Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsurzsenka

61 bejegyzést írt és 255 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akárhányszor járok a budapesti reptéren, ezen a szakaszon a kijárat felé ez az arány. Pedig a bőröndkiadás még odébb van, és a lépcsőzés élethosszító hatású. Dehát amondás úgy tartja: 100.000 légy nem tévedhet! A kép amúgy Athénból visszajövet készült. Megfogadtam, hogy nem írok beszámolót az idei…..
zsurzsenka 2022.10.14 20:21:10
Kedves Balázs!
Először is gratulálok a futásodhoz neked is és mindenkinek, aki részt vett, elindult! Másodszor, picit személyesebb okoból lenne pár kérdésem, észrevételem.
Nem tartok fairnek és/vagy objektívnek egy már cenzúrázott és kitörölt kommentet kritizálni, Nem gondolod, hogy ezt valahogy máshogy kellene? Persze, ez csak én vagyok, és mint írtam, picit személyes a dolog, hiszen az öcsémről beszélsz.
Ugyanakkor szintén ebben a bemutatkozó írásodban nem túl udvariasan, és laikusként is olvasva meglehetősen nyílvánvalóan lehúzod azokat a futókat, akik segítőkkel futnak. (Kiemelném a laikus jelzőmet, hiszen ez volt az első Spartathlonom, futóversenyem segítőként, de aki ezt a verseny futva, mászva, gurulva, egyedül, vagy éppen segítőkkel teljesíti, vagy egyáltalán elindul rajta, az mind egy tiszteletreméltó hős a szememben) Majd, egyszercsak segítségre van szükséged, és kvázi elvárod, hogy kapj is egy másik csapat tagjától. Fact, nem úgy reagáltam volna, mint a szóban forgó hölgy, de lehet, hogy neki sem esett túl jól a magasból intézett beszéd az egyedüli futás jellemcsiszoló, történelmet tisztelő mivoltáról. Mondom, a hölgy reakciója számomra abszolút nem egy jó minta, ellenben nagyon büszke vagyok magamra, amikor a magyar csapat pólóját viselve tapsoltam az összes befutónak, majd a mellettünk álló csapat egyik tagja megkérdezte, hogy ismerem-e a futót. Nem, nem ismertem, De ahogy szurkolok az öcsémnek, úgy szurkolok az összes résztvevőnek is, mert így helyes, és így fair. Szerintem.
A modern mérések kezdete óta nem volt ilyen rossz április a statisztikai hivatal szerint...
Deborah Feldman (1986) a világ közepén, New Yorkban, egyszersmind teljes izolációban, a metropolisz Williamsburg nevű városrészében nőtt fel. Brooklynnak ezt a negyedét csak az East River és 2-3 kilométer választja el a lüktető Manhattantől. A 200.000 lakó fele ultraortodox zsidó. Párhuzamos…..
zsurzsenka 2020.04.08 19:00:20
@aluf: Mert összetartottak és ha boldogulni akartak más lehetőségük nem volt. Egy tanulatlan, semmit nem tudó zsidót be sem engedtek a város kapui közé az előző századokban. De ha már kereskedett, értett valamilyen hasznos szakmához, akkor bejutott. Ha pedig le akarta gyűrni a konkurenciát, akkor a jónak, nagyon jónak kellett lennie. Kétszer, háromszor annyit kellett letenniük az asztalra, mint egy nem zsidónak. Ennek pedig meg is lett az eredménye. Szerintem. Ezt a fokú összetartást kellene megtanulnunk, nekünk, gójoknak is. Azt azért még hozzátenném, hogy ez egy erős általánosítás, mindenhol vannak rohadt szőlőszemek is.
Csajok, semmi pánik! A válaszoló férfiak több mint háromnegyede NEM a nő külsejét kívánja meg. Olvasd el, hogy egy valódi nő mit írt a norbiféle férfi társaknak. (Kép: Piqsels)  Mindenekelőtt köszönöm annak a 311 férfinek, aki kitöltötte a kérdőívet! Mit köszönök? Azt, hogy felvállaltátok a…..
zsuzsitorontoban Remembrance Day 2019.11.11 16:52:31
November 11-e az Emlékezés napja, állami szünnap Kanada három területén és hat provinciájában. A többi négy provinciában nem munkaszüneti nap, de amennyiben a munkavállaló kikéri, azt a munkaadónak kötelessége kiadni. Nova Scotia ebbe a négy provinciába tartozik. Az ünnep eredete a…..
A keleti blokk országai - Lengyelország, Csehszlovákia, Románia, az NDK, Magyarország és Bulgária -, ahogy az elvárt volt, humanitárius segítségnyújtási kampány keretében, illetve a kommunista országok közötti diplomáciai kapcsolatok erősítésére 1950-től kezdődően befogadott összességében 30 ezer -…..
zsuzsitorontoban Dorian napja 2019.10.15 00:06:23
Pontosan ugyanúgy keltünk fel aznap, ahogy minden szombaton szoktunk. Sőt, kicsit később, mert a szokásos piacunkat törölték már pénteken este, így picit tovább heverészhettünk. Kutyasétáltatás alatt döbbentünk rá először, hogy valami komolyan készülődik. Az eső kitartóan esett, és a szél is erős…..
zsuzsitorontoban Jön Dorian 2019.09.29 14:57:33
Tudtuk, hogy létrejött. Aztán azt is, hogy felénk tart. Aztán belőtték, hogy hétvégén, szombaton érkezik, a legenyhébb, egyes fokozatban, ami 120-150km/órás szelet, és 15-20cm esőt jelent bizonyos területeken. A földetérés előtti csütörtökön folyamatosan tanácsokat osztott a rádió, miszerint a kerti…..
Második teljes napunkat fantasztikus másnapossággal kezdtem. Felépítettük, illetve Z felépítette a tervet, én meg buta arccal bólogattam, hogy persze, jó lesz az. A társaságban elfogyasztott borok száma fájdalmas valóságot vázolt fel előttem: egyetlen egy üveg bor ment el az éjszaka, és én ettől…..
Itt volt a nyár utolsó hosszú hétvégéje, és az esélyelenek nyugalmával nekiálltunk szabad kempinghelyet keresni Cape Breton szigetén. Ontarioban esélyünk sem lett volna, így nem is agyaltunk túl sokat. Aztán jött a meglepetés, hogy még jó pár hely üres. Nem tudom, hogy ezt az alacsonyabb…..
  Az egyik női oldalon érdekes cikkre bukkantam a minap. Kicsit megszólítva is érzem magam, mert az olvasás szeretete mellett a kötelező olvasmányok közül némelyik nagy kedvencem, az indított el a könyvek szeretete felé, ráadásul legnagyobb csemetém másodikos lesz a jövő héttől. Az említett cikket…..
Dagályra várva, Baxter`s Harbour Falls Többet nem fordítom le ezeket a helységneveket, mert nagyon idiótán néznek ki. Miután végre kidobozoltuk magunkat, meg átestünk a költözéssel járó stresszutáni nyavajákon, és végre nyárias idő volt, elhatároztuk, hogy kiruccanunk. A fent megnevezett…..
zsuzsitorontoban Állatkert 2019.08.17 16:10:46
Izgalmas heteken vagyunk túl állataink terén. Mindkét kedvencünk, és mi is alakítottunk egyet-kettőt. Most tartunk a lecsillapodásnál. Közben tanultunk is ezt-azt az itteni állatorvosi ellátásról. Ott kezdődött minden, hogy Félix, a mentett pszichomacskánk néha ki-kimerészkedik a lakásból, de csak…..
Sikerült. Majdnem hét év kanadai tartózkodás, rengeteg papírmunka, izgulás, pénz, idő, idegeskedés, várakozás, vizsgák, telefonálgatás, és ügyintézés után ma végre letettük a kanadai állampolgársági esküt, és ezzel teljes jogú polgárai lettünk ennek a gyönyörű országnak. Az egész procedúrát tavaly…..
A jó öreg mikrohullámú sütő még mindig kihagyhatatlan mindennapi életünkből. Tapasztalatom szerint majdnem minden konyhatervezésnél igénylik az ügyfelek. Egy időben ugyan elterjedt, hogy használata káros az egészségre, de ezt még nem sikerült bizonyítani. A készülék, köszöni szépen jól van és a…..
Jöjjön a befejező rész. Mahone Bay messziről, négy templommal. Lunenburg a vízpart felől az UNESCO világörökség része. Ha jól emlékszem, Kanada egyetlen lakott, emberalkotta területe, ami felkerült a listára. Az Anglikán templom. Nem is tudom, hogy félelmetes, vagy menő ez a ház, esetleg…..
Jöjjön a folytatás. Amennyire odavoltunk Annapolis-völgyért, annyira kevés megosztható képet találtam róla. Igaz, a böszme hideg és szakadó hóesés nem a fotózó turista vágyálma. Grand Pré temploma és Evangeline alakjának szobra. Henry Wadsworth Longfellow amerikai költő az Evangeline -Acadia…..
zsuzsitorontoban Nova Scotia Tour 2019.07.06 15:05:26
Pictou kikötő, hóvihar, és Medvebergi Maszkos Osiris. Akinek a `haja` még mindig tart. Meg a csámpás lába is. Arisaig Provincial Park. A jeges mező az az óceán és hiába volt összefüggő, a jégfelszín mégis hullámzott. Csendesen. Amilyen gyönyörű volt, valahogy olyan félelmetes is. A távoli,…..
zsuzsitorontoban Füstölgünk 2019.06.30 01:33:43
Ok, ez még nem a miénk. Ráadásul előre iszom a medve bőrére, mert fogalmam sincs, hogy tényleg finomak az így elkészült ennivalók. Bár van egy sejtésem. Ugyanakkor tuti vannak ennél profibb cuccok is, plusz a falusi építmények, de nekünk, félvárosiaknak ez bőven megfelelne. Pláne, hogy nem kell rá…..
Öt esztendeje heverésztem a barcelonai strandon békés nyugalomban, és unalmamban az eget néztem. Egy picike repülő kivált a felhőkből a messze távolban, és megkezdte leereszkedését. Egy nagyobbacska már közelebb repült, egy távolodó pedig a reptér felett járt. Talán ha volt közöttük egy-másfél perc.…..
zsuzsitorontoban Bridgewater 2019.06.23 01:43:37
Kivételesen szikrázó napsütésben tettük meg a bő két órás utat Yarmouthból Bridgewaterbe. A várost nem igazán tudom jellemezni, olyan csomópontféle a LaHave folyó partján, a turizmust elszívja a közeli két kisebb, de sokkal nagyobb attrakcióval bíró Mahone Bay és Lunenburg. Az itt élők nagyrészt az…..
Purdy anyuka Krétán nyaralt három gyermekével. A hét leteltével a reptérre mentek. Mire kiértek nagyobbik gyermeke, Jack, aki autista, annyira rosszul lett, hogy még hányt is...
zsurzsenka 2019.06.20 06:31:41
@kisnagyember: Anyuka nem autista, hanem szimplán hülye.
zsuzsitorontoban Yarmouth, NS 2019.06.16 17:11:01
New Minast szakadó hóesésben hagytuk el nyugatnak, a célállomás Yarmouth volt. Yarmouth a legnyugatibb csücske Nova Scotianak, ahol rengeteg homárt halásznak évente. Kellemes kikötőváros, nem nagyon lakott, így ide járnak a csillagvadászok élvezkedni, mert minimális a fényszennyezettség. Valaha járt…..
Legutóbbi posztom után kaptam bőven hideget-meleget (köszi, Index, hogy a legelvetemültebb posztomat teszed címlapra...), és persze felmerült az is, hogy miért nem járok tömegközlekedéssel a Korai Fejlesztőbe, ha ennyire kiakaszt az autózás. Végül is a kérdés maga jogos, úgyhogy elmondom,…..