Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Speeh

220 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annál jobb dolog nem is történhetett a magyar sorozatiparral, mint a Válótársak és a Mi kis falunk sikere. A két sorozat berúgta a pajtaajtót, és mostanra ott tartunk, hogy aki tud, sorozatot fejleszt, magyar gyártásút, lehetőleg magyar kútfőből. Ha jól számolunk, idén decemberig legalább 16 magyar…..
Speeh 2019.02.21 12:32:46
@Tralfamador75: bírnám! :-)
Speeh 2019.02.21 12:33:40
@Mate4182: a durva, hogy azt ma már azonnal vissza is dobják. Word? Brrrr! :-)
Speeh 2019.02.20 14:08:16
@finisz: Egyrészről megértem, hogy ezt írod, mert elsősorban tehetség, stílus kell az íráshoz. DE! Ha te megírod wordben, azt valakinek át kell vinnie celtxbe/final draftba, és ne hidd (ha tudod, ismered a programokat, akkor előre elnézést a kioktatásnak tűnő hangnemért) , hogy ez csak egy gombnyomás. Majdnem dupla munka és ugyan másodasszisztensi feladat is lehet, de ezzel szívatni valakit, nem szép. :-).
Plusz ezek a programok megkönnyítik a gyártási terv, karakter leírás, költségvetés elkészítését is, mert a master catalog ezeket mind tartalmazza. Mellesleg a celtx még ingyenes is és jó néhány dolgot meg tudsz oldani anélkül, hogy a fizetős verzióját használnád.
Egyébként a kezdeményezés jó, hajrá mindenkinek, aki jelentkezik!
David Maddent tavaly ősszel nevezték ki az amerikai AMC saját gyártású programjaiért felelős alelnökének. Idén januárban az amerikai újságíróknak arról beszélt, hogy a csatornánál olyan sorozatokat keresnek, amikre illik a "presztízs popkorn" kifejezés. Ezek olyan, valamelyik zsáner sajátosságait…..
Speeh 2018.05.04 10:31:56
@kelemen12: igen, ez nekem is eszembe jutott. Millarék már régebben megírták ezt a Fury Road előtt.
Az HBO Last Week Tonight with John Oliver című műsora elég kurrens és releváns, így azon sem lehetett csodálkozni, hogy a tegnap esti műsorban az országgyűlési választásokkal is foglalkozott, sajnos elég röviden, de hát kis ország, kis foglalkozás...
A Sorozatwikinek adott interjút Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója, és ebben sok más mellett (pl. a Piramis nem lopás, de nem mondják meg, honnan van; jön a Taken sorozatverziója; lesz még Ninja Warrior a TV2-n; a jósműsorok NEM VERIK ÁT A NÉZŐT; terveznek valami egzotikus műsort - ha minden…..
Speeh 2018.03.03 09:00:07
@Jimbo75: azért marakodnak, mert a nézettség számít és ez a sorozat nagyon hozza. Én inkább körülnéznék a helyükben, mit lehet találni a piacon. Most volt Berlinálé, jön Cannes és még lehetne sorolni.
comment:com Szevasz, Carl! 2018.02.27 07:07:15
A The Walking Dead az én személyes Stockholm-szindrómám, a sorozat, amit az "istenbizony soha többé" kategóriába legalább négyszer soroltam be, és komolyan tartottam is magamat ehhez legalább (és legfeljebb) két epizódon át. Aztán csak néztem tovább, nem tudom miért, komolyan, sokszor kerestem már…..
Nem felejteni a Magyarországról kivonuló FOX hattyúdalának is tekinthető nyolcadik évad hamarosan indul, az amerikai vetítés hajnali 3-kor lesz tán, de este tíztől már szinkronnal is megnézhető a zombis túlélőkaland, amiben még mindig Negan a főellenség, Rick meg a szokásosnál is jobban meg van…..
Maratoni résszel indul újra február végén a Walking Dead nyolcadik szezonja: az ilyenkor szokásos egy óra helyett ugyanis 82 percesre hízik a premier, tudta meg az Entertainment Weekly. Aki nézi a sorozatot, az sejtheti, hogy mi ennek az oka (SPOILER JÖN): úgy ment el pihenőre a sorozat…..
Folytatódik az Éjjel-Nappal Budapest, lesz Való Világ 8, nem szabad leírni az X-Faktort, a Hungary’s Got Talent nem ugyanaz, mint a Csillag születik. Mindezt Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója mondta el a comment:comnak, és azt is elárulta, hogy a jövőben az európai…..
Speeh 2015.03.08 20:02:06
@PongLenis:
Mi akarunk, de ahhoz pénz kell. A bevált nem akkora kockázat. Nem biztos, hogy gagyi lesz, lehet ezt jól is megcsinálni, de ahhoz filmeseket is be kell vonni, mert egy TV-s (én is az vagyok 16 éve) nem biztos, hogy ért a műfajhoz. Ezért vontunk be mi is filmes dramaturgot és egyéb olyan szakembert, akik tudjhák, hogyan kell a filmet a kis képernyőre alakítani. Ja! Mi még nem forgatunk, hisz nincs pénz, csak eredeti ötlet, komoly előkészítés és lelkesedés. :-)

astab.eblog.hu
FLYVIKWORLD The Call (2013) 2013.09.19 08:59:30
1991-nem jött egy rendező és azt gondolta, hogy sikeresen vászonra vihet egy brutális történetet, amelyet Thomas Harris írt. A volt FBi ügynök könyvében nem a fikciós elemek voltak a legborzalmasabbak, hanem a tény, hogy bizonyos valós, megtörtént események is ihlették. Ez a…..
Újra vissza a sorozatokhoz. Mégpedig nem is egyhez, de kettőhöz, amelyek között van átjárás. Mindjárt ki is derül miért, de előbb kezdjük azzal, amelyik már bizonyított és az elkaszálás szele sem háborgatta létjogosultságát még soha, ami manapság igen dicséretes. CRIMINAL…..
FLYVIKWORLD World War Z (2013) 2013.09.15 11:51:12
George R. Romero 1968-ban a közönségre szabadította a zombikat és azóta, kisebb kihagyásokkal és színvonalbeli ingadozással támadnak az élőhalottak a vásznon. Zack Snyder feldolgozása (Holtak hajnala) adhatta meg a löketet, hogy újra a mainstream is felfigyeljen a morgó, magukat…..
FLYVIKWORLD Kick-Ass 2 (2013) 2013.09.13 11:35:29
Emlékszem, amikor az első rész bejött. Nem nagyon voltam kíváncsi rá, de aztán egy unalmas délutánon mégis megnéztem. Már maga az első jelenet annyira üdítő volt, hogy rácsavarodtam. Aztán mindehhez hozzátett a zene, a karakterek, a sztori (bármennyire is butyuta, mégis adott…..
Közeledik az ősz, amely nemcsak a nyár elmúlását, de a tél közeledtét is hirdeti. Általában ilyenkor komorabbak és ingerültebbek vagyunk, mint máskor, hiszen a nappalok rövidebbek, előkerülnek a kabátok, eltűnnek a nyári szerkók és lassan átveszi a helyét az őszi romantika,…..
Ahogy ígértem tehát jöjjön egy kis kibeszélés. Először vegyük azt a két sorozatot, amely még megy, aztán kivesézzük azt, amelyiket elkaszálták.Az írások persze szubjektívek, így a Facebookon, az ehhez tartozó posztnál lehet kommentelni, kibeszélni. Tegyétek is, ha van…..
FLYVIKWORLD Trust (2010) 2013.09.03 10:47:35
Ugyan elvárás lehet, hogy olyan filmekkel foglalkozzunk, amelyek az adott naptári évben kerülnek bemutatásra, de bizony előfordul, hogy gyöngyszemeket is találunk, ha beleássuk magunkat a keresgélésbe. Én is így jutottam el egy 2010-ben készült filmhez, amely nem kis meglepetést…..
FLYVIKWORLD 42 (2013) 2013.08.31 19:39:22
Semmi közöm az USA-hoz. Nem voltam még ott, csak ismerem valamennyire a történelmét, mert tanították és az amerikai filmek belénk is sulykolják folyamatosan. Semmi közöm nincs a baseballhoz.Valamennyire ismerem a szabályokat, de nem tartom annyira érdekesnek. Ahogy a filmet sem. Pedig…..
FLYVIKWORLD The Iceman (2012) 2013.08.24 12:37:31
Amerika csak szórja az igaz történeteket, még olyanokat is, amelyek nem igazán kötődnek a világ történelméhez, mégis élvezhetőek. Ezek közül általában persze, ami eljut hozzánk, azok vagy a sport vagy a maffia históriás könyvéből ismertetik meg velünk az Új világ egy-egy…..
FLYVIKWORLD The Killing Season 3 2013.08.22 18:38:29
Egyéb teendők után vissza a bloghoz. Mivel mással is kezdhetném, mint a mostani kedvenccel (Season 1-2-ről itt). Az első két évad nagyon zúzott, nagyon  hatott, fájt is, hogy vége, de megtalálták a gyilkost, így nem nagyon számítottam rá, hogy folytatódik. Az AMC sem.…..
FLYVIKWORLD Emperor (2012) 2013.08.16 10:43:06
1945-ben véget ért ugyan a második világháború, de a romok és eltűnt boldogság szúrta mindenki szemét, pedig az emberiség maga teremtette meg ezt a poklot. Amerika ledobta az atombombát Japánra, megalázva, a földdel egyenlővé téve a szigetországot, majd segítőként tért…..
FLYVIKWORLD The Conjuring (2013) 2013.08.14 22:32:52
Mindig elhatározom, hogyha egyszer lesz annyi pénzem, akkor bizony én vidékre költözöm a saját házamba, ahova jó hazamenni a városi nyugalmatlanság után. Leülni a nagy ebédlőasztalhoz, vacsorázni, aztán kiülni a tornácra, inni egy sört, majd felmenni az emeletre a hálószobába…..
FLYVIKWORLD Ray Donovan (2013) 2013.08.14 11:24:05
Újraindulunk, egy év szünet után. Volt dolog rendesen, de most ott tartunk, hogy nemcsak kedvünk, de végre időnk is van foglalkozni az oldallal. Kérem szépen az első új bejegyzés nem filmről, inkább sorozatról lesz, egyébként is rákattantunk a televíziós fikcióra manapság.…..
FLYVIKWORLD Haywire (2011) 2012.07.13 12:28:00
Ugyan a stáblista végén 2012-es évjárat szerepel, a különböző filmes oldalakon 2011-ben készült filmként tartják számon. Ez csak azért fontos, mert ugyan régen volt a bemutató, mégis csak most kerül szóba a film. Miért? Egyszerű: Soderbergh akcióihoz mindig kell egy hangulat…..
FLYVIKWORLD Get the Gringo (2012) 2012.07.12 13:22:00
Mel Gibson része a filmtörténelemnek. Mel Gibson ma már legendásnak mondható karaktereket játszott el és agyunkba mélyen bevésődött filmeket rendezett. Mindig is beültünk megnézni az éppen aktuális filmjét, mert olyan témákhoz nyúlt és úgy, ahogy előtte még senki nem akart,…..
Valahol mindig is sejtettük, hogyha egy üzlet beindul, nem lesz megállás. Az Ice Age alkotógárdája nem is tétlenkedett, megnézték az eddigi számokat, osztottak-szoroztak, mennyibe fájna a negyedik kaland és végül nekiláttak. Az előzetes alapján nekem kicsit felfoghatatlan volt,…..
Mire jó a fiatalkori lázadás? Arra a leginkább, hogy felkeltsük szüleink figyelmét arra a tényre, hogy bizony létező, egyéni értékrenddel bíró emberek vagyunk, akik tudnak személyes, meghatározó döntéseket is hozni. Ha egy szülő jól reagál, nincs gond, a kisebb mértékű…..