Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zarahusztra

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hónappal a parlamenti választás után ma megalakult a harmadik Orbán-kormány. A régi-új miniszterelnök az áprilisi választás másnapján azt állította, hogy szinte észre sem lehet majd venni a változást, ám ehhez képest korábban szinte elképzelhetetlen események kísérték…..
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
zarahusztra 2014.04.09 13:01:51
@pingwin: én is sokáig azt hittem, hogy a magyar liberálisok (SZDSZ) tényleg hisznek abban az elvben, hogy "nem értek egyet azzal, amit mond, de mindent elkövetek, hogy elmondhassa..." Nos ehhez képest az utóbbi években azt tapasztaltam, hogy pont az szdsz féle libsik képesek a legkevésbé megérteni, hogy mások másként gondolkodnak...és szerencsétlenek nem térnek magukhoz már a második választáson azt kell lássák, hogy bizony a magyar választóknak nem a Holokauszt a legnagyobb gondjuk...Sag schon!
Ehhez képest érdekes volt látni és hallani az LMP-s kordonbontásnál a jobbikos Gaudi-t, aki közölte, hogy jogvédőként bármikor kiáll Schiffer mellett, mert bár nem ért egyet vele, de tiszteli, mint másként gondolkodót...és azt is hozzátette, hogy Gyurcsányt vigyék csak el a rendőrök!
Egyszóval nem bal és jobboldalban kell gondolkodni, hanem gondolkodó emberekben,akik képesek érdemi vitákra, ha nem értenek egyet. Na ilyen Schiffer, szerintem Gaudi is és nem ilyen Olga. És kevés ilyen nézi az ATV-t. Mindenesetre Schiffer visszahozta a hitemet, hogy van országunkban értelmes liberális is...
zarahusztra 2014.04.09 13:56:37
@hun.execute:
Ha már ott tartunk, hogy ki mit látott be, szerintem az LMP nemcsak belátta, de tényleg úgy is gondolja, hogy nem a Mazsihisztől kell megkérdezni, hogy mit is kell tenni Magyarországon. Az értelmes politikus megpróbálja meghallgatni választói akaratát és amennyire ezt elvei lehetővé teszik kiszolgálja azt. Ha nem fér bele elveibe, akkor vagy lemond, vagy félreteszi elveit. Nos a választók üzentek. A jobbik erősödött. A Fidesz a baloldallal együtt gyengült és az emberek egyre apatikusabbak. Tehát az értelmes politikus elemzi, hogy miért is van ez, mit tudunk átvenni a sikeresektől....és erre elkezdte építeni a Fidesz a megszállási emlékművet, Lázár meg bedobta a halálbüntetés visszaállítását. Mindenki döntse el, hogy a Fidesz csak tanult, vagy félretette elveit. Az biztos, hogy az MSZP és hetven szövetségese se nem tanult, se elvei nincsenek: lásd rezsicsökkentés kérdése, vagy a határon túli magyarokkal kapcsolatos politikája. A "baloldal" nálunk nem jó, vagy rossz, egyszerűen teljesen alkalmatlan. Pedig nagyon kellene egy hiteles ellensúly...talán majd Schifferékből kinő valami. Sajnos emiatt nekik a legnagyobb ellenségük valójában nem a Fidesz most, hanem a helyét átadni és megújulni képtelen MSZP.
Van ugye az európai jogállamiság és a magyar (más néven kétharmados vagy NER-es) jogállamiság. A kettő látszólag hasonlít egymásra, valójában azonban ég és föld. Ezt deklarálja most (Orbán Viktor közvetlen utasítására) a magyar jogalkotás.Orbán Viktor azért…..
Nesze!szer Címlapon a rocknagyi 2013.03.12 19:33:49
Itt volt az ideje, hogy Tina Turner végre a Vogue borítójára kerüljön! A 73 éves legenda ezennel kiérdemelte a valaha volt legidősebb címlaplány címét - Meryl Streepet maga mögé utasítva. A többszörös Grammy-díjas énekesnőt a német kiadás áprilisi számának Claudia Knoepfel…..
A héten ismét felmerült a 13. havi nyugdíj ötlete. Néhány nappal ezelőtti posztunkban már értekeztünk ennek a társadalomromboló hatásáról, de mivel a téma egy jellegzetes magyar korszellemet és kórtünetet tükröz, úgy gondoljuk érdemes tovább elemezni. Ha az alapvető…..
zarahusztra 2013.01.13 19:33:43
@dadddd: egyetértek, de ez már egy kicsit más történet.
zarahusztra 2013.01.13 20:40:26
@Diffeomorfizmus:
Tökéletesen igazad van. A görögök ha jól tudom a 15. havi nyugdíjig jutottak, amikor összeomlott a rendszer...A politikusok mást sem tudnak, mint érdekcsoportokat manipulálni és kijátszani egymás ellen. Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi választási rendszeren alapuló "polgári demokrácia" ellehetetleníti a hosszútávú, vagy csak a középtávú felelős gondolkodást. Ezért mondom azt, hogy bármelyik párt legyen is hatalmon, csakis az individualista felfogás a jó túlélési stratégia. Sajnos.
Nem a felsőoktatás helyzetéről és nem a tandíjról szeretnék írni, ebben az ügyben ugyanis duplán elfogult vagyok: egyrészt a munkahelyét féltő egyetemi oktatóként, másrészt egy ésszerű mértékű, a tanulást és a minőség számonkérését ösztönző tandíj híveként.…..
A politikai napirendre került ügyek egy része erősen aszimmetrikus: ha egy országot katasztrófa sújt, nemzeti büszkeség tölt el, vagy olyan téma kerül a napirendre, amelyben a lakosság elsöprő többsége alapvetően azonos véleményen van, a politikai szereplők többsége…..
Több bejegyzés is foglalkozik ezen a blogon Örményországgal. Az első ismerkedő látogatást is beleszámítva hetedik éve dolgozom ott, 2010 óta pedig már háromhavonta megfordulok Jerevánban. Ennek most nagy valószínűséggel vége van. Hihetetlen mennyire frusztráló érzés, amikor…..
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Közgép-sztori a második Orbán-kormány legkellemetlenebb, legveszélyesebb témája lehet. Amikor legutóbb, két hónappal ezelőtt írtam róla, még csak az volt világos: a Fidesznek dolgoznia kell azon, hogy elhárítsa az ellenzéki támadásokat. Mára…..
  Tisztelt Praxis Blog!   A kisfiamnak egy szép hétfői napon egy kis bogárka mászott a fülébe Szegeden egy kerti pancsolóban. Mi a szülei épp nem voltunk vele, mert a szomszédban volt a pancsoló. Fiunk barátainak szülei látván gyermekem sínylődését ( komoly fájdalmai…..
Moszkvában, Brezsnyev combcsontjai között bukkantak az egykori pártfőtitkár hiányzó darabjára, amely félreérthető pozícióban hevert. Az úgynevezett Brezsnyev 69-es formátum bevett szokás volt a hetvenes-nyolcvanas években. A pártvezetők műszálas öltönyben egymásra…..
zarahusztra 2012.06.08 17:26:55
@önkényes mérvadó:

Tényleg az a másik is. (primitív és gusztustalan) Egyébként a "jó" morbid humor mindig arctalan...legalábbis igyekszik nem egy személyhez kötődőnek lenni, vagy csak nagyon "elvont" személyekhez. (Aki akar, az persze mindenen meg tud botránkozni, vagy sértődni.)
Ezért aki morbid humorral próbálkozik, az legyen átlagon felül intelligens és nagyon empatikus.
Ez és az általad javasolt másik bejegyzés nem intelligens, nem empatikus, nem igazán humoros, de igazán bunkó. Viszont jól modellezi a mai magyar valóságot.
zarahusztra 2012.06.08 17:34:07
@házelnök:
Viszonylagos, hogy ki hány embert és hogyan ölt meg...Ölni lehet úgy is, hogy kimondatom a bírákkal a halálos ítéletet (Kádár-500?)...... vagy úgy, hogy kiküldök az oroszok ellen (Horthy-) 200.000 bakát rossz felszereléssel....vagy úgy, hogy addig rontom a gazdasági, illetve morális közállapotokat, hogy öngyilkosságba, vagy egyéb kétségbeesett lépésre kényszerítek százezreket (rendszerváltás utáni politikai elit)
Édes Istenem, köszönöm!Annyi csodálatos Heti Válasz publicisztika, gazdasági fórumon tartott emlékezetes felszólalás után (simplicity, agysebészet, a siker láthatatlan) végre úgy látszik kezd beindulni Gyuri nemzetközi felemelkedése is. Most már a jó isten sem menti meg attól,…..
Mikor van vége a demokráciának? – az elmúlt két év (meg persze két évtized…) egyik slágertémája kétségtelenül ezen kérdés körül forgott. A vitában folyamatosan azt képviseltem, hogy érdemes elválasztani egymástól azt, ami nem tetszik, nem szép, nem jó, attól,…..
Ezzel a nagy képpel búcsúzzunk Matolcsy Györgytől, aki mint a Nemzet Jobbkeze maradandót alkotott. Az indokolja, hogy elmorzsoljunk a szemünk sarkában néhány könnycseppet e géniusz távozásának okán, hogy ismét felröppent a kormány átalakításának híre. És (és-sel nem…..
comment:com Mindenki dr. az ATV-n 2012.03.28 23:30:00
Az ATV élő adásban és honlapján is Schmitt kisdoktori címével viccelt egész nap, volt dr. XVI. Benedek, dr. Damu Roland és dr. Castro is, de szerintük az Arab Tavasz is megérdemelte a doktori címet, hát még a BKV. Az alábbi screenshootot proli tumblerén leltük: ..
zarahusztra 2012.04.02 07:52:43
@Hicudzsi:
A céget hadd ne nevezzem meg...de amikor olyan státuszt töltenek be, vagy szakértőt delegálnak pályázatra, akkor eddig is leellenőriztették a diploma ill. a doktori fokozat meglétét az egyetemmel (volt is lebukás!).
Eddig volt még belső használatra egy "feketelista", olyan intézmények listája, ahonnan hiába van diploma, nem veszik fel a jelentkezőt!
Az elmúlt napokra reakcióként lesz elvileg a diplomabekérés és a programon átfuttatása, ugyanis "szinte megerősítették" hivatalos helyeken (és a médiában), hogy tömegével születtek diploma és doktori fokozatok mögöttes tudás nélkül.
Két fontos döntés született ma – és néhány további ezekből következő. Egyrészt Schmitt Pál eldöntötte, hogy nem mond le. Másrészt Orbán Viktor (és a Fidesz) úgy döntött, hogy nem szólítja fel távozásra az államfőt. Egyik döntés sem nevezhető…..