Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simon1

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  - Te Kutyus! Mi a véleményed a motorosokról? - csipogja érdeklődve - Rohadt kis b.zi mind! Ki kéne őket tiltani az utakról! Vagy kiírtani őket...az se lenne rossz. - Nahát, hogy megváltozott ez a sorozat... - mondja Cicus A '80 után születettek most értetlenül néznek, na…..
"Rendőrökre támadt egy afro-amerikai család az atlantai Wall-Mart áruház parkolójában. A New York Times információi szerint a járőrpáros azért akarta igazoltatni a család egyik tagját, mert autójával szabálytalanul a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyre…..
Mai vitaposztunkkal bizonyos szempontból közszolgálati feladatot látunk el, más megközelítésben pedig becsületbeli kötelességünknek teszünk eleget. Azzal a felhívással fordulunk hozzátok, hogy véleményetek megfogalmazásával, az eltérő álláspontok és szemléletmódok…..
simon1 2009.01.22 17:54:33
@Iovianus: Alanyi jogon, nem kell ezt túl szabályozni, de azért és speciel elvárnám, hogy aki fegyvert kap a kezébe az 1.)legyen beszámítható, 2.)legyen bűntetlen előéletű, 3.)tudja használni a fegyvert, mert anélkül nem ér annyit sem, mint a fém, amiből készült -sőt rossz esetben káros is.
simon1 2009.01.22 18:09:12
@Iovianus: A sport vagy vadászati célú lőfegyverek tartását igen szigorúan szabályozzák errefelé, és gyakorlatilag nem tudod önvédelmi fegyverként használni. Az önvédelmi fegyver ahogy a neve is mutatja önvédelmi célokat szolgál. Tehát kis távolságon jóeséllyel képes 'hatástalanitani' a támadót. A sport fegyverek nem ezt a célt szolgálják és emellett jól elzárva külön a fegyvert, külön a lőszert kell tárolni.
Azért kell, hogy beszámítható legyen a fegyver tulajdonosa, hogy nem áll neki tüntetésen lövöldözni. Azt hiszem, hogy pl. az Egyesült Államokban is igen kevés tüntetés vézződik tűzharccal.
Nem túl vidám történet lesz az első posztom idén, de sajnos azt kell mondjam, tökéletesen tipikus magyar story.A miskoc melletti Sólyom telepen él Dugó, a 30 éves cigányember és családja, 6 gyermek, feleség, nagymama. Dugó most nagyon nagy bajba került, letöltendő…..
simon1 2009.01.07 14:56:01
@Vizibusz: Viszont akkor lehet, hogy vizsgálni kellene, hogy nem szociopata-e véletlenül, esetleg érdemes lenne kezelni. Még az is lehet, hogy a végén olcsóbb lenne, mit az börtönzés meg a bcs-k által okozott kár. (bár ha elég súlyosnak ítélnék elvesztenének a politikusaink egy-két szavazót)
A régi olvasók végigélvezhették azokat a vitákat - nemegyszer veszekedéseket - melyek Shadai, a Judapest alapítója és közöttem folytak. Olykor ezek a háború szintját is elérték - volt, hogy ő kitiltott engem a honlapjáról, én meg cserébe itt hegedültem el a nótáját jó…..
simon1 2008.12.10 04:45:26
(Bocsánatot kell kérnem, mert a komment nem kapcsolódik szorosan a tárgyhoz és hosszú is)
Arvisura: Ezért írtam Ázsiát, mert az biztos. (az, hogy északabbi -a finnugor elmélet már csak az MTA-n állja meg a helyét, a világ összes más pontján sok kutatás cáfolta már meg-, vagy a délebbi -ezt pedig nem igazolta a 'hivatalos' történelem tudomány- részlet kérdés, ezért nem akartam ezzel foglalkozni)
Sajnos a cigány kérdés egy nagyon komoly probléma (a cigányoknak is, nekünk is). Az a legnagyobb baj -szerintem-, hogy igazán senki nem akarja megoldani. A magyar (-nak nevezett) politikusoknak és a jelenlegi cigány (jórészt bűnöző) vezetőknek is a feszültség szítása az érdekük. Sajnos jól megy nekik. Rendes oktatásra lenne szükségük a cigányoknak. Alternatívát kellene mutatni, hogy nem csak rablásból, meg 'kamatozásból' lehet jól élni. (Persze ez nem könnyű egy olyan országban, ahol a miniszterelnök céget alapít, hogy adót tudjon csalni -bocsánat: spórolni). Biztos vagyok benne, hogy több életképes alternatív modell van a cigányok oktatására (mert nekem is van elméletem és én csak érintőlegesen foglalkoztam a témával), mert az bebizonyosodott az elmúlt bő kétszáz évben, hogy a poroszos jellegű iskolarendszerben nem tudnak tanulni. Itt is látszik, hogy az iskolai integrált oktatás is egy elhibázott lépés. Aki ezt kitalálta, soha, de soha még csak nem is látott cigányokat közelről.
A tót kérdés megint csak egy érdekes és szvsz szintén mesterséges 'műbalhé', hogy elterelje a figyelmet a fontosabb dolgokról (ez most kapóra is jött pártunk és kormányunk számára, mert 'Mt nekünk gazdasági világ válság, hiszen a szomszédok verik a fradistákat!' /tudom, hogy nem így van pontosan, de nézzük sarkítva kicsit/. Ficónak és bagázsának szintén jól jön egy kis terelés, mert ott is bajok vannak (erősen meg kell húzni az övet ott is a recesszió miatt, ráadásul most vezetik be az Eurót, ami egyébként sem lenne könnyű /Stílusosan fogalmazva: annyira hiányzott nekik -a gazdasági vissza esés-, mint ablakos tótnak a hanyatt esés/
Szerintem a Kárpát-medence egy és oszthatatlan gazdasági, politikai és társadalmi egység. Én úgy gondolom, hogy az itt élő népek közössége a magyarság és nem egy önmagában létező nép, mint a legtöbb. Itt mindig befogadták a menekülésre kényszerítetteket (pl. örmény zsidók, tirpákok stb.) és ettől olyan szép színes a magyar kultúra. Szerintem a magyar nyelv és kultúra egy kulcs az összes itt élő kultúra között. (Én ha végig nézek a családfámon, hát igen sok nemzetiséget találok csak az utolsó négy generációban.) Az itt élő népek egészen az osztrák uralomig többé-kevésbé békében éltek egymás mellett. Amikor kitört itt a szabadságharc, és látták, hogy nem bírnak a magyarokkal, akkor kezdték erősíteni a viszályt, ami a mai napig tart.
Az itt élő népek jól keveredtek egymás között, (hiszen jól megvoltak egymás mellett) így lett a tót legénynek és a sváb menyecskének magyar gyereke. Szerintem ez a legnagyobb ereje ennek az országnak, hogy az itt élő népek képesek (lennének) együtt gondolkodni és cselekedni a saját életterükért. Ezt kellene belátni a magukat magyarnak, románnak (itt a Kárpátokon belüli részre gondolok), rácnak, tótnak stb. nevező politikusoknak, hogy hülyék, mert ez az ő országuk is ugyanúgy ahogy az enyém és a tied is.
Bár már nem különösebben eredeti anyjába küldeni a Centrum kft-t, azért mindig jólesik. Neduddki Alfréd egy álcázott feladójú levelet kapott, amiből aztán a szokásos üzenet bukkant elő, egy fantombírság befizetésének jótékony hatásairól szeretné meggyőzni egy…..
Tüntetés, ellentüntetés, provokáció, ellenprovokáció. Beépített ÁVH-sok (bocsánat, NBH-sok, de ez már aligha jelent számottevő különbséget, épp csak még körmös Bauert nem reaktiválták, bár az sincsen már messze...), továbbá spontán félhülye és részeg…..
Még egy hónapja sem szűnt meg, máris van, aki visszasírja a MÁV biztosítót. S.S. autójába július elején szaladt bele egy mávos, pénzt viszont azóta sem látott senkitől: Július elején hátulról belémszaladtak, és Máv biztosított volt az okozó gépjármű, viszont nem a…..
Budapest Száksz Napirokkant 2008.08.01 09:32:00
Legkedvencebb, közönségdíjas rovatunk mai kiadásában már megint egy Ferrari a főszereplő; dögösebb, mint a múltkori, de legalább bunkóbb.Olvassuk csak, mit  írt a küldemény feladója, ki a rendszertől való rettegéstől vezetve neve elhallgatását kérte,…..
Itt egy másik élő minta (a fordítás hevenyészett, az álláspont ütős). Aki ezt kívánja majmolni, nem a barátom. De attól még lehet jelentkezni! Kahanénak igaza volt! Tartsuk életben az autentikus zsidó gondolatot a Tóra fénye által! ... A Kahane blog büszkén mutatja be a…..
simon1 2008.07.11 22:20:21
Az van, hogy átalakulnak bizonyos fogalmak, és a polkorrektség jegyében (azt hiszem) elkezdik használni az emberek. Ilyen a "meleg" kifejezés, ami a buzeránsok rétegnyelvéből került a köztudatba, de számtalan ilyen van. Ilyen a "náci" is, mert hogy lehet egy zsidó náci?! Hát úgy, hogy a Gestapo módszereit és Nemzetiszocialista Német Munkáspárt által vezetett Németországban elkövetett gaztettket bőven túlszárnyalják azok a módszerek amivel a saját hazájukat vezetik. Csak ez tabu. De ebben is az a legizgalmasabb, hogy a demokrácia bajnokai képesek hirszerzői jelentésekek hamisítani nem létező tömegpusztító fegyverekről és ezek alapján a jelentések alapján háborút inditani úgy, hogy tudják, azt hogy a baráti náci államban nukleáris fegyverek is (nem csak vegyi és biológiai fegyverek) vannak (ahogy M. Vanunu óta tudjuk). Valamint az is érdekes, hogy a demokrácia bajnokai miután kiborult a bili annyit sem mondtak, hogy bocsi. Ellenben (helyi) áldozatokat tekintve már lassan túltettek a megdontött diktátor sokéves működésén -amellett, hogy destabilizálták az egész térséget.
Kicsit elkanyarodtam, de sajnos marad, hogy náci az akire a kiválasztottak azt mondják. Mert hiába mondom, hogy pl. "A. Sharon egy szarházi náci szemétláda", ha egyszerűen neki "mentessége" van, mert ő bizony zsidónak született, és nem lehet náci akkor sem ha rengeteg embert gyilkoltatott meg, üldözött el és terelt "menekült táborba".
simon1 2008.07.15 14:30:26
Hatamaki: Vitatkoznék egy kicsit veled. A németek szeretik a szép hosszú összetett szavakat rövidíteni, és így lett a Nazionalsozialistische rövidített megfelelője a Nazi ami semmilyen pejoratív felhanggal nem rendelkezett, mivel ez volt előbb a 'demokratikusan' megválsztott vezető párt, majd állampárt. (ilyen rövidítés pl. a Stuka, vagy a Gestapo is -hogy a kornál maradjunk)
A zsidóság egy érdekes képlet, mert -engem speciel- kicsit az angolnára emlékeztet, mert bárhogy akarod megfogni (meghatározni) mindig kicsúszik a kezedből: saját magát mindig másképp definiáló társaság (ha csak az állampolgársági szabályokat nézed=> egyértelműen származási alapon definiál) és mindig van, aki elhatárolódik. Ilyen pl. az 'egyház', mert ilyen szervezett valami nincs, csak hitközségek szövetsége(i) van(nak), de abból viszont jó sok (gyakran elég ellenségesek egymással is). A zsidó nacionalizmusról jó példa a Szombat című folyóirat készített interjút Müller Péter (Sziámi) -val. (ami érdekes módon eltünt az oldalról csak a Google cach-ben található meg "Minden oldalról zsidó vagyok" címmel).
A diverzáns/fedett akciók megítélése minig két oldalú, mert akik végrehajtják -gyakran nehéz körülmények között, ellenséges területen- azok számára komoly siker, másnak az államszuverenitás megsértése stb.
Nekem nem az a problémám Izrel állam fennállásával, hogy van, hanem az, amilyen módszerekkel fenntartják azt, illetve, hogy ezek után még kioktatnak, hogy milyen nácik élnek itt. (mindezt úgy, hogy már visszatelepült, mert túl sokszor rángatták be tartalékosként 'védeni' "Erec Jiszróél"-t)
Attila egy buszon találkozott azzal a magyaros (=portáskommunista) jelenséggel, miszerint a fogyasztó gyermek, méghozzá a hülyébbjéből, aki örüljön, hogy fizethet, miközben a szolgáltató bácsi miheztartás végett lenyom neki pár sallert. Én a széplaki Ezüspart hotelben láttam…..
Újlipótvárosi olvasónk jelezte, hogy sarki kisboltjában a dátum szerint még két napig fogyasztható Alföldi tej egész szállítmánya megpimpósodott. Természetesen a jelenség lehet lokális, bár a Homár egyszer már látott ugyanilyet egy néhány órára asztalon felejtett pohárban.…..
Ezekszerint nem csak a számtech boltoknak van bajuk a hitelkáryamultik tranzakciós tarifáival. Velük szemben viszont a Deichmannban lehet kártyával vásárolni, épp csak azt felejtik el közölni, hogy a tranzakciós díjat a vevő fizeti:Anyu vásárolt a Deichmannban 9990 Ft-ért…..
Bruhaha, az alanti vérfagyasztó sztoriban az a legviccesebb, hogy a megalázott utas pont ahhoz a Regőczi Miklóshoz, a BKV kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyetteséhez fordul, aki annyira torz gondolkodású alak, hogy nemrég még a kar nélküli embert baszkuráló…..
Sanyci faházban lakik, és az élet apró banktechnikai döfésekkel próbálja kicsinálni. Zavar támadt a rendszerben, és hősünk nem látta a számlaszámát. Egyszerű probléma, hamar meg lehet oldani, gondolta, aztán a végére az orrbeverésről való álmodozásig jutott. Mielőtt…..
Kaptunk egy levelet Annától, amiben arra kéri a T. kommentezőket, tanúsítsanak önmérsékletet a nemzeti-vallási-nemi viccelődésben. Konkrétabban az "ősi román szokás" frázisba szeretné, ha vmi távolabbi nemzetet behelyettesítenének. Köszönjük. Eloször is, hadd…..
Az öregedő Sean Connery állítólag azért nem vállalta a Frigyláda 4-dik részét, mert magyar IC-vonatokon is fognak forgatni. Ezért helyett fiatal olvasónk, ugrabugra kapta meg a magáét. Hali csápos barátom! 06.18. nap folyamán Debrecenből szerettünk volna hazatérni…..
simon1 2007.06.23 23:48:49
Legyen már egy pozitív vonatos story is: egyszer valamikor Skóciában kellett (volna) vonatoznom (www.scotrail.co.uk/). Elég hűvös volt még a reggel, úgyhogy amikor kiderült, hogy késik a vonat szólt a bakter, hogy borzasztóan sajnálja, de kb. tíz percet késik a vonat, menjünk be a fűtött váróba. Aztán tíz perc múlva a vonat sehol... (Kicsi állomás volt 10-15-en vártunk a vonatra) Egyszercsak jön a bakter és sűrű bocsánatkérések közepette odamegy egyenként a lézengő utasokhoz, hogy hová utaznának mert sajnos a vonat nem jön így lehet, hogy buszt bérelnek. Mivel elég kevesen voltunk egy-egy helyre így végül taxikat hívtak, és azzal vittek el mindenkit. Ott ez úgy megy, hogy amikor jegyet veszek, szerződést kötök a vasúttal, hogy ők elvisznek oda, ahova a jegyem szól -a közlekedési eszközt ők választják. (nem pedig széttárják a kezüket ha valami baj van, hogy bocs itt a pénzed, oldd meg ahogy akarod/tudod) A vonatjegy egyébként nem volt veszélyesen drága -pláne az ő fizetésükhöz képest. (ja, és ez még messze van a japán modelltől)
A Külügyminisztérium reagált a Kínai Nagykövetség segítőkész telefonos ügyfélszolgálatos sztorijára: T. Címzettek! A Nagykövetség nevében az említett esetért elnézést kérünk, bármilyen kérdésükre szívesen válaszolunk. Üdvözlettel Külügyminisztérium Odze…..