Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JDG

0 bejegyzést írt és 153 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy tűnik egész komolyan specializálódott egy angol csalócsapat a magyar elektronikaitermékfogyasztókra. Múltkori iMaces történetünkhöz kísértetiesen hasonlító csalás lett az Expresszen olcsónak tűnő iPhone-ból, amit most egy Phone Stock Inc. hirdetett, kábé így: Pár…..
Gyorsan megérkezett Róbert, az igazgató válasza H. levelére, és az abból készült posztra. H. egy jeges szenvedéssel teli hosszú hétvégéről számolt be nekünk. Az egri Hotel Korona vezetője felhívja a figyelmet az olvasónk történetében előforduló logikátlanságokra, de az ő…..
Viki a Cinema City Aréna büféjében dolgozik és olvasta, hogy milyen sokan panaszkodnak a mozira és a kollégáira, tegnap este viszont olyan élményük volt, amilyennel még sosem találkoztak: tahó, verekedős vendégek őrjöngtek és fenyegetőztek egy zacskó pattogatott kukorica miatt.…..
JDG 2009.10.16 15:04:33
@AnnaM: @Deniga: A posztban ez nem volt és túl sok volt a komment. Ebben az esetben bocsi zárva vagyunk, ha akadékoskodik, a biztonsági őr rakja ki.

@HattoriHanzo: Angliában dolgozom, ha itt két perccel zárás előtt megyek be valahova, mosolyogva kiszolgálnak. A biztonsági őrnek pedig az a dolga, hogy ilyen esetekben fellépjen. Ha nem tetszik, rossz munkát választott. A parasztot bizonyos határokon belül minden civilizált országban ki kell szolgálni, a fenti eset viszont, mint már írtam, az "udvariasan megkérem, hogy távozzanak, majd kikísértetem őket a biztonsági őrrel" kategóriába tartozik.
Pár hete kaptunk egy levelet, ami szerint a magyar Samsung elhajtotta az egy mára megszűnt bolt garanciapapírjával nála próbálkozó naiv ügyfelet. Minthogy a nemzetközi oldal visszaigazolta, hogy garanciális a merevlemez, kipostázta Hollandiába, ahol szó nélkül cserélték: Úgy…..
JDG 2009.10.08 17:39:04
@Kerek Perec: Azért van különbség a postai szolgáltatás és a vinyó között. A postai szolgáltatásban jobb esetben benne foglaltatik a BIZTOSÍTÁS, ami pont arról szól, hogy mennyit fizetnek, ha eltűnik/megsérül/stb. A Samsung a vinyón tárolt adataidra nem vállal garanciát. Ez ilyen egyszerű. Ha annyira sajnálod az adataidat, akkor BACKUP!

Azt meg el sem merem képzelni, hogy milyen fatökű cég tárol 1 TB pótolhatatlan adatot biztonsági mentés, de legalább egy rendes RAID nélkül.
JDG 2009.10.08 19:08:34
@Akárki Akármit Mond: Rossz gyártási széria, előfordul. Garanciális csere és kész. Ha pedig pár nap különbséggel haltak meg, nem szabadott volna adatot veszteni, ha van rendes RAID, vagy offline backup. Szerintem.

"Azért jó ez az ország mert itt mindenki mindenhez ért és mindenkinél okosabb és csak akkor nem rest és irigy ha az igazságot kell megosztani másokkal..."

Igazad van. Az ilyen emberek bütykölése miatt van adatvesztés egy egyszerű hardverhibából.
Azt hittem, hogy hoax a "Kuti Erika r. szds.bűnmegelőzési főelőadó Kiskőrös Rk." aláírással az éterben kerengő, továbbküldésre buzdító levél, de azért feltárcsáztam a kiskőrösi rendőrkapitányságot, mire kiderült, hogy a mail abszolúte valódi, a szerző…..
JDG 2009.10.06 19:00:31
Arhemus hónapok óta rendesen, beszedési megbízással fizeti diákhitele törlesztését, soha nem csúszott és késett vele. Ám mégis, rendszeresen kap sms-t  Diákhitel Zrt-től különböző hátralékokról, amit be kéne fizetnie. Egy érdekes történetet szeretnék megosztani, ami…..
Mit érdemel az a júzer, aki nem tiltja le a felugró hirdetésoldalakat? A magyar és a külföldi internetet exponenciális iramban szennyező Celldorado "ingyenes SMS-játékát egy N97-ért"! Naiv ügyfél ki tudja milyen tudatmódosult állapotban szopta be és rendelte meg tudta…..
JDG 2009.10.05 15:20:18
@forgodssake: Nem arról van szó, hogy a csalást elkövető személyt nem kéne egy süncsaláddal análisan inzultálni, hanem arról, hogy a jövőbeni átbaszandóság lehetőségét felnőtt korban nem árt felismerni, ha valaki enyhén gyanús körülmények között azt mondja, hogy kapsz valamit ingyééééér.

Az arány is rendben van:

1. Barom a hirdetés, ezért nem klikkeltem és nem is SMS-eztem.
2. Barom aki elhiszi, ezért egy jót röhögök rajta.

Az egyensúlyt nálam az billentette ki, hogy még el is sírja a hülyeségét a homáron.

De megbocsátok neki, mert akkor nem okozott volna kellemes pillanatokat a rekeszizmomnak, mert semmi nem olyan szórakoztató, mint az emberi hülyeség.
Imádták a kommentelők a Féllábú buszvezető a lehúzós tévévetélkedőben című, két héttel ezelőtt élesített posztunkat, amiben Noranora elcsodálkozott, hogyan jöhetett ki páratlan megoldás - 773 - a "3 kislány utazik egy buszon Londonba. Mindegyikük kezében 4 kosár van,…..
Az ismert online szerző pont ugyanúgy járt, mint előtte több ezer online olvasó: éveken át naponta kéjesen végiggusztálta a Homár posztjait, és az hitte, hogy vele ez sosem történhet meg. Aztán egy nap benyújtották neki a számlát. Elnézést a borzalmas viccért, de ezúttal szó…..
Úgy látszik hiába minden poszt, az emberek előszeretettel fizetnek elő mobilnetre a Vodafone-nál, hogy aztán újabb és újabb furcsaságokkal szórakoztassanak minket. Antal például egy 100MB-os csomag ötödét kettyentette el, mégis 21 ezer forintot kellene fizetnie a havidíjon…..
Ezt már szeretjük: a megtámadott cég válaszol, de nem csak a levegőbe beszél, hanem olyan súlyos váddal illeti a Naiv Ügyfelet, ami az egész ügy megítésélést erősen befolyásolja. A szavazógép tanúsága szerint olvasóink teljesen megosztottak voltak abban, hogy elfogadható…..
JDG 2009.09.18 16:24:53
@Bender: Szerintem jobb megoldás lett volna, ha megköszönöd eddigi "szolgáltatásukat" és keresel egy másik szolgáltatót anyázás és zárletépés helyett.
JDG 2009.09.18 18:53:45
@Bender: Hmm... akkor valamiről lemaradtam. Ezesetben a sün máshová bandukol, remélem tud úszni.
Mi különbözteti meg a művészt a nem művésztől? Én, a nem művész úgy fogalmaznék, hogy "Noranora kiszúrta, az ATV egyik telefonos-pénznyerős vetélkedőjében rossz megoldást adtak egy feladatra". Ugye milyen unalmas? Bezzeg ha Noranora, a művész fogalmaz, az olyan…..
JDG 2009.09.18 18:51:52
@megmondtam előre: Én biztos nem, nem bírom a macskákat. A sofőr sem, mert az nincs is. Így vagy a kislány, aki vezet, vagy a kislány, amelyik még utazik. De az is lehet, hogy a leszálló kislány visszafordul az elfelejtett macsekokért. Vagy nem. Vagy mittudomén.
Miklós panaszkiáltása pont annyira lesz hatékony, mint Tiborcé volt, de néha jól esik kiengedni a gőzt ugye, hát tessék. Miklós azon háborog, hogy 1.) felült a reklámoknak, és azt hitte, a Pannon mobilnet lefedettsége legalább a fővárosban tényleg  kiváló, így…..
L. csak azt nem tudja eldönteni, hogy ő most egy lúzer vagy egy szerencsétlen. Mai mobilnetes történetünkből újabb kuncsaftbokáztató megoldást ismerhet meg az olvasó, ami hasznos információ, például annak, aki távközlési szolgáltató indítására készül, és le akarja húzni…..
Naiv ügyfélnek fél évébe került, amíg a Raiffeisen kiderítette, hogy lakótársa vásárolt le 71 ezer forintot a kártyájáról, amit emiatt szerintük nem is fognak jóváírni: Februárban interneten keresztül levásároltak a bankkártyámról durván 71000 forintot. Azonnal 24 órán…..
JDG 2009.09.10 15:04:08
A posztoló egy balf@sz. Teendők:

1. Bankkártyára vigyázni.
2. Bármilyen gyanús körülménynél, eltűnésnél azonnal letiltani.
3. Szobatársat jól megruházni.
4. Bankkal együttműködve rendőrségi feljelentést tenni.

Amennyiben pedig a szobatárs a kártyatulajdonos nevére és címére rendelt valamit, amit utána esetleg ő vett át, tehát nem bizonyítható, hogy nem a kártyatulajdonos használta a kártyát, akkor marad a végső, önkényes erőszak és lopás tetszőleges keveréke, valamint az elveszett összeg tanulópénznek való elkönyvelése.
A Homár sem emlékszik már, de elképzelhető hogy a hosszú évek során még nem volt pozitív postás történetünk, vagy csak nagyon kevés. Naiv ügyfél elrontotta a címzést, amikor sürgősségivel feladott egy könyvet, mire a postáskisasszon nyomozásba kezdett:Olyat teszek, hogy…..
Sajátos örökösödési adót vetett ki az OTP Centire, aki egy éve próbálja befizetni elhunyt édesanyja 220000 forint tartozását. A bank nem hajlandó tudomásul venni, hogy a hitelkártya tulajdonos meghalt, így mára 330 ezer forintot követelnek az elvileg 1 éve zárolt számla…..
Mihály, a homárkörökben ismert BKV és MÁV figyelő blogok ura azt sugallja, hogy puszta kézzel megküzdene egy csapat anyázó ellenőrrel és még egy tucat, kihegyezett szerződésekkel támadó BKV-vezérigazgatóval, de az Apple hozzáállása őt is kikészítette. A klasszikus…..
JDG 2009.08.18 14:30:24
@puffancs: Miért hihetetlen? Az a 10 font is leginkább azért kell, hogy menjen a telefonon a Skype, családban mindenkinek Skype-ja van, sok ismerősnek is. A többire meg marad 100 ingyen perc, meg 83 perc a tizesért, nekem bőven elég.
JDG 2009.08.18 14:44:00
@puffancs: az
JDG 2009.08.18 14:48:28
@puffancs: Heh, költözzön Manchesterbe. :D
Ritkán nevez Naiv Ügyfél bárkit is "bűzös borz"-nak, nem is nagyon emlékszem precedensre, hajdúsági olvasónk, Kekecke,  viszont igazi indulattal borzozik, ugyanis egy biztonsági őr ordított vele, karon ragadta és ráncigálta, amiért motoros felszerelésben akart pénzt…..
Zoltán fiait alaposan megviselte a nyári tábor. Az egyiküket ellepték a kiütések, a másik hazaindulás előtt úgy beverte a fejét, hogy kettőslátása lett. Mint mindenki sejtheti, profi egészségügyi szakemberek jól szervezett szolgáltaást nyújtottak nekik, így órákon belül…..
JDG 2009.07.31 15:15:44
@MildJuice (...): Heh, az sem olyan egyszerű. Hazalátogatásunkkor orvoshoz kellett mennem, kérte a TB kártyát, odaadom az EU-sat, amit Angliában igényeltem, EU-n belül bárhol elfogadják sürgős esetben. Nééééézi, néééééézi, 15 percig csak néééézi. Gondoltam segítek, elkezdtem volna magyarázni, hogy a kártyán mi micsoda, mi milyen szám, erre az volt a válasz, hogy "tessék csak leülni, tudjuk mit csinálunk". Utána jöttek az elmés kérdések:

- Biztosítótársaság neve?
- Hmm... hát az Angol Állam.
- Címe?
- Ööööö... Anglia. :)

Utána még kb. 15 perc volt, mire ki tudta tölteni a számítógépen a formanyomtatványt, amit a végén el sem tudott menteni, mert a TAJ számhoz csak magyar formátumút lehetett volna beírni. :)

Úgyhogy inkább lefénymásolták a kártyát és a személyimet, így olyan 40 perc alatt végeztem is a betegfelvétellel.

Arról nem is beszélve, hogy itt Angliában a gyerekeknek alanyi jogon jár a betegellátás, biztosítási számuk nincs, éppen ezért nem is lehet nekik EU-s kártyát igényelni, amiből egyenesen következik, hogy hiába van magyar útlevele, hiába van mindkét szülőjének biztosítása, mivel neki nincs TAJ száma, szép összegeket fizethetünk az ellátásért. Vicces.
Nehéz ezt a képet máshogy értelmezni. K.V. fotózta az ablakukból a Hitgyüli utánfutós reklámautóját, ami egy hatalmas Bibliát hurcol magával Budapesten Egerben: Ma délelőtt nyugodtan ültünk a gépünk előtt, amikor arra jött egy kocsi hangosbemondóval. Gondoltuk már megint egy…..
JDG 2009.07.24 10:35:57
@ascorbicum: Ha mégegyszer, figyelmesen elolvasod a posztomat, talán feltűnik, hogy a pedofil papokról egy szó nem sok, annyit sem ejtettem, a gyermekkórházas példa csak egy volt a sok közül, amire a pénzüket költhetnék.

Mindenesetre érdekes, hogy te, aki a védelmükre keltél, ha egy posztban látod a "gyermek" és az "egyház" szót, egyből azt hiszed a pedofíliáról van szó. Talán mégis csak van valami közük egymáshoz?

A kisebb rendeket ne keverjük bele, azok szépen csendben elvannak, sok vizet nem zavarnak. A betegápoló apácákról meg a "non-profit" alapítványok jutnak eszembe a zsíros vezetői fizetésekkel. De mint mondtam, ez csak az én véleményem.
JDG 2009.07.24 14:01:33
@ascorbicum: "Hát, ha valamit leírsz én arra tudok reagálni..."

Látom szövegértésben nem vagy jó, de azért leírom mégegyszer: az első posztomban szó sem volt a pedofil papokról. Ennyi.

A szemellenzős hozzáállásomról pedig annyit, hogy én nem akarok senkit meggyőzni az igazamról, nem térítek, nem kérek pénzt, csak leírom a véleményemet. Akinek nem tetszik, az olvasson tovább. Maximálisan tiszteletben tartom mindenkinek a hitét, nem ítélem el érte, csinálja, ha jó neki. Ha szerinted ez nem megfelelő hozzáállás, akkor mi nem fogunk kijönni egymással. :)

Akár tetszik akár nem, én is meg vagyok keresztelve, sőt elsőáldozó is voltam nagyszüleim akarata szerint, bezzeg azt már nem érte meg az öreg, úgyhogy ennyiben is maradtunk. Szerencsére régen volt, úgyhogy az agymosásra nem nagyon emlékszem, de nem jártak sikerrel. De ettől még nincs beleszólásom az egyházi ügyekbe, nem részesültem a vagyonból, és nem is kerestem nekik egy fillért sem.
Nem egészen világos, miért volt büdös Attila üdülési csekkje, az amúgy üdülési csekket elfogadó helynek felmatricázott Párizsi Udvar étteremben Keszthelyen. Mielőtt bementek, direkt kérdezték, hogy ugye tényleg lehet játékpénzzel fizetni, aztán a teljes személyzet, a…..
Whatever mamája a Sparban dolgozik, és szerinte nem adatgyűjtésre, hanem ténylegesen a dolgozók ösztönzésére találta ki a hipermarket az akciót. a Mosolyszpotting a Sparban című bejegyzésre szeretnék reagálni. Édesanyám a halásztelki Sparban dolgozik, mondanom sem kell, ott is…..