Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gaaaabor

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Midőn Orbán Viktor és Parragh László párás tekintettel és nagy egységben jelentette be a duális szakképzés kiépítését már sejteni lehetett, hogy baj lesz, mivel egyik férfiú sem az oktatás és a tudás értékét feldícsérő  nyilatkozatai miatt lett közkedvelt. Köllő…..
Milyen lenne ma Budapest sziluettje, ha a Belgrád-rakparton megépült volna  a 130 méter magas Magyar Történelem Tornya? Lenne-e az Erzsébet téren Gödör, ha a II. világháború nem akasztja meg  az ide tervezett 80 méter magas felhőkarcolók építését? Íme, a Horthy-korszak meg nem épült…..
Gaaaabor 2011.05.27 12:51:14
@Dendrobatidae: Ne tévesszük már össze a szocreált meg a modernt! Ez olyan mintha azt mondanád, hogy a klasszicizmust már az ókori görögök feltalálták. Mindkettőnél éppen fordítva van a dolog. Én is szívesen látnék több modern (bauhausos) épületet a városban. Nem feltétlenül ezeket. Az a kevés, valaha világszínvonalú épület sokszor szinte a felismerhetetlenségig el van torzítva. Mondjuk erre a legdurvább példa pont nem budapesti: Budaörsi repülőtér épülete. Érdemes megnézni korabeli doksikban.
Felhőkarcoló meg valójában nem azért nem épült és épül Bp-en, mert a rendelet ilyen. Tudjuk, hogy azt a "gazdasági érdekek" mentén bármikor meg lehet változtatni. Azért nincs felhőkarcoló, mert még a telekárak nem annyira magasak, hogy megérje egy ilyen beruházás. Írta valaki, hogy szeretne pár felhőkarcolót a külső kerületekben. Hát éppen azért van New Yorkban Manhattenben felhőkarcoló és nem Blonxban meg Harlemben, mert, hogy ott is a belvárosban magasak annyira a telekárak, hogy megérje egy ilyen beruházás.
Nem kell hozzá tudományos fokozat, hogy megállapítsuk, finn rokonaink nem az Urál lábánál fejlesztették ki a szaunázás évezredes kultúráját, mert akkor talán ránk is ragadt volna belőle valami. A wellness térhódításával most gyorstalpalón próbáljuk behozni lemaradásunkat,…..