Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jimmy Reiszmüller

0 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap nagy lendülettel kezdtem bele a Csillag Alakú Kémény blog szerkesztésébe, aztán miután összeraktam a vázat, jött a kérdés: miről fogok itt írni? Az Ópiumbarlangon publikálok zenei témájú gonzókat, Facebookon a saját zenei szerzeményeimet teszem közzé, Instán fotókat teszek ki, akkor minek ez…..
Jimmy Reiszmüller 2021.11.21 18:33:05
  Néma csönd honol,Sziklaszirtbe hasít kabócazene (Vihar Judit fordítása) Nézzük, mi köze is lehet a haikunak a budapesti Salt étterem ételeihez, Tóth Szilárd séf miniatürizált, ámbátor sok összetevős étel műremekeihez. A konyhának is van költészete, ez talán nem újdonság. Éppen ezért nem…..
A tavalyi "premium magyar rosé" sorban Bott Frigyes bora volt a legextrémebb, legdrágább és egyben legélvezetesebb tétel. Az árából 3-4, vagy - az igények lejjebb adásával - akár 5-6 palack rosét is ki lehetne gazdálkodni, és annyira azért vagyok én is árérzékeny, hogy ne ez legyen itthon a "ház…..
Avagy valóban „Egyértelmű, hogy az M9-es sztrádának Pécsen és Mohácson át kell futnia Szegedig”? Vendégszerzőnk, dr. Rigó Mihály (ny. mérnök) írása Kiinduló állapot és az új nyomvonal Az első térképen a 2030-ra tervezett gyorsforgalmi úthálózat látható (forrás) A második képen (forrás) pedig…..
Ha azt mered mondani egy bajai kocsmában, hogy a szegedi halászlé jobb, az is lehet, hogy kést fognak a torkodhoz – mondta egy szekszárdi ismerősöm, miután ajánlást kértem tőle a legjobb bajai csárdára vonatkozóan. Feleslegesen, teszem hozzá, mert végül nem fogadtam meg a tanácsát...
Jimmy Reiszmüller 2020.01.07 02:29:24
Jó sok véleményt elolvashattunk.-;)
Pár gondolat az olvasottakkal kapcsolatba, elnézést, hogy nem nyomok a válasz gombra, hanem egy hozzászólásba suritem.
A bográcsban a lobogo le, ahol forog a hal, nem passzirozza a halat, hanem pont, hogy egyben tartja, valamint a megfelelően gyors forrása a lenek elősegíti, hogy a paprika, amelynek kiváló minőségűnek és púder finomságúnak kell lennie, a megfelelő idő alatt kellően feloldodjon és szép selymes egynemű levet kapjunk vegeredmenynek.
A tészta kérdése. Baján sokan eszik bolti gyufatesztaval, de én és a családom mindig frissen gyúrt és frissen kifozott tésztával, melyre a forró halászlevet a főzés végén raszurom és azonnal tálalom. Ez ízlés dolga, finom szaraztesztabol készítve is a levesbetet, de a mi izlesunknek kell ez az extra puhasag. Ez a tészta nem mászik le az ember kanalarol. Eloket nem használunk, mi frankon leeszuk a polonkat és örülünk neki.-;)
Nagyon fontosak az arányok és a hozzávalók kiváló minősége. Ebben nem lehet semmilyen kompromisszumot hozni. Kiváló minőségű paprika, nem, nem működik, hogy leveszed az első osztalyunak csúfoltat a hiper polcarol. Én magam bezdanbol a Kiss paprikatol szereztem be az elmúlt években, de idén sandorfalvarol. A világ végére képes lennék elmenni érte, a halászlé lelke.
Nem, nem működik, hogy a vizet nem a halhoz mered hanem a család számához.
1 kiló hal 1-1.2 liter víz, illetve ettől nem kéne nagyon elkalandozni se le se fel.
Nem működik, hogy spórolni akarsz és a négytagu családodra szamolsz 1 kiló halhoz mondjuk 3-4 liter vizet mondvan szeretik a levét.
Hagyma, víz, paprika, só,
A bejglikómából felébredve elérkeztünk az év utolsó napjához is, ami szokás szerint helyet ad a visszatekintésnek, számvetésnek. Toplistánk idén is kétrészes, de ezúttal történelmi okokból úgy alakult, hogy külföldi kedvenceink publikálása január elsejére marad. Ezúton kívánunk szebb és boldogabb…..
Az év végi ünnepek közeledtével már szokás, hogy több társasággal is összejövünk koccintani, beszélgetni, iszogatni. Idén szerencsére sok ilyen alkalom adódott, a szokásos év végi ünnepi egyveleget terjedelmi okokból inkább ketté is bontottam...
A Borrajongó Vino Castillo megamix 2019.12.14 06:00:00
A Vino Castillo Dob utcai helyisége nem csupán borboltként funkcionál, a belső terem havonta tematikus kóstolóknak is otthont ad, illetve mindig van a borhűtőikben nyitva néhány cava és bor, amelyeket pohárral lehet kóstolni. A poharazott választék havonta cserélődik és előre meg is hirdetik, de…..
Íme, a borpár(baj)ok sorozat őszi kiadása, magyar és külföldi tételek vegyesen, jellemzően fajta és évjárat alapján hét párba állítva...
Jimmy Reiszmüller 2019.12.10 22:57:03
Magyarország egyik legkisebb és legegyedibb borvidékén, Somlón éppen egy generációváltás végéhez érünk. A "Hegy" hírnevét megalapozó nagy öregek egy része a pince nevével együtt átadta a stafétabotot és a háttérbe vonult (Fekete Pince), más borvidéken folytatja a borászkodást (Hollóvár - Takács…..
Jimmy Reiszmüller 2019.10.15 21:14:42
@furmintfan: Nem tudom mi volt a gond. Ihatatlanul savas volt. Olyan savak, hogy szetmartak az ember arcát és semmi mást nem lehetett érezni. Mindkét palack dugohibas lett volna? Amikor kostoltam akkor még sokkal tapasztalatlanabb voltam. Ma már talán felismernek egy dugohibat. Az is csak évekkel később jutott eszembe, hogy a második palackot esetleg meg lehetett volna kóstolni a borász társaságában és akkor közvetítse, hogy mit iszunk.-;)
En örülök annak ha mások jókat isznak Gyorgykovacs úrtól. Nekem akkor a karácsonyi asztalnál majd hónapokkal később a második nekifutásra sem sikerült. És nem adok a 20 euros borainak ujabb esélyt.
Igazi csúcstalálkozót adott egymásnak Rheingau két kiemelkedő pincészete, a Weingut Georg Breuer és a Weingut Leitz a Carpe Diem Borbárban. Tar Ferenc mindkét pincétől az egyik legmagasabb borminőséget produkáló dűlő, a Berg Schlossberg több évjáratának borait válogatta ki, hogy némi felvezetés után…..
A tavalyi "Gyengébb? Nem" nőnapi kóstoló talán egyszeri alkalomnak indult, de úgy tűnik, hogy utólag is hagyományteremtő lehet, ugyanis idén is összegyűltek a borászhölgyek a Sofitel-ben, hogy megmutassák magukat és boraikat a közönségnek. A könyv szereplői közül majdnem mindenki jelen volt és a…..
Jimmy Reiszmüller 2019.03.25 22:31:56
@furmintfan:
Köszönöm a linket, informatív volt.
Félreérthetően fogalmaztam. Nem az ital állaga, a sűrűsége volt tömény, hanem a korteiz. Ez frissen bontva tetszett, de a harmadik napra amikor a bubik jó része távozott már csak ez az íz maradt. Nincs nagy tapasztalatom a prossecok fogyasztása teren, de hogy lehet egy szollobol készült bornak ennyire körte ize mikorra megfarad? A kortere csak asszocialnunk kéne, mint a szőlő gyümölcsös aromája. Nemdebar?
A finomsepro nekem nagyon tetszett ahogy mozgott az üvegben érdekes volt nézni és forgatni. Egy vacu vin pezsgő záró dugoval volt lezárva ennek ellenére nem sok bubi maradt.
Fűtéskorszerűsítés alatt a többség a fűtési rendszer teljes kicserélését érti: a régi bojler, a további egységek és a tárolótartály megy a kukába, az új rendszert pedig beszereli a szakember. Ennek ellenére ma már érdemes elgondolkodni a rendszer egyes darabjainak a kicserélésén – főleg akkor, ha…..
Jimmy Reiszmüller 2018.09.01 01:20:19
A minap a Facebook-on ismerősnek jelölt „George Munir Hassan”. Nem sokat cicózott, egy szimpla üzenetben három fotót küldött magáról, és egy kérdést mellé: will You marry me? Nem is én lennék, ha a kisördögöm nem kezdte volna továbbgondolni az esélyeket (lakhatás,…..
Jimmy Reiszmüller 2018.08.14 20:03:14
@ételizésítő: a Google forditoval ilyesmi mondatokat kapsz.
Tehát ez idézet, idezojelek nélkül.
Sajnos a mi családunkban is előfordult ilyen átverés. Idős magányos nagyi az áldozat.
Az iq-jarol nem tudok nyilatkozni de a magány és a vagy nagyon erős tud lenni.
Aki egy ideje benne van a testépítés életstílusában és egy kicsit is magába néz, az belátja, hogy pályafutása során rengeteg hibát követett el: rosszul időzített edzés, kevés vagy nem megfelelő minőségű tápanyagbevitelek, kevés pihenés, egyénhez nem illő edzésterv. Ezek mind olyan hibák, melyeket…..
A valójában narancssárga feketedobozok visszahallgatása minden bizonnyal a világ egyik legdepressziósabb munkája lehet. A technika ugyanis nem csal, és rögzít minden kommunikációt az éppen a halálba zuhanó gépekről. Nagyon szomorú poszt következik - íme 10 gép lezuhanás előtti utolsó üzenete: 1.…..
Az ENSZ emberi jogi nagykövete szerint más államokat is megfertőzhet Európában, hogy a magyar és a lengyel kormány folyamatosan megnyirbálja a demokráciát. Most ugyan megmenekült a Földközi-tengeren hányódó több mint 600 menekült, de ha egyes országok azt mondják, hogy a csónak megtelt és nincs…..
Jimmy Reiszmüller 2018.06.14 10:55:02
@Kataj:
Birka valszeg a Mészárosokra garancsikra Farkas florianokra és a sok kis geciivadekra gondolhatott amikor a kisembert emlegette, nem hinném, hogy a cigányokra akiknek birkapörköltet főztek választás előtt.
A Tar Ferenc a finewines.hu "atyja" folyamatosan alakítja, bővíti a kereskedés borkínálatát, időről-időre felbukkannak a szortimentben új borok, pincészetek, borvidékek. A mostanihoz hasonló bővülésre azonban rég nem volt példa. Új-zélandi borok ugyan eddig is előfordultak a finewines kóstolókon, de…..
Ismét egy sous vide (szuvid) kísérleten vagyunk túl, aminek a tárgya egy jókora sertés tarja volt. A fejemben az aszalt paradicsom és a rózsabors íze keveredett a sertéshússal - úgyhogy erre a hármas kombinációra alapoztam a receptet. Elsőként a tarját felszeleteltem - és ahogy látjátok, jó…..
Nem nagyon találkoztam még olyan emberrel, aki nemet mondott volna egy jó kis citrompitére, ráadásul ebben a verzióban csodásan találkozik az omlós tészta, a főzött citromkrém és a bazsalikom. Elsőre talán furcsán hangzik süteményben a bazsalikom, de higyjétek el, szuperül passzol hozzá és…..
Vendégszerzőnk, Hajós András írása „- Kérem szépen, tanár úr... tanár úr kérem...- Na, mi az? Mit akarsz?- Kérem szépen, tanár úr... itt az van... itt az van...- Mi van? Hogy hívnak?- Neugebauer.- Ja, te nálam megbuktál! Na csak eriggy haza, aztán majd készülj a pótvizsgára.”(Karinthy Frigyes:…..
Jimmy Reiszmüller 2016.08.31 22:04:15
Kedves Hajós András,
Nagyon tetszett az írásodnak a nyelvezete, a szójátékok, igen sokat nevettem. Nagy tisztelőd vagyok, jó lenne többet látni téged a képernyőn is.
Ami a tartalmi mondanivalót illeti. Nem teljesen világos számomra, hogy igazából mit is szeretnél mondani, mi mellett teszed le a voksot. Azt írod, hogy ha liberálisok vagyunk akkor ne legyünk képmutatók, ne akarjunk címkézni, ne legyenek előítéleteink.
"Ha azt mondjuk, hogy „ismerem én a fajtádat Bayer, játszod itt a szendét, de engem nem versz át”, akkor mennyivel mondtunk jobbat az ő megengedhetetlen mondatainál? Akkor mitől is vagyunk liberálisak, elfogadók, előítéletmentesek?" Úgy gondolod, hogy az a száz korábbi díjazott, akik között tanáraid is voltak elkövette ezt a hibát? Nem arról van csak szó, hogy nem kívánnak leülni Bayerrel sörözni azaz egyazon klubba tartozni? Egy publicistát az írásai alapján lehet beazonosítani és azonosulni a nézeteivel vagy elvetni azokat. Bayer Zsoltról nem tudjuk hogy milyen ember, családapa, milyen a hétköznapi életben csak a publicisztikáit olvashatjuk vagy éppenséggel undorral lökhetjük félre, ki hogyan. Az előbbi gondolat kísérletet folytatva ha leülnél vele sörözni és egy ponton bekövetkezne az amit írsz, "Leállítani, aki fasz, meghánytatni, aki részeg" akkor neked felül kéne vizsgálni a liberális világnézeted? Én nem hinném. Liberálisnak lenni nem értéknélküliséget jelent és azt sem, hogy mindenki mondhat, írhat amit akar, mi arra nem reagálunk mert jól megmagyarázzuk, hogy vagy kiszolgál bizonyos emberi igényeket és ennek díjazásából tartja el a családját vagy tényleg így gondolja, de joga van hozzá. "Ha azért haragszunk Bayer Zsoltra, mert megengedhetetlen mondatokat ír le, akkor hiteltelenné válik haragunk, amennyiben elvárható mondatait nem halljuk meg." Nem vagyok nagy Bayer Zsolt szakértő, sajnos nem ismerem az "elvárható" mondatait. Félek, hogy már túl késő, hogy bármikor is szak értsem, ezen már túl vagyok. Liberálisként elhelyeztem egy polcon és ha bármikor kivételt teszek vele, mint az imént az általad adott linken ahol "bocsánatot kér" akkor nem lefelé csúszik a polcról, hanem még inkább megragad ott. Azt írja soha nem volt boldogtalan csak nem tudja kezelni a dühét. Amikor még Yosarian nicken írogatott/sörözött az index fórumon (azt beszélik én nem tudhatom ezt) akkor is csak az volt aki most. A kettő között mégis nagy különbség, hogy egy publicisztikát megírva majd azt szerkesztő által jóvá hagyva egy kicsit több idő juthat arra, hogy lehiggadva átgondolja és némileg átfésülje a mondatait, így azok nem egy elmebeteg szavainak tűnnek hanem csak egy indulatos ámde józanságát még el nem veszített ember szavainak. Átgondolja és nem ír le olyanokat, hogy "te baszd szájba a geci kurva anyádat aki kisfröccsért kutyát szop a kocsma előtt" és olyanokat sem, hogy "Megkúrhatnád szájba anyádat tiszai barátom...miért nem idézed azt a cikket teljes egészében? Mert kiderülne, hogy az a fideszt védi? Pofátlanul hazudsz mert álnéven semmi kockázat? Te aljas gyáva kis geci!" Nos ő ezeket a mondatokat valóban nem álnéven írja le. Nevét vállalva állítólagos keresztényként, hívő emberként családapaként és friss állami kitüntetettként. Nem tudom András, hogy te ezen a ponton leállítanád vagy meghánytatnád, ha éppen söröznétek, vagy egyszerűen felállnál abból a társaságból ahogy a kitüntetett egykori tanáraid is tették. Szerintem ha felállnál és eljönnél az asztaltól akkor maradnál liberális és nem lenne ott semmi baj a katedra környékén, működne.
Végezetül egy utolsó kérdés Bayer Zsolttal kapcsolatban. Nem teljesen érthető, hogy ha életművéért kapott egy állami kitüntetést akkor miért akarja megtagadni életművét, főleg, hogy nem akarja. A tartalmi mondanivalóval kapcsolatban ennyi jutott eszembe és még egyszer leírom, hogy jót mosolyogtam soraidon. Köszönöm!
Az elmúlt napokban nagyon súlyos információk jelentek meg arról, hogy a Quaestor-törvényben milyen apró jogi-pénzügyi trükkel tették lehetetlenné a Quaestor-károsultak beígért…..
Jimmy Reiszmüller 2015.08.10 20:47:51
@különvélemény2: "
Aki nem tud olvasni, az ne vegyen vállalati kötvényt, ami mindig is a legkockázatosabb befektetés volt és lesz is."
Olyannyira kockázatosnak volt tekinthető, hogy önkormányzatoktól kezdve a fidesz kormányig mindenki ott tartotta a pénzét.
Remélem te tudsz olvasni egyébként!
Ezt keresd a szömöddel!
"milyen az instrumentumba történő befektetéshez az ajánlott kockázatvállalási hajlandóság"
www.quaestor.hu/sites/default/files/pdf/qep/mifid-reszletes-termekspecifikus-tajekoztato-2.pdf
Nem várt hatást váltott ki a szeptemberi fizetések megérkezése kerületünk iskoláiban. A technikai dolgozók közül sokan jelentősen kevesebb fizetést kaptak, mint egy hónappal korábban. "Ilyet még nem láttam!" Nyilatkozta szerkesztőségünknek az egyik döbbent szülő. "Zokogó…..
Jimmy Reiszmüller 2013.10.02 21:23:34
@d.hardman:

Én nem tudom, hogy minden iskolai konyhán főznek-e, helyi szinten amiről tudok, ott főznek!
Én kórházi konyhán vagyok szakács arról beszéltem, ha esetleg félreérthető voltam!
A mi konyhalányaink és szakácsaink folyamatos munkarendben (karácsony szilveszter, újév stb.) dolgoznak havi 54 ezerért, sokuk közel a nyugdíjhoz már 20-30 év ezen a munkahelyen!
Pont ma reggel pittyeget a telefon,sms, megjött a fizu a bankba!
Ilyenkor általában automata, egyösszegben felvesz és hó közepétől pedig "csikorgás".
54 ezer Ft!
Én sem sokkal keresek többet de most nem ez a téma!
Jimmy Reiszmüller 2013.10.02 21:37:20
@d.hardman:

Igazad van!
Csak amikor ma délután megláttam ezt a posztot akkor kiszakadt belőlem, hogy én is a "zokogást" hallgatom és már évek óta...rohadtul sajnálom a kollégákat, ez van, így hát kiírtam magamból.
Valóban nem mérnökök meg tanult emberek, sokuk 8 általánossal dolgozik, de nagyon kemény munkát végeznek és nagyon nehezen élnek meg belőle.
Ami pozitív, hogy ebben a cudar világban ez valamennyire azért biztos munkahelynek számít.
Hogy mennyire biorobotok?
Ott főzik és ízesítik, ha kell, mellettem, néha helyettem az ételt, szóval szerintem semennyire!-.)
Jimmy Reiszmüller 2013.10.02 21:41:34
@gnme:

Mi főzzük a diétást kosztot, gluténmentes, szénhidrátszegény, salakszegény, zsírtalan, sómentes, etecera.
De jó hogy megemlítetted, ez felelősséggel jár!