Regisztráció Blogot indítok
Adatok
motoko

13 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Nekem a festés a legfontosabb, sokkal fontosabb, mint a szerelem vagy a házasság. Én elpusztulok, ha nem festhetek” – mondja a 18 éves Paula zsarnok apjának és a férj zsarnoksága alatt alkoholizmusba csúszó anyjának. Paula esküvőjének napja éppen egybeesik a…..
Nagy Csilla Centripetális gyorsulás …ismerik Önök a hipertext-jelölő nyelv grammatikáját? Vizsgálták már összehúzott szemmel a forráskódok tag-ekből kirajzolódó mintázatát? Gondolnak a véletlenszerű asszociációkra, amikor a böngészőjük több-kevesebb kattintás…..
"leszáll egy busz tetejére, (annak is az elejére)   ám az ajtó máris csattan, a sofőr hopp, előpattan   halkan mondja, de egy szuszra: 'Varjak nem szállhatnak buszra!'..." ICA interkulturális mesesorozatában Erdős Virág írását közöljük.   Pimpáré…..
Az Országos Idegennyelvű Könyvtár a Nyelvek Európai Napja és Németország újraegyesítésének 20. évfordulója alkalmából Műfordítás-pályázatot hirdet fiatal, műfordításkötettel nem rendelkező műfordítók számára. A pályázatra Jan Wagner Quittenpastete című…..
Kiveszel a hűtőből egy doboz tojást, most látod csak, hogy kb. két hete lejárt a szavatossága. Négy tojást közülük szétkúrsz a mosatlan edények tetején, majd egy véletlenül tisztán maradt tálba belesuhantod, megszagolod, és reménykedni kezdesz. Előkotorsz egy mosatlan villát…..
  A kétévente megrendezendő és 2010-ben éppen esedékes Néptáncfesztivál zárásaként valósul meg a Dózsa, Tánckrónika Dózsa György tetteiről című produkció Szegeden, a Dóm téren. Tavaly új irányt mutatott a Szabadtéri a néptáncnak: színházi helyzetbe hozta,…..
Magyari Andrea „Kísérleti alkalmak”: alkotók a betegségek tükrében   Mit jelent az, ha az alkotó beteg, a művek szempontjából? S hogyan fejthetők meg a megrajzolt szereplők betegségei, hogyan válik a betegség metaforává?   Dr. Felszeghi Sára Kór-képek…..
Nő, testiség, környezet-tudatosság: talán ez az a három fogalom, amely segítségével kusnyár eveline képzőművész egyedi világa leginkább definiálható. Grafikái, festményei, design lámpái, egyedi tervezésű használati tárgyai egyaránt, műfajuktól, anyaguktól…..
Kreatív kukás? Miből öltözik az ÖKOnő? Hegedűs Ágnes Léna divattervezőt Németh Ványi Klári mutatja be. A nő és a cifrálkodás elválaszthatatlanok. Nincs ebben semmi kivetnivaló. A 17. század mord kálvinista nagyasszonyai is elég helyre menyecskék voltak,…..
Mizser Attila: Beugró Sokáig gondolkodtam, hol, melyik momentumából lehetett volna igazán az idei VB-döntőt megközelíteni, de rövidebb, igazabb és spórolósabb utat Jauma Marquet Cot alias „Jimmy Jump” újabb akciójánál, megmondom őszintén, nem ismerek. Már a…..
Július 13-án, kedden folytatódik a CHAT ROOM irodalmi beszélgetés-sorozat a Kassák Múzeumban. Vendég: Kollár Árpád költő, beszélgetőtársa Neszlár Sándor író.  ..
Koós István irodalomtörténész, kritikus, tankönyvíró, és nem utolsósorban képregényrajzoló. Történetei összetettek, mese és mítosz, fantasztikum és létbölcselet, humor és irónia együttese jellemzi a most készülő képregényét is.   ICA bepillantott az…..
Régésznő körömcipőben címmel jelent meg nemrég Polgár Anikó második verseskötete. ICA-olvasók figyelmébe ajánljuk, nem csak vasárnapi olvasásra!  "Ki hinné, hogy az antik romok közt körömcipőben egyensúlyozó régésznő, aki Vravrónában a medveistennő…..
A Gyulai Várszínház 2005-ben rendezett először Shakespeare Fesztivált a reneszánsz várudvarban, Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki gótikus téglavárában. A kísérő programok között szerepelnek utcaszínházi előadások, alternatív színházi előadások,…..
Nagy, (MEGAztán) digiális kötetrevaló cikkekből szemlézve, cybersétából errefelé haladtam. Az internetes naplók és naplopók kedvelőjeként, nekik és értük ajánlom, hogy keressük az összefüggéseket, egy kicsit megemlékezve azon is, ahogy a tudósok kísérleteztek a…..