Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lipton-szabi (törölt)

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Első napra készülök a tablettagyárban... Iszonyat szerencsénk volt Szupival, hogy délelőtt bementünk és délután már kezdhetünk is. A főnök megkért minket hogy 13.15 kor találkozzunk a Shell kútnál, majd onnan őt követve menjünk be. Egyrészt megmutatja hogyan jutunk el a…..
lipton-szabi (törölt) 2013.01.10 20:10:53
Kedves utasaink. Burton-i életmódmagazinunk újra jelentkezik. Csatolják be öveiket máris indulunk. Előző utazásunk valahol ott ért véget, hogy új munkahelyem lett. Erősen hasonlít a Tesco s munkára.Fogom a cuccokat és raklapra vagy kosárba rakom. Ha készen van egy megrendelés…..
lipton-szabi (törölt) 2012.11.26 12:06:37
Angliába jöttem Újratöltve 2012.11.11 22:48:31
Sokat gondolkoztam... Mi legyen a bloggal? Folytassam? Vagy ne? Sok helyről kaptam megerősítést - köztük sok ismeretlen olvasótól is- hogy hiányoznak a történetek.  Akkor kezdjük el... Valahol ott szakadt meg a "film" hogy elindultam Magyarországra... Nem írom hogy haza mert nem…..
lipton-szabi (törölt) 2012.11.14 16:38:09
;)
Még két nap.... két nap és megyek haza... Haza? Mit is jelent ez a szó? Hát nekem már nem Magyarországot. Várom is meg nem is... Nagyon várom már, hogy végre a szeretteimmel lehessek egy keveset, de nagyon félek is tőle. Félek a sok emléktől ami otthon vár rám. Pedig már semmi…..
lipton-szabi (törölt) 2012.09.18 00:50:32
Angliába jöttem A kaland... 2012.08.20 13:45:44
Szerda este. Melóból tartok hazafelé... a többiek aktív eszmecserét folytatnak, nekem nincs hangulatom belefolyni a dolgokba. Ülök, gondolkozom, nézem a tájat ahogy tovasuhan. Az oldalsó ablakon a sűrű vízcseppek nem engedelmeskednek a gravitációnak, oldalra szaladnak. Próbálom…..
Mostanában kezdem magam úgy érezni mint aki egy filmet néz... Sokszor keresem a választ, ezek a dolgok vajon tényleg velem történnek? Pillanatképek... ezek maradnak meg a napokból. Reggel felkelni, dolgozni, hazajövök és alvás, majd másnap ugyanígy folytatódik tovább... Persze…..
lipton-szabi (törölt) 2012.09.01 15:13:01
Véget ért a nyár. Ismét itt a szokásos taknyos angol idő. Valahogy egész az egész hetemre rányomta ez a bélyegét. Most már nem a hőség miatt nem tudok rendesen aludni. Egyszerűen csak nem megy... Igaz hogy a héten elég sokszor kellett vinnem a srácokat melóba hajnalban és ugye…..
lipton-szabi (törölt) 2012.08.05 19:44:23
@micsoda?: Ez így igaz !
Angliába jöttem Megmaradok 2012.07.14 10:35:00
Igen újra jelentkezik a Burtoni-i híradó. Tudom sokat kihagytam de azóta sem sok különös dolog történt velem. Kezdjük ott ahol abbahagytam. A kezem már meggyógyult, hála istennek. Cserébe olyan szinten megfáztam, hogy öröm nézni. Egy élelmiszeripari cégénél ez nem kimondott…..
lipton-szabi (törölt) 2012.07.16 21:00:11
Az úgy kezdődött hogy visszaütöttem... :D De ne szaladjunk ennyire előre az időben. Viszonylag kellemes hétvégét tudhatok magam mögött. Volt benne pár nem várt fordulat, de hát ilyen az élet.  Vasárnap reggel 5 óra 15 perc.  Telefon csörög... Neeee megint kezdődik a hét.…..
lipton-szabi (törölt) 2012.07.05 20:58:00
Angliába jöttem Normális???? 2012.06.19 04:40:00
Amióta van az új munkahelyem nem sok dolog történik velem. Néhány apró kivétel azért van. Rájöttem ismét, hogy nem fehér emberrel üzletelni nem szabad. Ugye dolgoztam a telefonos üzletben, de már nem... hogy miért? Mert pénteken szépen várom a jussomat... úgy gondoltam ha…..
Ez is csak egy szokásos napnak indult. Reggel felkeltem, kaja fogyóban... hát akkor gyerünk be a városba. Előtte még tettem vettem, majd hirtelen rápillantottam az órámra.. fél 1... Hoppá 2 kor indulunk Imivel... Szoros a program. Gyorsan elszaladtam a boltba, vettem pár dolgot majd…..
lipton-szabi (törölt) 2012.04.20 00:09:36
Így változik nyártól a Munka törvénykönyve

Csak este 6 óra után jár pótlék

Megszűnik a délutános és az éjszakai pótlék közti különbség, a műszakpótlék mértéke egységesen 30 százalék lesz. Más értelmezést kap a műszak fogalma, ugyanis csak 18 órától másnap 6 óráig jár pótlék. Aki pedig például 14 és 18 óra között dolgozik, mondjuk eladóként, az nem kap majd délutáni pótlékot - hívta fel a figyelmet Horváth Csaba.

Újdonság, hogy a munkaadó beépítheti a pótlékot az alapbérbe vagy havi átalányt állapíthat meg. Ebben az esetben mentesül az extra pénz kifizetésétől.

Megszűnik az egységes minimálbér

Új elem a jogszabályban az is, hogy a kormánynak lehetősége lesz munkavállalói csoportonként - szakmánként, képzettségi szintenként, vagy akár regionálisan is - eltérő minimálbér megállapítására - mondta Horváth Csaba.

Több túlóra

A Jelenlegi 200 óráról 250-re nő a rendkívüli munkaidő (túlóra) éves korlátja, kollektív szerződésben a jelenlegihez hasonlóan legfeljebb háromszáz órát lehet kikötni.

Kirúghatják, aki táppénzre megy

Július elsejétől a betegség ideje alatt is felmondhatnak a munkáltatók a keresőképtelenné váló munkavállalóiknak. Egyszerűbb lesz megszabadulni az eddig védett pozíciókban lévőktől, azaz a három éven aluliakat nevelőktől vagy nyugdíj előtt állóktól, bizonyos esetben a várandósoktól is.

A július 1-jén hatályba lépő új Munka törvénykönyve (Mt.) szerint nem élveznek majd védettséget a táppénzen lévő dolgozók, és azok sem, akik a beteg gyermekük ápolása érdekében kérik táppénzes állományba helyezésüket, vagy hozzátartozójuk ápolása miatt keresőképtelenek.

Könnyebb lesz kirúgni a kismamákat

A gyesről/gyedről visszatérő kismamák felgyülemlett szabadságát továbbra is rögtön ki kell adni a szülés után visszatérve. Szó volt róla, hogy ez esetleg pénzben kiváltható lenne, de a kormány végül visszalépett.

Megszűnik azonban a gyerek 3 éves kora előtt visszatérő kismamák eddigi teljes védettsége: különleges esetben (például ha gondatlanul végzik a munkájukat). Azonban még akár hazsnos is lehet, hogy – míg eddig ez csak lehetőség volt – most a visszatérő kismama kérésére a munkaadónak kötelessége őt részmunkaidőbe visszavenni.

Csökken a minimális pihenőidő

A napi pihenőidő az eddigi minimum 11 óráról 8 órára csökken, vagyis ennyi időnek kell eltelnie két munkavégzés között.

10 nappal csökkenhet az éves szabadság

Az új jogszabály szerint ugyanis csak 20 nap alapszabadság jár a munkavállalóknak, a többit pótszabadságnak minősítik, ami nem jár, csak adható, és így a munkáltató bármikor elveheti a kollektív szerződéssel.

Az új törvény szerint a 25 életévtől 1, a 28-tól 2, 37-től 6, 45 éves kor fölött pedig 10 nap pótszabadság adható.

Bukhatjuk a végkielégítést

Sok esetben kevesebb végkielégítést kaphatnak a dolgozók, ugyanis a a munkaviszonyban töltött idő nem a felmondási idő (ami akár 90 nap is lehet) utolsó napjáig tart, hanem a felmondás közlésének a napja a mérvadó a számításkor. Ez azért fontos, mert így előfordulhat, hogy a felmondási idővel érné csak el a dolgozó a végkielégítéshez szükséges időintervallumot.

Továbbra is legalább háromévnyi munkaviszony kell egyhavi végkielégítéshez. Öt év után jár kettő, 10 év esetén három, 15 év után négy, 20 év után öt, legalább 25 év után pedig 6 havi végkielégítés.

Július elsejétől azonban az is előfordulhat, hogy valaki nem kap végkielégítést: nem jár végkielégítés, ha a munkáltatónak a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartása vagy a nem egészségügyi okkal összefüggő képessége miatt mondanak fel.

Egyszerűbb lesz kirúgni a dolgozókat

Elég, ha a munkaadó bizonyítja, hogy a munkavállaló nem tud beilleszkedni a munkahelyi közösségbe, jelentősen romlott a munkához, feladatai ellátásához való viszonya, mentalitása jelentősen hozzájárult a rossz munkahelyi hangulat kialakulásához.

Állami cégnél rosszabb lesz, mint a privát szektorban?

Az új Munka törvénykönyvének végrehajtásához számos törvényt meg kell majd változtatni, a rendelkezéseket össze kell hangolni. Információja szerint az állami tulajdonú vállalatoknál nem lehet majd olyan kollektív szerződést kötni, amely a Munka törvénykönyvében foglaltaknál kedvezőbb feltételeket tartalmazhat - emelte ki Horváth Csaba az MTI-nek.
lipton-szabi (törölt) 2012.06.20 09:58:49
pár napja semmi komolyabban említésre méltó nem történik velem. Azt hiszem elkezdtem élni a szürke hétköznapokat. Reggel korán megyek dolgozni, délután meg csak egy forró fürdőre vágyik miden sajgó porcikám. Habár mostanában nem megy az alvás. Lassan akkora táskák nőnek a…..
lipton-szabi (törölt) 2012.06.20 09:58:49
Angliába jöttem Egy szép nap. 2012.04.30 22:27:00
Tegnap este elég nehezen tudtam elaludni... Hajnali 3  forgolódom, netezgetek. Olvasok, csak olvasok érzem hogy nehezül a szempillám. De nagyon érdekes, ezért erőt veszek magamon. Egyszer csak filmszakadás. Snitt Reggel 10 óra... felébredek és süt a nap! Lemegyek kávézni, ki az…..
lipton-szabi (törölt) 2012.06.20 09:58:48
Tegnap este osztottam szoroztam. Forgolódtam mit kellene tennem. Jó lett volna valakivel beszélni, tanácsot kérni de mégsem tettem...Reggelre kitisztult az agyam. Felpörögtem és döntöttem. Ha már egyszer úgy hozta az élet, hogy váltani akartam és minden lehetőség adott akkor miért…..
Minden nap felnyitom a laptopomat és arra gondolok, hogy írni kellene valamit. De annyira nem történik velem semmi említésre méltó, hogy nem jött az ihlet... Reggelente felkelek, elköltöm a közeli kúrd boltban a napi 1 fontomat, dolgozok és hazajövök. Ha már munka őszintén…..
lipton-szabi (törölt) 2012.06.20 09:58:46
Reggel fél hat. Csörög az óra! Áhhh neee szűnj meg!!! Nem akarok menni. Nagyon fáradt vagyok! Talán ha két és fél órát sikerült aludni. Zombijárásba kikecmergek a fürdőig. Semmi hatás. Mindegy. Lemegyek energiaitalért... elfogyott... kávé? nem is volt? Hát ezt nem élem túl.…..
lipton-szabi (törölt) 2012.06.10 00:14:47
Furcsa volt ez a mai nap. Hamarabb kellett mennem dolgozni, mert "fucking busy day" volt a mai. Nem is engedtek el egyből meló után. Enyhe túlóra után hullafáradtan értem haza...Netezgettem, nézelődtem és elmélkedtem. Van egy pont az életedben amikor rájössz, hogy a ház…..
Angliába jöttem kemény hét volt 2012.05.11 23:30:00
 Sok minden nem történt velem lassan egy hete amit érdemes lenne megosztani a nagyvilággal... természetesen nem mentem át vegetációba csak leginkább a belső dolgokban történtek változások... A meló nagyon kemény volt a héten. Hajtottak bennünket rendesen... minden nap…..
lipton-szabi (törölt) 2012.05.12 14:35:08
Angliába jöttem Szombat... 2012.04.14 23:02:50
Hát a mai napom sem volt eseménytelen. Reggel felkeltem, és úgy éreztem magam mint akit agyonvertek erőt vettem magamon és elvánszorogtam a fürdőig. Egy kád igazán forró vízben áztattam magam vagy fél órát. Ez mindig segít. Délelőtt olyan tenniakarás lett úrrá rajtam. Úgy…..
lipton-szabi (törölt) 2012.04.15 18:47:46
A tegnap esti állás szerint ma day offom (szabadnapom) volt. Ezen felbuzdulva este még filmeztem egy kicsit mondván, hogy úgysincs mára semmi komoly program. Reggel 8 kor arra ébredek hogy csörög a telefon. Felveszem, szinte még félálomban erre valaki nekiáll hadarni a telefonba hogy ma…..
Nem hinném, hogy egy hétnyi zsigulizás után lenne még olyan magyar az országban, aki ne tudná, hogy e szovjet remek alapjául egy hatvanas évekbeli Fiat, a 124-es szolgált. Bár: ma reggel kikérdeztem a szomszéd nénit, és – a teremburáját - nem tudta pontosan megmondani, melyik…..