Regisztráció Blogot indítok
Adatok
luxusblogger

30 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Yacht Life Bell & Ross és a radar 2011.05.03 22:16:00
Starsky és Hutch, Frédi és Béni, Bob és Bobek, elválaszthatatlan nevek. Csakúgy mint Bell & Ross, azaz Bruno Belamich és Carlos A. Rosillo svájci dizájnerek, a fent nevezett márka alapítói, akik egyfajta radartribute-mániától vezetve terveztek…..
Van olyan italofan vagy jachtrajongó, akinek a Portofino névhez bármit is hozzá kell tennünk? És olyan óraconoisseur, akinek az IWC-t magyarázni kell? Kötve hisszük. Most mégis újdonságot mondunk: az IWC új modellsorozattal jött ki a Portofino név alatt - és sztárok szereplésével…..
Yacht Life 1 2011.02.06 23:16:00
 Pont egy éve írtuk ide az első blogposztot. Az érdeklődésünk azóta is változatlan. / Our first blogpost was posted exactly one year ago. Our interest is unchanged ever since...
Eddig is tudtuk, hogy az orosz megrendelők kedvelik a török szuperjachtokat, hogy tőkeerős vásárlók és a recesszió szele kevéssé érintette meg őket, ha luxusról és főképp jachtokról esik szó. Az azonban egészen pikáns, friss hír, hogy a Proteksan-Turquoise török hajógyár…..
Ősszel már járt nálunk a puttonymentes testvér, nem titkoltan szerettük is. Most az évvégi hazai bemutató és az onlájn nagytestvérek tesztjei után hozzánk is eljutott a kupészerű sportkombinak becézett új Volvo kombi. Ismét D5-ös aggregáttal szerelt változatot fogtunk ki, nem a…..
Yacht Life 86 méter és 7 tenger 2011.01.12 18:19:00
Kalózmesés cím után prózai valóság: a vállaltnál egy hónappal hamarabb elkészült az Oceánco új motoros luxusjachtja, a korábban Y706 kódnéven futott Seven Seas. A pedigré elég pazar, hiszen az Y700-as generációban már olyan jachtokat ismerhettünk meg, mint az Amevi, az Alfa…..
Yacht Life Vízen a legnagyobb 2010.12.17 17:06:00
Van, akinél/amikor/ahol "size matters". Egyébként nem lehetne eladni hatméteres/hatliteres limuzint ezernégyzetméteres lakást vagy éppen két focipályányi privátjachtot. Pedig ez történt most is: a 162,5 m hosszú M/Y Eclipse pont fél méterrel hosszabb az eddigi…..
Mit szeret az ember a vízen? Gyorsan és stabilan csapatni. És ha lehorgonyoz? Kényelmes életteret. Az ellentmondás feloldására elkészült a Wider flotta első darabja, konkrétan egy 42 láb hosszú nyitott daycruiser. Lássuk, mit tud!Az ötlet, hogy a divatosan slank motoros jacht teste…..
Yacht Life Fabicikli 2010.11.25 18:40:00
Fából vaskarika nehezebben, de bringa igenis készül. Aki hajóban, bútorban is jobban kedveli a nemes fát, annak nem lehet kétséges a választás.Pláne, hogy a Renovo úgy hirdeti a bringáit, hogy az igazi szépségük abban rejlik, ahogyan mennek - a kinézet csak a ráadás.Miért jó a…..
Yacht Life Famotor 2010.11.29 10:37:00
Előző cikkünk után emeljük a tétet, hogy a motorizált-fásított kikötői-parti közlekedés se szenvedjen csorbát. Ehhez remek alap az új-zélandi Digital Veneer, akik környezettudatos designerként a fa minél szebb és igényesebb, technológiailag is kortárs felhasználására…..
Yacht Life Őszi kedvencek 2010.11.15 08:36:00
Az igazi kedvencek és színek soha nem mennek ki a divatból. Mint például ezek a szépségek, amik magukért beszélnek - mind gyönyörű, érett, őszi barnás színekben. Carl F.Bucherer / Patravi EvoTec DayDate A Bucherer 90 éve épít minőségi karórákat - amik egyszerre…..
Tudjuk, hogy itt hömpölyög a Duna lustán Buda és Pest között, hogy szép, egyedi, nem véletlenül része a Világörökségnek a Dunapart budapesti látképe, hogy a folyó hajózható, hogy a budapesti közlekedés katasztrofális. Miért nem jut eszünkbe mégsem, hogy a Duna nemcsak arra…..
462 láb. Azaz 141 méter. Jóval több mint egy focipálya teljes mérete. Ekkora lesz a hossza, ha megépül a képen látható Dream Symphony, a világ legnagyobb vitorláshajója. Igen, ez megvalósuló terv, nem Verne-regény illusztrációja, és nem fantasy-rajz.A Dream Symphony terveinek…..
14 000 nm alapterületű, 14 km elektromos vezetéket használnak fel hozzá, 500 dísznövénnyel és 120 hosztesszel díszítik, 100 luxusjachtot találunk ott (ebből a legnagyobb 90 méter feletti, de átlagosan is 45 méter felettiek), a jachtok fele 2009 után készült, a résztvevők 37…..
Most, hogy hűvösebbek az esték, előkerülnek az almárium mélyéről a párlatok. Kedvence mindenkinek van, legyen az a tavalyi saját főzésű, 68 fokosra sikerült barackpálinka, egy '82-es Port Ellen whisky, egy Dom Perignon konyak vagy éppen egy 12 éves Malecon rum. (A kevert-pancsolt…..
Kényelmes. Szilaj. No, ezt a két karaktert élő ember nem köti össze. Ahogy vitorlázva is jól megkülönböztethetjük a jollés csapatás és a nagyhajós terpeszkedés kétféle érzését, autóban miért ne lenne ugyanaz? Oké, akkor fordítsuk meg és alakítsuk kérdő mondattá, vagy…..
Ha már alkalmunk nyílt meglátogatni Pugliát, megírni utunkat, sőt, tegnap még élőben is csevegni róla a Granturizmóban, beszélni a kulináris kalandokról, az országjárásról, az építészeti-történeti és a kortárs kulturális tapasztalatokról, akkor miért pont a végletek…..
Yacht Life Lechner No. 3 2010.07.11 09:34:00
Hogyan is kezdődjön ez a cikk? Annyi fogás van rajta… Adott egy magyar egyedi karóra-márka, a Lechner, ennek egy újabb darabja, a szépséges No.3, az óra tervezője és készítője, aki civilben amúgy reklámügynökségi kreatívigazgató, ráadásul a magyar építészet és…..
Előrevetésként: ez az írás egy szubjektív utánlövés a múlt heti C70 teszt után: azt igazolja, néha igenis jár jutalomfalat a zsurnalisztának. Igen, a félreértéseket eloszlatandó a C30-at el tudnám képzelni saját járműként. Lehet, hogy nem pont ebben az összeállításban, de…..
Yacht Life 2 in 1: Volvo C70 2010.05.31 09:48:00
Egy Volvo legyen… Kéretik befejezni! Nos? Mi volt az első szó, ami bejött? A biztonságos? És a második? Elegáns? Karakteres? Pipa. Az arcfelvarrott C70-et teszteltük egy hétig: ez volt a Tour de Fertő. Koranyár, Laser Radial Nyílt Országos Bajnokság a Fertő-tavon, azaz majdnem…..
Lakókocsis nyaralásban gyerekkoromban volt részem, amikor már jó előre tervezgettük a testvéreimmel, hogy mekkora fun lesz majd -a dögunalmas és kényelmetlen összepréselődés helyett az Ezerkecske hátsó ülésén- menet közben a lakókocsiban legózni vagy éppen ágyban fekve…..
Yacht Life Átlátszó trükk 2010.04.19 11:02:00
Mielőtt valaki nyugtalankodni kezdene: ezúttal sem a közélettel, a párt-, kampány- vagy éppen bankfinanszírozással foglalkozunk, hanem a Clear Blue Hawaii pofonegyszerű, funkcionális és eredeti ötletet hordozó, éppen ezért remek termékével: az átlátszó kajakkal.Mi lehet egy…..
Vízrebocsátották Kielben a PlanetSolar projekt hajóját, a Türanort, a jelenleg legnagyobb napenergiával hajtott motoros jachtot, amivel jövőre körbehajózzák a Földet - tisztán napenergia segítségével.A Türanor elég futurisztikus kinézetű hajó: többtestű, egyfajta…..
Yacht Life Jacht a falra 2010.04.08 15:07:00
Kikötött régmódi motoros jacht tatfedélzete. Folyamtorkolatban vesztegel. Sima a víztükör, laposak a fények, késő délután van vagy éppen reggel, ki tudja?, egy biztos: lusta idő. A hajótest fehér mázolásán lecsorgott rozsdanyom. Kövér férfi terpeszkedik hátradőlve…..