Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yoska

16 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma van a költészet napja, ez alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezést, koszorúzást, versmondó versenyt, felolvasást. Mi pedig úgy döntöttünk, hogy sci-fi versíró pályázatot hirdetünk. Írj kommentben egy szonettet és megnyerheted Jean-Claude Dunyach…..
... ami talán nincs is. De hátha mégis...        FákFák. Suhogó lombuka szélbenáll, a megmásíthatatlan.Mert mi lesz már, hajön a tél, és tép lombotfáradhatatlan.Azt hiszi tán, tett valamit,s az megmásíthatatlan.Várok tovább, s nézemaz…..
yoska 2011.03.12 20:47:24
Egyik kedves sorstársunk szomorú vagy inkább már már tragikomikus esete a témaválasztással. Nem elrettentésnek szánva közöljük, de jobb ha látjuk, bizony ilyen is előfordul. A vége kicsit negatív kicsengéstől terhes, de az ő helyzetét megértve nem is várhatunk pozitív…..
Sok hülyebioszos mindennapjai ... 2010.12.05 20:34:00
  Az ember ismerősei mikor érdeklődnek az élete felől, általában megkérdezik, hogy éppen hova jár, mit tanul. Mikor megmondom, hogy biológia szakra járok, mindenkinek elgondolkodóvá válik az arckifejezése és jön a reakció: Az jó... és mi leszel, ha elvégzed? Egészen…..
yoska 2010.12.05 22:04:02
@KKingu: ne hagyd! a szenvedésnek vége lesz, és a végén csak a jó emlékek maradnak majd. ne hagyd, hogy más is maradjon.
Nem kell megijedni, sem nem lesz szó evolúcióról, ősrobbanásról vagy tyúk és tojás kontextusról, csupán csak egy apró commentelésre invitálás. Felkértek, hogy írjak egy cikket arról ,miért éri meg egy kis létszámmal működő szakot választani a nagy tudományegyetemekkel…..
Bioszblog, tehát bioszos kérdés következik.Az első ember, aki idekommenteli nekem a megfejtést, kap egy képzeletbeli buksisimogatást.A feladvány a következő: Vettem ma egy 8-as kiszerelésű Kinder csokit, és megpillantottam az elején, a tejeskancsó előtt egy kicsiny sárga virágot.…..
yoska 2010.11.14 16:26:12
@Aropa: a dobozon nem ez a virág van, bár az is sárga :DD
yoska 2010.11.14 19:43:07
www.mi-boltunk.hu/webshop/images/term_kchocolate_termekek.jpg

ezen sajna alig látszik, de róla lenne szó :)
Számos legendás híd épült az elmúlt pár száz évben, mint Brooklyn Bridge, Golden Gate Bridge vagy a Sydney Harbour Bridge, ám ezek "csupán" egy fizikai akadály leküzdését segítik elő. Hogy milyenek lesznek a jövő hídjai? A szöuli székhelyű építészeti cégtől, a…..
yoska 2010.10.25 18:28:53
Még csak két hete vagyok orvostanhallgató, de már látom, hogy milyen jó helyre kerültem - a tudás kincsesbányája ez a hely, feltéve, hogy az ember hajlandó megdolgozni érte.Az egy év a biológia szakon nem volt hiábavaló: a legtöbb tantárgy anyaga -egyelőre legalábbis- átfedi a…..
w Az új elkúrás 2010.08.17 07:00:00
Szeretnék néha szirénát szerelni a fejemre. Valami nagy-nagy-tüzet kéne nyitni. Mert amit Schmitt Pál és a hozzá hasonló majomságok elfedenek, az valójában borzasztó. Az Új Elkúrás tanúi vagyunk. Mert mi az elkúrás? Mi volt Gyurcsány felejthetetlen bűne, amit 2004 és 2006…..
yoska 2010.08.17 15:29:45
Úgy tűnik, az első évem a biológia szakon egyben az utolsó is: szeptembertől a SOTE orvostanhallgatója leszek. Bánom is, meg nem is. Bánom, mert egy nagyon jó csapatot kell otthagynom, mert hiányozni fognak a tanárok, a barátaim, az órák, a kis létszám. Bánom, mert most majd még…..
yoska 2010.08.15 21:59:56
@Aropa: önkéntes doktor? az se rossz :D
munkám tényleg sok lesz, és milyen jó! bár valószínűleg nem (csak) szájakban fogok turkálni ;)
ha már nem bírom, akkor meg még mindig ott a kutatás
Látom, előttem már elmondtak nagyon sok mindent, úgyhogy én nem az elején fogom kezdeni. Akit érdekel még egy kis áradozás, az itt megtalálhatja. Itt pedig olyasvalamiről fogok írni, aminek semmi köze a biológiához és a szakmaisághoz, amire nem kapunk majd jegyet, ami talán a…..
                                          A két legfontosabb…..
yoska 2010.06.21 18:09:06
@tiffanynál: miért lenne baj? én is raktam ki újra dolgokat amikor új blogot indítottam. csak nem voltam benne biztos. :)
Az origo arról számolt be, hogy Goda Krisztina  élőszereplős mesefilmet készít, méghozzá 3D-ben. A forgatókönyvet Divinyi Réka veti papírra Lezsák Levente Emerson és Tsa. mesekönyve alapján. A könyv megfilmesítésének az ötlete Vágási Emőke producer fejében született…..
Balkáni állapotok között pihenik ki a rendőrök az árvízi védekezés fáradalmait: Fapados "lakosztály" ...ő már bárhol elalszik... Szinte egymás hegyén-hátán... Nem éppen a legkényelmesebb fekvőhely... Nekik legalább jutott matrac... Egy szőnyeg a kényelem…..
Két pont között a legrövidebb út az egyenes, de az utak valójában igen ritkán egyenesek - amelyek meg mégis, azok rohadt unalmasak. A világot behálózó utakat tervező mérnökök alapos számítások után tűzik ki az optimális vonalvezetést, keresztül az áthatolhatatlan hegyeken,…..
Varánusz Kommunista kiáltvány 2010.05.22 08:00:00
A kommunizmus szelleme megint itt leng köztünk. A régen volt világ egyszervolt eszméjét megidézték ismét a honi kerekasztal lovagjai. Pedig elnyugodott, egykor rémisztő hangja thürmeri vernyogássá silányult, s eszünkbe sem jutna talán soha komolyan, ha képesek lennénk nem…..
Elkúrtuk, drága véreim, nem kicsit, nagyon! Oké, hogy még nem éltünk akkor, de azok akkor is mi voltunk ott. Mi, magyarok bántunk borzalmasan a saját nemzetiségeinkkel a 64 vármegye idején és mi, magyarok maradtunk alul a zöldposztós csatatéren a dörzsölt…..
yoska 2010.05.20 17:26:28
Bár a bárd csattog felettünk, a humort nem söpörhetjük a rendszertan táblázatok alá, ím egy kedves kis gyöngyszem:A kisbéka elmegy a jósnőhöz a jövőjéről érdeklődni:- Kedves kisbéka, belenéztem az üveggömbömbe és megláttam a jövőd. Holnap fényképező gépek csattognak…..
yoska 2010.05.17 20:34:02
Valahogy így néztünk ki szombat délután. De ne szaladjunk ennyire előre. Péntek, hajnal: megszólal a telefonom, kelni kell. Péntek, reggel: Nyugati pályaudvar. Péntek délelőtt: megérkezünk Drégelypalánkra, ahol már vár minket a tanárbácsi, mellékállásban fuvaros, így nem…..
Elérkezett az idő kicsit megismerkedni a biológia terepi részével, végre szikrázó napsütés és frissen rajzó szúnyogok vártak ránk az ócsai madárvártán. Kicsit belenézhettünk hogyan zajlik a madárgyűrűzés, aminek számomra az egyik mai napig rejtélyes része, ahogyan a…..
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8411449.stmSkót állatvédők találtak egy albínó sünit, aki méltán érdemelte ki a Hógolyó nevet, háromszor nehezebb mint egy átlagos sündisznó. A videó azt mutatja be, hogy hogyan próbálják lefogyasztani őkelmét. Felmerül a kérdés, kell…..
Sárdobáló Mi hazafiak vagyunk! 2010.03.23 15:00:00
Mi hazafiak vagyunk! Ugyan nem hivatkozunk folyamatosan magyarságunkra, még csak nem is említjük minden második mondatunkban, hogy a Haza mindenekelőtt. Nem a Haza jár folyamatosan a fejünkben. Nem gondoljuk, hogy attól leszünk magyarabbak, hogy mások kevésbé azok. Attól még, hogy…..
A nemzettudat hanyatlóban van. Egyre kevésbé fontosak a hagyományok, a történelem, a nemzeti szimbólumok. Ezek nem csak a hétköznapokból, hanem az oktatásból, médiából, közéletből is kikopófélben vannak. Ha nem akarjuk, hogy a hazafiasság végleg eltűnjön, és csupa…..
yoska 2010.03.22 22:00:52
A Kádár-rendszerben megszokott volt, hogy az oktatás minden szintjén kötelező volt az ideológiai képzés: minden egyetemnek és főiskolának volt Marxizmus Leninizmus Tanszéke, amely a "tudományos szocializmus" és hasonló kurzusokért volt felelős, a középiskolában pedig…..