Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nemarudi

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szokatlan jellegű írást szeretnénk közzé tenni.A minap egy olvasói levél érkezett Nikolettától, aki egy nagyon kedves fiatal lány. Fiatal kora ellenére már nagyon sok nehézségen ment keresztül.Családjuk szívszorító története a hitelválsággal kezdődött amit más…..
Az ING Investment Management magyarországi és romániai vezérigazgatója szerint a magán-nyugdíjpénztári átutalások felfüggesztése elvárható áldozat". Neked, kedves ING! Te még akarsz üzletelni ezzel a kormánnyal akár bankként, akár biztosítóként. Nekem viszont…..
Olvasónk sajnos saját bőrén tapasztalta, hogy a jelenlegi törvényi szabályozás nem akadályozza meg a hitelesek módszeres kifosztását.2006-ban egy hosszabb betegség után nem volt más lehetőségem, mint jelzáloghitelt vettem fel a Central European Credit Zrt-től, (CEC) hogy a…..
Nemarudi 2010.12.09 12:20:02
@Solid: én arra gondoltam, hogy a banknak ajándékozom a lakást, így önmagával szemben állna fenn követelése. De sajna utánanéztem és igatlan ajándékozásakor a megajándékozottnak el kell fogadni. Azt meg biztos nem tennék meg.
A másik: ha valaki tud olyan cégről, aminek a kicsit távolabbi jövőre nézve negatívak a kilátásai, szívesen odaajándékoznám nekik a lakást. Ők elfogadják, én megszabadulok tőle, és ha csődbe mennek, vigyék a hatóságok meg a bank az ingatlant is, csak így ne tőlem, hanem egy -már úgyis bedőlt - cégtől. Tőlük gondolom nem lehet az elkövetkezendő 30 évben bármiféle jövedelemből 30%-ot vonni, ahogy fent írták...
Egye fene, nekem már szinte bármit megérne, hogy megszabaduljak tőle...
A leg"bankbarátabb" megoldásom az lett volna, h eladom a kecót annyiért, amennyit adnak érte, és kértem a bankot, hogy fogadja el a külföldi jövedelem-igazolásomat hiteles fordítással, hogy a különbözetre személyi hitelt vegyek fel tőlük, és azt törleszthessem... mert ugye ma már magasabb a tartozásom, mint az ingatlan értéke. De a magyar banknak nem jó a kb. 300ezres nettó külföldi fizum (ami a magyar törlesztésem emelkedésem miatt sajna már csak éppen elég - kezdek ugyanott lenni, mint amikor eljöttem Mo-ról, h hó végén nagyon össze kell húzni a gatyamadzagot), sőt annak se örül, hogy egy idióta vadbarom azt ajánlja fel, h dobják meg egy 3x akkora THM-ű kölcsönnel... (mielőtt vki megkérdi, h miért nem ebben az országban veszek fel személyi kölcsönt az ilyen megoldáshoz: tervezem, h máshova költözöm, ahol más a hivatalos pénznem, így nem szeretnék egy ilyen terhet magammal vinni...)

Nekem az a véleményem, hogy a bankok egyszerűen nem akarnak tiszta megoldásokat, csakis a saját csökkentett fizetéses hülyeségüket akarják rámerőltetni, h aztán a sok-sok nemfizetett tízezerrel a tőkét növelhessék... :(
Nemarudi 2010.12.09 14:12:43
@Solid: Hát, én már az ajándékozás ötletnél is azt hittem h megtaláltam a bölcsek kövét, de mégsem... nem vagyok jogász, szóval gyanítom h abban a megoldásban is lenne buktató... De ha mégsem, szóljon aki ki meri próbálni, és bejön :D
Nemarudi 2010.12.10 08:37:49
@drJano: örülök, hogy felismerted, hogy én valójában segghülye vagyok. Hálával tartozom neked :)
Mensa 145 IQ az szar, ugye?

Egyébként az, hogy felajánlanak csökkentett törlesztést csakis jó addig, amíg csökkentett összeget fizetsz, és azoknak, akik átmeneti gondban vannak, de utána vsz képesek lesznek százezreket keresni. Ugye abban egyetértünk, hogy a legtöbb ember esetében nem ez a szitu?
Nekem az a megterhelő, hogy duplaannyit fizetek mint 2 éve, és feszélyez, hogy nem tudok a jövőmre félretenni, mert a jelenben fel kell élnem mindenemet. Bár legalább nekem még van mit felélni.

Sőt, hogy lásd milyen debil vagyok, egy kis matek, cáfolj meg légyszi:
X Ft-ot kell most fizetnem. Ha élnék a csökkentett fizetési lehetőséggel, fizethetnék mondjuk 0.2x-et. 0.8x minden hónapban a tőketartozáshoz csapódna.
A normál törlesztéskor az arány pont fordítva van, 0.8x rész csak a kamat. Gyakorlatilag kevés tőkét fizetek vissza, ha viszont elfogadnám a "segítséget" havonta kb. 4-szer akkora összeggel (0.8x) terhelnék a tőketartozásomat, mint amennyivel most csökkenteni tudom (0.2x) normál törlesztés mellett.

drJanó, te elfogadnád ezt a "segítséget"?
Ha igen, valószínűleg te ugye nem vagy egy okos fiú.

Igazad van, valóban valami hiperillegális ötlet jutott eszembe, még szerencse, hogy Mo. maga az erkölcsi paradicsom. Őszintén, még egy szaros kórházban is csak akkor néznek az ember haldokló nagyanyjára, ha teletömöd az orvos meg a nővérke zsebét. Te tényleg hiszel még abban, hogy Mo-n bármi is fair? El lehet intézni dolgokat, pláne pénzügyeket pusztán úgy, hogy korrektek vagyunk?

drJano, ha így gondolod, szerintem te nem vagy egy okos fiú.

Tudod, a fent említett "ötleteim" nem arra irányultak, hogy a bankkal kicsesszek, hanem h megakadályozzam, hogy velem kicsesszenek. Látom az a kis részlet, hogy tök korrekt megoldás is van köztük, elkerüli a figyelmedet, csak az számít, hogy fikázzunk. Hát tedd! Fikázz, utálj, gyűlölj, trollkodj, élvezd, verd is ki (küldjek képet?) mások nyomorára ha jólesik, én leszarlak.
Olvasónk panaszt tett a bankjánál, amiért édesanyját adóslistára tették, erre őt rakták fel.2007. augusztus 6-án svájci frank alapú nagyobb összegű lakáshitelt vettem fel a B. Banktól. Az akkori árfolyam 156Ft/1CHF.Időközben egyedül maradtam tanuló gyermekemmel és a hitel…..
Nemarudi 2010.10.14 15:34:14
@karosszékely: Én is ettől a szótól nem tudtam komolyan venni :)
Ha valaki a szakmai jártasságát próbálja latba venni, adjon már legalább a professzionalizmus látszatára!!! :)
Nemarudi 2010.10.21 11:09:13
@anna26: az előző 2 kommenteddel alátámasztottad mind karosszékely mind az én hozzászólásom jogosságát. Neki és nekem is volt/van véleményem sok más topic-kal kapcsolatban, bár nem érzem, hogy védekeznem kellene egy olyan ember szánalmasnak minősítése ellen, aki semmi más érvet nem tud felhozni a stílusát érintő kritikák ellen, mint hogy szánalmasak vagyunk. Tudod mit, szánalmas vagyok, most visszamegyek dolgozni, te meg csak dolizz tovább...
Örömmel látom, hogy milyen hasznos blogot működtetnek.Több ismerősöm, több különböző banknál van eladósodva, miután svájci frank alapú hitelt vett fel.Érdeklődni szeretnék, hogy létezik az, hogy ugyanakkor jelentős különbség van a válság miatti kamatemelés mértékében…..
Nemarudi 2010.10.19 14:04:25
Olvasónk tudni véli, hogyan akadályozhatjuk meg, hogy ingatlanunkat elárverezzék.A banknak úgy lehet keresztbe tenni, ha már minden kötél szakad, hogy per alá vonod az adott ingatlant.  Ennek a legjobb verziója egy kölcsönszerződés, amit a hitel előtti időpontra…..
A következő ügyben fordulok Hozzátok: lakásvásárlás előtt vagyok, és ráakadtam egy cégre, aki bedőlt hitelesek ingatlanjait árulja.Elmondásuk alapján arra jutottam, hogy ha így vásárolok, olcsóbban jutok ingatlanhoz, a korábbi tulajdonos pedig - jelenleg ugyan már a bank az - a…..
Nemarudi 2010.09.20 12:25:36
@srit: kicsit kusza, a lényeg az, hogy ha ilyen emberek nem látták a veszélyt, Kovács József kisgépszerelő hogy érhette volna a szitut...
És ezért nem kellene egymásra köpködni, hanem tanulni és ezentúl óvatosnak lenni... Nekem személy szerint öröm az ürömben, hogy legalább a felnőttkorom elején élem át ezt az időt, és egy életre elég ez a tapasztalat. Asszem... Remélem...
Nemarudi 2010.09.20 12:47:01
@GG84: Mondanék erre valamit, de nem tudok... 100%-ig egyetértek veled :)
Nemarudi 2010.09.20 16:16:00
@Stiel: Jaja, tudom miről beszélsz :)
Én otthon kerestem 10 egység pénzt, fizettem 3.3 egység hitelt. Aztán kerestem 12 egység pénzt és a törlesztőm 4.2 egységre emelkedett :)
Később már fele, szóval akkor elkezdtem hónap végén hitelből enni, úgyhogy jött az elhatározás, irány külföld.
Most jobbak az arányok, már "csak" a nettóm 36%-a megy lakástörlesztésre...
Másnak a karrierizmus a motiváció az előrelépésre és a magasabb fizura, nekem a hitel :)
Hitelkárosultak blogja A hetedik 2010.09.12 08:42:00
Olvasónknak már hat különböző problémás hitele van, ennek ellenére egy újabb hitelben látja a megoldást.2007-ben vásároltuk ingatlanunkat melyre előbb vásárlási, majd 2008-ban szabad felhasználású jelzálog alapú hitelt vettünk fel. A két hitel törlesztő részlete akkor…..
Nemarudi 2010.09.12 11:35:36
@Tyson925: Hat aki arra var, az tenyleg menthetetlen...
Nemarudi 2010.09.12 20:55:32
@Gábor a Jobbszélső: pont ezen gondolkodom en is, mint amit a baratod csinalt... Egyelore fizetek mert a hugom ott el a lakasban... En mar "diszidaltam", ahogy megboldogult nagyapam mondana, mert miutan 55-rol idokozben 92-re emelkedett a torlesztom (es nagyon ugy nez ki h kovetkezo fordulon megint csak emelkedni fog), egyszeruen nem eri meg. A lakasom ara kb 80%-ara zuhant, a fennallo hiteltartozasom 3 ev torlesztes utan 30 %/kal tobb, mint az elejen... nagyon feluletes matekkal is ez legalabb 50%-os minusz totalban... Mi a szarert gurizek, komolyan? arverezzek el, teszek ra...
Kikoltoztem kulfoldre, frankon azert h otthon ne haljak ehen... otthon kerestem 170 nettot, amikor a torleszto 55 volt, most keresek kulfoldon 280 korul (huf-ban), csak sajna itt az elet is dragabb plusz az otthoni torleszton felul a helyi albit is fizetni kell... Megvarom mig a hugom lediplomazik aztan hagyom a p....ba az egeszet...
Hajtsak be ha tudjak, amig a nagyon jokepessegu politikusaink nem tesznek semmi erdemit azert h az atlagember ne nelkulozzon hanem boldogan es kiegyensulyoyottan tudjon elni, nem is vagyom haza... ugyanmar, hianyzik nekem a stressz, a mindennapi szorongas h mi lesz holnap? hat nem, kosz...

Bocs, hosszu voltam, de most ugy felqrt ez a tema!!!
Nemarudi 2010.09.13 11:22:14
@Cyr: hát nem :(
Istenem mekkora ökör voltam!!! Azt hiszem, az egyetlen megoldás, hogy még 5 évig szűk nadrágszíj - remélem, hogy 5 év elég lesz - aztán lakás elad, remélhetőleg zéró veszteség, és akkor 30+ korban elkezdhetünk családalapításon meg efféle úri luxuson gondolkodni a párommal :(
Olvasónk tudni véli, miért nem akadályozták meg a deviza alapú hitelek túlburjánzását kormányzati szinten.Miért fontos a lakásépítés az államnak? A hitelből történő lakásépítés?A hitelből történő lakásépítés valójában egy előrehozott adófizetés, másként nézve…..
Nemarudi 2010.08.18 13:05:45
@dzsaszper: én annyira nem értek hozzá, de hajlamos vagyok elhinni, amit sok más elemző mond; épp az ellenkezőjét: hogy az erős forint volt mesterséges a "hitel-boom" idején, ezt szívja most mindenki...
Rendhagyó levelet kaptunk olvasónktól, aki szeretné levezetni ki miben hibázott.Megpróbálok rávilágítani néhány összefüggésre, remélem, hasznos lesz.Én eleve a blog címét sem értem: HitelkárosultakMagyarországon nincs egyetlen egy hitelkárosult sem, maximum súlyos lelki…..
Nemarudi 2010.08.15 19:44:43
@Raiffeisen: Jut eszembe Raiffeisen nevéről, végre a kedves bank is észrevette,hogy illene valamit csinálni, mert már mindenki más tett legalább vmi szimbolikus lépést a hitelek könnyítésére...
Én elvileg 3 hónapon keresztül kb 7000 Ft-ot vissza fogok kapni... Mondanám, hogy hurrá, de ne igyunk előre a medve bőrére :)

penzcentrum.hu/cikk/1024751/1/szazezer_devizahitelest_erint_visszamenoleges_kamatvisszaterites
A sok szomorú történet közepette egy most kis lazítás következik.Kérdezték már tőlem egy páran, hogy miért rejtegetem a nemrég született, jelenleg 3 hónapos gyermekemet. :) Nos, olyannyira nem rejtegetem, hogy ide is beteszem a babafotó pályázat linkjét, ahová feltöltöttük a…..
Nemarudi 2010.06.28 09:55:31
Legutóbbi bejegyzésem kapcsán sokan érdeklődtek a szóban forgó ingatlan paramétereiről, a levélíró pedig örömmel osztotta meg velünk a részleteket.Blaha közelében sürgősen eladó 80m2 belső szintes lakásom.Sürgősen eladó részben felújított földszinti déli fekvésű…..
Nemarudi 2010.06.25 15:18:44
@hitelkarosultak:
Nem tudom hogyan lehetne ezt kivitelezni :)
Talán egyfajta al-oldal, egy menüpont valahol... ilyesmi :)

Egyébként igen, az a baj, hogy ha hagyom veszni, sose jövök ki belőle.
Legjobb az lenne, hogy eladni, még ha olcsóbban is, mint a fennálló tartozásom, plusz személyi hitel (ami kisebb törlesztőrészletet jelent), csak ez az elképzelés két ponton bukik: ki az, aki így megvenné tőlem, és ad-e a bank személyi hitelt külföldi jövedelemre (uis nem Mo-n dolgozom egy ideje)...
Nemarudi 2010.06.28 09:44:58
@dézsavü: Ahhh, én még nem dőltem be, én (MÉG)nem adom ám akármennyiért! :)

@Solid: nem tudom, hogy be lehetne-e egyáltalán hajtani, mivel zéró információm van a nemzetközi eljárásokat illetően... Bár jó anyám arra nevelt, hogy becsületes legyek (na meg persze jelen szituban a bankkal szembeni érdekérvényesítő képességem a nulla felé konvergál) ezért amíg lehet, igyekszem "tisztességesen" törleszteni. Bár tisztességről az ügyfél-bank viszonylatban szerintem egy ideje már nem érdemes beszélni... Őket nem a jó anyám nevelte fel :))
Ja, és majd valamikor a távoli jövőben, amikor már átlagembernek lenni nem mindennapi küszködést jelent, szeretnék hazamenni Mo-ra, szóval jó lenne jó ügyfélnek maradni...
Olvasónk nem érti, miért vár hónapokat a Bank az árverezéssel, miközben a tartozás egyre csak nő.Már semmi ötletem nem volt mikor rátaláltam erre a honlapra. Nincsen akitől a bajbajutott ember tudna legalább tanácsot vagy kis útmutatást kérni. Viszont a baj csak nő és nő.…..
Nemarudi 2010.06.23 11:18:18
@hitelkarosultak: tudom, nem ide tartozik, de a "szervezkedős" commentekről jut eszembe: van valami update az Erste-s vezetővel kapcsolatban? Elég eltökéltnek tűnt anno...
Nemarudi 2010.06.23 15:04:40
@hitelkarosultak: Nem lényeg :)
Tisztelt Hitelkárosultak blogja!Felbuzdulva az Erste Bank szomorú sorsú ügyfeleinek levelén, végső elkeseredésemben fordulok Önökhöz.A többi károsulthoz képest nálam már a hitelfelvételkor elkezdődtek a bonyodalmak, ugyanis az ügyintéző hibájából elhúzódott a hitelbírálat…..
Nemarudi 2010.06.08 13:18:19
@flegman: én a Raiffeisennek írtam, ma van a 27. nap, hogy nem válaszoltak. Őszintén szólva már azért drukkolok, hogy ne is sikerüljön nekik határidőn belül, és akkor fel lesznek nyomva ők is a PSZAF-nál, bár nem tudom, hogy mennyire érdemes, de legalább ennyit megérdemelnek, csak hogy ÉN jobban érezzem magam.
És gondoltam erre a megoldásra is, amit írtál, hogy direktben kéne valami nagykutyának is címezni, de a honlapon egyetlen ember neve sincs feltüntetve. Valakinek nincs ötlete, hogyan deríthetném ki?
Külföldön vagyok, szóval bankba bemenős megoldás kizárva, max családtagot tudnék beküldeni, de velük úgyse állnak szóba. Bár érdeklődni, gondolom, hogy ki is a "lakossági üzletágért felelős vez.ig.h" nekik is szabad :)
Olvasónk számára teljességgel érthetetlen, ami vele történik."2007 augusztusában vásároltunk párommal Monoron egy házat, melyet az ERSTE banktól kapott Fundamenta lakáskasszával kombinált hitelből finanszíroztunk. Ennek részleteit fizettük is, csak időközben a helyzet…..
Nemarudi 2010.06.01 10:04:19
@nemvagyoknyúl: Én téged is totál megértelek, az én családomban is van bankban dolgozó ember. Szóval hallom elégszer, hogyan érez, az ügyintéző. Annyira bosszantó hallani, hogy tulajdonképpen ez az egész ügyfélretukmálós dolog azért van, mert a nagyfejűek féltik a bónuszaikat. Bár büszke vagyok rá, hogy ő nem olyan, talán ezért keresi őt személyesen sok-sok ügyfél, mert... "megbíznak egymásban" :) gondolom most már vili, melyik bankban dolgozik :D
Viszont TFec-nek is igaza van... Szerintem pont arról szólna a közös kockázatvállalás, hogy pl. én viselem az árfolyamváltozás kockázatát, a bank a bankközi hitelkamatok változását, az állam meg az országkockázat miatti drágább hitelkihelyezés következményeit, azt hiszem ezutóbbiról végsősoron a nagyszerű államférfiak tehetnek...
Ha az én bankom ilyen bontásban megindokolná, hogy miért emelkedett az 50ezrem 85-re, elfogadnám, és nem hőbörögnék... de így, hogy csak odatolnak egy-két számot, nagyon nem tetszik.
Érdekes e-mailt kaptam a minap. Szerintem nocomment kategória, érdekes hogy egyesek mivel próbálkoznak. Szórakoztató:Figyelem Hölgyem / Uram. Én asszony Catia Gomez, ügyvezető igazgatója Credit Company megoldás, Egyesült Királyság. Azt szeretnénk tájékoztatni arról, hogy akkor…..
Nemarudi 2010.05.20 17:02:16
@stark: persze :)

Egyébként a cikornyás szövegről jut eszembe, hogy amikor én az első kamatperiódus vége felé elővettem a saját szerződésemet, hogy megnézzem, pontosan melyik napi milyen (deviza/valuta + eladási/közép + törlesztés napján/előtte 1 v 2 nappal meghirdetett) árfolyamon állapítják meg a köv. kamatperiódusra érvényes árfolyamot, amin törlesztek...hát...hívtam anyut (khhm... aki szintén bankban dolgozik :) ) és felolvastam neki a kb 5 soros, max 8as betűmérettel íródott, tehát elég hosszú mondatot, hogy erősítsen meg, ugye jól értelmeztem. És igen, jól értelmeztem.

És csak úgy eszembe jutott egy kérdés, miközben ezt a kommentet írtam: volt már olyan eset a banki hitelezés történetében, hogy az ügyfél nem értett egyet egy-két ponttal (vagy netán értelmezési nehézségbe ütközött,) ezért azt átíratta, netalán bizonyos unfair dolgokat kivetetett, kijavíttatott, stb?
Mielőtt még felvettem volna velük a kapcsolatot, az ERSTE az alábbi levelet küldte:"Tisztelt Hitelkárosultak blogja! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az alábbi linken elérhető cikk alapján felvettük a kapcsolatot ügyfelünkkel és sikerült közösen megoldást találtunk…..
"Amiről írni fogok nektek lehet hosszú lesz, de természetesen a szívetek joga bármikor félretenni. Még ha nem járok sikerrel akkor elmondhatom hogy ezt is megpróbáltam.Három gyermek édesanyja vagyok. Legkisebbik most tölti a 8. évét. Sok év albérlet után végre sikerült egy…..
Nemarudi 2010.04.26 08:42:46
@hitelkarosultak: Akkor a te definíciód szerint én is valódi hitelkárosult vagyok... :S
Ez annyira bosszantó, azt hiszem, felelősen cselekedtem, amikor csak annyi hitelt vettem fel, ami - a bankok ajánlása szerint - a nettó fizumnak még az egy harmadát sem érte el... a törlesztőm most a kezdeti összegeknek kb 30%-ával több, és ha beledöglök is muszáj fizetnem, mert a lakást csak veszteséggel tudnám eladni.
Munkám hálistennek még van, viszont minden rohadt fillért be kell osztanom, hogy megmaradjak "jó adósnak". És ez a legbosszantóbb, hogy "jó adós" vagyok, és engem szivatnak, én fizetem pl. a posztíró hölgy bedőlt hitelét is (bár őt inkább sajnálom, ez sajnos velem is bármikor megtörténhet, nem is az ilyen bosszant, hanem az aranyláncos indiánok plazmatévéje...)
Ja, és ami még bosszantó: R bank segítségnyújtása jól fizető adósoknak: mivel mindeddig rendesen fizettem a hitelt, néha úgy, hogy hónap végén már napra lebontottam, hogy hányszáz ft-ot költhetek kajára, azt mondják, hogy bocs, előző kamatperiódushoz képest csökkent a törlesztőd (ja, 1500 ft-tal HAHA!!!), előző előttihez képest kevesebb, mint 5%-kal nőtt, sorry... De az miért nem érdekel senkit, hogy a felvétel után fizetett összegekhez képest 30%-kal nőtt???? És hogy eddig rendesen fizettem? Mi van, ha mostanra éltem fel a tartalékaimat, és most vagyok bajban???
Segítség 2: a bank kb. kifizeti magának a hitelét, és új konstrukció keretében újra folyósítja a még fennálló összeget. Ha akarom maximális futamidőre, sőt, induláskor alapból 2 évig csökkentett részletet fizethetek... És gátlástalanul hülyének néznek, mert A) ez esetben magasabb Ft-összeget vennék fel, mint az eredeti volt (sajnos akkoriban a Ft erős volt, így most még a csökkenő CHF-adósságom is több Ft-ban kifejezve) - kösz nem, B) a törlesztő is magasabb lenne, az eredeti törlesztőknek a másfélszerese, de mennyire jófejek, hogy 2 évig könnyítenének rajta...
Komolyan, ennyire hülyének nézik az embert????
Én csak egy dolgot akarok: igazítság a q.. kamatot a VALÓS bankközi kamatokhoz meg akármilyen egyéb forrásköltséghez... Szerintem máris lefaragnánk egy 10-15 ezer Ft-ot...

Ja, bocs ha kicsit kusza, csak mindig elborul az agyam ettől a témától...
Nemarudi 2010.04.26 10:52:11
@dzsaszper: Ah, arra én nem vagyok jogosult... Egyedülálló vagyok, gondolom olyasmi min. házastársaknak jár... Bár ki tudja, lehet, hogy félretájékoztattak anno...
Ez az egész bonyodalom egyébként jó tanulópénz volt nekem, hogy életem hátralévő részében azt se higyjem el amit kérdeznek, plusz, amint megszabadulok a kecótól (kiszámoltam, ha minden marad ebben a lehetetlen helyzetben, akkor még 2 év, és veszteség nélkül tudom eladni...), az életben soha többé szóba nem állok velük... Soha! Az összes banki kapcsolatomat a folyószámlavezetésre fogom redukáln! :)