Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZiziKalandjai

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ennek a receptnek az eredeti verzióját sok-sok évvel ezelőtt, még az egyetem alatt találtuk á barátnőmmel egy akkori cucina modernában (ez akkoriban a kedvenc újságunk volt). barátságunkat is tulajdonképpen a gasztronómiának köszönhetjük (meg kicsit a zenének), mivel akkor…..
ZiziKalandjai 2012.07.06 18:40:42
imádom a francia konyhát és életérzést, s bár az olasz nő ideáját jobban magamon viselem, rejtőzik bennem egy francia is. lili szombaton tette le felsőfokú nyelvvizsgáját franciából. maki dim sum órája után találkoztunk, mert francia estebédet és minőségi nővér-húg…..
Lesz egy csomó érdekes gasztroesemény, ajánlok párat közülük. Igyekszem majd minél többre (ami nem ingyenes) megnyerhető jegyeket is szerezni, a Kávéfórumra és a szakácskönyvbemutató-kóstolóra például van, de lesz a pálinkafesztre is!(Hírlevélre (lent) feliratkozók biztos…..
ZiziKalandjai 2012.04.12 10:02:07
télen nagyon észnél kell lenni. elég egy dolgozósabb időszak (konstans), emiatt belazult fegyelem, és máris kész a baj. ha nem eszem elég zöldséget, gyümölcsöt, fáradékonyabb leszek és őrlángon égek. most azt hiszem, sikerült elkapni a megfelelő pillanatot, és rendet tenni a…..
imádom a citromot, és elég sokat használom főzéshez is. maki tanácsára szoktam a krémlevesekbe csavarni, húsát-levét használom salátákhoz, és a héját is ízesítésre. emiatt nagyon megtetszett a sós "citrombefőtt" ötlete, melyet alapvetően marokkóban használnak kuszkusszal,…..
Tisztatészta Terápia 2012.02.10 10:00:00
A tésztakészítés legfontosabb részművelete a gyúrás, hiszen a hozzávalók összedolgozásával megteremtem a tésztát. Ez a művelet (is) testi-, lelki- és szellemi erőt igényel és az energia, melyet használok azonnal kioltja a negatív töltetet a testemből. Ezek után bátran…..
Szóltál, édesanya? - kérdeztem, miközben a tésztát dolgoztam össze. Hallottam a megjegyzését, annak ellenére, hogy a tésztára koncentráltam. Jó a hallásom, túlságosan is... :) Ha elmerülök valamiben (ami éppen piszkosul foglalkoztat) és hozzám szólnak, rendszeresen…..
Újabban bringával járok dolgozni. Izé, lassan negyed éve. Bringás lettem, Ádámnak hála, aki kiterjedt nagyker-kapcsolatokkal bír, van már lámpám, csengőm, ma lecserélem a 15 éves, repedezett terepgumimat is valami városkompatibilisre, sőt, veszek csomagtartót, meg arra való…..
A Kiskörút felújítása a legjobbak közé tartozik: ahogy nő a fű, ahogy erősödnek a fák, úgy lesz egyre tisztább az a koncepció, ami teret csinált a korábbi aszfalttengerből. Ez a jó hír. A rossz az, hogy bunkó szemetelés is sokkal jobban láthatóvá válik. Amíg csak autóút…..
ZiziKalandjai 2011.08.23 10:03:03
Nekem pozitív és negatív élményem is van. A negatívat megírtam egy cikkben kiegészítve azzal, hogy a skandináv országok példáján elindulva is lehet tanulnunk: Kulcs egy tisztességes társadalomhoz - ahogyerzed.hu/?article=1034.

A pozitív példa néhány hónapja történt. Hazafelé tartva elsétáltam egy bolt mellett, ahonnan egy férfi lépett ki elém, már nyitotta is a cigarettás dobozát és a letépett celofánt eldobta. Felvettem a celofánt és igyekeztem utolérni, hogy felmérjem a terepet, érdemes-e neki szólnom vagy nem (48 kg vagyok! :)). Úgy láttam, hogy igen. Megszólítottam és mondtam neki, hogy elhagyott valamit. A celofán papírt. Elmondtam, hogy az utca mindenkié, ugyanúgy kell vigyáznunk a környezetünkre, a bolygónkra, mintha a lakásunkra vigyáznánk. Megkérdeztem, hogy otthon eldobja-e a szoba közepén a celofán papírt, ha kinyit egy cigarettás dobozt. Mondta, hogy nem. Épp egy kuka mellett sétáltunk el és mondtam neki, hogy én most az ő szemetét dobom ki. Pozitívan reagált a dolgokra, jelezte, hogy igazam van és ma tanult tőlem valamit. Ez számomra is nagyon jó érzés volt.

Ha olyan a szitu, hogy nem merek szólni az illetőnek, akkor inkább csak felveszem utána a szemetet és kidobom. Lehet, hogy pont az a személy, aki eldobta ezt nem látja, de mások észrevehetik, szóval tanító jellege még így is lehet a dolgoknak. Egyébként már hozzászoktam ahhoz, hogy megbámulnak, mert rendszeresen szedem a szemetet az utcán. :)
világevő Pierre Hermé, Párizs 2011.07.07 08:00:00
 Negyedik generációs elzászi cukrászcsaládból származik a párizsi cukrászvilág egyik leghíresebb alakja, Pierre Hermé. Nem kell megijedni, nem írom le a teljes élettörténetét, a lényeg csupán annyi, hogy mára nemzetközileg ünnepelt sztárrá vált, nem utolsó sorban a…..
Sikerült hazatérni az olasz túráról, a cél ezúttal Emilia-Romagna tartomány volt, ami rengeteg világhírű olasz specialitás hazája, a parmezántól a pármai sonkán keresztül a modenai balzsamecetig. Az érkezés utáni következő reggelre téli tájjá alakult az egész környék,…..
ZiziKalandjai 2011.03.08 09:15:16
Kis előnyből indul e heti jelöltünk, ezúttal a Palotanegyedbe, vagyis a Nemzeti Múzeum mögötti területre tévedtünk, ahol a 19. század végén sorra nőttek ki a földből a szebbnél szebb paloták. Mágnásfertálynak is hívták-hívják ezt a városrészt, ahová a gazdagok kezdtek…..
ZiziKalandjai 2011.03.02 10:30:36
Ami a rendszerváltás előtt magától érthetődő volt, azért ma már meg kell küzdeni. Munka, lakás, létbiztonság, rendes zöldségek.Azelőtt anyám lement a boltba, és vett egy paradicsomot, ami finom volt. Nem nyomozott utána, csak megvette, ami a keze közé akadt.Amit ma kapni, az…..