Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rimtom

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrégiben Nika Györgyöt kiebrudalták Az Estéből, de arra, hogy a műsorvezető nem követett el semmi komoly hibát a jobbra tolódott műsorban, csak kellett a hely az Echo TV-ből importált Gulyás Istvánnak, bizonyíték lehet az a tény, hogy Nika péntektől a köztévé reggeli…..
Amikor az első plakátot megláttam, vegyes érzések kavaroogtak bennem. Egyrészt örültem annak, hogy a cég marketingesei hajlandóak voltak bevállalni valami szokatlan reklámmegoldást, amiért feltétlenül dicséret illeti őket. Másrészt azt éreztem, hogy a tűzzel játszik a cég,…..
Legyen az MTV a magaskultúra és az igényes műsorok adója! Vagy esetleg zárják be az egészet. Heti szavazás-összesítőnk. Heti szokásos szavazás-összesítőnkben a Magyar Televízió jobboldali átalakításával foglalkozó cikkünk szavazásainak eredményét, illetve a cikkhez…..
function PlaySound(url) { document.getElementById('spanDyn').innerHTML=""; } Van néhány szó az angolban, melyek kiejtéséből az idők során elveszett a /t/ hang, de írásban a mai napig megjelenik bennük. Néhány évszázaddal ezelőttig általános volt a /t/ ejtése a címben…..
rimtom 2010.08.09 00:20:41
@Mikrobi:
Az evvel-avval csak régies változat. Én pl. jobban szeretem használni mert sokkal kellemesebb a csengése. Pedig gimnáziumba járok :)

A poszthoz: Ez az egész tök jó, de semmi értelme. Annyira semmi értelme ennek a nyelvnek. Utálom. Ez a magánvéleményem. Németet tanulok mióta az eszemet tudom és egyáltalán nem áll rá az agyam az angolra. Semmi, ismétlem semmi szabály vagy nyomon követhető dolog lenne akár a nyelvtanban akár a kiejtésben. Lásd a fenti often példát. Most akkor hogy a fészkes fenébe ejtsem? Utálom az egészet ahogy van, nem szeretem az angolt.
rimtom 2010.08.09 01:49:43
@pocak:
Magyartanárunkkal többször beszélgettünk erről is meg a sukk-sükkölésről meg az "innák valamit" kategóriáról. Akkor említette meg, hogy az evvel-avval egy régiesebb forma. Aki nem hiszi járjon utána. Én elhittem, nem jártam utána. Gondolom, hogy igaza van, én aztán abszolút nem vagyok kompetens ezt megítélni. Csupán azt mondtam, amit nekem erről tanítottak. Hogy ez egy régiesebb forma.
Oké, oké, csehfóbiám, pontosabban csehfiliám van. De nekünk miért nincs olyan interaktív, mindenféle fontos információt tartalmazó turisztikai térképünk, mint a cseheknek? (Vagy van, csak nem találom?)Van persze többféle interaktív Magyarország térkép, ilyen, olyan, amolyan, de…..
Subba WTF: Kecskehíd 2010.07.17 13:08:00
rimtom 2010.07.27 00:15:32
  Az Ohio állambeli Clevelandban szomorú a mai nap a magyar katolikusok számára. Richard Lennon helyi püspök ma veszi le a szentelést a százhat éve, magyarok építette Szent Imre templomról, és egy jó nagy lakatot rak rá. A templomot bedeszkázzák, piacra dobják, ergo az egyház…..
rimtom 2010.07.01 00:46:00
@khamul:
biztos vagy benne, hogy nincs gyerek? Akkor nézd meg a 4. képet. Teli fiatal cserkészekkel. Szerintem ez szörnyű. Ami azt illeti nem is hallottam még azt a kifejezést, hogy "levenni a szentelést". Ezzel a kifejezéssel még borzasztóbb. ÉS nagyon tiszteletre méltó, hogy 106 éven át magyar emberek jártak és járnának most is. Ha tényleg, nem is a vallás miatt, a közösség miatt. Az ilyen helyeken lehetne a teljes asszimilációt megálíltani és a magyar kultúrát terjeszteni. Úgy látszik igény lenne rá. Sok sikert szerencsét és erőt kívánok hozzá!

(kicsit más: azért azt látni, hogy az egyház züllik. sorra hallunk pedofil botrányokról, visszaélésekről és most már templombezárásról is. valami nincs rendjén. kiben bízzunk, ha nem az egyházban? mi lesz a következő lépés? megzsarolnak gyónás után?! ne értsétek félre, a vallás és az egyház külön téma. Isten felettünk van és őrködik.)
rimtom 2010.07.01 20:45:41
@Téglagyári Megálló:
Isten van. Azt, hogy ki hogyan gyakorolja a vallását az egy dolog. Erre a hitre épültek az egyházak. Lásd a keresztény egyházakat. Alapjukban megegyezik mégis eltér valamiben. Akkor most mi van? Kinek/minek higgyünk? A hit legyen megingathatatlan.
Gondoljunk a középkori bűnbocsánat árusításokra. Az egyház és a hit nem ugyan az...
Az szdsz-nek semmi köze nincs ehhez, főleg nem az szdsz rám gyakorolt hatásának...
Kerékagy Zsákban gyerek 2010.06.30 15:34:00
Vagyis hogyan jut el az óvodába egy hajtipajtigyerek. ..
rimtom 2010.06.30 23:57:30
Na itt is sok az észosztó, borzasztó okos ember. Abszurd ötletek (biciklis rendszám, jogsi, na ne nevettess már). És a gyalogosok? nekem se kell több szabályt ismernem biciklisként, mint egy gyalogosnak.

Kettős mérce, ez helyes. Az autósok veszélyesek. Nem kerülik ki a bicikliseket. És itt papoltok (ti autósok), hogy óvatosan, meg a szabályokat betartva bringázzunk!? Ha egyenrangúak lennénk az úton akkor nyilván ti sem úgy előznétek, hogy a visszapillantó szinte a biciklishez ér. Az új KRESZ szerint, nem kell az út szélén tekerni. Azóta nem is tekerek. Tegye ki az irányjelzőt váltson sávot és előzzön meg úgy mint egy autóst, mint ha egyenrangúak lennénk. Azért néha el lehetne gondolkozni, és nem csak ugatni a kormány mögül.
Hol éltek ti, már ne is haragudjatok! Mintha az autósok minden szabályt betartanának. Majd ha ők betartják, akkor én is betartom. Ha az autósok nem tolerálják a bicikliseket és nem viselkednek a forgalomban úgy, ahogy kellene, akkor én, mint biciklis miért kéne elviselnem az autósokat? Miért kellene az út szélén tekernem, ha úgy sem előz meg szabályszerűen?

És ami ehhez kapcsolódik: Szerintem semmi kivetni való nincs ebben. Nem tudom mennyire élvezhető, engem a nagymamám a csomagtartón vitt a Fő utcán, nagyon szerettem Csepel bike :P :) Úristen! Én is élek, ő is és köszönjük, jól vagyunk! És ha a tizedes megállított volna még jó utat is kívánt volna!
Amúgy mi a különbség, ha a csomagban nem a gyerek van, hanem valami más? Ha behúzza a fejét ti sem látnátok, már semmi probléma nem volna ugye? Na ugye, így már mindjárt más, csak valami csomagot visz. Gondolkozni kéne egy picit, de az úgy nem mindenkinek szokása...
rimtom 2010.07.01 00:57:46
@cso zsi:
Sárga, piros, mindig tilos. Jó napot kívánok! Örülnék ha az autósok legalább ennyit ismernének. Az a helyzet, hogy ha ismerik is, nagy ívben tojnak az egészre. És azt hiszem ők vannak többen, és talán több balesetet is okoznak. Én kérek elnézést!
Értem én a lényeget persze, szabályosan, de amíg az autósok, akik többségben vannak szabálytalankodnak, én hiába követem őket, attól még ugyanúgy elbaszhatnak 90-el az út szélén a házunk előtt... És tetszik tudni ez itt a nagyobb probléma, nem az amúgy is kisebbségen lévő biciklisek közül az a néhány, aki nem tartja be a KRESZ egyes előírásait. No meg ha a biciklist elütik, az autósnak nem sok baja lesz, szemben a biciklisnek. Ezért kellene az autósoknak sokkal nagyobb figyelemmel lennie a biciklisek iránt. Kövezzetek meg, ha nem így van, de az autósnak nagyobb a felelőssége, ha ő elszáguld egy biciklis mellett... Mert valljuk be, ha annyival tötyörögne mint egy biciklis, nem sok gond lenne a bringásokkal.
Engem szilveszter éjszakáján vittek be a Jánosba, eltörtem a lábam. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy egy duhaj buli és ivászat következtében, nem: krónikus izületi beteg vagyok, lement a vérnyomásom, elájultam. Egyórai várakozás után megvizsgált az orvos, közölte műtét,…..
"A busz kék, a villamos sárga, a troli piros, a HÉV zöld, ezt minden fővárosi gyerek tudja – és a taxik is beállhatnak a sorba." - foglalja össze a Totalcar Bojár Iván András MTI-hez eljuttatott tervét. A Fővárosi Önkormányzat városarculati tanácsnokának, amikor…..
A Zsámbéki-medence civiljei az elszámoltatóbiztoshoz fordultak, hogy a pátyi ingatlanpanamát is vegye fel a feketelistájára. A nyílt levelet változtatás nélkül adom közre.Tisztelt dr. Papcsák Ferenc! Páty, Telki és a Zsámbéki-medence lakói nevében kérjük a Tisztelt…..
rimtom 2010.06.20 23:39:06
@Sohanedudgi:
Az az igazság, hogy nincs jobb ötletem. Sajnálom, hogy nem kap elég sajtó nyilvánosságot az ügy. Bár a kirobbanásakor viszonylag sokat foglalkoztak vele, de most már nem. Persze ez is egy formája lehet a nyilvánosságra hozásnak, de az országos médiában nem igazán van visszhangja. Pedig csak akkor lehet sikeres az ellenállás, ha az elegendő nyilvánosságot kap, ez tiszta sor. Ezért külön köszönet jár Bodoky Úrnak is. Nagyon tisztelem és becsülöm érte, hogy foglalkozik az üggyel.
És hogy miért szajkózom ennyire a nyilvánosságot? Mert a politikában és 2/3 mellet semmilyen függetlennek mondott ítéletben nem lehet bízni. Valamiért nem tudom azt elképzelni, hogy ebben az országban joggal és törvénnyel meg lehetne akadályozni egy ilyen beruházást. Ellenszenvet kell kiváltani az itt lakókban a tervekkel szemben, mert csak megtörhetetlen ellenállással civil összefogással tudjuk megvédeni a medencét. Őszintén aggódom és kétségbe vagyok esve.
Sokkal inkább önös érdekek lapulhatnak e mögött. Józan, felelős ember nem hozhatott volna ilyen döntést. Egy polgármestertől pedig azt várja az ember, hogy elkötelezett lokálpatrióta legyen. Ha a Tisztelt Bognár Úr ilyen lenne, nem tette volna meg ezt a lépést.

Ha a helyiek nem állnak a dolog mellé és nem tiltakoznak elég hangosan, akkor sajnos csak azon fogják kapni magukat, hogy az úton nem tudnak majd átmenni, a település és környéke pedig élhetetlenné válik...

Egyenlőre vesztésre állunk. Nem szabad feladni és minden létező követ megmozgatni, bármit ami eredményt hozhat számunkra!

S bár ez az egész elsősorban Telkit és Pátyot érinti, én azért aggódva figyelek...
Minden rosszindulatú híresztelésemmel ellentétben a forgó óra megvan a Nyugati téren, talán el sem tűnt, jégcsapok pedig egész biztos nem pörögtek rajta. Felmerült bennem, hogy sorozatot csinálok ebből a pszichedelikus vonalból, mondjuk "Operaházzá alakíthatják a Hűvösvölgyi…..
Magyaridióta Vesárnap* 2010.05.05 14:10:00
Alig két hete jelent meg egy cikk az indexen arról, hogy immáron uniós projektté vált az üzletek vasárnapi zárva tartása. Nem véletlen, hogy éppen a KDNP (KiDerült, hogy Nincs is Párt) állt politikai értelemben a kezdeményezés élére hazánkban, mivel az egész ötlet…..
rimtom 2010.05.05 21:50:07
@hamisnero:
nekem teljesen mindegy milyen nap jut a családnak. tény: az emberek nem tudják megválogatni, hogy milyen munkahelyük van. ha dolgozni kell vasárnap akkor ha nem akar akkor is be kell mennie. szerintem nagyon sok ember választaná inkább a családját. de nincs választási lehetőség. ha nem vetted észre a törvények eddig is meghatározták az életed. ha lopsz lecsuknak. eget verő nagy baromság, hogy itt evvel meg lenne szabva és kötelezve lennél.
meg az a pár ezer forint havonta nem fog senkit földhöz vágni. az meg egy kurva nagy demagógia, hogy ne szervezzék meg az életed. ha nem vetted volna észre eddig is azt csinálják. ez egy kurva nagy baromság. igenis legyen a hét bármely napa pihenőnap. tökmindegy hogy minek hívjuk
a lényeg azon van: az embereknek legyen szabadnapjuk és mivel a munkaadó nem fogja ezt magától megadni mert miért tenni, akkor ezt törvényben kell leírni. a te hasonlatoddal élve: az én munkaadóm miért íjra elő nekem, hogy menjek be dolgozni? akkora hülyeséget tudtok itt összehordani...
Az alábbi intő Orangeman ellenőrzőjéből származik, a történetet meg személyesen mesélte el nekünk, úgyhogy az idézetes doboz kimarad :) "KEDVES SZÜLŐK! ORANGEMAN RENDSZERESEN HINTÁZIK A SZÉKÉN, ÉS EZZEL KOMOLY VESZÉLYNEK TESZI KI MAGÁT. KÉREM PRÓBÁLJÁK EZT MEGÉR(T)ETNI VELE!" A…..
Szeretem az utcanévbokrokat. Nem az Akadémiatelep számozott útjaira gondolok, hanem a valamilyen logika szerint csoportba gyűjtött utcákra. Ebből is vannak azért egyszerűbbek, direktebbek. Mondjuk hét vezérről elnevezett bokrok Budapesten több helyen is vannak (néhol kiegészítve…..
Véget ért az MTV első választási bemutatkozója, a Magyarország választ 2010 interjúsorozata az országos listát állító partok vezetőivel. Azt leszámítva, hogy a köztévé választási igazgatójává kinevezett Dobos Menyhért nagy igyekezetében kétszer akarta szerepeltetni a…..
A zöldombudsman szerint meg kell semmisíteni a Grupo Milton óriásberuházását lehetővé tévő önkormányzati rendeletet, akár az Alkotmánybíróságig is kész elmenni emiatt...
rimtom 2010.03.28 15:33:42
@roadrunner: Nem vagyunk irigyek csak kurvára elegünk van abból ami itt zajlik. Talán körül kellene nézni mi folyik itt. Meg lehet nézni Telkit és Budajenőt! Nem kérünk több telepest ide! Tiszta és élhető környezetet akarunk. Ebben semmi irigység.
És igen baj ha fejlesztenek. Ilyen áron nem kérünk belőle! Tiszta levegőt csendet és nyugalmat akarunk! Nem csak Telkin, Az egész Zsámbéki-medencében: Budajenőn, Perbálon, Tökön és Zsámbékon is!

Nagyon bízom abban, hogy nem lesz egy kapavágás sem. Bízom az alkotmánybíróságban. A következő tiltakozásra mindenképp elmegyek!
De van egy ötletem :P Mi lenne ha visszakorrumpálnánk a képviselőket?

Félre téve a viccet remélem józan és felelős döntés fog születni és nem fog épülni semmi!

Szorítok!

ui: Hajrá Index! Örülök, hogy címlapon van a hír és hogy foglalkozik evvel valaki! Így tovább!
rimtom 2010.03.29 22:02:22
Mindenkinek aki túl okosnak hiszi magát és kurvára nem itt lakik! (Hogy mindenki magára ismerjen: akik támogatják ezt a luxusgettót amit ide terveznek)

A környezet:
Kérem tisztelettel Natura2000-es terület, a Budai Tájvédelmi körzet közvetlen közelében kívánják ezt megvalósítani. Ez kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület. Aki szerint ez szántónak minősül az jobb ha ott is marad ahol van (Budapesten). Ha megegyeztünk, hogy valódi tájvédelemről van szó akkor lássuk mi az ami miatt környezeti szempontból aggályos. Igaz ami igaz maga a beruházás tényleg szántón lenne. Ez különösen védendő lenen, hiszen a föld a legnagyobb kincs (akár a feudalizmus alatt.) Különösen nagy kincs a jó termőföld. Meg kell védenünk a termőföldet ezért nem szabad engednünk! És a forgalom és az építkezés okozta környezetszennyezésről már nem is beszélve. Valamint innen a Zsámbéki-medencéből a legnagyobb szeretettel küldöm üdvözletem Budapestnek és azoknak akik a Zsámbéki-medence beépítetlensége miatt szívhatnak még egyáltalán levegőt.

Kívánom a beruházást támogatóknak hogy látogassanak el hozzánk (két főt el tudok szállásolni) és menjenek be autóval vagy busszal a városba, reggel, csúcsidőben. Szabadnapot vegyenek ki mert időben nem fognak beérni!
Már így is elviselhetetlen dugók alakulnak ki, lehetetlen elérni a fővárost! Nincs szükség újabb 6000 autóra (bár kétlem hogy ide olyan családok költöznének ahol csak egy autó van a családban).

Aki pedig érvei közt azt a jogot hangoztatja, hogy a pestiek kiköltözhessenek nyugodt és zöld környezetbe annak felajánlom ingatlan közvetítésemet és segítek lakást keresni a környéken (Csak Bp. belvárosiaknak él az ajánlatom.) Ehhez nincs szükség 6000 fős lakóparkra, menni fog e nélkül is.

És igen bevallom: önző vagyok. Már a nagyszüleim is itt éltek és nem fogom hagyni hogy tönkretegyék ezt az utolsó zöld szigetet Budapest körül. Mint ahogy a pestiek sem engedik tönkre vágni az ő környezetüket úgy mi se hagyjuk! Kikérem magamnak és az itt lakó társaim nevében is, hogy bárkit is avval vádoljanak, hogy a fejlődés ellen van. Kikérem azt is, hogy bárki becsméreljen minket. Nem vagyunk a fejlődés ellen, viszont nem tűrünk meg rákos daganatot, maffiózókat és újabb környezet pusztító, életminőség romboló és az itt élő emberek számára teljesen felesleges beruházásokat! Ez akkor lenne fejlődés, ha mi akik itt lakunk számunkra hasznos lenne. Nos itt nem az a réteg lakik aki minden nap golfozna. Telkin sem laknak ilyenek! Hiába mond bárki, bármit, Telki egy létező település. és igen ott is vannak olyanok akik helybeliek és már a lemenő felmenő rokonságuk is ott lakott. Ez kb 1500 ember, vagyis Telki fele, aki nem golfozna minden nap. Tehát az itt élő emberek számára ez a "fejlesztés" kurvára de nem érdeke, ugyanis számukra nem nyújt semmit.

A törvényességről:
Mint kiderült több ponton sért törvényt és alkotmányt a rendelet. Ez eleve józan (budapesti) paraszt ember számára is világossá teszi, NINCS helye ennek a beruházásnak Pátyon! Sem máshol az országban! Gengszterek akarnak minket tönkretenni! Talán az államnak is felnyílt a szeme, remélem a pátyiaknak is fel fog!

A következmények:
Beláthatatlan következményei lehetnek. Ha megépül az maga lesz az apokalipszis a környéken élők számára! Ha félbe marad azzal is hatalmas károkat okozva a természetben. Nincs szüksége a környéknek a Gödörklub 2-re nem akarunk sem félig kész sem teljesen kész golfpályát, vagy lakóparkot, vagy ki tudja mit terveznek ide még ezeken kívül...
Ilyen áron nem kérünk belőle! Fejlesztgessenek otthon, Spanyolban, mi köszönjük nem kérünk belőle!

Lassan elmondom, hogy mindenki megértse: NINCS SZÜKSÉG GOLFPÁLYÁRA, SEM LAKÓPARKARA! Tiszta levegőt nyugodt környezetet és érintetlen természetet akarunk, ahogy eddig is!
Az alábbi beírást, bár próbáltam felkutatni, nem sikerült beszerezni a tulajdonosától, így kénytelenek lesztek elhinni, egy 8.-os lány kapta az egyik kémiatanártól a suliban, és további hozzáfűznivalót nem is igényel. "Tisztelt Szülők! Lányuk az utcasarkon egy szál…..
rimtom 2010.03.13 23:03:41
@masterboy: Kár hogy ez már nincs így. gyakorló tanulóként azt látom, hogy semmi fegyelem nincs. Egy kicsit el vagyok keseredve, nem tudom mi lesz így ebből az országból 10-20 év múlva... Látom azt, hogy a Nemzeti Ünnepünk alkalmából rendezett megemlékezésre nem képes ünneplőbe öltözni és a kokárdát kitűzni. Néha igen is a tanárnak cselekedni kéne. Ha szülőnek nem sikerült a gyereket megnevelni, akkor a tanárnak kellene! Nagyon nem jó ez így most. És ez csak rosszabb lesz. Tudnék még mit mesélni...
rimtom 2010.03.22 21:00:32
@L'eau fasse: nem. ismernem kéne?
  "Újra felépül a Kós Károly és Zrumeczky Dezső tervezte régi Zsiráfház és Bölényház. Az épületeket eredetileg 1912-ben építették, ám a második világháborúban mindkettő elpusztult. Az 1960-as években Kéri Gyula és Bodnár Ferenc tervei szerint épült,…..
Februárban a városligeti állatkertben (a.k.a. FÁNK) jártunk családilag, és úgy vettük észre, az állatok pont úgy érzik magukat ezidőtájt, mint mi. Persze kókatagságukban is aranyosak voltak:Ez a perzsa leopárd ugyanazt a gondterhelten fáradt fejet tudta produkálni, mint bármely…..
Azt hiszem, megtaláltam minden idők legfaszább nevű kínai éttermét:Hé haver, hol a kutyám? ..
Még ilyet! Polip kókuszbunkerben 2010.02.23 17:17:00
 Néhány kisebb polipfaj a tengerfenéken talált kókuszdióhéj alatt keres menedéket ellenségei elől. Ha két üres féldiót is talál, belebújik az egyikbe és fedélként magára húzza a másikat.   ..