Adatok
Jimmy Reiszmüller
0 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Orbán Viktor minden volt már. Opportunista, gerinctelen, kaméleon, skizofrén... Legutóbb, Mérő László könyvében dörzsölt szélkakas. Hogy mindezekben mennyi igazság van, arra a későbbiekben feltétlenül kitérünk. Ám kezdjük azzal, hogy megvizsgáljuk politikai környezetét! Ha valakit ugyanis…..
Tegnap nagy lendülettel kezdtem bele a Csillag Alakú Kémény blog szerkesztésébe, aztán miután összeraktam a vázat, jött a kérdés: miről fogok itt írni? Az Ópiumbarlangon publikálok zenei témájú gonzókat, Facebookon a saját zenei szerzeményeimet teszem közzé, Instán fotókat teszek ki, akkor minek ez…..
Jimmy Reiszmüller
2021.11.21 18:33:05
Néma csönd honol,Sziklaszirtbe hasít kabócazene (Vihar Judit fordítása)
Nézzük, mi köze is lehet a haikunak a budapesti Salt étterem ételeihez, Tóth Szilárd séf miniatürizált, ámbátor sok összetevős étel műremekeihez.
A konyhának is van költészete, ez talán nem újdonság. Éppen ezért nem…..
A tavalyi "premium magyar rosé" sorban Bott Frigyes bora volt a legextrémebb, legdrágább és egyben legélvezetesebb tétel. Az árából 3-4, vagy - az igények lejjebb adásával - akár 5-6 palack rosét is ki lehetne gazdálkodni, és annyira azért vagyok én is árérzékeny, hogy ne ez legyen itthon a "ház…..
Jimmy Reiszmüller
2021.07.30 15:08:05
Avagy valóban „Egyértelmű, hogy az M9-es sztrádának Pécsen és Mohácson át kell futnia Szegedig”?
Vendégszerzőnk, dr. Rigó Mihály (ny. mérnök) írása
Kiinduló állapot és az új nyomvonal
Az első térképen a 2030-ra tervezett gyorsforgalmi úthálózat látható (forrás)
A második képen (forrás) pedig…..
Jimmy Reiszmüller
2021.03.21 15:57:46
Ínyenc Fenevad
Két magyar város évszázados harca: a szegedi vagy a bajai az igazi?
2020.01.05 13:16:24
Ha azt mered mondani egy bajai kocsmában, hogy a szegedi halászlé jobb, az is lehet, hogy kést fognak a torkodhoz – mondta egy szekszárdi ismerősöm, miután ajánlást kértem tőle a legjobb bajai csárdára vonatkozóan. Feleslegesen, teszem hozzá, mert végül nem fogadtam meg a tanácsát...
A bejglikómából felébredve elérkeztünk az év utolsó napjához is, ami szokás szerint helyet ad a visszatekintésnek, számvetésnek. Toplistánk idén is kétrészes, de ezúttal történelmi okokból úgy alakult, hogy külföldi kedvenceink publikálása január elsejére marad.
Ezúton kívánunk szebb és boldogabb…..
2020 első napja még a múltidézés jegyében telik itt a borrajongón: a kedvenc tavaly kóstolt külföldi borainkat gyűjtöttük csokorba. Természetesen kíváncsian várjuk az olvasói toplistákat is...
Az év végi ünnepek közeledtével már szokás, hogy több társasággal is összejövünk koccintani, beszélgetni, iszogatni. Idén szerencsére sok ilyen alkalom adódott, a szokásos év végi ünnepi egyveleget terjedelmi okokból inkább ketté is bontottam...
A Vino Castillo Dob utcai helyisége nem csupán borboltként funkcionál, a belső terem havonta tematikus kóstolóknak is otthont ad, illetve mindig van a borhűtőikben nyitva néhány cava és bor, amelyeket pohárral lehet kóstolni. A poharazott választék havonta cserélődik és előre meg is hirdetik, de…..
Jimmy Reiszmüller
2019.12.14 11:38:08
Íme, a borpár(baj)ok sorozat őszi kiadása, magyar és külföldi tételek vegyesen, jellemzően fajta és évjárat alapján hét párba állítva...
Jimmy Reiszmüller
2019.12.10 22:57:03
Magyarország egyik legkisebb és legegyedibb borvidékén, Somlón éppen egy generációváltás végéhez érünk. A "Hegy" hírnevét megalapozó nagy öregek egy része a pince nevével együtt átadta a stafétabotot és a háttérbe vonult (Fekete Pince), más borvidéken folytatja a borászkodást (Hollóvár - Takács…..
Jimmy Reiszmüller
2019.10.15 18:49:04
Jimmy Reiszmüller
2019.10.15 21:14:42
@furmintfan: Nem tudom mi volt a gond. Ihatatlanul savas volt. Olyan savak, hogy szetmartak az ember arcát és semmi mást nem lehetett érezni. Mindkét palack dugohibas lett volna? Amikor kostoltam akkor még sokkal tapasztalatlanabb voltam. Ma már talán felismernek egy dugohibat. Az is csak évekkel később jutott eszembe, hogy a második palackot esetleg meg lehetett volna kóstolni a borász társaságában és akkor közvetítse, hogy mit iszunk.-;)
En örülök annak ha mások jókat isznak Gyorgykovacs úrtól. Nekem akkor a karácsonyi asztalnál majd hónapokkal később a második nekifutásra sem sikerült. És nem adok a 20 euros borainak ujabb esélyt.
En örülök annak ha mások jókat isznak Gyorgykovacs úrtól. Nekem akkor a karácsonyi asztalnál majd hónapokkal később a második nekifutásra sem sikerült. És nem adok a 20 euros borainak ujabb esélyt.
A Borrajongó
Berg Schlossberg Riesling párbaj: Georg Breuer és Leitz a Carpe Diem-ben
2019.10.10 06:00:00
Igazi csúcstalálkozót adott egymásnak Rheingau két kiemelkedő pincészete, a Weingut Georg Breuer és a Weingut Leitz a Carpe Diem Borbárban. Tar Ferenc mindkét pincétől az egyik legmagasabb borminőséget produkáló dűlő, a Berg Schlossberg több évjáratának borait válogatta ki, hogy némi felvezetés után…..
Jimmy Reiszmüller
2019.10.11 00:45:12
A tavalyi "Gyengébb? Nem" nőnapi kóstoló talán egyszeri alkalomnak indult, de úgy tűnik, hogy utólag is hagyományteremtő lehet, ugyanis idén is összegyűltek a borászhölgyek a Sofitel-ben, hogy megmutassák magukat és boraikat a közönségnek. A könyv szereplői közül majdnem mindenki jelen volt és a…..
Jimmy Reiszmüller
2019.03.25 22:31:56
@furmintfan:
Köszönöm a linket, informatív volt.
Félreérthetően fogalmaztam. Nem az ital állaga, a sűrűsége volt tömény, hanem a korteiz. Ez frissen bontva tetszett, de a harmadik napra amikor a bubik jó része távozott már csak ez az íz maradt. Nincs nagy tapasztalatom a prossecok fogyasztása teren, de hogy lehet egy szollobol készült bornak ennyire körte ize mikorra megfarad? A kortere csak asszocialnunk kéne, mint a szőlő gyümölcsös aromája. Nemdebar?
A finomsepro nekem nagyon tetszett ahogy mozgott az üvegben érdekes volt nézni és forgatni. Egy vacu vin pezsgő záró dugoval volt lezárva ennek ellenére nem sok bubi maradt.
Köszönöm a linket, informatív volt.
Félreérthetően fogalmaztam. Nem az ital állaga, a sűrűsége volt tömény, hanem a korteiz. Ez frissen bontva tetszett, de a harmadik napra amikor a bubik jó része távozott már csak ez az íz maradt. Nincs nagy tapasztalatom a prossecok fogyasztása teren, de hogy lehet egy szollobol készült bornak ennyire körte ize mikorra megfarad? A kortere csak asszocialnunk kéne, mint a szőlő gyümölcsös aromája. Nemdebar?
A finomsepro nekem nagyon tetszett ahogy mozgott az üvegben érdekes volt nézni és forgatni. Egy vacu vin pezsgő záró dugoval volt lezárva ennek ellenére nem sok bubi maradt.
Fűtéskorszerűsítés alatt a többség a fűtési rendszer teljes kicserélését érti: a régi bojler, a további egységek és a tárolótartály megy a kukába, az új rendszert pedig beszereli a szakember. Ennek ellenére ma már érdemes elgondolkodni a rendszer egyes darabjainak a kicserélésén – főleg akkor, ha…..
Jimmy Reiszmüller
2018.09.01 01:20:19
A minap a Facebook-on ismerősnek jelölt „George Munir Hassan”. Nem sokat cicózott, egy szimpla üzenetben három fotót küldött magáról, és egy kérdést mellé: will You marry me? Nem is én lennék, ha a kisördögöm nem kezdte volna továbbgondolni az esélyeket (lakhatás,…..
Jimmy Reiszmüller
2018.08.14 20:03:14
@ételizésítő: a Google forditoval ilyesmi mondatokat kapsz.
Tehát ez idézet, idezojelek nélkül.
Sajnos a mi családunkban is előfordult ilyen átverés. Idős magányos nagyi az áldozat.
Az iq-jarol nem tudok nyilatkozni de a magány és a vagy nagyon erős tud lenni.
Tehát ez idézet, idezojelek nélkül.
Sajnos a mi családunkban is előfordult ilyen átverés. Idős magányos nagyi az áldozat.
Az iq-jarol nem tudok nyilatkozni de a magány és a vagy nagyon erős tud lenni.
Aki egy ideje benne van a testépítés életstílusában és egy kicsit is magába néz, az belátja, hogy pályafutása során rengeteg hibát követett el: rosszul időzített edzés, kevés vagy nem megfelelő minőségű tápanyagbevitelek, kevés pihenés, egyénhez nem illő edzésterv. Ezek mind olyan hibák, melyeket…..
Jimmy Reiszmüller
2018.08.11 18:37:38
@Jimmy Reiszmüller: És úgy látom, hogy ti is irtok erről.
bodybuilding.blog.hu/2017/10/30/retro_testepites_alapok
bodybuilding.blog.hu/2017/10/30/retro_testepites_alapok
A valójában narancssárga feketedobozok visszahallgatása minden bizonnyal a világ egyik legdepressziósabb munkája lehet. A technika ugyanis nem csal, és rögzít minden kommunikációt az éppen a halálba zuhanó gépekről. Nagyon szomorú poszt következik - íme 10 gép lezuhanás előtti utolsó üzenete:
1.…..
B1 BLOGCSALÁD
Trócsányi László: az EU ne üsse bele az orrát a bírósági rendszer átalakításába!
2018.06.13 05:38:46
Az ENSZ emberi jogi nagykövete szerint más államokat is megfertőzhet Európában, hogy a magyar és a lengyel kormány folyamatosan megnyirbálja a demokráciát.
Most ugyan megmenekült a Földközi-tengeren hányódó több mint 600 menekült, de ha egyes országok azt mondják, hogy a csónak megtelt és nincs…..
Jimmy Reiszmüller
2018.06.14 10:55:02
@Kataj:
Birka valszeg a Mészárosokra garancsikra Farkas florianokra és a sok kis geciivadekra gondolhatott amikor a kisembert emlegette, nem hinném, hogy a cigányokra akiknek birkapörköltet főztek választás előtt.
Birka valszeg a Mészárosokra garancsikra Farkas florianokra és a sok kis geciivadekra gondolhatott amikor a kisembert emlegette, nem hinném, hogy a cigányokra akiknek birkapörköltet főztek választás előtt.
A Tar Ferenc a finewines.hu "atyja" folyamatosan alakítja, bővíti a kereskedés borkínálatát, időről-időre felbukkannak a szortimentben új borok, pincészetek, borvidékek. A mostanihoz hasonló bővülésre azonban rég nem volt példa. Új-zélandi borok ugyan eddig is előfordultak a finewines kóstolókon, de…..
Ismét egy sous vide (szuvid) kísérleten vagyunk túl, aminek a tárgya egy jókora sertés tarja volt. A fejemben az aszalt paradicsom és a rózsabors íze keveredett a sertéshússal - úgyhogy erre a hármas kombinációra alapoztam a receptet.
Elsőként a tarját felszeleteltem - és ahogy látjátok, jó…..
Jimmy Reiszmüller
2018.02.13 11:44:21
Nem nagyon találkoztam még olyan emberrel, aki nemet mondott volna egy jó kis citrompitére, ráadásul ebben a verzióban csodásan találkozik az omlós tészta, a főzött citromkrém és a bazsalikom. Elsőre talán furcsán hangzik süteményben a bazsalikom, de higyjétek el, szuperül passzol hozzá és…..
Vendégszerzőnk, Hajós András írása
„- Kérem szépen, tanár úr... tanár úr kérem...- Na, mi az? Mit akarsz?- Kérem szépen, tanár úr... itt az van... itt az van...- Mi van? Hogy hívnak?- Neugebauer.- Ja, te nálam megbuktál! Na csak eriggy haza, aztán majd készülj a pótvizsgára.”(Karinthy Frigyes:…..
Az elmúlt napokban nagyon súlyos információk jelentek meg arról, hogy a Quaestor-törvényben milyen apró jogi-pénzügyi trükkel tették lehetetlenné a Quaestor-károsultak beígért…..
Jimmy Reiszmüller
2015.08.10 20:47:51
@különvélemény2: "
Aki nem tud olvasni, az ne vegyen vállalati kötvényt, ami mindig is a legkockázatosabb befektetés volt és lesz is."
Olyannyira kockázatosnak volt tekinthető, hogy önkormányzatoktól kezdve a fidesz kormányig mindenki ott tartotta a pénzét.
Remélem te tudsz olvasni egyébként!
Ezt keresd a szömöddel!
"milyen az instrumentumba történő befektetéshez az ajánlott kockázatvállalási hajlandóság"
www.quaestor.hu/sites/default/files/pdf/qep/mifid-reszletes-termekspecifikus-tajekoztato-2.pdf
Aki nem tud olvasni, az ne vegyen vállalati kötvényt, ami mindig is a legkockázatosabb befektetés volt és lesz is."
Olyannyira kockázatosnak volt tekinthető, hogy önkormányzatoktól kezdve a fidesz kormányig mindenki ott tartotta a pénzét.
Remélem te tudsz olvasni egyébként!
Ezt keresd a szömöddel!
"milyen az instrumentumba történő befektetéshez az ajánlott kockázatvállalási hajlandóság"
www.quaestor.hu/sites/default/files/pdf/qep/mifid-reszletes-termekspecifikus-tajekoztato-2.pdf
Nem várt hatást váltott ki a szeptemberi fizetések megérkezése kerületünk iskoláiban. A technikai dolgozók közül sokan jelentősen kevesebb fizetést kaptak, mint egy hónappal korábban.
"Ilyet még nem láttam!" Nyilatkozta szerkesztőségünknek az egyik döbbent szülő. "Zokogó…..
Jimmy Reiszmüller
2013.10.02 21:23:34
@d.hardman:
Én nem tudom, hogy minden iskolai konyhán főznek-e, helyi szinten amiről tudok, ott főznek!
Én kórházi konyhán vagyok szakács arról beszéltem, ha esetleg félreérthető voltam!
A mi konyhalányaink és szakácsaink folyamatos munkarendben (karácsony szilveszter, újév stb.) dolgoznak havi 54 ezerért, sokuk közel a nyugdíjhoz már 20-30 év ezen a munkahelyen!
Pont ma reggel pittyeget a telefon,sms, megjött a fizu a bankba!
Ilyenkor általában automata, egyösszegben felvesz és hó közepétől pedig "csikorgás".
54 ezer Ft!
Én sem sokkal keresek többet de most nem ez a téma!
Én nem tudom, hogy minden iskolai konyhán főznek-e, helyi szinten amiről tudok, ott főznek!
Én kórházi konyhán vagyok szakács arról beszéltem, ha esetleg félreérthető voltam!
A mi konyhalányaink és szakácsaink folyamatos munkarendben (karácsony szilveszter, újév stb.) dolgoznak havi 54 ezerért, sokuk közel a nyugdíjhoz már 20-30 év ezen a munkahelyen!
Pont ma reggel pittyeget a telefon,sms, megjött a fizu a bankba!
Ilyenkor általában automata, egyösszegben felvesz és hó közepétől pedig "csikorgás".
54 ezer Ft!
Én sem sokkal keresek többet de most nem ez a téma!
Jimmy Reiszmüller
2013.10.02 21:37:20
@d.hardman:
Igazad van!
Csak amikor ma délután megláttam ezt a posztot akkor kiszakadt belőlem, hogy én is a "zokogást" hallgatom és már évek óta...rohadtul sajnálom a kollégákat, ez van, így hát kiírtam magamból.
Valóban nem mérnökök meg tanult emberek, sokuk 8 általánossal dolgozik, de nagyon kemény munkát végeznek és nagyon nehezen élnek meg belőle.
Ami pozitív, hogy ebben a cudar világban ez valamennyire azért biztos munkahelynek számít.
Hogy mennyire biorobotok?
Ott főzik és ízesítik, ha kell, mellettem, néha helyettem az ételt, szóval szerintem semennyire!-.)
Igazad van!
Csak amikor ma délután megláttam ezt a posztot akkor kiszakadt belőlem, hogy én is a "zokogást" hallgatom és már évek óta...rohadtul sajnálom a kollégákat, ez van, így hát kiírtam magamból.
Valóban nem mérnökök meg tanult emberek, sokuk 8 általánossal dolgozik, de nagyon kemény munkát végeznek és nagyon nehezen élnek meg belőle.
Ami pozitív, hogy ebben a cudar világban ez valamennyire azért biztos munkahelynek számít.
Hogy mennyire biorobotok?
Ott főzik és ízesítik, ha kell, mellettem, néha helyettem az ételt, szóval szerintem semennyire!-.)
Jimmy Reiszmüller
2013.10.02 21:41:34
@gnme:
Mi főzzük a diétást kosztot, gluténmentes, szénhidrátszegény, salakszegény, zsírtalan, sómentes, etecera.
De jó hogy megemlítetted, ez felelősséggel jár!
Mi főzzük a diétást kosztot, gluténmentes, szénhidrátszegény, salakszegény, zsírtalan, sómentes, etecera.
De jó hogy megemlítetted, ez felelősséggel jár!
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Azután mégis eszembe jutott egy kérdés.
Az a politikai vezető aki a hatalommaximalizalas érdekében mindig aszerint politizál és fordítja egymással szembe az egyes társadalmi csoportokat, hogy mi számára a legoptimálisabb az miért tekinthető elvhunek!
Milyen elvei vannak?
Én egyszerűen elvtelen populistanak nevezném!
Ez pedig meg is látszik népe elvtelen állapotán, illetve fordítva!
Ahogy faszomtudjaki gnagylaszlo fogalmazna, a népnek nem kell, hogy legyenek elvei, így a kedves vezető sem lesz elvtelen vezető!
Na mentem pokerezni a gecibe, ettől kieg az agyam!