Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Josagos

8 bejegyzést írt és 474 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Karl Marx gondolata kapcsán - melyet 1853-ban, A gothai program kritikája c. írásában fogalmazott meg, s a kommunizmus alapeszméjévé vált - már első hallásra érezzük, hogy végtelenül igazságtalan, erkölcstelen és a legkevésbé sem működőképes. Ehhez nem kell filozófiaprofesszornak lenni, sem pedig…..
Josagos 2024.03.05 19:33:04
@cvsvrs: ha ezek a gyerekek nem is bmw-t vesznek, de sört, teefont és tévét, ikeáas fotelt venni fognak. Ha nem lesz munkájuk, akkor máshogy kell pénzt kapniuk.
Pont ezek a munkák lesznek 90%-ban kiválthatók humanoid robotokkal.
Josagos 2024.03.06 15:53:58
@cvsvrs: miért ne lehetne? Napelemek, nátrium-akkuk és nyáron metán, vagy metilalkoholgyártás a felesleges elektromossággal, télen elégetve erőműben. Minden eleme rendelkezésre áll, az ár pedig csakis "elosztási" kérdés.
Ahogy az "olcsó" is kizárólag egy közmegegyezés kérdése, példa erre a bitcoin, vagy a holland tulipánhagymák.
                       Posztolónk régebben még azt hitte, hogy 38 évesen már családja lesz, ehelyett még mindig keresgél, mint egy 21 éves. Nem érti, mi a baj, mert amint ő érzelmet nyilvánít, a csajok eltűnnek. Az érzelmek zavaró tényezők lettek a párkapcsolatoknál?                          …..
Josagos 2022.09.24 09:09:56
@Sadist:

Az erkölcsök sosem voltak, és nem lesznek kőbevésettek. Csak receptek az elmúlt generáció sikeres életére. De változó kondíciók mellett az erkölcsök gyorsan avulnak, ami régen jó volt, ma nem. Gondolj arra, hogy ezelőtt 1000 évvel teljesen erkölcsös volt rabszolgát tartani, és megölni, ha hibázott. Ma meg nem lenne az.
A család sem egy örök érték, csak bizonyos körülmények közt sikeresebben lehetett életképes utódot nevelni egy férfi és egy nő együttéléséből, mint anélkül.
Ma erre már nincs szükség, a nő egyedül is képes erre, anélkül, hogy a gyerek éhenhalna, vagy megfagyna télen. Ezért a család szerepe csökken.
Átmeneti korban élünk, a régi értékek elavulnak, újak nincsenek, és már nem is lesznek teljes társadalmi szinten.
Ehhez kell hozzászokni, ebben lehet jó életet kialakítani. A nehéz az, hogy ehhez nincs az a külső elvárásrendszer, amihez igazodni kell vagy lehet, mindenkinek magának kell kialakítani a neki jó életet, csak a törvények a határok, így lehet lmbtq, woke, jobbos, félfasiszta bárki, amíg nem sért törvényt, és érdektelen, hogy mit szólnak az emberek.
A kisebb közösségek - különösen vidéken - még hisznek abban, hogy vannak szilárd erkölcsök és szabályok, próbálnak ítélkezni, de hatalmuk már nincs. Múlt hétvégén voltam gimis osztálytalálkozón, vidéki nagyvárosban. Addig értették, hogy a feleségem mellett van barátnőm, akinek van férje, de azt nem, hogy erről mind a feleségem, mind a férj tud, és hogy jövő héten együtt megyünk egy wellneshétvégére a feleséggel és a férjjel, hármasban. Volt némi fintorgás, de mivel nem tudnak a "közösség erejével" hatni a normától eltérésre, így bátran lehet nem úgy élni, ahogy a lokális többségnek tetszik.
                       Posztolónk négy hónapja próbálkozik egy csajjal, aki csak begerjeszti, de semmi több nem történik, és nem tartja kizártnak, hogy a lelki szadizmus egy új formájába botlott, ahol a nőnek az a fétise, hogy felizgat egy férfit, akinek utána nem nyújt semmit.                …..
                       „Sajnos vele az élet már csak egy elhúzódó idegőrlő túra, amiben ha nem történik semmi, már az is jó” – A páros tavaly már tartott egy kisebb szünetet, különösebb eredmény nélkül, és a pasi most is ebben látja a megoldást, hátha az ideggyenge barátnő ezúttal kicserélődik.…..
                       A barátok újabban telenyomták a csaj fejét öntelt celeb-filozófiával, így Posztolónk jogosan érzi, hogyha szakításra kerül a sor, az idén fog megtörténni. Viszont jogi kérdésekben tájékozatlan, így nem tudja, járna-e az exnek ennyi év után bármi is.                      …..
                       A barátnő régi álma, hogy anya lehessen, de tettek helyett inkább csak panaszkodik és kifogásokat keres. Ha a párja bármi vigasztalót mond neki, az nem megfelelő, de még a hallgatás sem az.                                  Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
Josagos 2022.06.01 11:23:14
@Lorrh: a legtöbb hím tényleg így választ. De a legtöbb hím maga is átlagos biológiailag. Egészen más a hím és a nőstény optimális szaporodási stratégiája. Ellentmondás van az örökölhető vagyon miatt kialakult család/hűség és az optimális szülő kiválasztása közt.
                        „Ha ő ezt a szabadságot megengedi magának, akkor én is megtehetném. Csakhogy nem akarom, mert nem ezt keresem” – A pasi nem kívánja nyirbálni a barátnő szabadságát, amikor haverozik, bár köztudott, hogy egyetlen bepiált férfit sem hátráltat az a tény, ha valaki foglalt.    …..
Az ötvenes úr előszeretettel tagadja az éveket, de a szervezete sajnos mindig érzékelteti vele a valóságot. Mivel a pasi amolyan „majd én megoldom”-típus Posztolónk attól félti, hogy az öngyógyításnak a spam-ek által kínált módját fogja választani, veszélyeztetve egészségét a kétes eredetű, olcsóbb…..
„Valójában neki mindegy, kivel, csak legyen már valami, ami eddig kimaradt nála, és a korkülönbség fölött is elsiklik” – A pasinak eddig mindig nála idősebb barátnői voltak, de még sosem találkozott azzal, hogy fél év után a párja azonnal és mindent akarna. Nőnapi posztunkban a negyven felé…..
Josagos 2022.03.09 14:41:26
@Andy73: Nekem az egyre is rábeszélés kellett, mert pont olyan volt az életem, ahogy szerettem. Láttam párat, ahol több gyerek van, a feleségemék hárman vannak, felnőttként nem érzem, hogy annyira jó nekik. De van háromgyerekes mostani generációs rokon is. Nem vagyok meggyőződve a több örömről. Más, az biztos, és rengeteg gond, főképpen anyagiak.
Az is biztos, hogy lényegesen drágább és több időbe kerül. Meg nagyobb házba, ott nem tudtam volna elsunnyogni a kertesházat meg a kutyát, amit így sikerült :)

Megmaradt majdnem ugyanaz az életem, ami huszonévesen volt, napi sport, haverok, hétvégi túrák akár egyedül is részben. Ez nekem ezerszer fontosabb, mint a hatalmas feladatmennyiség, ami a gyerekek számával sokszorozódik.
Dehogy akarnék ennél nagyobb kötöttséget az életemben. Van egy gyerek, akit haverként kezeltem kiskorától és mostanra belenőtt, önálló, sikeres.
Josagos 2022.03.10 11:46:38
@MsIreneAdler: szerintem csak elég jónak kell lenni. És akkor van kiből válogatni. Annyira alulteljesít az életben mindenki, hogy ez nem hatalmas teljesítmény.
Josagos 2022.03.10 11:56:33
@Andy73: azt látom a legtöbb gyerek esetén, hogy kipipálandó pontok egy csekklistán, de onnantól, hogy nem automatizmus kell hozzájuk, pelenákázás, büfizetés, legkésőbb 3-4 év felett, a legtöbb szülő fogalmatlan a teendőkkel kapcsolatban, zavarja őket a gyerek és messze a gyerekben rejlő lehetőségek alatti életre lesznek képesek emiatt.
Még ott is, ahol mérhető a dolog, de ott, ahol nem ott meg rettenetesen eszköztelenek. Elég csak a gimis felvételik átlagát nézni, ami alapján a nyolcadikosok 70%-a idióta, vagy azt, hogy hogyan ordítanak szülők teljesen normális gyerek-viselkedés miatt (szaladgál), vagy mennyire leszarják a gyerekeket.
Épp a hétvégén utaztam vonaton két megállót. Volt ott egy pár egy babával. A pasi tíz percet telefonált egy haverjával jópofizva, aztán leordította a feleséget, hogy mekkora hülye picsa. Közben a féléves gyerek érdeklődve nézegetett, vigyorgott, mozgott - és hozzá sem szóltak - pedig itt dől el, hogy érdeklődő vagy totál tompa lesz, mint a legtöbb ember. És a legtöbb gyerek ilyen szülőkkel nő fel, de legalább ketten, vagy többen vannak.
Mindenkinek megvan a zsánere, Posztolónknak például az olyan férfiak jönnek be, akik segítségre szorulnak. Ennek az a hátulütője, hogy kihasználhatják, és néhány esetben ez be is következett.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a…..
Josagos 2022.03.07 10:43:22
@MsIreneAdler: szerinted egy találkozó után, otthon, a gépem előtt nem tudtam kitölteni a táblázatot? A papír eszembe sem jutott. :)
Nem mondtam erről az adatgyűjtésről semmit, miért tettem volna, nem az ő érdekét szolgálta, hanem az enyémet, és három-négy hét alatt elég objektív módon megtudtam, hogy jó-e nekem a lány. Volt még pár barátom, akikkel találkoztunk, több alkalommal is, és ők is tesztelték hasonlóképpen.
Lehet, hogy veszett el értékes lehetőség, de ami lett a végére, az jó :)
Nekem mindig is könnyebb volt azokkal kidobatni magam, akik esélyesen aranyásnak, mert így nem próbáltak mindenféle trökköket a visszatérésre. Sokkal kisebb energia, elismertem, hogy ő a jó, én a rossz, övé az erkölcsi fölény, így győztesen távozott. Némelyik lány életére rálátok, boldog vagyok, hogy így alakult.
Josagos 2022.03.07 14:57:30
@MsIreneAdler: igyekeztem objektív lenni. Már nincsenek meg a táblázatok, még a google drive előtti időben készültek. Nagyon jól le tudtam bukni, ügyesen ment, de csak három esetben kellett megtennem összesen, ezen felül csak spontán lebukásaim voltak, cél nélkül. :)
Posztolónkat már nevezték hűségesnek, nevezték hülyén hűségesnek is, pedig egyszerűen csak minden szinten megelégedett azzal a nővel, akije volt. Csakhogy ez nem sokáig maradt kölcsönös...   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá…..
Josagos 2022.03.01 13:25:19
@_Amatőr_: nem néz rám vissza görény. Az életemet a saját - nem titkos - szabályaim szerint élem, nem bujkálok, de nem egy emberrel fekszem le.
A kérdés arra irányult, hogy "milyen előnnyel jár a hűség". Voltam hűséges is párkapcsolatban, hűtlen is és nem vettem észre, hogy jobb nekem, vagy bárkinek, ha hűséges vagyok. Sőt, azt éreztem, hogy a szabad akaratom korlátozott, nem azt teszem, amit szeretnék, hanem azt amit külső szabályzók előírnak. Ezért jeleztem, hogy nekem ez nem tetszik, nem érzem magam jól, ha hűségesnek kell lennem. Az nem az én értékem, hanem az övé. Kb. mintha templomba kellett volna mennem hétvégenként kirándulás helyett. Lett nagy hiszti, kiabálás, és miután mondtam, hogy így még rosszabb, idővel kitettem a lányt.
„Azok is, akik boldog párkapcsolatban vannak, egy idő után újra vágyakozni kezdenek a szerelem friss érzésére, az ismerkedés izgalmára” – Levélírónk szerint olyan nincs, hogy valaki végleg kiélte magát, főleg abban az esetben, ha az illető élete szebb éveit az élvezetek hajszolására áldozta, ő 30-40…..
„Mindig pedzegette, hogy elég nagy a házam, elférne itt ő is. Ekkor már szólt bennem egy vészjelző, és nemet mondtam” – Egy meg nem adott kölcsönt nem ellensúlyoz az, ha a pasi halk szavú és alapvetően kedves.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..
Lakásvásárlásra készülsz, de a kritikus énedet csak a kiszemelt lakás küszöbén belül aktiválod? Nagy hiba! Már a lépcsőház bejárata körüli terület is sok mindent elárul. Ne menj el olyan árulkodó jelek mellett, amik később komoly hatással lehetnek a mindennapi életedre, ha oda költözöl...
Josagos 2021.12.24 09:23:50
Josagos 2021.12.24 09:27:40
@Reactor: Hatékonyság:

Itt egy link, hogy a kertesházas övezetek miért rettenetesen szar hatékonyságúak. Ahhoz, hogy nekem legyen net a házamban, alig kell kábelt kihúzni, mert van még 50 lakás itt, pár méteren belül. De ugyanez a helyzet az úttal, a vízvezetékkel, bármilyen szolgáltatás üzemeltetésével. Fajlagosan sokkal olcsóbb egy soklakásos házakkal teleépített területet ellátni. Nem csoda, hogy se értelmes bolt, se posta nem költözik kistelepülésre.
Josagos 2022.01.03 10:55:52
@Reactor: Egyetlen példa: A házunkban lakik kb. 100 ember, a telek mérete 30x20 méter. 10 méter széles út felével számolva (a másik fele a szemben levő ház miatt van ott,2,5 m2 utat kellett építeni lakónként. Szemben egy családi ház van, öten laknak benne, náluk kb. 30 m2 útnak kell lakónként épülnie. Sokkal drágább a családi házas részek ellátása.
Amikor a pasiddal a boltba járás és a muterlátogatás az egyetlen program, a közös témák pedig szinte nulla, nem biztos, hogy érdemes vele hosszútávra tervezni.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati…..
Josagos 2021.11.05 11:47:14
Levélírónk arra kíváncsi, hogy egy 44 éves férfinél mennyire fejlődhet még a felelősségérzet? Mert egyelőre a barátaival való iszogatást előrébb tartja a fontossági sorrendjében a barátnőnél, de legalább hűséges. Posztolónk semmi rendkívülit nem kér, csak egy kis kiszámíthatóságot.   Ha…..
"A barátnőm rohadt erős személyiség, aki elképesztő módon kitudja osztani az embereket és megmondani nekik, hogy mit csináljanak. Ez az egyik dolog, amit vonzónak találok benne. Csak szex után szar, amikor gyorsan elmondja mindazt, amit másképp csinálhattam volna. Egyrészt szeretném tudni, ha…..
Előrebocsájtom, fogalmam sincs, hogy eszik-e vagy isszák az inzulinrezisztenciát, de már három hete ennek az eredménynek a birtokában tengetem napjaim. Hogy mit változtatott ez az eddigi hétköznapjaimon? Szinte semmit. Eddig. Szedem a gyógyszert, amit felírt a doktornő, de az étkezésem…..
Josagos 2021.04.13 14:57:47
@h.e.g: ezzel a konferencia-előadással indultam el, és az IF-hez jutottam. 9,4-ről 4,9-re ment a vércukrom az étel-evés-mozgás-alvás kombóval amit kidolgoztam, és vesztettem 50 kilót. A sokszor keveset tesz beteggé :(

www.youtube.com/watch?v=I6sYsQqnPS0&list=PLd6Qv9_rzH5hRUz48R3uIip964QrmML8C&index=3
Minden élethelyzet tartogat tanulságokat – hatalmas közhely, mert igaz. A kövérségnek a sok-sok árnyoldal mellett vannak olyan hozadékai is, amelyek a hasznomra váltak. És bár mindent megteszek a változtatásért, igyekszem kihasználni azokat az előnyöket, amelyeket ez az állapot…..
Josagos 2021.03.24 14:24:04
@Borkorcsolya: tizenéven át akartam lefogyni, de nem ment. Ebben igaza van. Aztán kellett, és lefogytam :) Ebben meg nincs igaza a poszternek.
Gyakorlatilag az életünk minden területén, így a testképünkről való gondolkodásban is átvette az uralmat a megszégyenítő vs. piedesztálra emelő kommunikációs táborok harca. Egy nő százötven kilósan is szexi, vagy hatvanegy kilósan már nem is számít nőnek. Tegyük helyre! Fontos leszögezni, hogy…..
Josagos 2021.03.18 09:24:15
@arandanos: nem karantartható a 2-es, megszüntethető. A hasnyálmirigy regenerálható, de nem azokkal a módszerekkel amikkel a hagyományos belgyógyászat kezeli. Vannak modern orvosok, de nem magyarországon, az ő kutatási eredményeik és konferencia-előadásaik alapján tudtam az utolsó pillanatban összeállítani a saját terápiámat, és az itthoni étkezési meg gyógyszerezési javaslatokat nem betartva értem el meglepő eredményeket.
A belgyógyász tudásáról annyit, hogy "kell enni szénhidrátot, mert anélkül kómába esek", azaz nem tudott a máj-és vesesejtek által végzett zsírból-cukor gyártásáról, a glüloneogenezisről, ami mellesleg a ketogén diéták alapja is.

Egy science video erről..
www.youtube.com/watch?v=YpV96faQOZc&t=2s

A legtöbb nem fertőző betegség, köztük a rák is nagy valószínűséggel jelentős részben életmódbeli okokra vezethetők vissza, azaz nem úgy élünk, mint ami a szervezetünknek jó lenne (pl éjfélkor kódolunk).
A kövérség és bármilyen rák között nagyon jelentős korreláció van.
A felsorolt két betegség előfordulása mekkora a kövér populáción belül? Az ország kb 70%-a túlsúlyos és elhízott, nem hiszem, hogy mind pajzsmirigy-bajjal lennének kezelendők.
IF-es facebook csoportban meglepő eredményekre jutottak IR és, pajzsmirigy alulműködéssel diagnosztizált nők, akik az orvosi javaslat szerinti napi 5x-i étkezés, 160 g CH helyett napi 1-2 étkezést, 30-50 g CH-val kombinálva lefogytak.
A fogyással hihetetlen módon a pajzsmirigy-alulműködés is drasztikusat javult, a PCOS meg el is tűnt a legtöbbnél.
Bizonyára volt genetikai hajlamuk, de a rossz étkezés és mozgás volt az, ami kihozta náluk a betegséget, és ezt helyreállítva a normál tartományba került a hormonszintjük is.
Josagos 2021.03.18 13:40:29
@Boar.: a magyarok kétharmada kövér, ennél szerintem kevesebben dohányoznak vagy isznak. És a halál leggyakoribb oka olyan betegség, amiben a kövérségnek nagy szerepe van...
Josagos 2021.03.19 09:15:34
@Boar.: egy betegség, vagy az ember működésének a megismerése is csak információ, tanulható. A diabeteszt megismerni, megtalálni azokat a kezeléseket (orvosi protokollok), amik használnak, aztán megismerni a szervek és releváns sejtek működését, kidolgozni a saját étkezési, mozgási, alvási terápiámat kb. 10 nap, napi 12 órát kívánt.
Ennek a töredékét fordítják az orvostudományi egyetemen erre.
Ami kimondottan örömmel töltött el, hogy én, aki minden fogyókúrát kipróbáltam, és nem tudtam eddig lefogyni, lassan két éve elkezdve, egy év alatt közel 50 kilót fogytam, amit azóta is tartok, és a laborleleteim, beleértve a HbA1C-t, az inzulinszintet visszaálltak arra, ami a normálon belül is optimális. (éhomi 4,7 pl.)
Az orvos a kontrollokon nem hitt a szemének, de nem volt előtte ismert a hasnyálmirigy Béta-sejtjeinek regenerációs képessége (ez új dolog), de sajnos nem ismerte a glüloneogenezis fogalmát sem, és ezért akart baszottmagas (160g/nap) CH-t etetni velem.
A cukorbetegek nem abban halnak meg, jellemző haláluk az átlagosan magasan (a 7 már "normál") tartott vércukorszint miatti keringési gondokból következő valamilyen infarktus, vagy szintén jórészt emiatt bekövetkező rák, esetleg a kettő kombinációja.
Tudom, már a könyökünkön jön ki, de attól még a pandémia él és virul, és szingliként nem árt felkészülnünk egy esetleges újabb kijárási korlátozásos időszakra, vagyis érdemes végiggondolnunk, hogy mi legyen a szexuális életünkkel. Van olyan nekünk általában? Volt a „karantén” alatt? Ha nem, mikor…..
Josagos 2020.08.07 11:35:31
@Reactor: igazad van, ha kellőképpen szociopata vagy. Különben nincs.
Josagos 2020.08.08 15:13:19
@Reactor: nem tudsz károsodás nélkül nagyon másképp működni, mint az ösztöneid determinálnak.
Képesek emberek magányosan, akár egyedül is, érintés nélkül létezni, például a papok, de kiütközik rajtuk a dolog idővel.
Alkalmazottként talán az utazási idő megspórolása, munkaadóként pedig a kisebb irodával járó kiadáscsökkenés jut eszünkbe először, ha a távmunka előnyeit mérlegeljük.Ezek azonban csak a jéghegy csúcsát jelentik, mert rengeteg további előnye és járulékos pozitív hatása lehet, ha a home office egyre…..
Josagos 2020.06.05 11:21:59
@alalala: Én cégvezetek, ami azt jelenti, hogy nincs igazán különválasztva a munka/magánélet - ámbár az egyensúly a kettő között megvan, de a kollégák és én is intézünk magánidőben cégügyeket és fordítva is, ahogy az emberi természet ezt diktálja, csak élek, és az életem 5-15%-a munka. 20-60 óra hetente.
Így nem akarok a kettő között kapcsolgatni, meg átállni.
Jövő héten félszáz esztendős leszek. Kimondani is sok: Ötven év Sőt rémisztően hat, ha leírva látom ezt a számot, ugyanakkor közel sem érzem magam annyinak. Belül legalábbis nem. A külsővel már nem állok ilyen jól, de azért nem panaszkodhatok ezen a téren sem. Na nem kell megijedni, nem…..
Josagos 2020.04.30 10:28:39
@MAXVAL bircaman közíró: attól függ. hogy lakóhely, vagy haza, hogy minek látom? Akkor a haza egy egyéni döntés eredménye csupán? Akár láthatom rózsaszínű láthatatlan orrszarvúnak is?

Ha teljesen egyéni a dolog, akkor hogyan lehet számonkérni, esetleg elvárni a szeretetét?
Josagos 2020.04.30 13:27:07
@MAXVAL bircaman közíró: vannak, de azzal kapcsolatban, aki elveszi a pénzem és elkölti az egyetértésem nélkül nem tudnak pozitív érzéseim kialakulni.
Volt nekem 7 évig egy MacBook Air gépem, amivel boldog voltam, sosem volt semmi baja. 7 év után eladtam 2017-ban 75 000 Ft-ér, mert már újrainstallálás után is nagyon lassúvá vált.  2017 decemberében vettem egy Macbook Pro (13 inch, 2017, 2 TBT3) gépet bruttó 441 000 Ft-ért az Edigitalban. A…..
A jelen járványügyi helyzetben kevés figyelmet kapott, ugyanakkor óriási jelentősége van Európa jövőbeli gazdasága számára, hogy a Bizottság kihirdette a körforgásos gazdaságra vonatkozó cselekvési tervét. Az EU ezzel igyekszik elérni, hogy a termékek folyamatos lecserélésével pörgetett növekedésről…..
Josagos 2020.04.08 10:04:54
@midnight coder: a fogyasztás is gond, borzasztóan nagy pazarlás egyes műszaki eszközök párévenkénti, ismétlődő legyártása stabilabb, jobb minőségű és alig drágábban gyárthatók helyett.
Most vettünk új mikrót, mert a javítás annyi lett volna, mint az új volt, a drága alkatrészár és a szerelő magas közterhei miatt.