Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bögöy (törölt)

2 bejegyzést írt és 474 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos az aktuálpolitika sokszor beleszól a történelem megítélésébe. Mostanában, az alkotmányozási lázban ez még többször előfordul. Ilyenkor néha a történészek is felemelik szavukat egy-egy pontatlanság vagy tévedés, esetleg szándékos történelmi csúsztatás kapcsán,…..
Bögöy (törölt) 2011.05.08 22:54:03
@Minorkavidor: Horthy azért se tudott Észak-Erdélyről beszélni, mert a fegyverszünet tudtommal erre vonatkozóan csak annyit tartalmazott, hogy a végleges határokról majd a békekonferencia dönt, de addig is vonuljunk vissza a trianoni határokra... Horthy gondolom nem nagyon akarta Észak-Erdéllyel kábítani a hallgatóságát (még akkor sem, ha az okos politika lett volna), mert pontosan tudta, hogy az lehetetlen. (Itt most kicsit vonatkoztassunk el attól, hogy mittudomén egy elmúlt húsz évbeli miniszterelnök miket mondott volna, Horthynak más rugóra járt az agya, mint egy modern populista politikusnak.)
Bögöy (törölt) 2011.12.11 10:31:48
@sierrahun: Én alapvetően egy kérdést tennék fel: ha a magyarok ennyire önként és dalolva hajtották végre Eichmann minden kérdését, akkor hogyhogy Eichmann nem jött Magyarországra már 1943-ban? A németek kérték, sőt követelték ezt Horthytól már 1943 áprilisában (sőt sokkal hamarabb is kérték tőlünk), akkor miért nem küldték csak ide Eichmann húszfős csodakommandóját, akinek minden kérését a magyarok önként teljesítették?
Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim! Elvtársak!Ha karcsúak és egészségesek akartok lenni vagy maradni, akkor első lépésként léci ne igyatok üdítőket. Gyümölcsleveket és sportitalokat se. Vagy csak nagyon keveset, nagyon-nagyon néha, mondjuk maratonfutás után :)És nehogy azt…..
Bögöy (törölt) 2011.04.21 00:58:33
@Juci RKC: Én is megszegem az összes alapelvemet, de az nem számít, mert NE AZT NÉZD, AMIT CSINÁLOK, HANEM AMIT MONDOK!
Bögöy (törölt) 2011.04.21 12:18:00
@Juci RKC: Vicc vót...
GellerZeller Az ifjú pár... 2010.12.27 09:35:00
Íme, itt az ifjú pár: a vőlegény 1926-ban, a leendő ara hatvan évvel később, '86-ban látta meg a napvilágot. Ha még azt is hozzátesszük, hogy a Playboy alapítójáról, a példás playboy életmódot élő Hugh Hefnerről és nyuszilánykájáról van szó, már biztosak is lehetünk…..
Bögöy (törölt) 2010.12.30 21:26:13
@Kulics: LOL, biztos az orangutan nostenyek szoktak a hires es nagy hatalmu ferfiakkal lefekudni mindenaron, es nem az emberi nostenyek... :DDD
Bögöy (törölt) 2010.12.31 10:32:54
@Kulics: Se az orangutánok, se az emberi nőstények nem a fajfenntartás miatt csinálnak valamit, hanem az ösztöneikre hallgatnak. A faj akár fel is fordulhatna mind a kettőtől.

A lényeg, hogy a nők domináns pasikat keresnek, mert azt tartják jópasinak. A rocksztár domináns (tkp. jobban hasonlít egy paleolit falu "nagy ember"-ére, mint egy miniszterelnök), ezért aztán még ha nincs pénze, és csúnya is, akkor is szexi.
A politikai berendezkedés Japánban a XVII. század elejétől a XIX. század közepéig egy kellemes feudális (tudom, tudom, az nincs is, de szerintem elég jó szó egy legalább formailag személyi függőségen alapuló valamire) rendszer működött. Nem csak kellemes, de különlegesen…..
Alig több mint hatvan éve egy Miguel Angel Asturias nevű guatemalai úriember publikálta "El Señor Presidente" (Elnök Úr) című regényét, mely a latin-amerikai diktátor figurájának azóta is leghíresebb irodalmi ábrázolása. Nem mellesleg az írót egyebek mellett ezen…..
Bögöy (törölt) 2009.09.19 16:38:08
@Valaki1: Irak GDP-je nem olyan alacsony, és sokat nőtt az utóbbi években.

Mondjuk a te számítási módoddal az afrikaiak is a világ leggazdagabbjai között vannak, annyi ott a természeti kincs, a finnek meg szegények, mert ott csak hómezők és erdők vannak...
Bögöy (törölt) 2009.09.19 16:39:03
@Wallstreetbull: Mondjuk lehet, hogy a középvezetők Focus-szal járnak, de akkor mindenki más max. egy Zsigulival, vagy tevével... :)
Ma ismét a fegyverek szerelmeseinek kedveskedünk, méghozzá azokkal a fényképekkel, melyeket pár évvel ezelőtt egy valaha rettegett európai katonai nagyhatalom fővárosába tett látogatás alkalmával a svéd Hadtörténeti Múzeumban készítettem.Az érdeklődők már az…..
Miközben a Nyugat, bízva a reményben és a változásban, rendületlenül vívja a COIN háborúját a tálibokkal, addig más, harmadik világbeli országoknak is megvannak a maguk felkelői. Az egyik ilyen kis ország Sri Lanka, ahol az idén tették fel a koronát az elmúlt évek sikeres…..
Bögöy (törölt) 2009.09.13 23:44:29
@Herbert_West: Szerintem a kutak mérgezése se csodaszer. Az angoloknak viszont nem is volt ez olyan fontos. Ha nagyon fontos lett volna Afganisztán (ha lett volna ott bármi, aminek értéke van), akkor azért szerintem még próbálkoztak volna párszor. És az afgánoknak se lett volna mindig szerencséje.
Bögöy (törölt) 2009.09.18 11:55:35
@Tilikov: Chomsky nagy nyelvesz, es idiota ideologus.

A nyelveszet teruleten nem kell vele mindenben egyeterteni (nehany elmelete a nyelveszek kozott is vitatott), de a terulethez a hozzajarulasa oriasi. Vitatkozni meg, hat hogy is mondjam. Eloszor alaposan meg kell tanulni, es megerteni, legfeljebb azutan lehet. En nem is vitatkozom vele, bar nem is vagyok nyelvesz (de tudom, hogy van amit mar tobbe-kevesbe tulhaladtak az elmeletei kozul.)

Chomsky es Chomsky ota a nyelveszet altalaban se igazan bolcseszettudomany, erosen matematizalt, es Chomskynak volt nehany erosen alapveto megallapitasa. (Pl. az ujszulott fejebe be van drotozva valamennyi nyelvi kepesseg.)

Chomsky amugy sajat elmeletenek implikacioit is vitatni szokta, amikor kilep a nyelveszet teruleterol (pl. orokolheto kepessegekbol fakado jelentos kulonbsegek az emberek kozott, illetve valoszinuleg ilyenek jelenlete akar embercsoportok kozott is).
"Vagy létrehozod magadnak a jövődet, vagy az áldozatává válsz annak a jövőnek, amit valaki más létrehoz neked."/Arthur K. Cebrowski, az USA haditengerészetének nyugalmazott altengernagya/Ismét fontos mérföldkőhöz érkezett a KatPol töretlen diadalmenete. Idestova két…..
Húsz kilométert lebiciklizni nem olyan kevés. Fizikai állapottól függően lehet rá akár büszkének is lenni.   De másfél óra alatt lebiciklizni, majd telekürtölni vele a világot, az az azért túlzás.   Russel Crowe-ról a másfélórás húsz kilométer (pontosabban 19,3…..
Bögöy (törölt) 2009.09.08 18:00:39
@Pelydzs: Mi az "a hegy"? Nekem is van olyan emelkedo, ahol tartom a 16-os atlagot, de van ahol a 10-es atlag is gondot okoz (annyira hogy nem is birom tartani). Svajcban elek, errefele gyakoriak az ilyen emelkedok.
Bögöy (törölt) 2009.09.08 18:32:02
@spammer blogger: Mondjuk ez verseny volt, tehat elvileg a csucs idejet nyomta. Ha csak ugy mesz, az mas, mint ha nyomod is neki. Szoval igy tenyleg kicsit gyengus ez az ido.
Olvasónk nem kapja meg a szabadságát, ezért nyaralni sem tud elmenni. Tisztelt Erynnis! Egy elég szomorú dologgal kapcsolatban szeretnék útmutattást kapni,és a segítségedet kérni! A munkahelyemen augusztusban szokott lenni a "leállás",amikor is az emberek a jól…..
Bögöy (törölt) 2009.08.17 12:12:44
@privateer: A svajci no facebook-ot hasznalt az iPhone-jarol, es az orvosi igazolasa szerint nem ulhetett kepernyo elott, ezert volt szabin.
Bögöy (törölt) 2009.08.17 12:13:36
@Balance Of Power: Az USA-ban 10 nap a szabadsag, bar a legtobb ceg kicsit tobbet ad (talan 15 napot). Viszont az amcsik azt se mindig veszik ki...
Se fixi, se tandem, se hibrid kerékpár; a magyar közlekedési szabályok lényegében még a rendszerváltás előtti konfekció kerékpárokat ismerik. A 15-20 éve elterjedt villogó fényű biciklilámpák még nincsenek engedélyezve, de a háromszög alakú fényvisszaverő használata, hogy…..
Bögöy (törölt) 2009.08.12 14:58:04
@sztrelnyikov: Orszaguti vagy idofutamos bringan helybol nincs lampa, azzal el se indulok, ha esetleg nem erek vissza vilagosban.

Na jo, valahogy ra lehet eroszakolni lampat, de keso osszel vagy kora tavasszal mar ugyis inkabb a gorgo marad.

A lampa nelkul kozlekedest szigoruan kell buntetni, de a lampa megkovetelese vilagosban nevetseges.
Bögöy (törölt) 2009.08.12 15:03:11
@lápi lidérc: Az autosok meg mar 10-zel is eletveszelyesek, ha valaki 10-zel elut, inkabb legyen bringa, mint auto. Sajnalom, az auto minden sebesseggel veszelyesebb a bringanal.
  Képzeljétek, nyáron találkoztam egy kommunistával. Nem a strandon véletlenül, hanem ott ült az asztalomnál, ette a főztömet, még nálunk is aludt. Amikor meghívtam, természetesen gőzöm se volt róla, hogy ő kommunista, hanem egy ismerős barátjaként került…..
Bögöy (törölt) 2009.08.11 19:22:34
@Mr Falafel: "afrikai niggerek gyilkos vademberek, a dél-amerikai népek nem ölnek."

Yanomamo
Bögöy (törölt) 2009.08.11 19:55:20
@jotunder: Viszont nem ertem a Banach-Tarski paradoxont.
Magyaridióta Kollektív hazudozás 2009.08.10 18:24:00
Ma reggel Jon Urbanchekkel, az USA úszóválogatottjának edzőjével beszélgetett a riporteri szerepre egyébként teljes mértékben alkalmatlan Gyárfás. Volt szó mindenről, a magyar Himuszról, a magyar úszókról, a remek, de betiltott úszódresszről, persze a lényegről megint nem, de…..
Bögöy (törölt) 2009.08.11 00:49:34
@Dr. Anspaugh: Ehelyett sokkal nagyobb a veleszületett tehetség szerepe. Kemény munkával nem tudod ledolgozni a hátrányodat.

És mondjuk az ötödik szettben aki még mindig tud teljesíteni... aztán utána másnap még négy kemény szettet végignyom... franc se tudja. Inkább nem találgatok. :)
Bögöy (törölt) 2009.08.11 00:53:08
@bbandi: A ki ér célba hamarabb sportokban se azon dől el, hogy ki doppingol többet. Van ugyebár technika (főleg az úszásban, de még a kerékpárnak és a futásnak is elég komoly technikája van - aki abban jobb, az kevesebb erőfeszítéssel rövidebb idő alatt nagyobb távot tud megtenni), van edzésmunka, van veleszületett tehetség, van formaidőzítés, van táplálkozás, és közhely, de nagyon sok dől el fejben is persze.

Arra meg én nem mernék mérget venni, hogy egy csapatsportban ne számítana, hogy az egyik csapat kulcsjátékosa a második harmadban elkezd fáradni, a másiké meg nem...
Bögöy (törölt) 2009.08.11 00:54:05
@Dr. Anspaugh: Dehogynem, a harmadik szettben már valszeg igen, jobban fogja ütni. Mivelhogy ugyebár a kokó egy serkentőszer, kevésbé lesz fáradt tőle, kevésbé fog hibázni...
Igaz-e, hogy ha kávét kérünk szódával a zserbó cukrászdában, vagy fordítva tesszük le a villát evés után, akkor idősebb hölgyek vezetnek be minket egy szobába, akikkel játszani kell és ezért még fizetnek is? Sokakat érdekel a pénzszerzési lehetőség, a neten fórumok…..
Bögöy (törölt) 2009.08.04 16:47:45
KatPol Blog Képrejtvény 2009.07.28 16:31:00
Szerkesztőségünket már régóta foglalkoztatja a kérdés, hogy mennyi fegyverrajongó (kevésbé szalonképes kifejezés szerint: fegyverbuzi) van a rendszeres olvasóink között. A mai napon egy kis fejtörő segítségével erre próbálunk meg részben választ kapni. Az alábbi képen…..
A megelőző írásokban többször utaltam egy titokzatos közgazdasági szabályra, amely szerint tökéletes versenypiacon a sorozatban gyártott termékek ára hosszú időtávon egyre jobban megközelíti a határköltséget, vagyis az egyetlen példány legyártásához szükséges…..
Bögöy (törölt) 2009.07.27 21:07:20
@Demo: Én a büdös életben nem fogok kindle-t venni, amíg hozzáférhetek sima könyvekhez is.

Egyébként én már láttam ilyen digitális könyvet (nem tudom, hogy Kindle volt-e, vagy valami más), és nem jött be nekem. De lehet, hogy csak én vagyok marha konzervatív.

Zenei CD-t én már vettem azóta is, hogy van mp3, DVD-t meg még inkább.
Bögöy (törölt) 2009.07.27 22:15:56
@vákum: Ez tipikus hibás érv. A bankszámlámról ha leveszi valaki a pénzt, akkor abból én semmilyen módon nem húzhatok hasznot, míg ellenben ha a zenémet letöltik, abból igen (hiszen híres és népszerű leszek, a hírnevemet és népszerűségemet meg aprópénzre is tudom váltani). Másfelől pedig, ha a bankszámlámról leveszi valaki a pénzt, akkor az a pénz nekem elveszik. Ellenben ha letöltik a zenémet, attól még az nem veszik el, megmarad nekem is.
Bögöy (törölt) 2009.07.28 08:11:41
@vákum: Ahhoz, hogy tovabblepjunk a beszelgetesben, eloszor egyet kene erteni az alapokban.

Meg egyszer: aki ellopja a penzemet, az nem tesz engem hiresse. Senki nem fogja megkerdezni, hogy "kitol szarmazik ez a penz?", ellenben ha hallasz egy jo zenet, az elso kerdesed: "ki ez az eloado/zenekar?"

A masodik pontomra se tudtal valaszolni, nevezetesen, ha ellopom a zenedet, az megmarad neked, mig a penz nem. Ha mindenki ingyen letoltheti, akkor valoban elveszitheted a penzert eladas lehetoseget, de ez nem egy-egy konkret letoltestol kovetkezik be (az emberek tobbsege sokkal tobb mp3-mal rendelkezik a gepen, mint ahany lemezt egyaltalan fizikailag megengedhetne maganak - ergo a letoltesek tulnyomo resze nem veszteseg, hanem csak egy olyan ember letoltese, aki amugy se vette volna meg a lemezt), szemben a penzzel, amit ugye ha leveszel a szamlamrol, akkor az abban a pillanatban elerhetetlenne valik a szamomra.

Az alap tehat, ahonnan el tudunk indulni, az az, hogy ez mas helyzet, mint az illegalisan bankszamlarol levett penz, vagy az ellopott auto, de meg az ellopott festmenytol is kulonbozik. Ez nem jelenti persze, hogy helybol el kell ismerned, hogy tok fasza lenne az ingyenes letoltes, de amig ugy teszel, mintha tok analog lenne cseppet sem analog dolgokkal, addig nem tudunk errol a temarol beszelni.
Olvasónk korábban már írt nekünk a polgári polgármesteri hivatalban uralkodó állapotokról. Valószínűleg az érintettek is olvashatták az ominózus bejegyzést, hiszen azóta már meg is váltak tőle. Nemrég írtam ide egy cikket, amelyben a polgári polgármesteri hivatalról tettem…..
Bögöy (törölt) 2009.07.25 23:53:46
@Strici: Ezt a marhaságot. Hát persze hogy a látszat a fontos. A férfi nem képes megállapítani, hogy valóban orgazmusod van, csak a külső jeleit látja. Amik meg persze eljátszhatóak. Tehát a férfinak a látszat a fontos...

Szerinted a férfinak miből kéne megállapítania, hogy orgazmusod van? Ha a külső jegyek alapján nem tudja, mert azt eljátszod?
Bögöy (törölt) 2009.07.26 14:03:51
@psmith: Én nem is tudtam, hogy magyarul kiadták, csak angolul olvastam. Mivel külföldön élek, többnyire az amazonról angolul szoktam könyveket rendelni, általában egyszerűbb, mint keresgélni, hogy vajon megjelent-e ez magyarul is.

@Odeszisz: A pszichiáter orvos, akinek az a dolga, hogy betegekkel foglalkozzon. A pszichológus meg nem orvos, akinek nem dolga, hogy betegekkel foglalkozzon, hanem inkább foglalkozik ő az egészséges emberekkel. Mivel itt beteg emberről van szó, ezért ide orvos kell.

Persze, lehet, hogy szórul szóra igaz, amit savior írt, de nekem az első bejegyzése elején ahogy beszél a szüleiről, meg ahogy később, az utolsó kommentjeiben ír, azok nagyon nem jönnek össze.

@Strici: Igen, van ilyen is, de azért a szexuális együttlétek többnyire nem erről szólnak. Ha a barátnőm sose akarna szexelni, hanem mindig leszopna, és nem akarná, hogy alul is hozzáérjek, akkor gyanakodni kezdenék, hogy valami nincs rendjén.
Bögöy (törölt) 2009.07.26 14:06:46
@Odeszisz: Nem minden nő mindig ugyanúgy élvez el. Igenis lehet olyan, hogy nem vagy biztos benne, elélvezett-e, pedig igen, és olyan is, hogy nem vagy biztos benne, pedig nem. Nincs mindig olyan egyértelmű jele, mint a férfinál a kis fehér folyadék kilövellése.
Zseniálisan nyomasztó ár/teljesítmény arányra bukkant Gábor csomagküldésileg. Nagyjából azonos méretű pakkot Németországból Magyarországra feladni épp feleannyiba kerül, mint innen oda. A sebességet és a biztonságot meg kell fizetni: Csak azt a kérdést szeretném feltenni a…..
Bögöy (törölt) 2009.07.24 10:10:58
@Niterider: De milyen erdekes, hogy a nemet posta allami tulajdonban is jobban mukodik.

Sot a magyar is jobban mukodott az uj logisztikai kozpont elott!
Bögöy (törölt) 2009.07.24 10:12:29
@atomic bomberman: Ezt a kamut valaki mar beirta, elkepeszto, hogy van aki beveszi. :DDD

A meretgazdasagossag nagyjabol a vezerigazgato fizetese es a vallalati kozpont fenntartasaban merul ki, ami sacckabe a posta mukodesi koltsegenek max nehany szazaleka. Ha tobb, akkor mar nagyon nagy baj van eleve.
Bögöy (törölt) 2009.07.24 10:49:04
@atomic bomberman: Jovanna. :)
Három rövid hír a hétfő reggeli kávé mellé, amiről nem biztos hogy szó esik a magyar sajtóban. Nyár van, süt a nap, a szokott nyugalommal zajlnak a konfliktusok a világ minden szegletében, Afganisztánban újabb bizonyítéka került elő a hozzá nem értésnek a COIN területén, az…..
Bögöy (törölt) 2009.07.19 21:32:45
@Tilikov: Szerintem a zsidóknak a legnagyobb reklám ezen antiszemita oldalak puszta léte. Hogy ekkora debilek utálják a legjobban a zsidókat, abból az is lecsapódhat az ember fejében, hogy akkor az intelligencia jele a zsidók szeretete... :)

Egyébként, sokan valóban ezt szűrik le mindebből. :)
Forrong a perzsa nemzet, tüntetések Teheránban és a többi iráni nagyvárosban, recseg-ropog az iszlám köztársaság. Az ember óhatatlanul is arra gondol, hogy vagy az amerikaiak, esetleg izraeliek támogatásával összehozott újabb "színes forradalmat" lát, ezúttal a volt…..
Bögöy (törölt) 2009.07.02 20:41:45
A szamok az 1907-es allapot szerint (megtekintheto a en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_population_in_1907 URL alatt):

1: 54
2: 42
3: 35
4: 31
5: 29
6: 18
7: 10
8: 9
9: 9

Ahol tol-ig ertek volt, ott mindig a magasabb szamot valasztottam, hogy nehogy a kedvezobb iranyba torzitsam az adatokat, de eleg keves ilyen volt.
Bögöy (törölt) 2009.07.02 20:46:12
@Bögöy: A tol-ig ertekek eseten a kisebb szam figyelembevetelevel az 1-ek es 3-k szama eggyel-eggyel none, a 4-eke kettovel csokkenne. Semmit nem befolyasol.
Bögöy (törölt) 2009.07.03 08:50:11
@Tilikov: A cikk szerint sem perdonto a bizonyitek. Csak arrol van szo, hogy egy statisztikai proba alapjan 1%-os szignifikancia-szinten az eredmeny nem veletlenszeru, tehat csalas. De

- ha valami baj van a modellel

- ha veletlenul most jott be az az 1% (pontosabban, ha jol emlekszem, nulla egesz valahanytized szazalek)

akkor megsincs csalas.

De ezt mondja a cikk is: HA jo a modell es HA nem pont most tortent meg a szelsosegesen valoszinutlen esemeny, AKKOR a valasztasi eredmeny csalas.

Ahmedi biztosan magasrol tesz az ilyen elemzesekre, de az irani vezetesen belul mar elkepzelheto, hogy ez a dolog felhasznalhato ellene. Ha maskepp nem, hat "az egesz vilag eszrevette, milyen amator modon csaltal" vonal menten. Vagy valami ilyesmi. :)
Ha felütjük a nagy lexikont az "államcsíny" szócikknél, bizonyára a kedves olvasónak is elsőként Latin-Amerika festői tájai jutnak eszébe. Az utóbbi években azonban a kontinenst elkerülte ez a hatalomváltási mód (leszámítva a 2000-es ecuadori puccsot és a 2002-es…..
Bögöy (törölt) 2009.07.01 08:35:15
@balkanfanatik: Ez így kurva jó, az amerikaiak visszaültetik, így mutathatják, hogy meccsoda demokraták, miközben politikai hulla marad, tehát a káposzta is jóllakik és a kecskét se ette meg a húsevő növény...
Bögöy (törölt) 2009.07.02 14:51:01
@Rigor Penis: Hat, talan a szegeny puccsistaknak... :)
Bögöy (törölt) 2009.07.02 14:56:24
@Rigor Penis: Hat, talan a szegeny puccsistaknak... :)
KatPol Blog Az örökös 2009.06.27 08:00:00
Az elmúlt években Észak-Koreának nem csupán az elfuserált (vagy nem) nukleáris és rakétakísérletekkel sikerült felkeltenie a nemzetközi média képviselőinek figyelmét. Bár ez leginkább csak az említett kísérleteknek köszönhető, de egyre többen követik figyelemmel a Kedves Vezető, Kim Dzsong-il…..
Bögöy (törölt) 2009.06.27 10:17:22
Bögöy (törölt) 2009.07.01 21:08:22
@Neocon: Helen-Louise Hunter konyve szerint mondjuk nem annyira durvak (o meg a nyolcvanas evekbeli allapotokrol irt), bar az ehinseg idejen valszeg a taborban is eheznek a rabok. Sztalin rendszere mindenesetre durvabb volt, Sztalin alatt tomegesek voltak a kivegzesek is. Eszak-Koreaban ez nem annyira jellemzo.
Május 25-én az észak-koreai állami (nem mintha volna másmilyen...) hírügynökség büszkén kürtölte világgá: az ország végrehajtotta második (szerintük az elsőhöz hasonlóan) sikeres kísérleti atomrobbantását. Mit szóljon hát ilyenkor a higgadt elemző? "Fusson ki merre lát! A gonosz féltengelye atomot…..
Bögöy (törölt) 2009.06.20 11:40:27
@Tilikov: Ez egy marhaság, szvsz. Tényleg Egely a szerkesztő... :)
Bögöy (törölt) 2009.06.21 13:00:17
@SchA: "Én inkább arról szeretnék videót, ahogy egy Nobel-díjas fizikus kifejti erről a modellről a véleményét."

10/10

:)
Csak tudnám, miért kell pont annak az egyetlen magyar embernek a Szomszédok pár szereplőjével beszélgetni, aki egy részt sem látott a sorozatból?Értjük, hogy a szerkesztőbácsik és nénik kigondolták, jópofa lenne, az m1-en újfent ismételt teleregény pár emblematikus figuráját…..
Mandiner blog Yes to Lisbon? 2009.06.24 08:01:00
  Írországban 2009 októberében újabb népszavazást tarthatnak a Lisszaboni Szerződésről - állapodott meg az Európai Tanács és az ír kormány. Miután az írek tavaly júniusban leszavazták a dokumentumot, az Európai Unió alkudozásra kényszerült, melynek eredményeképp az…..
Bögöy (törölt) 2009.06.26 15:07:16
@sááá: Ha Azsia elhuz mellettunk, az a legrosszabb erv az integracio elmelyitese mellett. Vagy legalabbis en nem hallottam semmifele Azsiai Uniorol, ami integraltabb lenne az EU-nal, sot... A pici Szingapur mindenfele AU nelkul is siman versenykepes.

Nem lehet, hogy a versenykepesseg nem orszagmerettol es nem is az integracio fokatol fugg? Nem lehet, hogy az EU-n kivuli Svajc ipara versenykepesebb, mint az EU-n es EMU-n beluli Spanyolorszage? Es ez igy volt az EU elott is? Tehat, hogy esetleg a versenykepesseg nem integracio kerdese?
Bögöy (törölt) 2009.06.26 15:07:16
@sááá: Ha Azsia elhuz mellettunk, az a legrosszabb erv az integracio elmelyitese mellett. Vagy legalabbis en nem hallottam semmifele Azsiai Uniorol, ami integraltabb lenne az EU-nal, sot... A pici Szingapur mindenfele AU nelkul is siman versenykepes.

Nem lehet, hogy a versenykepesseg nem orszagmerettol es nem is az integracio fokatol fugg? Nem lehet, hogy az EU-n kivuli Svajc ipara versenykepesebb, mint az EU-n es EMU-n beluli Spanyolorszage? Es ez igy volt az EU elott is? Tehat, hogy esetleg a versenykepesseg nem integracio kerdese?