Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Messzi Vetek

0 bejegyzést írt és 806 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A baloldali gondolkodás és a liberális politikai filozófiák alapvetése (az előbbieknek döntően társadalomelméleti formában és a rekonstrukcióikban), hogy az ember szabadnak születik és ennek megfelelő elvárásokat kell támasztania az őt körülvevő intézményrendszerrel szemben, miközben ez az…..
Mivel az első része nagy sikert aratott, gondoltam megírom a második részét is a Tíz történelmi érdekesség, amit nem biztos, hogy tudtál Miskolcról című írásomnak. Íme! :)   Elveszett, mint Rákóczi álma A miskolci Rákóczi-ház. Fotó: miskolc.varosom.hu   Az interneten találtam ezt a szép…..
Messzi Vetek 2017.10.09 12:18:13
@zolman: az a márvány továbbra is carrarai, ahogyan azt Tajfel is megjegyezte volt. en.wikipedia.org/wiki/Carrara_marble
„− Sürgönyeink már nem haladnak túl Tomszkon!− Egy futárt, de azonnal!”                               (Jules Verne: Sztrogoff Mihály) Verne híres regényében a futárnak Moszkvától Kelet-Szibériáig az élete kockáztatásával kellett eljutnia II. Sándor cár üzenetével, ma pedig már néhány hanyag…..
Messzi Vetek 2017.01.26 19:09:32
@unionista᠋: nézze, szerintem meg a szabadversenyes kapitalizmusból az következik, hogy a végén csak egy maradhat - per definitionem. ezért "versenyzünk" (pontosabban versenyeznek azok, akik versenyben vannak. nekem például ebben a játszmában már generációkkal ezelőtt nem osztottak lapot).

a nyilvánvaló logikai bakugrás, ha az ember feleslegességéről értekezünk. nem az ember van a munkáért. ha az a cél, hogy kevesebb munkával legyen előállítható a jószág, amit elfogyasztunk éspervagy használunk, akkor a gépesítés üdvözítő (lehet). ha az a cél, hogy a hatalmat koncentráljuk, akkor meg (nekem) nem.
Magyar Ágnes Zsófia írása   Lesz-e európai New Deal, újraindul-e a francia-német motor, brand lesz-e a Made in France? A francia baloldal vasárnap tartja elnöki előválasztásának első fordulóját. Noha a francia baloldal elnökjelölti vitái három millióval kevesebb honpolgár…..
Messzi Vetek 2017.01.22 20:45:27
Batiszkáf Egy újabb remek év! 2016.12.15 23:02:58
"A politikai élet világa csak addig terjed, ameddig az uralkodó kozmológia megengedi." (Molnár Tamás - A hatalom két arca: Politikum és szentség)Ez itt a lényeg; ehhez mérten dédelgessünk ábrándokat a demokrata politikusokkal meg pártokkal kapcsolatban. A haladás tulajdonképpen nem jelent mást, mint…..
A tervek szerint 8 önálló fejezetből álló, összefoglalt megoldási javaslat-csomagot tárok most a Mandiner olvasói elé. A hazai cigány közösségek felzárkózásának előmozdítása érdekében szeretném elérni a hazai pártokat, kormányzati szereplőket, helyi és megyei döntéshozókat, és általában bárkit, aki…..
A PeCsa mint épület nyilván nem hiányzik senkinek. Itt az ideje nagy népi hurrát kiáltanunk, hogy eltűnik ez az otromba objektum a Városliget közepéről. De az emlékek azért ott maradnak egy-két nemzedéknek. Péterfy kolléga itt kattogott 2000 körül a korabeli tilosos drum'n'bass bulikon, itt (is)…..
Messzi Vetek 2016.12.01 18:58:11
@Jean Sol Partre: +1
nem lehetne inkább beerdősíteni a helyét? vagy szimplán csak sóval beszórni?
Vendégszerzőnk, Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatójának írása   A történelemről, az érzékenységről és a vízről, ami kiver minket   A történelem épp olyan, mint egy ruhadarab: egy ideig szeretjük és nyüstöljük, aztán megunjuk, levetjük…..
Vendégszerzőnk, Magyar Ágnes Zsófia írása   Sorkatonaság, burkatörvény, a nép hangja: lesz-e módja Sarkozynek újradefiniálni a francia nemzeti identitást? A migrációs válság kezelésére, a munkavállalói adóterhek csökkentésére, a fiatalok lakáshoz jutásának…..
Személyes sérelmekkel nem traktáljuk az olvasót. Főleg akkor nem, ha a karaktergyilkossági kísérlet a netszemét bűzlő legaljáról érkezik, névtelenül írt, össze-vissza hazudozó blogbejegyzés formájában.  Itt is csak a kiinduló pont személyes. Az ok. Eddig ugyanis nem jutott el az ingerküszöbömig a…..
Messzi Vetek 2016.11.20 12:07:42
Európa nem képes arra, hogy ilyen mértékben bevándorlókat fogadjon; a magyar kormány politikájában pedig a keresztény és más üldözött kisebbségek védelmének van kiemelt szerepe – mondja Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő. Hölvényi szerint a keresztény embereknek ma is…..
Messzi Vetek 2016.11.17 14:11:42
@maroz: az van, hogy nekem nem sok infóm van ezekről a kísérletekről. ha terítesz ide anyagot, azt szívesen veszem.
azt tudom, hogy vannak konferenciák "nemnövekedés" (degrowth) témakörben, de ezek nekem nem tűnnek nagyon gyakorlatiasnak (azt hiszem te azt mondanád Maxi után szabadon hogy nagyon a sollen felől közelít), meg amiről tudok, az a közgázon a Liska-modell-kipróbálós-tábor.
nem tudom azt se', hogy ezeket a laboratóriumi körülmények között létrehozott dolgokat mennyiben lehet(ne) adaptálni egy társadalomra. meg ugye kicsit úgy alapból fázunk a társadalom-mérnökösködéstől, így az elmúlt 100 év tapasztalatai alapján. ugyanakkor meg az organikus változás hosszú folyamat (a tengerjáró hajós hasonlat ül) és lehet, hogy annyi időnk meg nincsen. so what?
Messzi Vetek 2016.11.17 16:26:14
@Szindbad: lehetséges olyan felállás, hogy nem pénzért történik a dolog - mondjuk a menedzsered/ügyvéded/könyvelőd a feleséged. de oké, legyen a pénz a szervezőerő, ha ragaszkodsz hozzá.
ebben az esetben a fenti felállás csak annyiban változtat, hogy te vagy az ügyfél (ha úgy jobban tetszik, akkor a munkáltató) - a pénzedért. te döntesz, mikor, milyen mértékben használod a szolgáltatást, mennyit áldozol rá, mikor és kivel csináltatod, milyen feltételekkel.
de én elfogadom, hogy ez a reláció számodra lényegtelen. ez a munkáltatód szerencséje.
Azért az is előfordulhat majd, hogy háromszor veri ezt Döbrögi uraság Lúdas Matyin vissza. Az alkotmánymódosítás mai bukása napi vereség a Fidesznek, de hosszú távon bőven nyerésre tudja hozni ezt az ügyet. Ezzel szemben a narratívák elvaduló háborújában a Jobbik inkább csak a migráció újdonsült…..
Messzi Vetek 2016.11.16 15:01:00
@annamanna: azért ezen a ponton felnyerítettem.
Mandiner blog Sztálinnál járni 2016.11.05 08:01:00
Sztálin Múzeum, Gori, Grúzia, 2016 ősz A grúziai Gori Sztálin-múzeuma a történelemhamisítás nehezen felülmúlható remeke, virtuális valóság, ahogy Berija and Co. láttatni akarta. A földkerekség egyetlen helye, ahol a barokkból csúfot űző Joszif Visszarionovics is szép és…..
Komolyan mondom, az a bő 54 litert/fő elég szép teljesítmény. Mondjuk Gesztesi Karcsinak - a napi egy üveg rozéjával - ez meg se kottyanna. Amúgy összehasonlításképp, a KSH élelmiszermérlege szerint fejenként 21,8 liter bor csúszott le 2014-ben a magyarok torkán - ezzel valószínűleg pont lecsúsztunk…..
Egy ideje már ismét autóval járok munkába. Úgy döntöttem két évvel ezelőtt, hogy megöregedtem, és már ritkán járok kerékpárral. Pedig hajdanán még az emlékezetes pintérsanyai hófúvás napján sem ültem át más autójába, hanem hazatekertem, és fagyott, könnypárás tekintetekkel gondolok az ónos esőben…..
HM!-összeállítás A jó kis hazainak nincsen párja. Így vannak ezzel a HelloMagyarok! szerzői is, akik külföldön élve is - bizony - néhány dologból a hazaira esküsznek. Most pedig nekünk is megmutatják, miből vásárolnak be minden egyes alkalommal, amikor hazalátogatnak. ..
Messzi Vetek 2016.11.03 10:53:32
@OnkelSeppl: ez a "gyökér" mindig szúrja a szemem. petrezselyemről beszélünk?
Messzi Vetek 2016.11.03 10:58:00
@aleb19: jatényleg. méz. +1.
Vajna Tímea nyitott egy fánkboltot, ami remek alkalom arra, hogy kiderüljön, egyáltalán nem kell politikai téma ahhoz, hogy a TV2 bizonyítsa, semmi sem olyan fontos nekik, mint a szervilizmus...
Messzi Vetek 2016.10.14 13:57:58
@Sir Galád: ennyike.

mondjuk én azt is túlélném, ha Kovács belinkelné a cikkbe a neje biznicét.
Már nem a bányászbéka segge alá, inkább a Föld középpontja felé tart az amerikai elnökválasztási kampány színvonala − mondhatjuk az elmúlt napok és hetek mindenoldali botrányai után. Donald Trump és Hillary Clinton az elnökválasztások történetének legnépszerűtlenebb jelöltjei közé tartoznak: az idei…..
Messzi Vetek 2016.10.11 18:20:45
@maroz: szerintem az két különböző dolog, hogy mennyire intelligens és/vagy tájékozott és hogy pénzért kommentel-e. nem is olyan régen volt egy másik nikkje, ami bár más oldalról provokált, de a stílus azért átlátszóan megegyező volt. végül ez a mostani alias lett a nyerő, ez jobban hoz, inkább ezt tolja.
az van ugyanis, hogy említett social media communication specialist javadalmazása valószínűleg több faktortól is függ:
1. van egyrészt, hogy napirenden kell tartania bizonyos témákat, akkor is, ha épp teljesen másról szól a cikk, ami alá írja: ebből vannak a visszatérő panelek és a heti aktualitás is (ezt vette észre Vödör nagyon helyesen).
2. aztán vannak bizonyos szavak, kifejezések, szókapcsolatok is, amiket használnia kell, ezeket szövegelemzéssel könnyen ki lehet szűrni, ilyen például a posztkommunista, rezsiharcos, köztörvényes sít.
3. karakterek száma.
4. reakciók száma és azok hossza.

annyi, hogy hiába nem neki válaszoltál az előbb, sajnos belinkelted, így azt már el tudja számolni. mivel a válaszok valamilyen súlyú szorzót jelentenek, sanszos, hogy amennyiben senki nem válaszol neki, egy idő után egyre kevesebbet ír majd, aztán eltűnik, miközben egy másik nick-kel igyekszik majd kompenzálni a kieső bevételt.
vagy tényleg hagyja a picsába az egészet és kimegy Londonba mosogatni, mint ahogy azt eddig is reklámozta.
Messzi Vetek 2016.10.11 21:14:38
@maroz: oké, lehet, hogy tényleg szabadidős troll, csak akkor azt nem értem, miért megy le kutyába. vannak itt azért olyanok, akik mesterfokon tolják a trollkodást, igazán tanulhatna tőlük. csak hogy legyen is valami haszna abból, hogy idejár.
Nagy vita alakult ki Gerő András Mandinernek adott nagyinterjúja után. A történész szerint Ferenc Józsefnek − történelmi bűneinek elismerése mellett − szobrot kellene állítani; és mindenkinek jobb lett volna, ha a Habsburgok tovább uralkodhatnak az I. világháború után. Természetesen rögtön…..
Messzi Vetek 2016.10.08 15:10:22
@Balt: valószínűleg nem leszek nagyon népszerű a royalista legitimista körökben, de zárójelben megjegyezném, hogy nem annyira egyértelmű Károly. azzal, hogy elvett egy Thyssen-Bornemissza lányt, gyakorlatilag kiírta az örökségből a gyemekeit a rangon aluli házassággal - amit aztán Otto elvileg engedélyezett neki (ezt tekinthetjük Otto Pragmatica Sanctio-jának is), mint a családi törvények alóli kivételt. kérdés, hogy ez mennyire van összhangban a Magyar Királyság legutolsó követelményeivel (semennyire). az is kérdés, hogy ez a követelmény mennyire tekinthető életszerűnek ma (kevéssé). ezen persze továbbléphetünk, az viszont megint kérdéseket vet fel, hogy egy katolikus uralkodóaspiráns hogyan gondolt elválni a(z előbb említett) feleségétől. és miért. ugyancsak elgondolkodtató, hogy örökösét, 97-ben, az újonnan függetlenné vált horvátok megnyerése érdekében keresztelte Zvonimirnek Zágrábban, ezzel mintegy állást foglalva a Magyar Korona egysége ellenében (az utolsó horvát király és nem horvát-magyar király nevét adva neki), a család gyors horvát restaurációjának reményében (nem jött be).
ha a Duna jegén engem kérdez, akkor én Györgyre szavazok, aki itt házasodott, itt él, mindhárom gyermeke Magyarországon szocializálódott és a Magyar Vöröskereszt keretében tevékenykedik. neki két dolgot tudok csak a felhánytorgatni: az egyik a szerencsétlen emdéefes jelölésének elfogadása, az akkor éppen már rég süllyedő emdéef hajón - hát az elég rangon aluli volt, de fájóbb a politikai rövidlátás világossá válása.
a másik, meg hogy szegény elég csúf.

amúgy meg tökmindegy, mert itt királyság csak akkor lesz, ha ezzel párhuzamosan Horvátországban is megvalósul a dolog és helyreáll a perszonálúnió. maximuma meg az, ha megalakul a szlovák Királyság is: akkor megint virágzásnak indulhat Uhorszkó. mondjuk elég minimális az esélye ennek, hisz ez senkinek nem lenne érdeke (csak a magyaroknak, a szlovákoknak meg a horvátoknak. ez meg senkit nem érdekel).
Angolul jobban hangzik a „demography is destiny” kifejezés (bár franciák használták először), de a demográfia tényleg maga a sors. Annak, amit az egyébként gyűlölködésben és ostobaságban egyszerre kiváló balos újságírók és politikusok „gyűlöletkampánynak” hívnak, ebben mélységesen igaza van. Olyan…..
Messzi Vetek 2016.10.06 14:47:33
@maroz: bocsánat, ez teljesen off, de erről te jutottál az eszembe: index.hu/miertorszag/2016/10/06/miert_nem_keresunk_annyit_mint_a_nyugatiak/
a pofátlanság netovábbja, hogy mindezt szimekkel illusztrálják. beszartam.
és ha már SIM, akkor az Origós gondolatmeneted margójára egy másik aktuális indekszes cucc a Merényi Danitól: index.hu/miertorszag/2016/10/06/miert_nem_keresunk_annyit_mint_a_nyugatiak/
hát így. ne idegesítsen, Furulya.
Messzi Vetek 2016.10.06 14:48:52
@Messzi Vetek: nahát, persze a második link az nem az, hanem ez: index.hu/napirajz/2016/10/06/sim/
Messzi Vetek 2016.10.06 14:50:53
@maroz: és akkor, hogy kicsit ontopik is legyek: ez egyfajta art brut, amit a Manna Panni tol. l'art pour la santé.
Mintha ezzel szeretnének védjegyet kreálni maguknak – a csehek számtalan példáját adják különutasságuknak. „Németek” a szlávok között, pogányok a keresztény Közép-Európában, euroszkeptikusok az integráció hurráoptimista csúcsán, pacifisták háború idején. A csehországi politikai élet a jelek szerint…..
Mandiner blog Kimoderálva 2009.07.12 08:01:00
  Az EP-választásról keresgéltem valamit, így vetődtem el újra a Politika 2.0 blog Mind a nyolc párt fenn van a Youtube-on! bejegyzéséhez. Emlékeztem, hogy annak idején írtam egy középhosszú hozzászólást a poszthoz: többek között arról, hogy miből lett a Fidesz…..
Messzi Vetek 2016.09.09 09:27:45
@S=klogW: magam is így érzem; föleg amikor a cyborg táncol az ipari robottal.
Kemény hangvételű cikkben megy neki Angela Merkel menekültpolitikájának Bassam Tibi. A Németországban élő, szír származású társadalomtudós arról ír: az uralkodó narratíva zsarnoksága nem teszi lehetővé, hogy érdemben kritizálni lehessen a menekültválság Merkel-féle megoldását. Tibi szerint…..
Balogh Ákos Gergely, a Mandiner eddigi főszerkesztője 2016. szeptember 1-től a Corvinus Egyetem kommunikációs igazgatójaként dolgozik tovább. A Mandiner főszerkesztését Rajcsányi Gellért eddigi főszerkesztő-helyettes veszi át...
Messzi Vetek 2016.09.01 20:51:12
@Herr Stacheldraht Leger: szerintem Padilla csak arra akart utalni, hogy a nyáladék legjobb ellenszere az egy hengeres, üreges, fémes dolog.
„Mutasd meg nekem, mi újat hozott Mohamed, és csak rossz és embertelen dolgokat fogsz találni, mint az a rendelkezése, hogy az általa hirdetett hitet karddal kell terjeszteni” – szólt XVI. Benedek pápa egyik idézett mondata Regensburgban, ami kiakasztotta az európai…..
Messzi Vetek 2014.08.28 23:29:31
Messzi Vetek 2016.08.07 20:51:28
@clara trilla: kétéves. nyeretlen.