Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cocu

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakorlatilag minden héten átadnak valahol egy kormányablakot, és a sikerkommunikáció alapján, ha valami, akkor ez az közigazgatási integrált ügyfélszolgálati rendszer végre igazán pöpecül működik az országban. Kár, hogy a hétköznapi tapasztalatok mást mutatnak. (A levél címzettjei közül Lázár…..
Cocu 2016.02.26 18:47:12
Érd, Okmányiroda: időpontfoglalás volt-nincs, lakcímet egyetlen ablakban intéznek (van sok üres ablak) látom, hosszú idő után (kiderült utóbb, 8 tagú család intézett lakcímet) cserélődnek az ügyfelek, de sorszám nélkül megy oda valaki. Odalépek, és rákérdezek az ügyintézőnél: soron kívüliek, már voltak itt, csak most visszajöttek. OK, mondom, és visszaülök, ők pedig szerencsére gyorsan végeznek. Jön a következő sorszám: a miénk utáni nyolccal. Megint odamegyek, hogy megkérdezzem, ők is soronkívüliek? Igen, mert ez egy családbarát iroda, és ők azért mehetnek soron kívül, mert kisgyerekkel vannak. (1 és 3 év körüli gyerekkel voltak, én 3 és 6 évessel) Mikor jeleztem, hogy mi 1,5 órája várunk, és én is kisgyerekekkel vagyok, akkor az információhoz küldött az ügyintéző. Ott megmutatták a táblát, hogy ez a hivatal itt családbarát, és a kismamák és kisgyerekesek előnyt élveznek. A "kisgyerek" definiálása: "a karonülő".
És akkor előállt a teljesen abszurd jelenet: a percekkel azelőtt érkezett kisgyerekesek intézték soron kívül a lakcímüket, közben a 1,5 órás várakozás után a kiscsoportos gyerekemnél elfogyott a türelem, fejhangon visítani kezdett, és akkor megkérdezte tőlem egy ügyintéző, hogy "nem lehetne kicsit halkabban?". Hazudnék, ha tagadnám, hogy elégtételt éreztem :D, de nem csak én, hanem a körülöttünk ülő többi várakozó is jót derült a hivatali családbarátságon...
Mikor szóvá tettem az ügyintézőnél, ő mondta, hogy ne neki panaszkodjak, mondtam, tessék továbbadni! "Betegen dolgozom, mert berendeltek, és én nem panaszkodhatok, mert kirúgnak". (ezek után már végképp úgy éreztem, hogy alapos okom van írni a vezetőségnek...)
Eszter 25 éves, súlyos izomsorvadással élő, mozgásképtelen nő, aki szüleivel él egy főváros környéki kistelepülésen, tisztes szegénységben. Szülei mindeddig ápolták és gondozták, azonban édesanyja, aki eddig egész nap otthon volt vele, munkát kapott egy helyi cégnél, és szeretett volna…..
Cocu 2015.09.29 14:06:49
@CyberPunK: Vagy akkor élne-e még, ha nem indítanak ellene eljárást...
 A bejgli története Hagyományosan mákos kalács volt a magyar karácsonyi sütemény. A bejgli a 19. század második felében kezdi térhódítását a többi német Karácsonyi szokással egyetemben. Valahogyan kapcsolatba hozható a pozsonyi kiflivel, lévén tésztája és tölteléke…..
Az reggeli a nap legfontosabb étkezése, ez nem vitás. Ez általában sokunkat hidegen hagy. Most egy olyan receptet mutatok nektek, amit munka előtt magunknak és gyermekeinknek suli előtt 5 perc alatt össze tudunk dobni, hogy beinduljon az immunrendszer, az agy és a test! Általában az…..
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
Cocu 2014.09.27 21:28:07
@huracan1: Még egyszer leírom, kérlek, lassan olvasd! A posztban szereplő gyerekellenes indokokra írtam, h letudhatók pár év alatt, és erre írtam a saját példámat. (Pl. sosem kell már velük terhesnek lennem vagy megszülnöm őket, és már újra dolgozom, és egyéb (párkapcsolati, baráti társaság tagja) szerepekben is létezem, nem csak egy szterep létezik. Az újszülött és csecsemőkor ellen érvel a poszt, amik szerintem sem az anya jó közérzetéről szólnak.

Nem gondolom, h innentől könnyű lesz, bár magamat ismerve mégiscsak könnyebb. Nem vagyok az a kiszolgáló típus, sokkal jobban szeretem a gyerekezésnek az ellátáson túli részeit.
Cocu 2014.09.28 09:53:15
@huracan1: Szövegkörnyezet és értő olvasás...!
Többször leírtam, h a posztra, annak szövegére reagáltam.

Utolsó próbálkozásom, más megközelítésből: 4,5 évet feláldoztam nagyjából teljesen a gyerekekért, ma pedig már nekem is van életem. Áldozatokat hozok értük ezután is, de már újra van saját életem, munkám, szórakozásom is. Áldozatokat pedig hozunk mindenért: a kecóért (rettenet pénz és munka egy tényleg szerethető lakhely), a hobbinkért (bármi is legyen az, pénzt ésvagy időt igényel), a munkánkért (akkor is csinálnod kell, amikor nincs kedved), az egészségünkért, megjelenésünkért (szintén pénz, idő és lemondás), a párkapcsolatunkért és egyéb kapcsolatainkért, _mindenért_.

Az élet minden területe igényel áldozatokat az embertől, a gyerekért feláldozni magad pedig csak az első időszakban kell (akkor is csak a nőknek - hagyjuk a kivételeket), aztán a továbbiakban elhagyhatod a "fel" igekötőt.
Cocu 2014.09.28 20:17:16
@huracan1: Te igényelted a szájbarágást, te forgattad ki az eredetileg írtakat. Írtam egy rakás érvet előzőleg, csak értetlenkedtél. A szájbarágás meg automatikusan lecinikusozható. Ügyes, jól, nem jöhetnék ki belőle!

"A cikkben említett pontok egyikét sem lehet letudni 4,5 év alatt, kivéve a szülést/terhességet."

??? A többi is arról szól, h a gyerek az első (nem az, hanem egyenlő), szerepben vagy, stressz stb. _NEM_a válaszom mindre.

Az életem, tényleg nem az, mintha nem lennének, hanem jobb.
Hozok áldozatot, írtam még azt is, h új pályát választottam, szabadabb időbeosztásút (h a karrier vonalra reagáljak). Amúgy a régi munkámat is újra kellett volna építeni, bizonyos gazdasági válság miatt... Most újat építek, míg kisebbek a gyerekek, elmegyek éhbérért (ja még egyszer: kell apa is a projekthez) megokosodni, aztán mire a gyerekek mellett fog menni újra a teljes erőbedobás, addigra tudok önállósodni ebben a melóban. Nem kell választani.
Nekem ez a 3. pálya lesz. Szeretek tanulni, és nem szeretek beszűkülni.
Meló és gyerrek mellett is tanulok általában.
Kezdek arra jutni, h az nem szeretne gyereket, aki lusta. Jáj, fárasztó, jáj, csomó gond, jajj-jajj-jajj.
Jajj. Én meg akkor se állnék a szalag mellé, akkor se mennék naplopó munkába, állami alkalmazásba, ha több pénzt érne. Gyerek nélkül élni is uncsi.
Még egyszer felteszem a kérdést, h mit kap a gyerekmentes az élettől, amit én nem? H mit nem, azt tudom. És az nagyon nem kevés. :) <3 :P
Kedves Tibi! Sajnos sokadik multifikázó posztotok és a lesajnáló, cinikus kommenthadjáratok után úgy döntöttem, tollat ragadok - "hallgattassék meg a másik fél is"-alapon. Itt van valami, amit anyukád sohase mondott. Mi az általános felfogás a multisokról? Nem értenek…..
      Ma mindent leírtak eddig, amit csak lehetett Robin Williams munkásságáról. És arról, mennyit adott nekünk, nézőknek. Élni tanított és nevetni, az egészen biztos. Tudtátok, hogy ő adta vissza Christopher Reeve életkedvét is? A legjobb barátok voltak, még a…..
A repülőgépen az utasok szeme elől elrejtve történő dolgok egy része tipikusan az, amiről jobb, ha nem tudunk semmit. Legalábbis ha hihetünk a Reddit egyik threadjének, amiből most kiválogattuk a legérdekesebb állításokat. Evés-ivás A víz kényes kérdés a repülőgépeken,…..
CookTa Túrós süti 2014.01.10 22:34:23
Az ünnepek alatt nagyon nem én uraltam a konyhát, és egy idő után egy kicsit sok is lett az állandó evésből, így eltelt egy kis idő, amíg újra jó kedvvel tudok gondolni kajákra, vagy írni róluk. Amikorra kezdett megérni bennem, hogy itt lenne az ideje újra valamit csinálni, az…..
A Vundersőn és Zuperszexi nem tekinthető a magyar televíziózás mélypontjának, bár a közmondásos bödön aljáról tulajdonképpen már csak a szórakoztatóipar pakurája, a Bagi-Nacsa kettős és az Irigy hónaljmirigy tagjai néznek fel Sebestyén Balázs és Vadon János fél…..
Hogy is lehetne összefoglalni a legjobban ezt a szerdai BL-elődöntőt? Talán úgy, hogy kilencven percen át etettük Mourinhóval és gyermekeivel a portugál "mester" saját kakiját, miközben bebizonyítottuk, hogy ki a jobb csapat, ki a világ legjobb játékosa, és ki a legjobb…..
Belsőség Rendszámot a bringára! 2010.08.11 10:45:54
Miből derül, hogy kié a szajré? Meg ki jött nekem? És ki fog kártalanítani? Ki ütötte el a babakocsis feleségemet? Hát a rendszám! Vélemények az azonos című írásunkról...
Olyan sokan küldtétek be, akkora a nyomás rajtunk, hogy tessék, posztoljuk az idei karácsony eddigi legmókásabb könyvajánlatát, a Repülni Jó könyvek sorozat kötetét, a Légikatasztrófát. Miután beleképzeltük magunka a borítón szereplő, a kiadó oldalán, a Repülni jó-n azt…..
Cocu 2008.12.02 12:55:15
A REPÜLÉS NÉHÁNY SZABÁLYA

1. A felszállás lehetőség. A leszállás kényszer.
2. A botkormányt előre tolva, alattunk a házak mérete nő, hátrahúzva
pedig csökken. Huzamosan hátrahúzva tartva a kormányt, a házak ismét
nőni kezdenek.
3. A repülés nem veszélyes, csak a lezuhanás az.
4. Jobb lent lenni és azt kívánni, bárcsak fent lennénk, mint fordítva.
5. Egy repülőgépen csak akkor feleslegesen sok az üzemanyag, ha lángra kap.
6. A gép orrán lévő légcsavar a pilótát hivatott hűteni. Ha leáll, a
pilóta rögtön izzadni kezd.
7. Bizonytalan helyzetben tartsd a repülési magasságot. Az éggel még
soha senki nem ütközött.
8. A "jó" leszállás az, ami után saját lábon elhagyható a gép. A
"nagyszerű" leszállások pedig azok, amelyek után a gép tovább használható.
9. Amennyire csak lehet, törekedjünk arra, hogy a gép hegyes vége mindig
előre álljon.
10. Azt, hogy kerekekkel felfelé szálltál le onnan veszed észre, hogy a
rámpához csak teljes gázzal tudsz eljutni.
11. A túlélés valószínűsége fordítva arányos a leszállási szöggel. Minél
meredekebb szögben száll le a gép, annál kisebb az esély a túlélésre és
fordítva.
12. Soha ne engedd a gépet leszállni olyan helyre, ahova agyilag már öt
perccel korábban meg nem érkeztél.
13. Tartsd távol magad a felhőktől. Megbízható források szerint a hegyek
előszeretettel bujkálnak a felhők között.
14. Törekedjél arra, hogy leszállásaid száma egyenlő legyen a
felszállások számával (lásd az 1. pontot is).
15. A sima leszállásnak három egyszerű szabálya van, de ezeket sajnos
senki nem ismeri.
16. A helikopterek nem tudnak repülni, csak olyan randák, hogy a föld
egyszerűen taszítja őket.
17. Ha az ablakból csak körbe-körbe forgó talajt látsz és az utastérből
a zűrzavar hangjai szűrődnek, akkor a dolgok nincsenek egészen rendjén.
18. A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen
fellebbezésnek helye nincs.
19. A sebesen zuhanó alumínium tárgy kontra mozdulatlan föld csatát
eddig mindig a föld nyerte meg.
20. A józan döntőképesség alapja a tapasztalat. Sajnos a tapasztalatot a
rosszul meghozott döntések gyarapítják.
21. Tanulj mások hibáiból. Nem fogsz annyi ideig élni, hogy valamennyit
magad is elkövessed.
22. Légy éber! Így is lesz mindig valami, ami elkerüli a figyelmedet.
23. Egy pilóta számára leghaszontalanabb három adat: a gép feletti
magasság, a kifutópályán megtett úthossz és a tized másodperccel előbbi
pillanat.
24. Vannak öreg, és vannak bátor pilóták. De öreg bátor pilóták nincsenek.
Attila hónapok óta vonattal és bringával jár dolgozni Vácról Budapestre. Mivel a 8-as gyorson nincs tároló, Attila a peronon szállítja a kerékpárt, eddig minden probléma nélkül. Ma reggel viszont a kalauz úgy ítélte meg, hogy a drótszamár gazdátlan, így Újpesten…..
Cocu 2008.11.05 19:29:25
Én kb 8 éve a mobiltelefonomat a vonaton hagytam. (a sztori szempontjából lényegtelen adalék, leírom, mert ez is olyan mávos: Keszthelyen nem adtak helyjegyet a 10 km-re lévő balatonszengyörgyi IC csatlakozásra Bp felé, mert nincs több hely, majd B.Sztgyörgyön bejelentették, h mégis van hely, át lehet szállni, és mivel az IC nem vár, sprintben kellett jegyet szerezni/átszállni, én meg már jól szétpakoltam a sok mindent a vonaton, azt hittem, csak 5 óra múlva szállok le...)
A lényeg, h megérkezve Bp-re, észrevettem a hiányt, fülkéből hívtam a számom, ki volt kapcsolva. Másnap egy csoporttársamtól megtudtam, h hívott telefonon, és valami kalauz vette fel a telót, azt mondta, h a B.sztgyörgyi állomáson leadja. Pár felesleges túránk volt B.sztgyörgyre: "igen, leadtak egy mobilt, de nincs itt az illetékes, akinél a kulcs van, ami a szekrényt nyitja, ahol a mobil van, majd holnap benn lesz". "Nem, ma nincs benn, majd..." stb. Aztán végre utolértük az illetékest, aki kihozott egy mobilt, ami nem az enyém volt... Erre azt mondták, h "akkor nincs leadva", és lezártnak tekintették az ügyet, nem mentünk semmilyen magyarázással, kérleléssel többre. Végül úgy jutottam információhoz, h az ismerős ismerősének az ismerőse ott dolgozott az állomáson, és kezébe vette az ügyet, kiderítette, h tényleg ott volt a mobilom, de már elvitték. ???!!! Mondjuk nekem is odaadták volna azt a másik mobilt ugye... Az átvételhez nem kérték el semmilyen adatát sem, csak alá kellett írnia, ami természetesen egy olvashatatlan macskakaparás volt.
És itt következett be a pozitív fordulat: elkeseredésemben (diákként nem nagyon volt pénzem új telefonra...), na, meg mit veszíthettem volna még? írtam a Máv Dunántúli Kp-jának egy levelet a sztorival, és kértem, h térítsék meg 25e Ft káromat. Postafordultával jött a pénz!! :o)) Happy end!
Hihetetlen, de vannak olyanok, akik a Balaton iszapossága miatt is képesek reklamálni. Bea Keszthelyen próbált nyaralni, de úgy tapasztalták, hogy kamu volt a négy csillag, vagy nagyon régen kaphatta a Hotel Kakadu, mert poszt-apokaliptikus látvány tárult a szemük elé, amerre csak…..
Asdf vette észre teljesen véletlenül, amit Áronka már egy számla hátulján talált meg: a UPC ismét árat emelt, ezúttal a papíralapú számla kerül 96 forintba. A Homár kérdése a szokásos: ha ennyire aggódnak az esőerdőkért, miért nem lehet automatikusan átállni mindenkinél…..
Cocu 2008.06.18 13:00:22
ON: Nem olvasok számlán rizsát, csak a számokat, és ez a díjváltozás nem tűnik fel. Nem is érdekel az összeg, csak az elv! Dobhattak volna egy mailt is a chellos (upcmailes) címemre is, ha már ismerik úgyis. Régebben szoktak ott is kommunikálni változásokat (igaz, azok gyorsításról szóló, "észreveendő" infók voltak).

OFF: Beírom ide is a pár napja írt kommentemet, egyrészt merezis upc, másrészt meg mert már döglött volt az a poszt, mire beírtam.

Nemrég megrendeltem a UPC digitális TV-t. Telefonon azt a tájékoztatást kaptam, hogy augusztus végéig próbaidőszak van (pl. még nem megy, hogy magyar felirattal, más nyelven nézzem az adásokat), addig a jelenlegi havidíjat fizetem, csupán 1000 Ft-ot kell a beltéri egység után bérleti díj címszó alatt befizetni. Jelenleg 5700 a havídíjam, így 6700-et kell fizetnem (ezt persze csak én adtam össze, ő soha nem mondta ki a 6700-et, csak a "csupánezret" hangsúlyozta). Augusztus után 6300-ba fog kerülni az előfizetés.
Nem fura ez??? Próbaidőszak nélkül "nem lehet" egyből 6300-mal előfizetni, és mivel később sem kell hűségszerződést kötnöm (mert van az internetre), ez sem indokolja számomra a próbaidőszakot - tehát ez a kifejezés csak őket menti fel a nem teljes szolgáltatás nyújtása miatt, nem én próbálom ki őket, ők próbálkoznak... drágábban a rendes díjnál.

Az már csak hab a tortán, hogy a beszerelő ember nem tudott a havi 1000-ről (a honlapjukon sem találom), ő azt mondta, próbaidőszak alatt ingyenes, és alá sem írtam ilyesmit, csak a 6300-at, persze a számlán ott van az ezres díj.
Ezt az összeget is leszarom, csak szintén az elv... És a sok kis leszart összeg (nem csak a júpíszís, hanem a többi is) összeadva tán már nem is olyan kicsi...

A habon a díszítés, hogy miután telefonon leegyeztettem a szolgáltatást, és megbeszéltük, mikor jönnek beszerelni, másnap ismét hívtak, hogy eladják nekem ugyanezt. :o)
Nem lepett meg, mert a címem is rossz volt náluk, és négyszeri próbálkozással nem tudták megváltoztatni (mindig elhangzott a "most már rendben lesz" bíztatás), végül ismerős segítségével oldódott meg ez a dolog...

HOGY TUD EZ A CÉG MŰKÖDNI ILYEN INFORMÁCIÓÁRAMLÁS MELLETT??!
A pionírok sorsa a szopás - hangzik az első szovjet homoszexuális pornófilm nyitó mondata. Mennyire igaz ez azokra, akik Magyarországon korszerű technológiát vagy szolgáltatást vásárolnak. Többször is írtunk már a T-sek IP Tv-jének gyengélkedéséről, most meg arra panaszkodik…..