Regisztráció Blogot indítok
Adatok
uborkagyalu

0 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Ráhelnek, értsd Orbán Viktor lányának lenni nem egy hálás feladat, állapot, eleve elrendelés. Bizonyára emlékszik a Nyájas Olvasó - nem volt olyan régen - milyen volt az, amikor apuci médiaeseményt kreált legnagyobb lánya esküvőjéből, és egy fél, de leginkább egy…..
uborkagyalu 2013.10.29 23:40:21
@pelekas: Egy valamit elfelejtesz: a XXI. sz. elején egy közéletet, médiát uraló, tekintélyuralmi jegyeket mutató rendszer nem is nézhetne ki úgy, mint akár csak 50 éve, hiszen vannak olyan játékszabályok (EU, nemzetközi egyezmények sokasága, a kommunizmus tapasztalata stb.), ami más kereteket szab Magyarországnak és az egész nyugati világnak.

Nincs fekete autó, de kuss van és bizalmatlanság a közigazgatásban, bíróságon, ügyészségen, pártkatonák az Alkotmánybíróságban, szolgalelkűek hada médiában, vezető pozícióban. És ez bizony 2010 óta.

Az 2013-ban édeskevés, hogy nincs fekete autó. Ezt ne felejtsd el.
Ahhoz képest, hogy jókora szoborról van szó, teljesen elkerülte a figyelmemet a tavaszi nagy bejelentéshullám, szóval csak akkor szembesültem a hírrel, amikor Sadia átküldte a projekthonlap linkjét. Hogy hogyan áll az építése nem tudom, de képek tanulsága szerint javában zajlik…..
uborkagyalu 2013.10.21 09:51:49
@Professzore: szerintem önmagában, mint szimbólum nagyon szép. Viszont az 1-2. pontokkal tökre egyetértek, tényleg nem szép, mint alkotás (a Pannonhalmán látható egész alakos, álló Szent István-szobor jutott eszembe róla), távolról, Pestről pedig nem látszik, hogy micsoda.
Úgy tűnik, a miniszterelnök minden téren kiszolgálja azokat, akikre úgy érzi, szüksége van a 2014-es választások megnyeréséhez, vagy a választási vereség utáni balhékhoz. Ez a feltételezés többször felvetődött már a stadionépítésekkel kapcsolatban. Sokan gondolják…..
A királyi tévé nem azonosul a kerékpárosokkal. Sőt, nemhogy nem azonosulni nem tud, hanem a közlekedésben résztvevők szabályszegő, visszabeszélkő söpredékének tartja. Ez az álláspont sütött a Ma Reggel csütörtöki kiadásából, amikor Gulyás István műsorvezető…..
uborkagyalu 2013.09.06 01:15:04
@Tóth Gy László: jól odamondtad, köszönjük.
GFG Blog GFG újra beszélni fog 2013.08.26 19:25:15
Van itt egy motívum: újra beszélni. Miért ne lehetne felrúgni a szabályokat? Miért ne lehetne újból kezdeni, amit már egyszer félbehagytunk? Miért ne lehetne? Mindent lehet. Ez a megjósolhatatlanság ereje. Tenni vagy mondani valami megjósolhatatlant. Ebben áll a szabadság. A…..
uborkagyalu 2013.08.26 23:47:23
@Késes Szent Alia: Tanít bizony... :/

Alapvetően mindig is az volt a problémám ezzel a t. posztolóval, hogy tudta róla az ember, merre húz, és akármennyire csűrte-csavarta, ebből sosem tudott kilépni. És a hitelességnek pont itt van vége. De nyilván ezt is csűrné-csavarná. :)
Azért beleolvasok majd, hátha nem.
Kurt Vonnegut műveinek jó étvággyal fogyasztásán kívül valószínűleg egyáltalán semmi közös nincs bennem meg Deutsch Tomiban. Ezért - bár a maga idején egyáltalán nem díjaztam Fodor Gábor Liberális Párjának megalakulását -Twitter-Facebook Tomival ellentétben nem vetemedtem…..
uborkagyalu 2013.08.20 12:51:42
Ismét Prágából indulunk Budapestre az Orangewayssel, ezúttal viszont a különös anomália nem az lesz, hogy az út során a kerékig lebomlott a busz, hanem az, hogy milyet küldtek helyette: Idén nyáron utaztunk a párommal Prágába egy három napos nyaralásra, melyet már jó előre…..
Naiv ügyfélnek étel és italfogyasztás után sem voltak hajlandóak egy pohár vizet adni a Gastland Bisztróban a Széll Kálmán téren: Barátnőmmel betértünk a minap a Széll Kálmán téren nemrég nyílt all-you-can-eat étterembe. Rendesen fogyasztottunk, italt is rendeltünk…..
A jó király betiltotta a seggfejek vonulását, de ez nem elég, sőt, ez sokkal több, és jóval ízléstelenebb is, mint amit megtehetett volna. A liberális sajtó és bloggerek az indextől a cinken át a kettős mércéig azon derpegnek, micsoda alávaló húzás az Élet menetére…..
ReCenzor Bayerköpet. 2013.03.24 14:45:53
Magyar Hírlap 2013.03.23.  Igazi "bayerzsoltos" opusszal jelentkezett a keresztény-konzervatív publicista ikon a Magyar Hírlap szombati számában. Vizsgáljuk meg kicsit alaposabban hát a "Bagolyköpet" címen megjelent írást a tartalom és forma tükrében egyaránt (a…..
Alapvetően én azon a véleményen vagyok, hogy aki iszik, az ne vezessen, bár a több nyugat-európai országban megengedett (legtöbbször) 0,5 ezrelékes véralkoholszint-határt nem bánnám, ha tolerálnák. Talán ezzel a mércével még nem kerülnének bajba azok, akik egy kiadós vacsora…..
uborkagyalu 2013.01.07 09:27:50
@Dövan: sajnos a szabály az szabály, megmondás nélkül is. A pech meg pech.
A nemzetközi helyzet fokozódására tekintettel dr. Lenkovics Barnabás alkotmánybíró vélelmezi, hogy a jogállam dogmáját ideje feladni.  Fontoljátok meg, feleim — az Alkotmánybíróság asszisztált az országunkat romba döntő jogállami viszonyok elterjedéséhez! "Ennek a…..
uborkagyalu 2012.12.31 21:42:44
@Észmegálló: "Egy jogász ne érveljen a jogállamiság felszámolása mellett." Ennyi.

Az Alkotmánybíróság az alkotmányosság, azon keresztül pedig a jogállamiság őre. Aki pusztítja, az országot pusztítja. Aki az Alkotmánybíróságot bedarálja, az vagy nem érti az alkotmányos játékszabályokat, vagy éppen hogy nagyon is érti, és tudatosan játssza ki azokat. Csak az ilyen elemeket jobb távol tartani mindenféle vezető pozíciótól.

Tudom, hogy ez nem jut eszébe az embernek, amikor lemegy a közértbe párizsiért. Pedig nagyon fontos dolgok ezek.
Az a szép a bűvészpiacban, hogy már tényleg minden idióta azt gondolja, hogy terméket kell kiadnia. És ha eredeti ötlet nincs, akkor előveszi a bűvészdobozát és kiválaszt belőle egy tetszés szerinti trükköt, majd elkezdi árulni. Dehát ugye virágozzék minden virág. Én…..
uborkagyalu 2012.12.31 09:18:31
Állítólag politikai pártok uszítanak minket. Állítólag átláthatatlan mozgató erők vesznek rá, hogy bizonyos dolgokat elkövessünk. És a legjobb: állítólag pénzt is kapunk érte! Akik előszeretettel rágalmaznak, azok szerint voltam már cionista, hazaáruló, jobbikos, MSZP-s,…..
A HVG híre szerint listázza egy Balatonalmádi gimnázium igazgatója a diákok politikai véleményét, majd ezt a listát el kell küldenie a kormányhivatalnak! Az, ami a napokban kezdődött csak úgy tarthat ki, ha együtt vagyunk, és megvédjük egymást. Ezért a Kettős Mérce…..
uborkagyalu 2012.12.19 00:30:54
@dolgozni kék: nekem is feltűnt, tényleg rossz bőrben van, kifejezetten.
A Fidesz egy zárószavazás előtti módosító javaslattal próbálja rendezni a felsőoktatás átalakítását. Mondjuk, a most benyújtott javaslathoz még 24 óra sem kell. 3 dolog változik, vagyis nem. Egyrészt nem lesznek keretszámok, hanem miniszteri határozatban módosíthatják…..
uborkagyalu 2012.12.17 23:39:00
@uborkagyalu: és ami szuper: friss levegő ebben a dohos magyar közpolitikai valóságban.
uborkagyalu 2012.12.18 00:32:47
@Rob67: ezt nem is nagyon tudom értelmezni, de ha nekem szólt a neokommunista, akkor inkább nem is akarom.
uborkagyalu 2012.12.18 00:37:34
@dr. mesterseges szinezek: a király annyira meztelen, az egész rendszer annyira átlátszó, az egészet olyan gyengén csinálják, hogy max. egy nagyon erős kampány segíthet rajtuk.
A Magyar Narancs összeállítása szerint a Cégnek 2012-ben sem ment rosszul: A vállalat 2010 áprilisa és 2011 decembere közötti közbeszerzési sikereit már korábban összegyűjtöttük, s ez év eleji gyűjtésünk alapján azt állapítottuk meg, hogy a Közgép – egyedül vagy…..
uborkagyalu 2012.12.17 10:54:43
@veracity: menj már ezzel a lesittelős dumával... már rég lecsukták volna, ha tudták volna miért.
Az újabb kormányzati blöff remélhetőleg nem jön be. OVI megint szeretné eljátszani a gondoskodó apa szerepét, ő megnyugtat mindenkit, ő rendet tesz mindenhol, így lesz ez a felsőoktatási "reformmal" is, állítja. Hiszen minden csak félreértés, hiszen, ha gyerekek ti másként…..
uborkagyalu 2012.12.16 12:33:29
"A hallgatói önkormányzatok szintjén pedig az az érdekes helyzet állt elő, hogy azok a hallgatói önkormányzatok lépnek fel a felsőoktatási elképzelésekkel szemben, amelyeket nem is érint, hiszen a szabályozások a ma még középiskolába járókra vonatkoznak majd - nyilatkozta…..
Magyarországon ma egy egész generáció ismerhette meg, milyen kiszolgáltatottnak, és elnyomottnak lenni - de van egy jó hírem, ez a generáció nem hagyja magát és jelesre vizsgázott szolidaritásból és demokráciából, eddig. Az alternatíva blogere ma egy cikkben lefitymálta a…..
uborkagyalu 2012.12.15 01:10:05
@sanyix: erről a libsizésről meg annyit, hogy egyrészt egyre kopottabb és egyre tartalmatlanabb, másrészt meg kell tudni különböztetni azt, hogy valaki liberális attól, hogy a jogállamban hisz, meg a racionalitásban és a szabadságot és a toleranciát alapvető értéknek tartja.
uborkagyalu 2012.12.15 01:27:49
@sanyix: jaj, értelmezz már helyesen szöveget és gondolkozz többet...
1. Nem írtam, hogy te helyeseled. (Kinek nem inge...) ergo nincs kiforgatás.
2. Nem mondtam, hogy sokkal nevetségesebbek, mert csak RÓLUK beszéltem, a liberálisokról nem. Nem hasonlítottam össze.
Nem is válaszolnék érdemben, mert nem figyelsz oda. Másrészt, nekem tényleg nem ingem, én nem szeretném elhallgattatni a másként gondolkodókat. Jó éjt.
uborkagyalu 2012.12.15 01:33:21
@sanyix: ezzel tökéletesen egyetértek.
(de most már tényleg alszom)
A felsőoktatási keretszámok tervbe vett csökkentésének egyértelmű nyertese Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, akinek a plágiumszagú szakdolgozatáról a reflektorfény a lázadozó diákokra terelődött. A NOL stábja a parlamentben forgatott, és kormánypárti képviselőket…..
uborkagyalu 2012.12.14 20:36:22
@valaki senki: akkor üdv a klubban! Nekem is ugyanez a tapasztalatom.
Varánusz Az Orbán bukás receptje 2012.12.14 06:29:19
Itthon egymásba érnek a diáktüntetések, a Fidesz kárderosztálya olyan zilált, mint pitypang mező tornádó idején, a gyengébb idegzetű igazhitűek ordítva verik az asztalt, van középiskola az országban, ahol szerintük már csak a Jóisten és az ima segíthet, és a hangulaton…..
uborkagyalu 2012.12.14 14:28:46
@Habakuk999: ez amúgy nagyon érdekes, nekem van egy ismerősöm, aki egyértelműen fideszes, mondhatni párthű ember. A fickó különlegesen, átlagon felül művelt és értelmes, rendkívül elismert a saját szakterületén, egyértelműen értelmiséginek mondanám. És Orbán épp ezért nagyon ügyes: mindenféle embert meg tud tartani a törzsbázisban, kit ezzel, kit azzal. Az EU-ellenesség nagy fegyver mostanában az ő kezében. Az még az ún. értelmiségiek körében is nagyon üt.