Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boborjnán1986

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Így szavaztatok ti 2018.04.09 06:30:00
Tucatnyi országból írtátok meg, hogyan zajlott a vasárnapi parlamenti választás. A határátkelők rendkívül aktívak voltak, nagyjából kétszer annyian mentek (mentetek) el voksolni, mint négy évvel ezelőtt. Volt olyan hely, ahol a Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint…..
Hallottatok már a Polder-modellről? Őszintén szólva én még nem, pedig a holland társadalom jórészt ezen a filozófián alapul. Persze nem csak ezért jó Hollandiában élni, hanem mert mindig a megoldást keresik, és kifejezetten pozitívan gondolkodnak – derül ki a Hollandokk posztjából, ami természetesen…..
Boborjnán1986 2018.03.13 20:13:33
@Dikusz: Neeeeee... most kinyirtál, mehetek magyarboltba, venni mákot....
Boborjnán1986 2018.03.13 20:14:24
@martineden: Cafe Shopos részt mindenképpen lestem, főleg, hogy a probléma sosem ott van. Inkább van az, hogy az illegális anyagot megveszik a dealerektől az emberek (jellemzően nem hollandok), beállnak, és csinálják a balhét/ijesztően viselkednek (öregasszonyoknak).

Büdös csatorna akad, de nem a városban, maximum város szélen.

Amsteradmban, nyáron a Damstraaton pl akad tömeg, de az a fajta tömeg tényleg nem jellemző. Illetve konkrétabban a Red Light Districten van tömeg, de ott meg zsaruk állnak ugrásra készen, amint egy kis szóváltás van, már özönlenek...

A kosz részen kell gondolkoznom, de, mondjuk azt, tudok példát: ipari par részek, és ott sem kosz, inkább szemét, sörös doboz, zacsi darabok szanaszét, ellenben a városkákban bent általában rend van. Laktam egy időben Amsterdam Zuid-Oostban, akadt pl cigicsikk, de komoly szemét kosz, nem.
Ha nagyon szemetes környéket akar az ember találni, akkor ipari park+munkásszállás kettőst kell keresni, de ez ritka. Hja, és ha nagyobb valószínűséggel akarsz dealert találni, akkor szintén errefelé keresgélj. Jópárral sikerült együtt laknom már...

nyelvre: nem mindenki, ismertem olyan hollandot, hogy még a hollandot is úgy beszélte, hogy más hollandok is lestek, hogy mit akar mondani, az angol meg ki volt zárva. Echte holland volt, ha jól emlékszem Groningen környékén született. Olyat is ismerek, aki ért valamennyire angolul, de beszélni nem megy neki, és olyat is ismerek, aki jól beszéli az angolt, élvezet vele beszélgetni.

Amik nekem eddig kimaradtak itt, azok pl a könyvtárak, múzeumok, színházba sem sikerült még eljutni, mozikat imádom, sokszor sikerül olyan vetítést találni, amikor alig páran vannak a teremben.:) Ezekből leginkább a könyvtárat hiányolom, imádok olvasni! Viszont pl Amsterdamban szombat reggel délelőtt szintén egy élmény sétálni, szívesen költöznék vissza oda, érdekes, hogy egy piac is 9, de leginkább 10 után kezd "kinyitni", ellentétben Moval, hogy ekkorra már sokszor zárnak... És a sült halas mozgóbódék, szintén nagy kedvenceim. Viszont a sütemények/pékárú annyira nem fogott meg, akad jó, de a sós portéka teljes hiánya... kellemetlen. Egyedül a kenyér az, ami problémás néha, de pl a jumbo-ban találtam olyan szeletelt kenyeret, ami majdnem mint az otthoni (nem az otthonit keresem/akarom, csak kenyérben nekem az a kenyér), nem mintha tonnaszámra ennék kenyeret, mióta kint vagyok, nagyrészt elmaradt a kenyér diéta.

Szal összességében kedvelem Hollandiát, csak néha akad olyan időszak, amikor elegem van belőle, igaz, ezen időszakok összefüggnek azokkal az időszakokkal, amikor nagyon elegem lesz az állandó munkából... Mégsem Mon vagyunk, ahol azért akad elfogadható számú ismeretség, és nem függsz annyira a papiroktól...
Boborjnán1986 2018.03.14 09:01:31
@gabors: Szeretlek én is.

félre értesz, vagy nem értesz. Persze, nem akadémikus szinten foglalkozom quantum fizikával, de érdekel, ezért olvasok róla, ismerkedem vele, mi miért hogy működik stb. A lényeg az lett volna, hogy TANULOK!

Kicsit lentebb kifejtettem, hogy nem az angolommal volt baj, azon kívül, hogy én tudom, hogy van még hova fejleszteni, teljesen jól elvagyok vele, kommunikálok napi szinten, akár eseményekről, akár történelemről, akár színekről. A lényeg az az volt, hogy a hollandok sem mind beszélnek jól angolul, mint ahogy van köztük is olyan, aki egyáltalán nem beszél angolul. De semmi baj, én is szeretlek téged...
Különféle adatok szerint körülbelül a határátkelők 40 százaléka dönt úgy, hogy megpróbálkozik a hazaköltözéssel, aminek persze sok oka lehet a családtól kezdve egészen addig, hogy a gyerek ismerje meg azt a kultúrát, országot, melyben egyik (vagy mindkét) szülője felnőtt. Aztán ezek a hazaköltözések…..
Boborjnán1986 2017.09.11 08:33:28
@kék madár: Mindig elfelejtem, angolul hogy hívják a zsemlét. Itt Hollandban eszméletlen jó a zsemle, italianse bol-ként keresd, ha erre jársz. Annyira finom, tartalmas puha és mégis ropogós, veri az emlékeimben élő zsemlét is.

poszthoz: Mon vállalkozni érdemes, márha beveszi a gyomrod a kiskapuk keresését. Öcsém pl most így ment vissza. Remélem sikerül neki (meg húgomnak).
Boborjnán1986 2017.09.11 08:33:38
@IT Knight: Ez változó, volt olyan, amikor két állásom is volt, s volt, amikor egy sem, hónapokig. Rengeteg elküldött önéletrajz után végre egy kettő vissza jelzett, de a legtöbb csak kussol. Sokszor fordult meg a fejemben, hogy ezek nem is keresnek, csak gyűjtik az önéletrajzokat...
Élet egy Deloreannel Harvey 2017.08.28 11:00:00
Drukkoljon, imádkozzon vagy reménykedjen mindenki, hogy a Harvey hurrikán megkímélje a DMCH-t! Pont Houston környékén a legnagyobb a pusztítás, márpedig ha a DMCH-t elviszi a víz, akkor azt minden Deloreantulajdonos megszívja, az új Deloreanek gyártásáról nem is beszélve...
Boborjnán1986 2017.08.30 09:14:16
Az esetek nagy részében a Deloreanes dolgok egy naposak. Ez alól csak a NAAF, Agárd és a külföldi találkozók képeznek kivételt. Olykor azonban előfordul, hogy összejön egy hétvégére több dolog is, aztán ilyenkor jön az, amikor a Delorean szinte napiautóvá válik. Ez is egy ilyen hétvége…..
Amikor az Egyesült Királyság polgárai úgy döntöttek, kipróbálják, milyen szuper lesz az élet az Európai Unión kívül, nem csak a saját sorsukról döntöttek, hanem kissé átrendezték a határátkelők célállomásait is. A szigetország rengeteg külföldre vágyó munkavállalót szívott fel, az ő (és a már ott…..
Boborjnán1986 2017.07.27 14:02:06
Hogy milyen Hollandia? Valahol szűk, valahol sokkal kevesebbnek érzem, valahol meg "szabadság van, kisapám!". És pokolian hiányozik a domborzat, meg némi igazi erdő. Ráadásul a tenger is "kurv@hideg", mindig. Van, amikor szabályosan csavarod magadról a vizet, pedig még csak 30 fok van, s van, amikor hiányzik az az igazi didergős havas idő. Baromi jól esik egy ideig a sok csatorna, a sok víz látványa is, de egy idő után rájössz, hogy a fene egye meg, de jó lenne néha némi változatosság egy nagyobb földrész, víz nélkül (egyik hobbim a quadcopter fpv repülés, de annyi a vizes felület, hogy állandóan rettegek, hogy a gép egy elhibázott manőver után csak vízben tud landolni, nincs igazán hely, ahol ilyen veszélyforrás nélkül lehet repülni...).

Munkában? Kérdés, milyen "szinten" dolgozol, mert amíg ilyen munkaerő kölcsönzős (uitzendbureau) munkákon keresztül inkább gyári munkákon vagy, kb felejtsd el az "el leszel ismerve", illetve a van "feljebb lépés" témákat. Kihajtják a beled, és ha évekig mondod nekik, hogy a gép szar, használhatatlan, szét akar esni, akkor sem történik semmi, egyszerűen pató pál stílusban nyomják, vagy még meg is magyarázzák, hogy ennek így kell működnie. Amikor meg elkattansz, vagy röhögnek rajtad egy jóízűt, vagy kidobnak. Vagy mindkettő.

Ha ügyes vagy, akkor nem ragadsz meg, ha ízlik, akkor gyorsan megtanulsz hollandul (3-5 év), és feljebb jutsz (bárcsak ízlene nekem is a nyelv, de még mindig nem békültem ki az idióta g meg társai hangokkal, olyan érzés, mintha meg akarnék fulladni). Kilépsz ebből a körből, de addig csak a kuporgatsz, és huszonhat műszakban dolgozol megoldás marad, ha tényleg akarsz pénzt gyűjteni. Mert bizony a minimálbér itt csak pont elég, egy kicsivel jobb, mint MOn, de ténylegesen megtakarítani ebből itt sem fogsz. És tanulsz.
Nem árt, ha minél gyorsabban kilépsz az uitzendbureau cégektől, és magadnak szerzel szállást, és utána állást is, mert amíg ők adják a szállást, addig tutira a nyakadban akarnak lihegni, és kicsavarni az utolsó emberi méltóságot is, de csak azért, mert sok "alacsonyabb" szintű is van az emberek között, akit csak igy lehet kezelni (hja igen, sok helyen, ahol az uitzendbureau béreli a lakást/házat, nem tudsz bejelentkezni, vagyis csak a legalapabb papírokhoz jutsz hozzá, ami pl már nem elég autóvásárláshoz, például, ami nekem pont vacakul jön ki, a munkaidőm miatt, meg amiatt, hogy az alföld közepén vagyok jelegű a környék, és úgy nehéz munkába járnom, ha nincs egy autóm, amiatt bonyolult a költözés is, mert eléggé leszűkíti a hova tudnék költözni területet is). Ha egyedülálló szobát kapsz, akkor sincs minden elrendezve, mert biztos, hoyg jön valaki, aki idővel addig nyalakodik/furakodik/magyaráz, amíg kiraknak a szobából, akár a cégtől is. Ha csak nem nyalakodsz/furakodsz/magyarázol te magad is. És az, hogy van egy hely, ahol végzed a dolgod, nos semmit nem jelent, ezen a szinten perceken belül raknak mást a helyedre, és nem számít, ha a másik negyedannyira sem jó/figyel oda a munkára, nem látnak megtartandó értéket benned.
Érdemes nem dupla teljesítményt nyújtanod, mert akkor mindig azt fogják elvárni, és nem fognak lejjebb adni ebből, ha bele döglesz, akkor sem. Kell egy ráérzés, de érdemes kifejleszteni, kevesebb problémát okozol magadnak. Őket nem fogja érdekelni, hogy mióta ott vagy, nem voltál szabadságon sem, mert úgy vannak vele, kifizették azt neked. Csak sajnos kell a tényleges pihenő idő is, amikor feltöltődsz, amikor visszakanalazod magad az ember létbe.

Nem tudom őket hibáztatni, mert ezen a szinten sokan bizonyítják is azt, hogy valamiképp "értéktelenek", csak egyénileg fáj, hogy nem is foglalkoznak vele, hogy megkülönböztessék az ocsút a búzától, de ezért kell erről a szintről tovább lépni.
Nem szabad elfeledni, hogy ők is csak emberek, mert ugyan törvényesen engedélyezve van a fű és a hasis, meg a prostik, de ugyanolyan prűdek tudnak ők is lenni (például rengeteg helyen szüntették meg a piros lámpás negyedeket a "szomszédok"), és ugyanolyan buták is tudnak lenni, és ugyanolyan "nacionalisták" is, mint a magyarok... Kevésbé tűnnek rafináltaknak, de ne tévesszen meg ez sem, és van, olykor, hogy valakiről azt hiszed, hogy teljesen hülye, s közben csak a társaid próbálnak ellen hangolni téged, s ha közben adsz neki esélyt, kiderül, hogy van benne szikra.

Pozitívumok?
Van munka, és nem csak annyit adnak, ami már éhenhaláshoz sem elég, de ha többet akarsz, akkor itt sem fogsz perceken belül feljebb lépni.
Tengerpart: elszakad a cérna, ki vagy borulva, nosza nyomás, kapd a hálózsákot, és szunyálj egyet a tengerparton, baromira nyugtatóan hat. Csak tényleg jó legyen a hálózsákod, mert hideg lesz...
Az étel jó, márha nem spórolsz rajta, de akkor bizony heti 100-at gondolkodás nélkül számolj rá. Nem olcsó. De jó. Csak a pékárú ne csak agyoncukrozott tételekből állna. És a mákot, a mákos süteményeket is hiányolni fogod.
Boborjnán1986 2017.07.27 16:09:52
@Sanz: Azt is közvetítőn keresztül találod meg, az amit mi magánszemélyek közöttinek hívunk, az echte hollandon kívül másnak nem működik.

Amúgy félre ne értsetek, Hollandia jó hely, ha ide készülsz és itt maradsz.
Boborjnán1986 2017.07.27 16:09:57
@Golf2: A sütik szimplán kristályos cukorból állnak... Én, aki egyébként édesszájú vagyok, nem bírok rájuk nézni...
A kérdés egy korábbi poszt alatt merült fel, és akkor megígértem, feldobom a Facebookon is, lássuk, ki mit gondol róla. Elöljáróban annyit mondanék, hogy szerintem a kérdésre voltaképpen nincs válasz, hiszen gyakorlatilag mindenkinek mást jelent a kényelmes megélhetés (mert a kérdés voltaképpen erre…..
Boborjnán1986 2017.07.25 15:09:49
@London2009: Én éppenséggel imádom angolul, no nem a történet fogott meg, hanem inkább maguk az akcentusok...
Határátkelő Az új mumus 2017.06.17 06:30:00
Az ujgurok egy tízmilliós nép, jórészt Kína nyugati részén élnek. Talán akkor lehetett róluk Európában is többet hallani, amikor a kínai hatóságokkal nem egyszer összetűzésben kerültek. Indokuk rá elgondolkodtató, elég csúnya dolgok történtek arrafelé. Az ilyen egzotikus…..
Csilla hét évet dolgozott Ausztriában és Svájcban (a sors iróniája, hogy ő is szállodában, mint a tegnapi poszt szerzője), és felemás tapasztalatokat szerzett: egyrészt anyagilag sikerült annyira megerősödni, ahogyan Magyarországon aligha ment volna, másrészt szinte ráment az egészsége a hajtásra.…..
A mai poszt tulajdonképpen vallomás. Sok mindenről van benne szó: munkáról, a szakma szeretetéről, kihívásokról és az azokra adott válaszokról, külföldi életről is – szerintem sokan magukra ismernek majd benne, legalábbis remélem. Az elmúlt napokban úgyis volt elég vita, szóval evezzünk ma békésebb…..
Boborjnán1986 2017.05.19 14:33:14
@Csodabogár: Ha te nem írod meg, megírja más.

Vagy nem.
De sosem tudhatod, kit mi érdekel. Én például szívesen olvasnék ilyen témában is.
Újra itt van a kínai szinglik napja, mindenki megy vásárolni, ahogy mi is. Gearbest is felpörgette az ima malmot és Donald Trump is segít a dollár árfolyam alacsonyan tartásában, szóval itt az idő, hogy leszüreteljük a termékeket. Pl. egy jó kis Phantom 3-mat 200 USD-vel olcsóbban...
„Amikor Angliába jöttem, úgy gondoltam, ez számomra nagy esélyt jelent a jobb életre, új képességek elsajátítására, mindezt kellemes emberek társaságában. De több mint 7 év itt tartózkodás után azt mondtam: elég volt, már nem akarok többet itt lenni.” Ezeket a szavakat a lengyel Joanna Kalinowska…..
Boborjnán1986 2016.11.09 08:31:16
@Határátkelő: HA, nem tudom, hogy válogatod a posztokat, mikor melyiket, de pl az amcsi elnökválasztásos posztok csak méginkább kíváncsivá tettek Amerika iránt, hogy Ausztrália előtt érdemes tenni oda egy kitérőt akár, aztán egy ilyen poszttal meg elveszed az ember kedvét a világ más részeitől...;)
Újabb hétvége, újabb mókázás, 4 ágú propellerekkel, versenymotorcsaláddal, torzításmentes kamerával és egy hatalmas, 750 mm-es drónnal. Ezt fújta mára össze a szél, hiszen itt van az ősz újra, nem csak a hideg jött meg, hanem az e heti újdonságok is. Az árak pedig zuhanórepülésbe kezdtek és már nem…..
Határátkelő Lakva ismerni meg 2016.10.12 06:43:00
Nem csak a másikat, hanem magát a rendszert is – derül ki Péter legfrissebb londoni posztjából (ami a Londonban, sej... sorozat része), ami az ottani lakásbérlési helyzetről és persze a magyarként kissé szokatlan technikai dolgokról is szól, mint a fordítva működő…..
Boborjnán1986 2016.10.13 06:27:55
@geegee: Én még még elő is fizettem, közben ha 4 havonta egyszer kapcsolom tvre a TVmet, helyette a pcről nézek filmet, olvasok, játszok...
Boborjnán1986 2016.10.13 06:28:00
Boborjnán1986 2016.10.13 06:28:15
@M. Péter: BBCre haragszom. Meg akartam nézni a Danny and the Human Zoo-t, kicsit nehézkesen találtam meg, de végül megvolt. Fizetős, szóval "megvásároltam" neten, majd közli velem a rendszer, hogy mivel nem brit területen vagyok, nem nézhetem meg.... (Tény, Hollandiából szeretném megnézni, de akkor ilyen baromságok után az ember ne "kalózkodjon"? Persze, egyetlen helyen találtam meg, egy rég elhalt torrentet, szóval azóta sem láttam...)
Sokan vannak Magyarországon olyanok, akik egyszerre több munkát is vállalva próbálnak boldogulni, hol több, hol kevesebb sikerrel. Ez persze nem újdonság, régebben is így volt, miként ez a mai posztból is kiderül. Szerzője, Little Pearl több mint tíz éve döntött úgy, hogy elég…..
Boborjnán1986 2016.10.07 06:36:39
@P.Elliot: És hogy telnek a mindennapjaik, hogy kerülik el, hogy kirakják őket?
Eddig nekem ez túl bizonytalan, amit nem akarnék az életemben hosszabb távon megtartani, ezért jöttem el Magyarországról és ezért nem mozdulok pl USA irányába, pedig már hívtak ismerősök, akik több mint egy éve kint vannak, mondván van munka, jellemzően takarítás, szállás is akad. Eddig még győzött bennem a legális módhoz való ragaszkodás. Lehet, nyuszi vagyok? :)
Elég sok propeller balanszer állványt (egyengető/egyenlítő/szintező/egyenesítő? Egyik sem hangzik jól) megnéztem, mielőtt megvettem az Ocday termékét. Már 1000 FT-tól lehet találni igazi retteneteket, van olyan aminek huzamosabb nézése retinasérüléseket okoz, annyira gagyi. Az…..
Határátkelő A túlpart felé 2016.08.24 06:44:00
Volt egyszer egy úszó, aki azért nem tudta teljesíteni a korábban egyébként már teljesített távot, mert nem látta a túlpartot, a célt. Mert a cél szem előtt tartása ad erőt a magunk elé kitűzött feladat teljesítésére. Erről is szól Péter mai írása, no meg arról, hogy ne növesszünk kopoltyút a víz…..
Boborjnán1986 2016.08.24 12:19:50
@fhdgy: Sőt, összevágni. HA dühös vagyok, mé ma is szívsen aprítanék rönköt fejszével+baltával:) Apró forgácsokra.:D

Nem tudom, te hány éves vagy, én 30 leszek, és korosztályomban is akad szép számmal, aki "prüszköl"....
Boborjnán1986 2016.08.24 12:19:54
@ChristineK: Ez most jutott eszembe: Legdurvább (mármint én annak tartom), ami előfordult velem, az kismacskát "ritkítani". Nagyon rossz anya volt az egyik macsekunk, rendszeresen hagyta ott a kölkeit. Az egyik alomból sikerült az egyiket felnevelnünk, de éppenhogy csak megúszta az is. Viszont volt olyan eset, amikor a macsekok még éltek, de már túloldalt voltak másfél lábbal. Átsegíteni őket, és eltemetni, szólt a feladat. Elég lelkiismeretes vagyok, szóval már a temetés részének is úgy áltam neki, ahogy mindig szoktam volt: olyan "sírhelyet" lesni, ami érzelmileg nekem, és nekik nyugvóhelynek is megfelelt. Majd a lehető legfinomabban kézbe nyalábolni őket, betenni végső helyükre (hallgatni a panaszos nyivákolást), és ölni.
Szar egy emlék. Fene essen bele.
Boborjnán1986 2016.08.24 16:05:59
@London2009: Én, mióta itt dolgozom, inkább úgy próbálom tartani, hogy minél kevesebb jusson a szemétbe, ne felejtkezzem el róla, hogy megvettem már a csirkemellet x napra, és hasonlóak. Hajlamos vagyok elfeledni dolgokat, illetve lustaságból nem megmozdulni, és mivel útálok pazarolni, így valahogy össze kell raknom magam. :D

Valójában elég kevés hús megy kárba, a mennyiségekhez képest, az is leginkább a bőr cafatok, illetve olyan részek darabok, darabkák, amiket leejtettek/nem alkalmas emberi fogyasztásra. Még a csontokat is elküldjük (Kínába, rengeteg megy, de rengeteg!), a bőr nagy része is feldolgozásra megy, a fej kompletten megy (szintén kínába). A fejre, baromi kíváncsi lennék, mit kezdenek vele. Van rajta hús, meg nincs is, a súlyához képest (Átlag 4kg/fej és ennek elég nagy része a csont meg az agyvelő.)

Amin el-el gondolkodom, hogy ha egy akármilyen faj állna a mi pozíciónkban, és az embereket dolgoznák fel, mi hogyan vélekednénk a dolgok menetéről...
Egy Jalopnik-cikk fordítása következik, az ottani szerkesztők véleményét tükrözi, ne tessenek egyből nekem esni. Szerintem többnyire érdekes gépek, egyet-kettőt el is fogadnék, persze nem a meggyalázott Deloreant. Még annyit tennék hozzá, hogy az angol nyelvben a „vulgar” szó nem csak ízléstelent…..
Boborjnán1986 2014.10.22 05:40:16
@De82: És a második poszt már nem is neked szólt.:D

Ronda, nem ronda, földi halandó örülne bármelyik vezetésének.:)

De akkor sem fér be egyik sem a virtuális garázsomba: Deló, Calibra, Mustang, Tesla Model S, Volvo S80.
Élet egy Deloreannel Pláza Deló 2014.10.06 10:00:00
Az idén már nemigen lesz találkozó, ahol Deloreant lehet látni, szóval aki a hosszú szünet előtt még fel akar töltődni az időtlen formák látványával, az a budai Allee plázában járhatja körbe Skynet kocsiját október végéig. Vagy amíg rá nem szakad a Jurassic Park-os tábla :) Valami filmes…..
Ahogy írtam már régebben, 1982-ben a gyár csődvédelme alatt több Delorean került Szaúd Arábiába, Dubaiba és a környező országokba. Nem ismétlem magam, a fenti linken minden történelmi információ megvan. Ezeknek az autóknak a sorsa jobbára ismeretlen, bár több is előkerült. A sokfelé látható Desert…..
Boborjnán1986 2014.10.03 21:16:34
@Sidaries: Szuper, máris rohanok értük. Valakinek az egyik? :)
Első lépés: Válassz egy S betűvel kezdődő nicknevet. Ugye Skynet (scuynat)? Ugye Szabi? :D   Megvolt a napi idiótaság. Elnézést kérek...
Boborjnán1986 2014.09.29 20:37:44
Boborjnán1986 2014.10.01 10:18:52
@bopat: A nickem a legtöbb oldalon plasticbomb. Ha lehagyom belőle a pla részt, akkor sticbomb->stickbomb.
A mai hirdetés egyszerre hosszú és rövid. Erről van szó: A hirdetés szövege a következő: KERESEK valakit, aki visszajönne velem az időben. Ez nem vicc. Fizetés visszaérkezés után. Hozzál saját fegyvert. A biztonságod nem garantálom. Eddig csak egyszer csináltam. Akárhogy…..
Boborjnán1986 2014.09.07 08:39:11
Ha finoman akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy nem pont úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettem volna. Marhára okos szoktam lenni autóügyekben, sokszor adok tanácsot, hogy mit és hogyan. Megkérdeznek a barátaim, ismerőseim, mert mégiscsak sokat foglalkoztat engem ez a téma :) Hogy pontosan…..
Boborjnán1986 2014.07.16 21:14:02