy sorolhatnám a már elzabrált javakat...Vagy csak egyeseknek szabad zabrálni, akik a "nemzet" szó értelmét sem értik? Nem ártana emlékezniük, hogy ki volt az, aki egyenlőség testvériséget hirdetve, elkobozta a vagyonokat, lesöpörte a padlásokat, és száműzve azon értelmiséget, életeket vett el /mszmp>mszp>dk/, száműzte az értelmiséget Recskre, és a Gulágra, hogy aztán négyelemis munkásparaszt vezethesse az országot 1989 csődjébe?
És hopp, csiribú-csiribá, milliárdosként ébredt böszménk, és társasága...és álbaloldaliként még mindig arról énekel sajátjaival 2009ben, hogy "föl föl te éhes proletár" Csak nehogy azon kapja magát, hogy az Apró villából száműzi az a horda /jobbikoSS/, akit ők neveltek ki, irigységükre alapozva, és most is ő vezeti őket orruknál fogva...hol pufajkában, hol zsidóként, hol cigányként, vagy buziként, juhász péteren keresztül, ..vagy éhező proletárként.
Ha nem történt volna meg az ostoba tanulatlan proli bolsevik fordulat a II.Vh. követően, MSZMP és diktatúrája, Sem Lázár vagyona, sem Orbán !kő!bánya, Giró-Szász, Tiborczék, Mészáros stb. ügye nem lenne!
www.youtube.com/watch?v=3u_Ujht6U4I
2006!!
www.stop.hu/gazdasag/gyurcsany-es-koka-kiestek-a-100-leggazdagabb-magyar-listajabol/45221/
Gondolatok  A vallástól elforduló emberek nagy része (elfogult hangulatban azt mondanám, hogy egésze) azt hiszi, hogy tisztában van vele, hogy mi is az, amiben nem hisz, milyen is az a közösség, amihez esze ágában sincs tartozni. Még mi,…..
valerianna 2015.05.10 11:41:27
@Táptalaj: Ezek nem a keresztények, sem nem katolikusok...akik kiállnak. Hiszen mi kétezer éve hirdetjük, és templomaink várják az Istenkeresőket.
(Ebben a webnaplóban alapvetően a saját gondolataimat tervezem közölni. Ezúttal mégis kivételt teszek – a Váci Egyházmegye katolikus főpásztorával készült interjúm talán önmagában is választ ad rá, hogy miért itt, nem máshol jelenik meg a beszélgetésünk.) – Legutóbbi karácsonyi beszédét országos…..
2014. szeptember 4-ére tűzte ki a Kőbányai Önkormányzat egy hétgyermekes család kilakoltatását a Noszlopy utcában anélkül, hogy elhelyezést biztosított volna számukra. A Város Mindenkié (AVM) hajléktalan és szövetséges aktivistái, és a csoport szimpatizánsai jelenleg 25 fős élőlánccal akadályozzák a…..
  Liberális testvéreink előszeretettel mítosztalanítják a történelmet. Van azonban egy terület, ahol liberálisék inkább a mítoszgyártásban jeleskednek, ez pedig a kereszténység története. Az egyik ilyen mítosz az Európát máglyákkal bevilágító, kegyetlen, elnyomó és…..
(Utánközlés a szerző engedélyével) A Harmat Kiadó, egy régi-új sajtóterméket igyekszik belopni a jóhiszemű magyar keresztyének olvasmányai közé. („Family, családi és párkapcsolati magazin”) A bemutató példány, a bulvárlapokból ismert ijesztő reklámszöveg…..
valerianna 2014.02.28 10:18:15
@Kéry Zsuzsanna: Péter óta jogfolytonos a Szentlélek által...
A reformátusok, már ellenére és emberi alapítással. Hiába csupaszították le a falakat, hiába házasodhatnak. Nem hiába aztán őket is evangelizálták, és az összes szekta az övéiből alakult. Ahány személyes igény, annyi szekta...lényegük a komfort.
Mt 16.18
Én is mondom neked: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt.
Mt 16.19
Neked adom a mennyek országa kulcsait. Amit megkötsz a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldasz a földön, a mennyben is fel lesz oldva."
-----
Róm 2.3
Azt hiszed talán, te ember, hogy kibújhatsz Isten ítélete alól, ha elítéled azokat, akik ilyeneket tesznek, amikor magad is ugyanazt műveled?

Avagy semmibe veszed, hogy Isten végtelenül jó, türelmes és elnéző, s nem jut eszedbe, hogy irgalma bűnbánatra akar vezetni?

Konokságodban és szíved megrögzöttségében csak büntetést halmozol magadra, a haragnak és az Isten igazságos ítélete megnyilvánulásának napjára.

Ő kinek-kinek tettei szerint fizet:
.
uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=148
------------
Jn 8.11
"Senki, Uram" - felelte az asszony. Erre Jézus azt mondta neki: "Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!"
--------------
Aki nem erőszakolja meg magát, az nem üdvözül. Nincs más kiút, mert fel kell lépnünk lázadó természetünk ellen, ha a jót akarjuk gyakorolni, azaz erőszakot kell magunkon tennünk, hogy a gonosz szokásainkat kiirtsuk és a jókat megszerezzük. Amikor aztán a jó válik szokásunkká, az isteni törvény betartása már könnyű, sőt édessé válik. Szent Brigittának mondta az Úr, hogy az, aki az erények gyakorlásában az első tövisszúrásokat bátorsággal és türelemmel viseli el, annak a tövisek maguk később rózsává válnak. Légy tehát éber, Jézus Krisztus hozzád intézi azokat a szavakat, amiket egykor a köszvényesnek mondott: „Nézd, meggyógyultál. Többé ne vétkezzél, nehogy még nagyobb baj érjen.” (Jn 5,14)
valerianna 2014.02.28 11:42:14
Mi Jézus Krisztus Egyházának dolga?
(...)
Mit csinál az Egyház?
Az Egyház hirdeti a Jézustól kapott örömhírt, a rábízott igazságot /Mt28,20/
A magyar származású római professzor Alszeghy Zoltán S.J. hírközlő műholdhoz hasonlította az Egyházat.
A műhold látszólag állócsillag, el nem mozdulhat helyzetéből, ez sikerének titka.
Így szolgáltatja a kontinensek közt pl. a tv, rádió, telefonkapcsolatokat.
Ha elmozdulna, torzulna az adatátvitel, sőt megszűnne a kapcsolat.
Az Egyháznak is egyenletes közelben kell maradnia alapítójához.
Nincs joga mást hirdetni, mint amit rábíztak, nem szabad magatartásával lejáratni lényegét.
Ugyanakkor otthonosan kell mozognia a besugárzandó területen, emberbarátként, megszólíthatóan kell viselkednie, az adott kultúra nyelvén, különben célt téveszt.
Az Egyház örzi a gondolkodás egyensúlyát.
Érzelmektől túlfűtött, reklámoktól fertőzött, elfogult világunkban ő képviseli a józanságot.
A szubjektivizmus útvesztőiben ő az objektív.
Nem vétkezhetetlen, de tévedhetetlen, ami a hit és erkölcs területén az eltévedhetetlenséget jelenti.
Ez a tulajdonsága Szentlélek-garancia /Mt10,20., Jn17,18-19., 1Jn2,5-6/ karizma.
Az Egyház tanítóhivatala eligazít a Biblia helyes értelmezésében, állásfoglalásaival [ünnepélyesen kihirdetett hittételeivel, a pápai körlevelekkel, a szentté avatásokkal] mutatja Krisztus követésének lehetőségeit, illetve a ránk leselkedő veszélyeket.
A dogmák, nem a gondolkodás "sírkövei" , az enciklikák nem "sebességkorlátozások", hanem
ellenkezőleg a megoldás evidenciái, a fejlődés "irányfényei".
Az Egyház szeret minket és erre is nevel.
Ezt jelzik elvárásai, törvényei, ünnepei. A jól működő közösségben unatkozni nem lehet.
Krisztus Egyháza nem kozmikus mozi, amelyben egy régvolt rendező egykori történetét milliók nézhetik.
Az Egyház nem a megváltás végtermékét, az üdvösséget osztja, hanem bevon a "gyártási folyamatba", a hétköznapi szeretetébe.
Itt törődni kell egymással, ez a kezdődő Isten országa.(...)
Balás Béla: Kis idő c. könyvéből
Meglepő dolgot olvastam ma a Szkeptikus fórumon:Mit szóltok Lenkei új vitamincsomagjához? 240 db. van benne, a dobozra ráírta, hogy "Vegyen be naponta 1 tablettát...". Ez az adag bőven a megengedett értékek alatt van. A boltban pedig elmondják, hogy napi 8 db.-ot kell bevenni,…..
valerianna 2014.02.01 09:50:19
@dJw_: Semmi problémád? Mert nem veszed észre, hogy üres lett az agyad...az pedig érzéketlen.
művész-ember Pornós Krasznai 2013.12.19 22:01:49
Bolyki Gyuri írása  Megy az össznépi felháborodás, hogy szegény Krasznai Tünde nem mehetett a Parlamentbe gyerekeknek énekelni. Az RTL Klub meg olyan tökös, hogy közölte: ha Krasznai nem mehet, akkor nem megy a többi sem! Mert, hogy ők nem engedik megkülönböztetni a…..
valerianna 2013.12.26 12:21:30
@Punxsutawney Mormota: A keresztények nem vétenek...de aki csak felszínesen ismeri a Szentírást, az ne hivatkozzon rá!
Jn 8.11
"Senki, Uram" - felelte az asszony. Erre Jézus azt mondta neki: "Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!"
.
ezen vétkek pedig pl. élettársi kapcsolat, vagy más olyan bűn, amit a tízparancsolat tilt.
valerianna 2013.12.27 09:27:57
@Punxsutawney Mormota: Egy mormotában több értelem van, mint abban aki nevét bitorolja,,,
1. A korabeli egyház, nem hamisított...bár szeretnék a szektások ezt vélni...a rossz hírem az,
a, Ószövetségi parancs, így a zsidókra vonatkozott elsőként,
de itt a paráznaságra vonatkozva...csak hogy értelmed nőjjön!
Ne kívánd felebarátod[j 17] házát, ne kívánd felebarátod feleségét,
וְעַבְדוֹ וַאֲמָתוֹ וְ‏‏שׁוֹרוֹ וַחֲמֹרוֹ
vəavdó vaamátó vəsóró vachamóró –
se szolgáját, se szolgálólányát, se ökrét, se szamarát –
b. miért tette volna? Hiszen a zsidóságnak volt elsőként feladata
c., az egyházat senki sem szorította semmire
--------------
erre panaszkodsz a legyilkolt emberekre hivatkozva,
ámde
a, lemaradtál a középkorban
b, nézd meg a kommunizmus áldozati listáját
c, olyanok vitték a rabszolgákat, mint magad is vagy, az orrodat fogd meg! Másra mutogatsz, míg magad a keresztlevél által maradhattál életben,,,azaz felmenőid köszönhetik életüket Egyházamnak, a keresztlevél által. Igy viszont lemaradtál a kárpótlásról?