Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyesa

55 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyesa von Liechtenstein hazaértem 2010.07.27 20:57:33
hát igen, ez is eljött. vége a félévnek, visszatértem kis hazánkba. most még kicsit furcsa itthon lenni, de szerintem gyorsan visszarázódok. utólag visszatekintve egy percig sem bántam meg ezt a szemesztert. sok új dolgot tanultam, rengeteg új ismerőst szereztem, álomszép helyeken…..
Gyesa von Liechtenstein 0713 2010.07.16 00:05:00
A tervezési stúdió legutolsó közös programja egy kirándulás volt az olasz határ melletti Albigna vizierőműhöz. Reggel fél7kor jött értem Erwin, majd az autópálya mellett egy benzinkútnál találkoztunk a többiekkel. Itt átszálltunk a tanár, Urs kocsijába és irány a hegyek.…..
Gyesa von Liechtenstein 0711 2010.07.15 23:35:39
Csillát váltották Tomi haverjai. Kezdésként elmentünk velük Zürichbe várost nézni. Mivel az autópályamatrica elég drága Svájcba, így a mellékutak mellett döntöttünk. Ezt később sem bántuk meg, a hegyek között, szerpentíneken, szép tájakon át vezetett az út, ahol még…..
Gyesa von Liechtenstein 0708 2010.07.09 13:35:38
 Csütörtökön elmentünk egyet hegyet mászni. Nem mentünk messzire, csak ide a liechtensteini hegyekbe. Felbuszoztunk a síelős helyig Malbunba, ami kb 1200 méter magasan van, majd innen nekiestünk a hegyeknek. Sorra másztuk meg a csúcsokat, fel-le-fel-le. Gyönyörű volt. Még sosem…..
Gyesa von Liechtenstein 0706 2010.07.09 13:19:49
Hétfőn este megérkezett a Csilla Zürichből. Itt fog velem maradni hétvégéig, szóval szerveztem pár programot a hétre. Az első egy kirándulás Genfbe. Kedden reggel indultunk kocsival, dél körül ott is voltunk. A város gyönyörű, az időjárás is az volt. Páran vonattal…..
Gyesa von Liechtenstein 0704 2010.07.04 19:57:19
Lassan elkezdenek hazamenni az emberek innen. Mi még maradunk júli 14ig, addig is kirándulgatunk, pihenünk, szórakozunk előre láthatólag. Tegnap este hagyott itt minket Dimitrij, az orosz barátunk és csináltunk neki egy kis emléket :)..
Gyesa von Liechtenstein 0703 2010.07.03 20:19:00
Ajjajj, kicsit elhanyagoltam ezt a blogotSzóval végül elment a Fruzsi, nekem meg maradt a tanulás. Sorra mentek a különféle leadások, rajzolás, éjszakázás, konzultáció. Aztán eljött az utazás ideje. Haza kellett ugranom egyet szigorlatozni. Nagy izgalmak között végül sikerült…..
Gyesa von Liechtenstein 0607 2010.06.07 11:44:00
A kínai utazás után itt beindult az élet suli terén, sok lemaradást kellett bepótolnom, meg kicsit előre is dolgoztam, hiszen meglátogatott a Fruzsi a múlt héten. Szóval előszőr meló, majd szórakozás. Sajnos nem sikerült mindennel végeznem, amit terveztem, így volt pár este,…..
Miközben én kirándultam, a koliban volt egy nyílt nap. Erre készült a plakát is, amit már régebben felraktam ide. Továbbá készült egy videó is: ..
Az utolsó napon már semmi programunk nem volt, így sokáig aludtunk és elmentünk a városba császkálni és vásárolgatni. Egész nap nézelődtünk, majd estére visszamentünk a hotelbe. Egy liechtensteini, Shanghaiban tanuló sráccal volt egy találkozónk még. Felvitt…..
a magyar pavilon megér egy külön bejegyzést. Nagyon jó munkát végeztek a srácok. A pavilonba nem kell sokáig sorba állni, mivel elég kicsi és gyorsan áttekinthető. Ugyan látszik rajta, h elég alacsony költségvetésű a többi országhoz képest, viszont az ötlet és a kialakított…..
Elsőként egy képzőművészeti bazárt látogattunk meg, ami a felhőkarcolók között megmaradt tradicionális régi épületekben, sikátorokban volt. Tanulságos, h itt is védik az értékesnek vélt épületeket, itt is van műemlékvédelem. És ezt az itteni emberek is értékelik,…..
Reggel a szokásos kijeletkezés, buszbaszállás, majd irány Shanghai. Útközben megálltunk még egy városban, ahol egy modern kínai kertet néztünk meg. Ennek a kertnek az érdekessége, h 2000 után készült egy népszerű kínai építész első munkájaként. Ő USA-ban és…..
Reggel bepakoltunk a hotelbe, gyors tusolás, reggeli, majd irány a város. Suzhouban vannak Kína legszebb tradicionális kertjei, ezekből néztünk meg párat. Kívülről teljesen zártak, nagy fal veszi őket körül, a kapun belépve viszont feltárul az édenkert. Rengeteg növény, fák,…..
Ismét korai kelés, összepakolás, kijelentkezés, buszba pakolás, majd irány a vidék. A napi program 2 falu meglátogatása volt, mindkettő történelmi település, ami ma a turisztikai látványosságként él tovább. A falukban szűk utcák vannak, arról nyilnak az önmagukba záródó…..
Svédasztalos reggeli a szálloda éttermében, majd 50 perces buszozás után megérkeztünk a hegyekbe. Vagyis ezek nem is hegyek, inkább sziklák, több 10-100 méteres sziklák. Itt található a kínai grand canyon, ami méretében hasonló az amerikaihoz, de ez nem kopár, hanem tele van…..
Napközben nem zavart minket senki, délután 4ig aludtunk. Utána még volt 3 óránk az érkezésig, ezalatt kicsit megmosakodtunk és lustálkodtunk. Végül 10 perc késéssel érkeztünk meg. Itt már vártak ránk, busszal elvittek a hotelbe, ami az eddigi legpazarabb. Minden ragyog, hatalmas…..
Reggel mindenki kipihenten ébredt, reggeli után útrakeltünk, megnéztünk mégegy falut, ahol rengeteg Hakka épület volt és felmásztunk egy kilátóhoz is, ahonnan gyönyörő volt a falu és a teraszos táj. Ja, a táj. Úgy néz ki, mint egy építészmakett. Itt a lejtőket…..
Szóval aludtunk 2 órát, mindenki napszemüvegben és ásványvízzel kóválygott. Reggeli után buszra szálltunk és 3órás utazás után megérkeztünk egy kisvárosba, a nevét sajnos nem jegyeztem meg, de ez már tényleg kisváros, alig pár 100.000en laknak itt. Itt látszódott igazán a…..
Reggel újra fürdés, mert olyan meleg van, h légkondi mellett is folyt rólunk a víz. Vadásztunk gyorsan egy kávét, majd egy buszt és kimentünk a hatalmas hong kongi reptérre. Most végre nappal is láttam és tudtam pár fotót is készíteni róla. Aztán becheckolás és egy kínai…..
8:30kor reggel a találkozó, persze sikerült elaludnunk, de ráfogtuk az óraátállásra. Első program metrójegyvásárlás volt, majd irány a találkozóra az idegenvezetőnkkel, aki egy 20 éve itt élő svájci idős építész. A program délutánig az ő vezetésével folyt és a lényege…..
Megérkeztünk este 9kor Hong Kongba, a reptér egyszerűen hatalmas. Még ki sem checkoltunk, másik könnyítenem kellett magamon a reptéri mellékhelyiségben. Szóval így kezdődött a riszevőkkel a kapcsolatom :D. Aztán a reptérről kilépve megcsapott minket az állott, párás, meleg…..
Itt vagyok, élek, visszatértem, a vesémet sem adtam el, úgyhogy minden rendben. Kint szorgalmasan fényképeztem (~1100 kép) és írtam naplót is, úgyhogy semmit nem felejtek el :). Szóval:Münchenbe 3 órával a repülés előtt érkeztünk. Be-check-oltunk, majd elmentünk enni vmit.…..
Gyesa von Liechtenstein 0503 2010.05.03 23:11:00
ma Dornbirnben voltunk üzemlátogatáson. Van a Zumtobel nevű lámpagyártó cég, és nekik a gyárát, valamint a bemutatótermét néztük meg. Akkora cég, h a katalógusukkal a még a Mértékben is találkoztam. Nagyon faja volt, de most pakolok gyorsan a kínai kirándulásra, mert…..
Gyesa von Liechtenstein 0502 2010.05.02 18:57:00
6án open day lesz a kolibanpersze én már a rizsevőknél leszek akkor, de mindenkinek kell egy posztert csinálnia az ajtajára. Tomival ezt dobtuk össze:) : ..