Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rubik_kocka

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napjainkban az öngondoskodás erény, rövidesen azonban a legtöbbünk számára kényszer lesz. Egy kis olvasnivaló: A német kormány az év elejétől kezdve a nyugdíjkorhatár-emelés eszközéhez nyúlt, a jelenlegi szintekről 2030-ra 67 évre növekszik a nyugdíjkorhatár. Szakértők…..
CouchSurfing A francia divat 2012.08.09 14:16:40
Tizennegyedik és tizenötödik vendégem egy testvérpár, Constance (21) és Philippine (25) volt Párizsból. Constance művészeti fotográfiát tanul egy amsterdami egyetemen, mellette egy boltban dolgozik eladóként. Philippine történelmet tanul másoddiplomás képzésen Párizsban,…..
rubik_kocka 2012.08.10 02:03:14
@nikita: én szeretném azt hinni, hogy csak azért hordja most ezeket "mindenki", mert csak ezt lehet kapni, de logikailag ennek ellentmond, hogy akkor a franciák, olaszok is hasonló cuccokban járnának, de mégsem így van. Teljesen el voltam képedve, hogy kis olasz faluban is milyen igényesen öltöznek a férfiak és a nők is. (nyilván más összegből, de akkor is) Mindenesetre én abszolút pozitívnak látom nálunk az irányt, egyre több a sikeres magyar tervező, modell, stb.

Másik: ahogy írtad is, nincs gond egyébként a - nem túl - rövid dolgokkal, csak tudni kell viselni őket. Értem ezalatt: alkalom, testfelépítés és leginkább kultúra függvénye.
  Az államilag támogatott keretszámok brutális megvágásának eredményeként az intézkedés ellen tiltakozókkal szemben megindult a hőbörgés a másik oldalon is: „Úgy van, minek ide ennyi diplomás, még egy villanykörtét se tudnak becsavarni, aztán elmennek külföldre mosogatni a…..
rubik_kocka 2012.07.27 18:44:18
A gond ezzel a rendszerrel, hogy ki van téve a politikai szélnek, melyik párt éppen milyen szakokat részesít előnyben valamilyen ismeretlen indokok alapján. Magyarul az urambátyám melegágya.

Ennél még talán az is jobb lenne, ha kivonulna az állam az oktatásból, és piaci alapon lenne finanszírozva. Mi történne a valóban jó egyetemekkel és a valóban tehetséges diákokkal?

Azokra az egyetemekre, ahol valóban használható tudást adnak, sokan jelentkeznének, akikből az egyetem válogatna, akik valószínűleg képesek lesznek az 5-6 éven át sikerrel venni az akadályokat. Ezért ők emelt összeget fizetnének ki, amiből az egyetem magasabb bért tudna fizetni az olyan oktatóknak, akik valóban értékes tudást képesek átadni. A tandíjat a szülők vagy az állam finanszírozná kedvezményes diákhitellel. Mivel a diák az egyetem saját felvételijén megfelelt, nagy valószínűséggel jó részük sikeresen elvégzi a képzést, majd mivel hasznos tudást kapott, jó fizetése lesz, amiből előbb vissza tudja fizetni a diákhitelt, majd ezután megfelelő életszínvonalon tud élni.

Mi történik az olyan egyetemekkel, amelyek semmilyen tudást nem adnak? Alacsonyabb tandíjat lesznek kénytelenek kiszabni (esetleg bezárnak), így ezt a kevésbé tehetséges diák ugyanúgy képes lesz visszafizetni, ha úgy gondolja, hogy még így is megéri neki, hogy diplomát szerezzen, azonban természetesen a fizetése is alacsonyabb lesz a jó egyetemen végzetteknél (nagy átlagban persze).

Mind a két esetben eltűnne az a jelenség, hogy a felsőoktatás része a buli, a politikai mutyi, stb, mert komoly érdeke fűződne az intézményeknek és a hallgatóknak is ahhoz, hogy minél előbb megkapják a diplomájukat.
Bontják a mellettünk lévő kisváros főterét, mert az eddigi aszfaltburkolatot felváltja a térkő. Na, most aki ki akarja találni, melyik városkához lakom közel, annak gyakorlatilag semmilyen támpontot nem adtam, mert meglehetősen népszerű ma a térkövezés. És igen, valahol…..
rubik_kocka 2012.07.24 14:51:30
Mindenre van (volt) pénz:

static.guim.co.uk/sys-images/Observer/Pix/pictures/2012/07/22/gu_wealth-offshore-02.jpg

és a bónusz kérdés: hogyan módosul a fenti sorrend, ha lakosság nagyságára vetítjük?
Mostanában sokat foglalkoztunk a magyar fiatalok kivándorlásának témájával - lássuk, milyen az, amikor valaki tényleg úgy dönt 2012-ben, hogy nekivág, ám nem a megszokott London-Berlin tengelyen vadászik letelepedésre. Ambrus Vilmos írása a munkavállalási lehetőségekről…..
Aki még nem olvasta a jövő évi költségvetés tervezetét vagy összefoglalóját, annak annyit mondanék, hogy az irány ugyanaz: meglehetősen ortodox megszorítás és befagyasztanak mindent a dicséretesen kicsi hiánycél érdekében. Azaz csak majdnem mindent... Igen, mert míg a…..
rubik_kocka 2012.06.16 16:50:05
Hihetetlen, hogy mindig elsiklik mindenki a lényeg felett. Ha valakit érdekelnek a tények, akkor ajánlom figyelmébe a következő két KSH linket:

Nyugdíjakról:
www.ksh.hu/docs/hun/xtabla/nyugdij/tablny11_07.html

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/regiok/orsz/nyugdij/nyugdij11.pdf

A lényeg: Magyarországon a nyugdíjkiadás a GDP 11%-a körül van. Szlovákiában ez 7%, Cseh 8.5%, Románia 7.5%, Észt 7%. Szlovákiához képest 4% GDP mínuszból indulunk!!! Ennyivel többet kellene az aktív rétegnek kitermelni ahhoz, hogy a nyugdíjkifizetések után a kereső réteg hosszú távon legalább a szlovák szintű kilátásokkal nézzen szembe.

Másik: KSH szerint egy négytagú családnak nettó 250.000 Ft a minimális szükségletekre elég. (62500/fő) Tehát mind a két szülőnek minimum nettó 125.000 Ft-ot kell keresnie. A nettó átlagbér 140.000 Ft, a minimálisnál 12 százalékkal több. (Ebben nincs benne, hogy a fiatalok, akiknek családot kellene alapítani, jellemzően az átlagnál kevesebbet keresnek, és a 40-50 éves korosztály többet, valamint, hogy ekkora fizetésre nem kap a gyerek ovit stb.) Szintén a KSH szerint az átlagos nyugdíj 101.000/fő (link fent), ami a minimálisan szükséges 62.500-nál 60%-al több, és ebben nincs benne az ingyenes utazás, stb.

Ha valaki ezek után nem látja, hogy ez fenntarthatatlan, az reménytelen.
Itt vége? - Elzárta a pénzcsapot az EKB! Portfolio Nem igazán értem az Európai Központi Bank lépését, különösen a bankpánikkal kapcsolatos hírek fényében. Az egy dolog, hogy egyre többen próbálnak felkészülni Görögország kilépésére, de ezzel a húzással akár…..
rubik_kocka 2012.05.17 13:44:48
Orbán Viktor 2011-ben még gyorsnaszádról beszélt, mostanra azonban biztosak lehetünk abban, hogy a magyar hajó csak egy gyenge ladik az európai tengeren. Kapitánya még mindig nem létező növekedésről, és az európai élen járásról álmodozik. 2012 első negyedévében a magyar…..
rubik_kocka 2012.05.17 12:18:24
@belekotty: az igaz, hogy nagyon élnek szociális juttatásokból, de ezen nem azért nem változtatnak, mert visszaesne a fogyasztás. Jellemzően ez a réteg nem fogyaszt semmit. (A vagyonosabb réteg sem költötte el a többletet, amit az adócsökkentéssel kapott.) A gond, hogy ők a legnagyobb szavazóréteg. Jobb demográfiai országokban a fiatalok legalább annyian vannak, mint az idősebbek. Pl Obama most kezdett kampányba a fiatalok között, így az ő szavuk is számít. Nem túl valószínű, hogy ezt nálunk meg merik lépni, esetleg egy államcsőd esetén, de még akkor sem vennék rá mérget.
rubik_kocka 2012.05.17 12:19:03
@rubik_kocka: * ...nagyon sokan élnek...
Vastagbőr Nem plagizált? 2012.03.27 08:55:00
"A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt." - Orbán Viktor, 2011A Magyar Nemzet hozta az első trailert a holnapi nap remeknek ígérkező eseményéből, amikor is a Bizottság két hónapnyi…..
Szexofon blogja Dekoltázs 2012.02.06 06:30:00
Ha már olyan kivágott, akkor ne csodálkozz, hogy odaragad a szemünk. Ezért vettél fel ilyen ruhát, vagy nem?!..
rubik_kocka 2012.02.08 14:49:31
@Dors: én nem francia manikűrnek látom (túl rövid), de mivel az a kedvenc, ezért ha tévedtem, akkor megkövetem a nénit, és a feleslegessé vált szemészeti beutalódra igényt tartanék. :D
rubik_kocka 2012.02.09 11:56:05
@Dors: én úgy tudtam, a fehér rész elvileg 2-3 mm hosszú, rövid körmön még sosem láttam (ezért lábon nem is tetszik), és néztem inkább simán lenőttnek. De most mekkora ötletet adtál nekem! :D Ha baj lesz a szememmel, már tudom, hogy mi lesz a kifogás. :D
rubik_kocka 2012.02.10 04:06:40
@Dors: ;) :P
  Miután túlestünk a politikai elmebajon, megtárgyaltuk mi vicces és mi nem, illetve elveszítettünk néhány olvasót és láthatóan nyertünk párat, ideje visszatérni a blog profiljához. Majdnem. A mai posztban ugyanis nem lesz repülőgép, csak egy ember furcsa ruhába öltözve, de…..
Szexofon blogja Milla Iovovich 2011.11.29 06:15:00
Az Ötödik elem c. filmben figyeltem fel rá, a Jeanne D'Arc-ban imádtam, aztán volt néhány - kevésbé értékelhető - szerepe a Kaptár filmekben. Ukrán modellből lett színésznő, Luc Besson felesége is (volt?).  ..
rubik_kocka 2011.12.07 12:33:46
@Dors: oké, elviszem a balhét egyedül, hősiesen. :D De akkor a nagy kérdés, hogy mit érdemel egy hős lovag? :D Millával kiegyezem. ;)
rubik_kocka 2011.12.08 11:57:53
@Dors: milyen nehéz manapság a hősöknek. :D És a te nevedben mit ígérhetsz? Gondoltam rákérdezek, mielőtt kiutazom Amerikába, és beállítok Millához, hogy itt a lovag. :D :D :D
rubik_kocka 2011.12.08 17:56:17
@Dors: Hm, egy felelősségteljes hölgy. :D Nem semmi. Köszönöm az ígéretet, elteszem a nehéz napokra, addig kamatozik :D Feladok már egy hirdetést az usa-ba, hogy zöld-kártyáért színésznővel házasságot vállalok! Milla, Wilde, Theron előnnyel indul érdeklődés esetén. :D :D
    Amikor Szeptember 10-én megírtam az Új Generáció c. bejegyzést, akkor még nem sejthettem, hogy a poszt túlmutat majd önmagán, és olyan építő ereje lesz, ami egy új közösség alapjait fogja majd letenni. Az Új Generációs poszt, és az abban szereplő blogok írói…..
rubik_kocka 2011.11.29 15:10:36
@meszi: szerintem az nem lenne baj, hogy magyar, sőt. A gond, hogy a 90-es években, amikor mindenből az amcsi volt a trendi, akkor a scitec-et is azzal adták el, hogy amerikai (offshore lovagok előre), mostanában meg azzal próbálják eladni, hogy azért jó, mert nem amerikai, hiszen ott minden szart piacra lehet dobni. A bílder meg ott ment félre, amikor sztereó felállt. Vagy például amikor a gaspari bejött harmadiknak az eladási toplistán, azonnal megindult az össztűz.
  Ma reggel a Moody's a bóvli kategóriába minősítette le Magyarországot. Az általunk megkérdezett emberek nagyon nem örülnek a hírnek, de szerintük is összefogtak ellenünk, ahogy ezt a kormány is állítja. Van, aki disznóságnak tartja, ami itt folyik. Az elszálló…..
rubik_kocka 2011.11.25 13:58:53
@Kivlov: egyetértek, de én megtoldanám vagy 100-200k roki visszaterelésével, fizetős egészségüggyel, fizetős felsőoktatással, máv, bkv, volán azonnali eladásával, segély csak élelmiszerbeli folyósításával.
Az iPhone-osok egyik altípusát, a sorbanálló iPhone-ost figurázza ki a Samsung feltételezhetően vírusnak szánt reklámja kisvideója. A főszereplők az Apple hívők jól ismert sztereotípiáit testesítik meg, amint napokkal az új termék érkezése előtt kitelepülnek a…..
10 órával ezelőtt kértétek a Facebook oldalunkon, és máris itt a cikk: ajándékötleteket kerestetek férfiaknak. Összeállítottunk nektek egy általános válogatást olcsó apróságoktól kezdve nagyobb ajándékokig, de természetesen ez nem az utolsó összeállításunk ebből a…..
LifeTILT Wasabi A sushi tévedés 2011.10.13 06:01:00
   4 hónappal ezelőtt írtam egy bejegyzést Budapestaurant.com címmel, amiben az online éttermek közül a húsz legismertebb, és a legnagyobb forgalmat bonyolító online éttermeket vizsgáltam olyan szempontok szerint, hogy honnan érdemes, vagy hogy egyáltalán honnan lehet rendelni…..
rubik_kocka 2011.10.25 19:43:08
@Scala: amit keresel, azt úgy hívják, hogy anabolikus kapu. A többit megtalálod.
LifeTILT A Halál Business 2011.09.19 03:32:00
   A pusztítás színházának első sorában ülünk, és rólunk szól a színdarab. 2005 karácsonyán, amikor is rendszerint összegyűlik a család egy jelentős része, természetesen kimondatlanul szőnyeg alá söpörve az összes addig felgyülemlett feszültséget, a szokásos…..
rubik_kocka 2011.09.19 21:08:08
Jó téma, én is inkább ForrestGumppal értek egyet, sőt tovább is mennék, mert nem értem, hogy ki vagy kik akarnának akárkit is lebetegíteni. A magyar lakosság állapota az életmódja miatt olyan, amilyen. Németország vagy Franciaország sokkal nagyobb piac, őket valahogy senki sem akarja lebetegíteni.

A Harcosok Klubját szerintem is hagyjuk, ez az autó-visszahívás dolog szépen hangzik benne, de úgy hülyeség, ahogy van. Pont abban a térségben terveztek olyan csodát, amikor a benzintankot a motortérbe tették, ahol multik sehol nem voltak, a keleti csoda mégsem lett soha visszahívva. A csoda neve Trabant.

A másik dolog, amit nem értek, az a fitnesz témájú blogok orvosellenessége, szinte kivétel nélkül. Az orvos ugyanolyan ember, mint akárki, egy BKV sofőr vagy egy multis irodista. Azt tudja, amit megtanult. (Ha alacsony színvonalú egyetemen tanult, olyan orvos lett.) Miért ne lehetne olyan, hogy nem ismer fel egy betegséget, vagy továbbmegyek, azért nem ismeri fel, mert még soha nem is hallott róla? Talán pont az antibiotikumokkal elért áttörés miatt (nagyszüleink születésének korában még több, mint az újszülöttek fele nem élte meg az 5. életévét!) alakult ki az emberekben az az érzés, hogy ha gond van, az orvos simán meggyógyít?

House-t idekeverni ugyanolyan életszerűtlen, mint ha az autógyártást a Harcosok Klubbjából akarod megérteni, vagy a helyszínelést a CSI-ból. (Ha a fogyasztás ellen lázadunk, vegyük már a fáradságot, és ne a tv elől tegyük.) Pont azért nem jó, mert a végén eltalálja, hogy mi a gond. A legprofibb orvos is állhat tanácstalanul egy betegség előtt, van belőlük milliárd+1. Ezzel nem az orvosokat akarom védeni, mert közöttük is van alkalmatlan, csak azt akartam hangsúlyozni, hogy ők is emberek. Lesz, aki elrakja a hálapénzt, ahogy van olyan BKV-s, aki a gázolajat lopja. Lesz olyan, akit nem érdekel a betege, ahogyan lesz olyan szakács, akit nem érdekel, milyen ételt tesz eléd étteremben.

@Schrödinger'sCat : a rák kapcsán kezdték már emlegetni azt, hogy tulajdonképpen azzal, hogy mindenkit megpróbálnak megmenteni, egy szörnyű betegség természetes szelekcióját akadályozzák meg. De nyilvánvaló, hogy bármennyire is szembe megyünk a természettel, csak ez az út járható.
rubik_kocka 2011.09.19 23:18:11
@Frucsasz: bocsesz, természetesen nem Bencének címeztem, hanem inkább neked a House-t. Tehát ugyanazért utáljuk, mert a vége mindig happy-end. :) Ezt próbáltam az előző kommentemben leírni, hogy az orvostársadalom nem egy homogén valami. Van sok rossz orvos, van sok felelőtlen, de van sok világszínvonalú is. Melyik szakmában nincs? Ez a téma azért különbözik némileg, mert az életünkre megy a játék, és a hibát nehezebb feldolgozni. Ha kivizsgálás nélkül tippelgetnek, akkor el kell menni máshoz. Vagy ahogy Schrödinger'sCat írta, magánorvos, de nem szabad semmibe sem belenyugodni.

A másik dologban egyetértek, hogy mindenre bogyót kapkodunk be, de erre még nem tudtam rájönni, hogy honnan eredhet, tippem sincs. Tény, hogy ha valaki fogyni akar, előbb vesz zsírégetőt, minthogy elmenjen futni, és mindenre csak örökké a bogyó. Azt megint nem tudom, hogy hogyan lettünk a tíz millió futballedző mellé a tíz millió orvos országa is, de nagy kárt tud okozni, ha valaki nem megy orvoshoz, hanem magát kezeli, ami szintén már-már hagyomány.

Az aszpirin egyébként az egyik legjobb dolog. :)
rubik_kocka 2011.09.20 00:07:09
@Schrödinger'sCat: nekem az a furcsa, hogy lassan megtalálják a rák ellenszerét, az AIDS-nek már megvan, akkor mi fogja okozni az eddigi exponenciális növekedés letörését?

en.wikipedia.org/wiki/File:World-Population-1800-2100.png

Még az optimista kimenetel szerint is valami változni fog, a pesszimista elég durva. :)
   Az utóbbi egy hétben két kérdés foglalkoztatott a leginkább. Az egyik, hogy a nők tényleg azt hiszik, hogy nem másik csajra gondolnak a srácok szex közben amikor becsukják a szemüket ? És a másik, hogy vajon egy alacsony növésű négernek vagy egy magas kínainak van-e nagyobb…..
rubik_kocka 2011.09.15 17:38:31
@Tomisz: teljes mértékben egyetértek, az ilyen rangsoroknál megjelennek egy gyártó fogadott és fogadatlan prókátorai, és átmegy szemellenzős vallási háborúba az egész. Viszont szerintem Bence legjobb ötlete ez a bevizsgálás volt. Teljesen mindegy, hogy mi lesz a végső rangsor, a lényeg, hogy az eredmény szerint a termék milyen határon belül fogja megközelíteni azt, ami a dobozára volt írva. Tudomásom szerint ez az első próbálkozás különböző termékek független bemérésére.
LifeTILT A Magyar Narancs cikk 2011.09.13 00:55:00
  Fogyókúrás naplók az interneten - "Én ezt nem tanultam" Lelkes amatőrök, autodidakta sportemberek és kismamák közül kerülnek ki korunk laikus fitneszsztárjai, köszönhetően a szebb külsőre áhítozó tömegeket összekapcsoló világhálónak. Mások megelégszenek azzal, ha…..
rubik_kocka 2011.09.14 15:31:48
@Schrödinger'sCat: persze, gyors növéstől simán szakad a bőr (neki nyilván mindegy, hogy miért kell gyorsan tágulnia: növés, hízás, izmosodás), szintén egyén függő, hogy kinek mi a határ. Nekem az volt a meglepő, hogy fogyástól is láttam megrepedt bőrt.

1.) Köszönöm a tippet, ki fogom próbáltatni, gondolom egyébként a nőket jobban zavarja. Az enyém annyira nem észrevehető helyen van, inkább meghagyom emléknek mint egy natúr-tetoválás a régi időkből. :)

2.) Erről tudok, ezt írtam, hogy natúr krémbe antioxidánsok: C, E, béta-karotin, Q10. Erre esküsznek néhányan.
rubik_kocka 2011.09.14 17:24:08
@Schrödinger'sCat: hát az enyém engem nem zavar, bemelegítés nélküli (tehát saját hülyeség) fekve-nyomásnál szakadt meg az elülső váll - mell közötti rész, nem feltűnő. De tudom akkor, hogyan tüntessem el. :)

Szerintem attól bajuk nem lesz, ha C-vitaminos kenőcsöt használnak, esetleg a szépen csengő angol/latin hangzású csodaszerekért kicsit jobban zsebbe kell nyúlni. Ezt az elméletet ismerem, nekem is mondta már orvos, hogy felesleges nagyobb dózisú vitaminokat szedni, mert hozzászokik a szervezet, és ha elhagyod valamilyen oknál fogva, hiánytünetek léphetnek fel. (Tehát gyengül a szervezet.) Nekem azonban valahogy minden tekintetben beváltak a sportolóknak szánt adagok (tehát nem 60mg C vitamin és társai). Amennyire tudom, már meglévő rákos elváltozás esetén veszélyes a nagy mennyiségű B-vitamin, növekedési hormon, és hasonlók mind olaj a tűzre.
rubik_kocka 2011.09.14 19:03:11
@Schrödinger'sCat: rákbiztosítás. kész vagyok. :D Egyébként meg nyugalom a hosszú élet ritka. ;)